למגמגמים בראשית דרכם בחיים

• פותח הנושא avi9
  • פורסם בתאריך

avi9

New member
למגמגמים בראשית דרכם בחיים

אני עובד במפעל טכנולוגי גדול צפונית לת"א,כמהנדס אלקט' לאחרונה אני נמצא רבות בחו"ל במסגרת פרויקט משותף שלנו ושל מפעלים ישראלים נוספים. במסגרת זאת,מתקיימים דיונים משותפים עם נציגי המפעלים השותפים בנושאים משיקים. אחד מהמהנדסים,אנאליסט במקצועו,שהיכרתיו שטחית,נסע איתי לאחרונה לתאום משותף.בשדה בלוד,נפגשנו לראשונה לשיחה ב 4 עיניים ולדיון משותף.איני יודע למה,אבל נתקעתי בדיבורי מעל לרגיל,הייתי עייף מותש ועצבני,לתדהמתי,העמית החל לגמגם ובצורה די רצינית.תחילה חשבתי,כי הוא לועג לי מאחר ולא העליתי בדעתי כי הוא מגמגם,לאור שיחות קודמות שהוא ניהל במהלך דיונים.אולם הבחור רציני.אמרתי לו "תשמע,כשאני עייף ומותש קשה לי לדבר,בוא נדחה את השיחה למחר(קשה לי עדין לומר את המילה גימגום,ואני מחפש מילים חלופיות). הבחור אמר,כן,יש לנו בעיה משותפת. גימגומי הוציא אותו משלוותו,או מהדיבור המודרך שלו וגרם לו לגמגם די חזק. למחרת,שנינו הינו רגועים ומשוחררים והדיבור קלח וגם הנסיעה צלחה.לא דיברנו יותר על הנושא. מסקנה:מגמגמים הטובים מאד במקצועם,יכולים להצליח מאד בעבודתם ולקבל אחריות גבוהה ומלאה על פרויקטים במליוני דולארים. הממונים של שנינו,מודעים למגבלותינו ושולחים אותנו למשימות קשות בחו"ל עם לקוח קשה מאחר ובמאזן שהם עורכים,הגימגום מהווה מרכיב קטן. ההשואה עם אילמים וחולים סופניים יכולה לנחם במצבי דכאון קשים אבל אסור לה שתהווה מדד לשאיפתנו. מסקנות:אין לעשות אידאליזציה של הגימגום,היא גורמת לקשיים ללא ספק,והייתי מאושר הרבה יותר אם לא הייתי מגמגם.אולם ניתן להצליח בחיים,למצוא עבודה מאתגרת,רמת חיים גבוהה והערכה של הסביבה. עליכם להשקיע הרבה יותר מאנשים רגילים כדי להיות מצויינים.עליכם לפתח בטחון עצמי רב,בתחום המקצועי,ע"י לימוד רב,כך שבשיחות ודיונים תרגישו כי המשתתפים מעונינים מאד בדעתכם והיא תכריע את הכף או לפחות תהיה עם משקל גדול.הרגשה זאת משחררת ונותנת בטחון עצמי שמטבע הדברים מוריד את החרדה.אין להתביש לקחת כדור הרגעה לפני שיחות ודיונים חשובים,בהתיעצות עם רופא. יש להקפיד מאד על עיסוק בספורט,המשפר את המראה החיצוני ותורם להעלאת הבטחון העצמי. לאלה מכם שחושבים לעיתים על בריחה מהבעיה באמצעות התאבדות.לכולנו יש הרגשה זאת במצבי דחק.זכרו כי המוות יגיע גם אם לא נרצה וחבל לזרז את התהליך מאחר והוא בלתי הפיך.קבלנו מתנה ואנו חיים.דרך ניצול החיים תלוייה רק בנו.רחמים עצמיים לא יעזרו ויש להתחיל לעבוד על עצמנו. בהצלחה לכולנו.

VirtualBoy

New member
יפה כתבת

גם אני חושב שאפשר להסתדר בתחומים רבים שבהם לא צריך לנהל שיחות אישיות אלא שיחות מקצועיות, את הקושי האמיתי גיליתי דווקא בתחום הרומנטי, אפשר לשאול איך אתה הסתדרת בתחום הזה...? אני מעלה פה את הנקודה הזאת כדי ללמוד איך אחרים הסתדרו מהבחינה הזאת. (זו אגב תשובה לשאלתך ויטלי, מדוע אני נכנס לפורום...)

b e ll

New member
שורה התחתונה מה אתה אומר?

מה יעשה מגמגם צעיר חסר נסיון שסיים את לימודיו כעת? יקח כדורי הרגעה? מה יעשה מגמגם שלא הצליח להיות מצטיין בלימודיו והיה רק טוב (שזה בהחלט מספיק)? למה להיות כל הזמן בתחרות וכל הזמן להסתכל לכל הצדדים ולבחון את כולם שמה מישהו נושף בגב ורוצה לעקוף אותנו בסיבוב? זו פרנויה. כשהייתי סטודנטית הכשלתי עצמי בכל מקצועות המעבדה (אתה יכול לתאר לעצמך כמה מקצועות מעבדה יש בהנדסה כימית?), הייתי היסטרית מהמצב כי כבר כמעט הגעתי למצב אקדמי לא תקין. ולא היה לי מה לעשות! יכולתי להחליט עד שמוחי יקדח שאני לא מוותרת עדיין כשפתחתי את הפה לא יצא הצליל... אני לא יכולה לשכוח את הזלזול של המרצים ואת המבטים המרחמים של חברי לקבוצה... היא שוב לא "יודעת" את החומר, היא אפילו לא יודעת איזו מעבדה נערכת היום. כל מבחני המעבדה נערכו בע"פ בקבוצה. חשבתי לבקש מבחן בכתב אבל אז הסיטואציה היתה שהיו מושיבים אותי בצד ורחוק מכולם כדי שלא אשמע את השאלות או התשובות. כולם היו יודעים שאני בצד, והמבטים גמרו אותי כל פעם מחדש. העדפתי להיות הסתומה של המחזור ולא זו שמרחמים עליה כל הזמן. לכן ויתרתי! אתה יודע שאני פייטרית לא קטנה. פשוט לא היתה לי דרך לצאת מהבור ההוא. כל הדיבורים על בטחון עצמי, על ספורט על מצויינות - הכל נכון! כשאתה מסוגל - זה נכון וזה הדבר היחיד שיש לעשותו. אבל מה אתה עושה כשאתה לא מסוגל? כשאתה פותח את הפה וכל מה שיוצא הם העיניים מהחורים? צריך לטפל בגימגום, להעלות את השטף - זה המקור לכל הקשיים. ברגע שאתה יודע שתצליח לבטא את עצמך כל הקומפלכסים מתמוססים. שם צריכים להיות גדולים מהחיים! רק בהעלאת השטף, שמאפשר חיים.

VirtualBoy

New member
זה לא ממש ככה

גם אני עשיתי בחינות בע"פ גם במכללה וגם כשהייתי בבית ספר תיכון והצלחתי לעבור אותם בגדול. נכון, לא דיברתי שוטף אבל את הידע הפגנתי. הבחינה היחידה בחיים שלי שלא עשיתי בגלל הבעיה היא בחינה בעל-פה בבגרות באנגלית והייתי עושה גם אותה אלא שהצוות הפדגוגי שהיה לי אז דאג לי וחשב שעדיף כך. אני לא אומר שזה קל אבל זה אפשרי בהחלט. כשהייתי בשירות סדיר נתנו לי תפקיד שבו הייתי צריך לדבר בטלפון (שהוא כאמור המפלצת הגדולה שלי) למרות שידעו שיש לי בעיה ובכל זאת ביצעתי את הג'וב שלי כהלכה פשוט נתנו בי אמון. בשורה התחתונה מה שאני רוצה להגיד הוא שכן אפשר להמשיך בשגרת החיים ולא אחטא אם אומר כי אל למגמגם לתלות את יהבו על הטיפול הטכני של הבעיה הזאת, צריך להמשיך בשגרת החיים ולא לחפש תרופות קסם לבעיה אלא לנסות לחפש דרכים כיצד להתמודד איתה בחיים.

b e ll

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כל הכבוד לך! יישר כח!!!!! המשך להצליח ולתת דוגמה לכולנו! מצאת כבר חברה?

RobinhooDw

New member
אם קיבלת עבודה בצ"הל

שכרוכה בלענות לטלפונים למה לא אמרת להם שאתה מגמגם, ושקשה לך עם זה ושאתה רוצה להחליף?

VirtualBoy

New member
קיבלתי את התשובה הקלאסית

"מה אתה חושב שזו תוכנית כבקשתך ?" מקבלים זאת כנסיון התחמקות. תראה, אני אף פעם לא אהבתי להצהיר על עצמי בראש חוצות שאני אדם מגמגם, ניסיתי לקבל את עצמי כאדם רגיל לכל דבר. אופן הדיבור שלי משתנה כל כך בציר הזמן שכנראה הם חשבו שזה משהו מינורי. אותי גם הטריד הקטע איך אני יבצע נוהל מעצר חשוד בזמן אמת, כי עד שאני יגיד בלחץ 3 פעמים עצור או שאני יורה אפשר לרוקן עלי מחסנית
ובכל זאת לא פטרו אותי מלשמור, מה שדווקא היה יכול להתאים לי...

spidergirl

New member
תשובה מרגיזה

ודווקא בגלל זה הייתי הולכת להוסיף לי סעיף גמגום בפרופיל ומראה להם שזה לא תוכנית כבקשתם. הסעיף קובע שאסור למגמגם לשמור לבד.

RobinhooDw

New member
אח שלי החליט שהוא לא רוצה להמשיך

באותו המקום שהיה בו, הם איימו אליו שישלכו אותו לכלא, בסוף לא קרה לו כלום, הוא עבר והכל בסדר, חבל שלא אמרת כלום, במיוחד שהמקרה שלך מוצדק, בניגוד לאחי שפשוט לא היה בא לו... חוץ מזה מקסימום ישלחו אותך לשבוע במעצר, אז מה יקרה? שבוע לא תצטרך לדבר? נשמע לי כמו גן עדן...

RobinhooDw

New member
אם יתקעו אותי ליד טלפון

אין לי ספק שאני לא יקבל את זה, כל עוד לא אעזוב את הצבא, לא יכולים לעשות לי דבר... עדיף לסבול שבוע מאשר 3 שנים, לא?

פויו

New member
גם לי...

זה היה ככה. ולא כל כך מזמן (כי אתמול סיימתי טירונות). הודעתי למפקדת האישית שלי שאני מגמגם - היא הפגינה איכפתיות יוצאת דופן ואמרה לי שאני לא אשמור. ואז הקימו אותי בשלוש בלילה ואמרו לי לקום לשמירה. למחרת הלכתי למ"מ - ואמרתי לה מה שקרה - והיא אמרה לי שהיא קיבלה איזה אישור צבאי לשים אותי בשמירה. כשאמרתי לה שאני רוצה לראות את האישור הזה - היא התחמקה ונתנה לי משרוקית "לעת צרה". לרגע היה לי תסריט בראש איך אני מכניס מחסנית...

VirtualBoy

New member
כן, יש לי חברה...

מזמן מצאתי חברה, היא מאוד מאוד חמודה ויפה. אנחנו ביחד כבר הרבה שנים. היא נאמנה ואמיתית וגם שומרת היטב על הבית. אני חושב לקחת אותה לתערוכה הבינלאומית. היא אוהבת לאכול בעיקר עצמות ובשר. ושונאת מאוד חתולים. שאצרף פה תמונה ? בל, אני שמח שהצלחתי להצחיק אותך כהוגן. לשאלתך אשיב בשלילה, טרם מצאתי. אני מקווה שאת נשואה באושר.

shoshyyy

New member
יש בך ציניות.....

למה את צינית ? "מצאת לך כבר חברה?" כמו ילדה בכיתה א'.

shoshyyy

New member
וירטואל שיתף אותנו ....

בלבטיו. שהוא חושש מזוגיות. ומה שאת עושה ,בל, זה לתת מכה מתחת לחגורה. מצד אחד את כאילו הכי תומכת, מעודדת,מייצגת מגמגם שהצליח. מצד שני ..כשלא מסכימים איתך או אומרים שהשטף לא הכול את מוציאה את ציפורנייך החדות ומתחילה להתקיף .. ולפגוע. לא יפה בכלל !!!!!!

R O N Y1

New member
אז כן דיברת בטלפון ועשית את זה טוב

זה מה שאני אומר כל הזמן אסור לנו להרים ידיים לא לשקוע בביצה של הגימגום,או לבחור מיקצוע משעמם לחיים שבכלל לא אוהבים !!יש כאלה שכן רצו להיות מורים מנהלים והיצליחו,לא הרימו ידיים ולא חשבו "מה יקרה אם אני יגמגם יצחקו עליי"צריך ליזום דברים לא לפחד, לפי מה שאני רואה הרבה חברה כאן חיים בהרגשה של פיספוס ויש כאילו שממשכים לחיות נהדר . הדבר הכי קל זה לשבת מאחורי מחשב לרעוד מפחד שהטלפון לא יצלצל ולהתפלל שהבוס לא ישאל אותי שאלה ..... אני לדוגמא חייתי בהרגשה של פיספוס עד ששניתי את קו המחשבה התבוסתן שלי. אני יודע שזה קשה אבל צריך להתחיל!! הדבר הכי קל זה לייאש מגמגם ..... RONY

b e ll

New member
איך פיספסתי את התגובה שלך? ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לאן נעלמת? צריכים אותך כאן!

בל , התיאור שלך מזכיר לי את ההכשרה

בתרגילי עבודה סוציאלית . כל אחד היה אמור לספר על תחום עבודתו בהכשרה , וכולם באמת סיפרו בפירוט , והסיפורים היו מענינים ביותר. כשהגיעו אלי , בקושי הוצאתי משפט אחד או שתים (שבכלל לא קשורים לענין) והרגשתי דיבלית לחלוטין. היה שלב שלא יכולתי לסבול את הרגשת הדיביליות הזאת , כאילו אני פסיכית. ואז הכנסתי למרצה מכתב קטן לתא , בו הסברתי לה את הבעיה. בתרגיל הבא , היא נכנסה לכתה ובקשה סליחה אם למישהו נגרם נזק בגללה , אף אחד לא הבין על מה היא מדברת - רק אני הבנתי. מאז לא הייתי צריכה לדבר , והרגשתי הרבה יותר טוב. הרגשתי נפלא שידעתי ש"היא יודעת שאני לא פסיכית)

b e ll

New member
אני כל כך מזדהה עם ההרגשה הזו.

היום בדיעבד אני יודעת כמה זו טעות לא לספר על הגימגום ולהקטין את השד הזה. אבל בזמנו, רק מהמחשבה שאצטרך לשוחח עם המרצה ולספר לו על הגימגום ולגמגם כל עוד נפשי בי - הייתי קרובה לעלפון. כאילו שאם אודה בגימגום כולם ידעו, אבל כשלא הודתי בגימגום - היה מישהו שלא ידע על הגימגום? וכמה נזק גרמתי לעצמי.

avi9

New member
בשורה התחתונה מה שאני אומר שהחיים

קשים ותחרותיים ואדם לאדם זאב,במיוחד כשמדובר על קידום בתפקיד ובמשכורת ואף אחד לא יקדם אותך בגלל הגימגום או טוב לב. אם ניתן להצליח בשיטתך להעלאת השטף,אז זו הדרך האידאלית והמועדםת. במציאות מעטים בלבד מצליחים ולא נכנס לסיבות. אם יש לך ראיון חשוב, הצגה חשובה ואתה נרגש.תקח כדור הרגעה אם ניסית ועזר לך בעבר. אם אתה טיפוס ממוצע ומגמגם,סיכויך לקבל תפקיד רציני קלושים יחסית למתחרים ברמתך ולא מגמגמים. החיים הם אכזריים ויש מלחמת קיום ועליך להלחם אם ברצונך לשרוד. תעשה הערכת מצב מה הם המקצועות שלהם אתה נמשך ובהם אתה טוב ויש לך יתרון יחסי ותשקיע הרבה יותר מאדם ממוצע!! לידיעתכם, עולים מרוסיה הם כיום רוב התכנתים הטובים בארץ,ומספרם במקצוע פי כמה ממספרם באוכלוסיה. עובד בקבוצתי תכנת רוסי בן 50 שעלה ארצה בגיל 45 כמהנדס טכסטיל,מקצוע ללא ביקוש. הנ"ל למד תוכנה בקורס הסבה בגיל 46 וכיום הוא תכנת מעולה,מוערך,מקורי,עם משכורת גבוהה. כששאלתי אותו כיצד הצליח ללמוד בגיל כה מבוגר מקצוע חדש וקשה. תשובתו:יש לי משפחה לפרנס ומשמעותו,לימודים מסביב לשעון בכל הלב עם כל הלב.זוהי מלחמת קיום,ולמגמגמים מצפה מלחמה קשה מאד ועליהם להלחם!

b e ll

New member
אבל זה נכון בכל תחום בחיים

זה בכלל לא קשור לגימגום. כל אדם בינוני לא יקודם אם לידו במירוץ יש טוב ממנו. זה בכלל לא קשור לגימגום. אמביציה להצליח קשורה באופי הבסיסי של אדם, לא בגימגום. נכון שאדם אמביציוזי יאבק ויתמודד גם בגימגום ויצליח למרות הגימגום, יותר מאדם לא מגמגם שאינו אמביציוזי. וחוץ מזה, אתה ממש חוזה אפוקליפסה למגמגמים, לקרוא אותך וללכת לישון ל- 100 שנים. מדברייך אפשר להבין שרק מגמגמים מבריקים ויחידי סגולה יכולים להצליח. סתם שאלה - יש לך מקום שבו אתה יכול להתרווח, להרים רגליים ולהיות פשוט אתה?

למעלה