טור שטותי למדיי ולהלן הציטוטים הטפשיים
"הייתי בטוח שעם סיום הלימודים אני אהיה "סחורה חמה" בשוק העבודה." - מה, באמת יש מישהו שחושב ככה? עם תואר במדעי הרוח? הרי כל תיכוניסט יגיד לכם שלא רק שלא תהיו "סחורה חמה" אלא שספק אם תמצאו בכלל עבודה שלא הייתם יכולים למצוא ללא התואר. אם באמת זה מה שהוא חשב אז לצערי הרבה הוא ממש ממש מטומטם.
"במדינה שבה חיים ונושמים אקטואליה, בכל שעה יש חדשות, וכל יום אינו דומה למשנהו, ובאזור שבו התהפוכות המדיניות והביטחוניות הן תכופות ודרמטיות כל כך, ניתן בנקל לחשוב שבוגרי מדעי הרוח והחברה הם אכן "סחורה חמה" בשוק העבודה" - לא, ממש לא "ניתן בנקל לחשוב". למעשה, קשה לי לחשוב על מישהו שחושב ככה
"הייתם מצפים שמי שהולך ללמוד על ניהול משא ומתן מדיני, על גיבוש מדיניות חוץ, על ההיסטוריה של יחסי ישראל ושכנותיה, על כלכלה ופוליטיקה, על תפישת הביטחון של ישראל ועל המחשבה התיאורטית שמאחורי כל אלו, מי שהולך ללמוד את כל אלו מתוך עניין אמיתי ותחושת שליחות - אך טבעי שייכנס בשעריהם של משרדי הממשלה השונים (החוץ, הביטחון והתמ"ת, למשל) או בארגונים ממשלתיים וחוץ-ממשלתיים (המוסד והסוכנות היהודית, למשל). כך הייתם מצפים." - מה ציפית, שישלחו אותך לנהל מו"מ עם אבו מאזן? אולי לשכנע את אסד לפרוש?
ובכלל, לא הבנתי מה הוא רוצה מהמדינה? דווקא המדינה מעניקה תוספות שכר לעובדיה שמוציאים תואר ראשון, לא משנה איזה. דווקא היא הולכת לקראת אלה שרוצים ללמוד תואר עבור עצמם ולא עבור מקצוע. מה מצפה הבחור? שיוציאו חוק שיחייב לקבל מי שיש לו תואר ב- X? שיחייב מעסיקים פרטיים לתת תוספות שכר למי שיש לו תואר ב- X?
בקיצור, מה הפואנטה של הטור? בכיינות? רחמים? יש לי בשפע אבל אין מה לעשות, כל אחד עושה את הבחירות שלו בחיים.