"למדתי מדעי הרוח, טעות חיי" - מה דעתכם ?

h a j b i

New member
וואלה, נכון

לא חשבתי על זה, אני כנראה כבר יותר מידי זמן מחוץ לעניינים

einat162

New member
כנראה זה טרול שרצה לייחצן

ופרסם את אותו קישור במלא פורומים

lemonade111

New member
אני קיבלתי 68

בתולדות עם ישראל, וגם זה רק בגלל שקראתי את התשובות לשאלות משנים קודמות, ככה לא הייתי יודע בכלל מה לענות, למרות שלמדתי..

EdisonGirl

New member
יש כמה סיבות קבועות לכל דבר-

כלכלה, סוציולוגיה, ערבים...
פשוט לשים את הסיבות בהקשרים הנכונים שלהם ולדלות את יתר המידע מגוף השאלה

EdisonGirl

New member
טוב, אולי צריכים להיות טובים קצת גם בתחביר

כדי לכתוב תשובות מספיק ארוכות בשביל שלא יהיה למורה לב לשים לך X על כל התשובה, אלא רק יכתוב לך בצד שחסרים כמה פרטים (שהם בעצם היו עיקר התשובה, אבל אחרי שכתבת כ"כ הרבה, הצלחת להסיח את דעת המורה מהעובדה השולית הזו..)

< טכניקות של ילדה שמעולם לא למדה למבחנים. אל תנסו בבית

lemonade111

New member
בחיבור קיבלתי 75

הייתי חייב לבדוק אם זה באמת ישים הדרך הזאת, קשה לי להאמין שאפשר באמת ליישם את זה בלי ללמוד כלום למבחן, לדוגמא פה: http://www.geva.co.il/bagrut_solution_history_2007s
אולי המורה פשוט הבינה שאת מבינה את העקרונות ומרוב שקראה אמרה - נו טוב העיקר שמבינים את העיקר.

EdisonGirl

New member
פתרון לשאלה מס׳ 17 במבחן היסטוריה ב׳

אמנם רק רפרפתי ואנחנו לא רואים את השאלות, אבל התשובה הזו יכולה להמחיש את מה שאני מדברת עליו. אני מניחה ששואלים אותך: ״מה היו הקשיים של העולים לארץ בשנות ה- 50?״. נו, מה זה כבר יכול להיות?
התשובה פשוט מאוד הגיונית, ובגלל שההיסטוריה חוזרת, לא קשה לנחש אותה.

וגם אל תשכח, שלמרות שלא למדתי בכלל, עדיין הייתי בשיעור, אז מילים שזרמו פה ושם נקלטו בראש, אז מה שהיה לי זה ״תרמיל מילים״ ו״ההיסטוריה חוזרת״, ומה עשיתי מטעמים חח

einat162

New member

"הייתי בטוח שעם סיום הלימודים אני אהיה "סחורה חמה" בשוק העבודה."

זה הרס אותי
והייתי חייבת להמשיך לקרוא.

קראתי אותו בצהריים

לא מסכימה איתו, עובדה שיש קושי למצוא עבודה בכל התחומים וזה לאו דווקא קשור למה למדת. בכל מקרה, המחשבה של ללכת להוציא תואר בשביל שתהיה עבודה היא שגויה בעיניי, תואר עושים בשביל ללמוד ולהשכיל, להתנסות ולהרחיב את הידע. בשביל עבודה פרופר לאו דווקא חייבים תואר. אישית אני מבינה את הקטע של לא להיות מסוגלים ללמוד תחום מסוים, פשוט כי גם אני כזו - לא הייתי יכולה לסבול ללמוד משהו שלא מעניין אותי ואני לא אוהבת (להלן מחשבים, טכנולוגיה וכו') והלכתי ללמוד מה שאני הכי אוהבת והכי מעניין אותי - אמנות! יותר מדעי הרוח מזה אין. וואלה? אפילו מצאתי עבודה, והיא לא במחקר. היה לי הרבה מזל, אבל עובדה שזה אפשרי! אם אתה מוכן לעבוד בכל עבודה ולהשקיע מאמץ תמיד תהיה לך עבודה. אבל כנראה שיותר קל לשבת ולקטר.

ebi83

New member
כמה שקל לקטול את מה שהוא אומר

ככה גם צריך לראות את הדברים הנכונים שהוא אומר..

אז נכון, הוא היה ילד שחי בסרט והוא גם מודה בזה (פחות או יותר).
אבל יש משהו נכון באמירה כי יש אנשים אשר לומדים דברים מסוימים במטרה לתרום למדינה או רחמנא ליצלן סתם לעבודה אצל המדינה.

לא מכיר את האדם הזה ספציפית, אבל אם לאדם יש את הכישורים והרצון לתרום למדינה יש עניין לפתוח משרות הרלוונטיות לאנשים כאלו, בעיקר שאני לא מאמין שיש יותר מדי כאלה.

מדובר בייעול של המערכת והמכרזים שהיא מפרסמת למילוי תפקידים מסוימים. אולי אם הקומבינה תשחק פחות תפקיד במשרדי הממשלה אז יהיה לו פחות על מה לבכות..

מה שכן, לחשוב שתעשה תואר ראשון בשקר כלשהו (בתור בוגר תואר ראשון שכזה ותלמיד לתואר שני) ולהאמין שיקפצו עלייך או שחייבים לך משהו כי למדת זו באמת ילדותיות ומחשבה שהשמש זורחת לך מהתחת.

אז נסכם, הוא באמת מעלה כמה נק' כואבות (בעיקר מבחינת התנהלות המדינה כמעסיק פוטנציאלי), אבל כמו שרוב מי שלפניי כתב גם בוכה במקום לנסות ולדבר על נקודות רלוונטיות לדיון על מדעי הרוח והחברה בישראל.

למעלה