,Like all bad ideas It seemed like a good idea at the time
J Jake Speed New member 11/11/12 #23 וברור ממה שכתבתי שאנו מקבלים החלטה גם כשאנחנו יודעים שזה יתפוצץ לנו בפנים משום שזה נראה הדבר הנכון לעשות (המחיר שנשלם נראה לנו נמוך מהערך שנקבל)
וברור ממה שכתבתי שאנו מקבלים החלטה גם כשאנחנו יודעים שזה יתפוצץ לנו בפנים משום שזה נראה הדבר הנכון לעשות (המחיר שנשלם נראה לנו נמוך מהערך שנקבל)
P poseidon111 Active member 11/11/12 #24 הבנתי מה שאתה אומר, אך אני שואל אותך בעקבות דבריך: האם אתה בטוח שזו החלטה מושכלת כפי שאתה כותב (המחיר שנשלם...), או שזה דחף בלתי נשלט כפי שאני חושב. דחף במשמע של אינסטינקט. לא משהו שהוא בעצם בחירה.
הבנתי מה שאתה אומר, אך אני שואל אותך בעקבות דבריך: האם אתה בטוח שזו החלטה מושכלת כפי שאתה כותב (המחיר שנשלם...), או שזה דחף בלתי נשלט כפי שאני חושב. דחף במשמע של אינסטינקט. לא משהו שהוא בעצם בחירה.
J Jake Speed New member 11/11/12 #25 אני אענה לך בוודאות מוחלטת שאין לי ושג. נטיית הלב היא להאמין שאנחנו מקבלים החלטה מושכלת. מצד שני מדע הכלכלה ההתנהגותית הראה כבר שאנחנו פעמים רבות מציירים את המטרה אחרי שירינו את החץ. תאכל׳ס, אתה שואל אם אני מתנהג כמו חמור מסיבות ראציונאליות...
אני אענה לך בוודאות מוחלטת שאין לי ושג. נטיית הלב היא להאמין שאנחנו מקבלים החלטה מושכלת. מצד שני מדע הכלכלה ההתנהגותית הראה כבר שאנחנו פעמים רבות מציירים את המטרה אחרי שירינו את החץ. תאכל׳ס, אתה שואל אם אני מתנהג כמו חמור מסיבות ראציונאליות...