למה אנחנו עושים מילואים?

כולם מבינים שעם ההידרדרות

במצב הביטחוני מדינת ישראל תיאלץ שוב לגייס מילואים. אין בעיה לממשלה ומייד הוחלט לאפשר גיוס ללא הגבלה. אבל לדאוג שלא ייפגעו בכל מערכות חייהם, לדאוג לתגמלם ולפצותם, בוודאי שלא, נשארו 3 כושים שמידי פעם עושים את שלהם ויכולים ללכת!

ניר נגר

New member
למה אנחנו עושים מילואים?

אני משרת כצנחן המילואים, בסוף החודש אני אמור לצאת ל 30 יום ברמאללה...(אני אוסף ד"שים לערפאת..אתם מוזמנים לשלוח חחחחח) אישתי שתחייה שאלה אותי...למה אני יוצא למילואים...? חברים שלי שואלים למה אני "עדיין" במילואים... ? החלטתי לשאול את עצמי למה באמת אני יוצא למילואים? לשים את כל הבעד והנגד על כפות המאזניים לראות לאיזה כיוון תיפול השאלה שלי, באיזו עוצמה, ומה יהיה המשקל הסופי... חיפשתי מאזניים רחבות (שוק הפשפישים אצל זבולון הפטיש (כך קוראים לו...לא נראה לי שהוא עושה מילואים חחחח) התחלתי להעמיס את טיעוני הנגד: שופופו... 1 .כל יציאה למילואים אני תוהה אם אחזור למקום העבודה שלי, היום קשה למעבידים "להשלים עם זה" שאנחנו יוצאים למילואים (כאילו זה מבחירה וכאילו אנחנו הולכים לנופש באיי הבהמה...) אז מה יותר פשוט מלפטר אותנו ולמצוא משתמט שכל השנה יהיה בעבודה? 2 .שכנים, מכרים, משפחה מסתכלים עליי בחצי חיוך מלווה במילה המפורסמת "פרייאר" – מה אתה עושה עדיין מילואים? מה אתה צריך את זה??? הכי מפחיד שלא תמיד אני מוצא את התשובות לענות להם... 3 .אנחנו ניפגעים כלכלית, למה? כי מחשבים לנו את השכר היומי במילואים לפי שלושה חודשים אחרונים חלקי 90 יום, כאילו בחיי היום יום אנחנו עובדים שישי שבת. כאילו במילואים אנחנו עובדים רק 8 שעות וזהו...סטודנטים ומובטלים בכלל מקבלים שכר מינימום במקום השכר הממוצע במשק (אנחנו בתנועת בלת"ם מקדמים חוק בנושא...תחזיקו את האצבעות של כל הרגליים חחחחח) 4. אנחנו ניפגעים משפחתית, לא קל לעזוב ולהשאיר את העול על הגב של האישה, מטופלת בשני ילדים קטנים, שמתגעגעים (כמוני...) עד היום אני זוכר את הטלפונים הבוכיים של האישה כמה דקות לפני שיצאתי במבצע חומת מגן לבצע מעצרים בג'נין אומרת שהיא לא יכולה יותר...שנמאס לה.. 5 .בתור סטודנט אני אצטרך להפסיד חומר רב, להתחנן למרצה שיתחשב, ללמוד כיפליים על חשבון זמני, להשלים, לרוץ...כי קראו לי להגן על המדינה, הלימודים יכולים לחכות...הבעייה שהם לא מחכים, המרצה ממשיך, האוניברסיטה ממשיכה כאילו לא אכפת לה... 6. כואב לי שרק מעטים מאיתנו נושאים בנטל (3% עושים מילואים מעל 10 ימים...(5% לפני נתוני צה"ל) מאמינים? ) ואני לא מדבר רק על החרדים, אני מדבר על מאות אלפי החילוניים שעזבו את המילואים, מי דרך קב"ן...מי דרך סעיפים רפואיים, מי דרך עריקה, ניפקדות, סרבניים וסתם כאלה שפשוט לא בא להם...איפוא הביטוי כל העם צבא? 7 .אנחנו יכולים למות!!! להיפצע!!! בכל זאת לא מדובר בטיול בצופים...המדינה לא דואגת לאפודים קרמיים, אם אני אפצע אני אצטרך להילחם כמו דון קישוט בטחנות הרוח הבירוקרטיות על מנת לקבל את אחוזי הנכות המגיעים לי (הכושי עשה את שלו...הכושי יכול ללכת...)אם אמות אקבל דקה של פריים טיים בחדשות, כמה משפטים בעיתון, כמה טלפונים מנחמים ואחר כך נאדה, כי היה פיגוע, כי עוד מתים התווספו לרשימה הבילתי ניגמרת. מי שיישאר עם האסון אילו המשפחה שלי, ילדיי שיהיה להם אבא גיבור וירטואלי, ואישה שתתאבל אבל תחפש את הדרוש השלמה, בעל חי... אילו הנקודות העיקריות, המפריעות לי, צורמות לי..יש עוד..אבל אלה העיקריות. בלב כבד התחלתי לשים את טיעוני הבעד, סקפטי אם יש סיכוי להזיז את המאזניים לצד השני או לפחות לאזן... טיעוני הבעד 1 .יש לנו רק מדינה אחת, מוקפת אוייבים שרוצים לזרוק אותנו הימה, אם אני אעזוב מי יעשה את העבודה? מי יגן עליכם? הרי כשהתגייסתי נישבעתי שכל עוד זה תלוי בי השואה לא תחזור!!! 2 .לא התגייסתי בשביל הכנפיים והכומתה האדומה אלה בגלל הציונות שפיעמה בי, הערכים שהוטמעו בי, הידיעה שאנחנו עם שחי על חירבו מאונס ולא מרצון... 3 .ביחידה שלך יש רעות ואחווה, אחד בשביל כולם כולם בשביל אחד, רעות כזו קשה למצוא בחיים הרגילים. עכשיו תגידו לי אתם...האם כף המאזניים נטתה? ולאיזה כיוון?

טמיר1

New member
קראתי את הכתבה שלך והיא מאוד

קולעת לאמת. מעניין אותי לאיזו מסקנה הגעת???

ניר נגר

New member
היי טמיר...חשבתי שהייתי ברור חחחח

תראה..יש לנו רק מדינה אחת, במסגרת שירות המילואים שלנו אנחנו מגינים בנוסף לתושבי מדינת ישראל גם על המשפחה שלנו!!! יש לנו ארץ אחת...להשתמט זו לא התשובה...אלה לגרום לכמה שיותר אנשים להבין שיש לנו אויבים שרוצים לזרוק אותנו לים וחייבים לתת כתף. התשובה היא לדאוג לכך שיתגמלו את אלה שעדיין עושים מילואים, שייפרו את הגרעין הזה ולא ייקחו אותנו כמובנים מאליהם... התשובה מספקת? חחחחח

נכון יש המון סעיפים נגד...

אבל סעיף הציונות (המילה הזאת כבר פאסה?) הוא זה שקובע... שכל אחד יאמין שגם הוא צריך לתרום למען ביטחון המדינה.

ניר נגר

New member
ליהי...ציונות זו לא מילה שעברה

מהעולם...רוצה הוכחות? אנחנו!!! בכל זאת יש עשרות אלפי מילואימניקים שממשיכים להגיע למרות הכל... צריך להגדיל את אלה שמאמינים במילה הזו, אבל אי אפשר לעשות זאת ללא עזרת הממשלה!! בכל זאת אנחנו בעידן אחר...

samuel b

New member
הבעיה מתחילה עם נבחרי ציבור

שנותנים לנו דוגמא שלילית ובחינוך אין יותר ערכי ציונות (את מי זה מעניין)וכ"ו ובמקומות העבודה וכו" מי "הגבר" זה שמצא דרך להישתחרר

ניר נגר

New member
היי שמואל ../images/Emo45.gif אתה פשוט צודק

ואם לא יתעוררו שם למעלה המצב ילך ויחמיר. דווקא אנחנו מזהים "תזוזה" קלה לכיווננו (בכל זאת יש חוק ביטוח מילואים, מקבלים תגמול מהיום ה 26 ומעלה, אחרי חומת מגו קיבלנו מכתבים אישיים לנשים (תראה כמה מעט יכול לעשות הרבה...) כמובן שיש עוד הרבה מה לעשות בשביל זה אנחנו פה!!! שבת שלום

SupermanZW

Well-known member
אין תגמול ראוי

משום שהמדינה אינה מתגמלת כראוי את אנשי המילואים והופכת אותם לשעירים לעזאזל יש צורך לשנות את המדינה, הבעיה היא שלא בטוח שאפשר. בקשר ל"יש לנו רק מדינה אחת", זה תלוי, יש בינינו אנשים בעלי אזרחות זרה, אין צורך להכליל.

סבבית13

New member
טוב זאת שאלה קלה ביותר

דבר 1: אתה בחרת להיות צנחן ומי שמשרת בצבא אני מודה לו כל יום שאני מתעוררת ושאני עדיין עומדת על הרגליים בארץ הזאת(ובטוח עוד כמה אנשים חושבים כמוני) וחוץ מזה זאת המדינה שלך דע לך שאתה אמור להיות גאה שאתה בצבא בצנחנים כי זה חתיכת בחירה
אחי במגב וכל יום הוא מתקשר ומספר לנו מה הוא עובר שם ומה הוא עושה למעננו והוא נהנה בכל רגע ומילה שאומר לו המפקד הוא מקבל את זה כהדבר החשוב ביותר ששמע בחיו אז תבין שאתה שואל שאלה תחשוב קצת מה המשקל של השאלה
יאללה צנחן שלנו סע לשלום ובפעם הבאה תכנס ותרשום לנו את החויות שלך אוהבים אותך כאן:

ניר נגר

New member
היי סבבית...תשובה סבבית חחחח

אני בחרתי..נכון..ואני גאה בבחירה שלי...

michelat

New member
מילואים

שלום טוב, אני רוצה להוסיף זוית משלי לבעד מילואים. אפילו שמילואים זה קשה, מסוכן, עוזבים את הבית וכו' כשאני מגיע למילואים, יש איזה סויץ' בראש, שעובר למצב אופליין. כולם כמו צעירים חסרי דאגות, יש צחוקים, יש חוויות שאין באף מקום אחר, יש את החברות המדהימה, באימונים, פתאום עושים דברים שלא עושים בדרך כלל בחוץ, כמו לרוץ, לירות על מטרות מקרטון ועל קופסאות ריקות, לצאת למארבים, לזחול כמו מפגרים על החול, לעשות תרגיל חולייה כמו פעם בסדיר פשוט לחזור לפעם מי שמתחמק, פשוט משאיר את עצמו באותה מסגרת מונוטונית ושוחקת כל השנה לעומת שינוי שיגרה טוטאלי במילואים. גם אני בדרך כלל, לא מתאים לי עכשיו מילואים, עבודה, בעיות וכו' אבל כשכבר אני שם, אני שמח שאני שם ולדעתי, פראייר מי שלא בא מייקי

ניר נגר

New member
היי מייקי..אהבתי את התשובה

ואת הזווית החדשה ..אתה צודק...אבל למה לא לתגמל אותנו בהתאם? אתה יודע מה ..לא לתגמל..אבל לפחות שלא נפסיד!!! אז זה אנחנו מנסים לקדם... כל טוב...והמשך שרות מהנה..:))

אין לנו ארץ אחרת

אני עושה מילואים בשטחים בתפקיד נהג בתאג"ד.....אומנם מילואים אחרונים ירו עלינו כמה פעמים ועלינו על מטען צד...אבל אין אחד אצלנו בתאג"ד שמשתמט ממילואים כי..זאת שבירת שיגרה....תראו לי עוד מקום שכולם כמו אחים...אחד דואג לשני אפילו יותר מהסדיר????.<שסיימתי רק לפני 4 שנים<.....שנה שעברה עשיתי מילואים חודש וחצי כי הייתה דרישה............הבעייה היחידה היא כמו שאמרו כאן....זה התגמול....שזהו אין...עושים לך חישוב לא נכון....מרחיקים אותך מהבית.....מהעבודה...שאתה לא יודע אם תחזור אליה...וכמובן המשכורת שמחושבת לא נכון.....אבל כמו שאמרנו..."אין לנו ארץ אחרת"

לא יודע מה איתך

אבל אני עושה מילואים בשביל הכיף...[אם יקרה לי משהו במיל' אז מבקש שזה לא ייכתב על המציבה חחחחח]. ברכות חמות למנהל המוכשר !

ניר נגר

New member
הלווווווווווו איש...הכבוד הוא לי

לארח אותך כאן חחחחחחחחחחחח מנהל מוכשר? טוב..למדתי מהגדול מכולם חחחחחחח בכיף?...המממ..אני צריך חשוב יותר לעומק על הביטוי חחחחח מצד אחד...יש בזה כיף..נכון.. מצד שני..רוצה לשתף עוד אנשים בכיף הזה...לא רוצה להיפגע בגלל הכיף הזה...אז בכלל יהיה הרבה יותר כיף..לא?

טוט

New member
בעיקר מתוך הליכה בתלם.

מי שמתנגד למדיניות ה"חיסולים", למדיניות הכלכלית הקפיטליסטית, שדואגת רק לסקטורים מסוימים (האלפיון העליון, המתנחלים, המפד"ל וכמובן העסקנים מהמפלגות הנכונות), צריך להפסיק לשתף פעולה עם הממשלה הזאת. והמבין יבין.

ניר נגר

New member
אני לא מסכים!!! נטישה והרמת ידיים

זה הפיתרון הקל ביותר...לנסות ולהשפיע זה הפיתרון היותר קשה... אך הפיתרון הנכון!!! אין לנו את הלוקסוס לנטוש רק בגלל שכמה קברניטים שם למעלה לא מוכנים לראות מה קורה למטה...אבל אם אתה תביא חבר...והחבר הזה יביא חבר וכולנו ניפגש בהפגנה הבאה....נשפיע!!! אי הליכה בתלם פירושה נתינת המדינה לאוייבים שלנו...והמבין יבין

shefyg

New member
מי בכלל מכיר אותך?

אני מנסה להשתמט מהמילואים כמה שאני רק יכול, בשרות הצבאי שלי עשיתי תפקיד שהוא כאילו חשוב בחיל הים, ועשיתי בשביל זה קורס של 7 חודשים, כשהפלו אותנו לרעה, רק כי עמדנו להיות ג'ובניקים. ביחידה כיבלנו יחס מגעיל, ביחידה של מטר על מטר, סבלנו דיסטנס, והיו לנו גם מלא ריתוקים על שטויות, ובסוף אפילו לא השאירו אותי ביחידה - זרקו אותי ליחידה בשטחים, שם כל פעם שקוראים לי אני מנסה להסביר להם מחדש שאני לא חייל קרבי ובחיים שלי לא נגעתי בנשק יותר מידי. ולמען האמת - לא מתאים לי להפסיד לימודים, בשביל להיות סמב"ץ שזה בעצם מין מזכירה ממין זכר. לא מתאים לי לקבל פחות מ 100 ש"ח ליום רק בגלל שאני סטודנט, לא מתאים לי להחזיק בנשק או ללבוש מדים, ובטח לא לעשות מילוים עד גיל 40 50, בלי שיש לי זכות להגיד מילה בנושא. לא מתאים לי שכל פעם שהצבא מדבר איתי, זו פקידה או קצינה חדשה לחלוטין, ששלפה את השם שלי מהרשימה, וממש לא מתאים לי לעזור בשום דבר שקשור לכיבוש, מוקפים אויבים - שטויות במיץ, אנחנו אוכלים חרא על שנים של יחס משפיל שנתתנו, על מילטנטיות מיותרת, כל ההסטוריה מלאה במלחמות שבדיעבד אף אחד לא בטוח למה נלחמו בהן, בסופו של דבר גחמות של פוליטיקאים, ועל מה עוד נשאר כל כך להגן, אין כבר חינוך, רק אלימות, עם הספר... - כבר מזמן לא, מתי נתפנה לטפל בבעיות של תרבות וחינוך, אני מניח שזה לא נושא בוער - האם אתם בטוחים שיש לם עוד כל כך הרבה על מה להגן, הם אתם בטוחים שאתם מגנים - ואולי אתם רק ממשיכים את המלחמה של הפוליטיקאים, ראש הממשלה שלנו התחיל את האינתיפדה האחרונה בביקור מיותר בהר הבית - מה איבדנו שם? ובאמת שאני לא טוען לצדקת ימין או שמאל - אבל אני לא הולך להיות חייל על לוח השח מט של אף אחד.

ניר נגר

New member
תרשה לי לצטט אותך....

ולמען האמת - לא מתאים לי להפסיד לימודים, בשביל להיות סמב"ץ שזה בעצם מין מזכירה ממין זכר למען האמת לא מתאים לך לתרום למדינה שממנה אתה בא ורק בתוכה תוכל להגיד בלב גאה שאתה יהודי...זה כל הסיפור... ואני בכלל לא רוצה הליכנס לדיון פוליטי רק לציין שניסינו לתת להם מדינה בהסכם אוסלו, אנחנו הקמנו את היישות הפלסתינית...ותראה איך הם גומלים לנו!! אפשר לחשוב שיש מישהו פה בארף שלא רוצה לסיים את הכיבוש...כמה פעמים יצאנו והסרנו כתרים וניסינו...והפיגועים חזרו? אתה יהודי!!! ורק בגלל זה רוצים לזרוק אותך לים...מקווה שאתה יודע לשחות...

למעלה