למה אנחנו עושים מילואים?

SupermanZW

Well-known member
אפשר גם בציניות

אל תתיחסו ברצינות למה שאכתוב עכשיו, אני כותב זאת ע"מ להראות כיצד ניתן לראות את הדברים אחרת ובאופן מוזר (שירגיז כמה מכם), איני כותב כאן את דעתי האישית אלא תגובה פוטנציאלית מהצד השני. "לא מתאים לך לתרום למדינה שממנה אתה בא" --> אז מה, גם הערבי הישראלי בא ממנה, וגם הילד של הפועל הרומני שבונה את הבניין החדש ברחוב שלי נולד בה, ואם נלך דור אחד אחורה אז אבא שלי בא מגרמניה ואמא שלי מצ'כיה... "ורק בתוכה תוכל להגיד בלב גאה שאתה יהודי" --> מי אמר שאני יהודי?, זה שבתעודת הזהות הישנה שלי כתוב "יהודי" מעניין לי ת'תחת, לי אין דת, אני אתאיסט, ואבותי הגיעו ממדינות שונות ברחבי העולם, כך שאני רב-לאומי, ובכלל יהדות אינה לאום כי לאום נקבע ע"פ ארץ הלידה ואם הלאום שלי הוא ישראלי כך גם לאומו של הערבי הישראלי והבן של הפועל הרומני... "אני בכלל לא רוצה להכנס לדיון פוליטי" --> האם "ניסינו לתת להם מדינה בהסכם אוסלו" ו"הקמנו את הישות הפלסטינאית" ו"יש מישהו פה בארץ שלא רוצה לסיים את הכיבוש" זה לא דיון פוליטי? "אתה יהודי!!!" --> אני עולה חדש, אבא שלי יהודי ואמא שלי לא, המדינה לא מכירה בי כיהודי, אז מדוע עלי לתרום לה כיהודי אם לא מכירים ביהדותי? "רק בגלל זה רוצים לזרוק אותך לים" --> אז למה הסוכנות התאמצה כל כך להביא את משפחתי למדינה שבה רוצים לזרוק אותנו לים, ברוסיה אף אחד לא רצה לזרוק אותנו לים. "מקווה שאתה יודע לשחות" --> אני שחיין אולימפי, נרגעת? כל מה שכתוב כאן נכתב בציניות ואינו מתייחס אלי כלל, רק רציתי להדגים כיצג מה שנכון לגבי ישראלי אחד לא נכון לגבי משנהו.

להשתמט גם מזה?

בפעם האחרונה שעשיתי תעסוקה מבצעית היא ארכה 31 יום ולא היה לה שום קשר עם כיבוש: שירתתי במוצב על גבול ירדן, לא אכלתי שם חרא, ולא קיבלתי יחס משפיל. ועוד משהו: גם אם מה שהצבא עושה לא לרוחנו עדיין יש להגן על אזרחי המדינה.

סמפיק

New member
הגינות

זה למה הייתי הצה"ל. אני לא רואה את עצמי כיהודי, לא כציוני, ואף צד במלחמה הזו לא צודק. אבל אני חייתי מצד אחד של הגבול (ומהצד הטוב לכל הדיעות), רק בזכות החיילים שפיטרלו בזמן שלמדתי חדו"א. אז את מחיר הקרן החזרתי, ונשארה הריבית שאני משלם בתשלומים. אבל רק כל עוד אני גר פה ונהנה מההגנה של צה"ל. כשאעזוב, אני רואה את העיסקה כמבוטלת. ולא שהשירות בצה"ל הוא סבל מתמשך, הוא הזדמנות שאפשר לנצל או להתפתחות עצמית או לפיתוח הרחמים העצמיים.

ניר נגר

New member
המממ..לא יודע אם לקרוא לזה נהנה...

כמובן שהייתי מעדיף להיות עם המשפחה והילדים החגים, אבל אי אפשר לאחוז במקל בשני קצותיו... יש לי חברים טובים, אינ מרגיש שאני תורם ועושה דברים חשובים, ממצה את עצמי, והכי חשוב...יודע שלא "מכרתי" את הערכים שלי ולא הפכתי למשתמט צהריים טובים לילך..מקווה שעניתי על השאלה...

א אוהל

New member
רק 5% עושים יותר מ-10 ימי מילואים?

5% ממה? מגברים משוחררי צה"ל? או מהאוכלוסיה? בעלי עושה מילואים. יותר מ-10 ימים בשנה. ולא, הוא לא נהנה מזה (אולי מהשבוע הראשון כן...) ואני בטח שלא נהנית מזה. למה הוא עושה מילואים? ציונות. כי אם אף אחד לא יעשה יהרגו אותנו. ולא, להיטלרים למיניהם לא אכפת אם יש לכם אזרחות כפולה או שאתם אתאיסטים. הממשלה חרא? אז זהו "שברו את הכלים ולא משחקים"? מי העלה אותה לשם? אם תעצמו את העיניים ותטמנו את הראש בשגרה הקטנה שלכם כמו בת יענה בחול הממשלה תשתפר? יפסיקו הפיגועים? כבר לא ירצו לרצוח אותנו? כדי לשנות דברים יש לפעול.

ניר נגר

New member
לפעול..יפה..לתנועת בלת"ם הצטרפת

כבר? אנחנו מונים כ 5,000 איש...תארי לך את הפוטנציאל שלנו... ואת צודקת! אנחנו יהודים...הגויים לא צריכים יותר מזה.. ישר כוח לך ולבעלך

גם אני עושה מילואים

זה בסדר אתה לא היחידי שעושה מילואים אחי גם אני שאני בת עושה מילואים בגלל שהייתי חובשת בצבא נדפקתי אני עושה 30 יום בשנה עד גיל 38 או עד שיהיה לי ילד ואפילו עכשיו שאני סטודנטית אז לא מוותרים לי על זה אני עדין עושה רק 12 אבל זה משמעותי כי אני מפסידה כל יום מלא חומר בכל מקרה התמרמרות לא תביא אותנו לשום מקום אז .........

ניר נגר

New member
אחלה אינדיאנית...מקווה שהיום את

משתמשת ברובה ולא בחץ וקשת חחחחחחחחח קודם כל ...כל הכבוד לך!!! התמרמרות לא תביא אותנו לשום מקום צודקת, אבל מעשים כן, למה שהאוניברסיטה שלך לא תבוא לקראתך? למה לא מוותרים לך? את זה אנחנו מנסים לשנות, את ההתיחסות למתוקות כמוך שמשרתות...וזאת על מנת שלא יהיה מירמור...:)))) בהצלחה בלימודים

Ungareska

New member
למה לא? כי זוהי ממשלה שיורקת

לאזרחיה בפנים. א. עשרות שנים הממשלה מעודדת ילודה כמענה דמוגרפי לערבים, והיום מתיחסים למשפחות ברוכות ילדים כאל טפיליות "למה הבאתם 8 ילדים???" ב. הממשלה הביאה מאות אלפי עבדים זרים, והיום צדה אותם בצורה שמזכירה משטרים אפלים בשנים אחרות. כאילו מישהו יעסיק במקומם ישראלים שעומדים על שלהם. ג. שנים הממשלה מזניחה במתכוון את עיירות הפיתוח, (תראו לי בוגרי פקולטות יוקרתיות שגדלו בהן), והיום מתנערת מאחריותה לעוני והמצוקה ומקצצת להם את מקור החמצן, ומסיתה את כלל הציבור נגדם "פרזיטים לכו לעבוד". ברור שהממשלה רוצה שהם יצאו לעבוד, במשק בית, בנקיון ובקיצור בשביל לשרת את העשירונים העליונים (הוד חזירותו ביבי וחבר מרעיו המסריחים). ד. שנים הממשלה משקיעה הון עתק בהתנחלויות מלאות בפנאטים משיחיים ומונעת כל אפשרות להסדר עתידי. לי לא בא למות במילואים בגללם. שכם זה לא הבית שלי. ה. כי הממשלה ממשיכה לירוק בפרצופם של הדרוזים והבדווים (לא להזכיר ערבים חס וחלילה) ועוד כמה שנים נתפלא למה הם כל כך לא נאמנים למדינה ונאשים אותם שהם "גיס חמישי" כמו שמאשימים עכשיו את הערבים. בקיצור מדינה בוגדנית ואנוכית, שיודעת רק לקחת, למצוץ את הדם ולא לתת כלום בתמורה. כמה אפשר לספוג בשם "הציונות", "אין לנו ארץ אחרת" וכו'? אויבי העם היהודי לא יושבים בדמשק ביירות וטהרן. הם יושבים בירושלים.

Vampire In Love

New member
זה נוטה יותר ימינה..../images/Emo8.gif

לדעתי הציונות והאהבה לארץ ישראל שבוערת בתוכך היא חזקה יותר מכל המינוסים שהצגת בפנינו!!! תמשיך לעשות מילואים! אני כחייל סדיר מסתכל עליכם, המילואימניקים, ורוכש כבוד כלפיכם בגלל סיבה אחת בלבד והיא שאני יודע שיש לכם משפחות, עבודה, ילדים ועוד 1001 דברים על הראש ולמרות כל זה אתם באים לתת את חלקכם בהגנת המולדת! הכבוד הוא לכם!

פלסטיק

New member
3% עושים מעל 10 ימים בשנה?

איך בדיוק חושב הנתון הזה? אולי זה 3% מהאוכלוסיה הכללית ולא מהאוכלוסיה שזמינה למילואים. נראה לי שחישבו ערבים, חרדים, נכים, יורדים ואולי ספרו גם את הנשים כי פשוט אני רואה שעושים הרבה יותר, חברים, שכנים, בעבודה. לא יכול להיות שאני חי בשמורת טבע

ניר נגר

New member
חחחחחחחחחח כן אתה חי בשמורת

טבע...הנתונים לא מתייחסים לאלה שפעם בשנה הולכים לעשות סבב חתימות. מדובר במילואימניקים שעושים מעל 10 ימים בשנה. צה"ל דרך אגב "מתהדר" ב 5% בשנה

פלסטיק

New member
אז בסך הכל אני בחברה טובה

ועדיין לא הבנתי, 5% (או 3%) ממה? מסך כל האזרחים הישראלים בגיל 21-50? מסך כל האזרחים הרשומים במצבת המילואימניקים בצה"ל? (דרך אגב זה מסביר את ההבדל של 80% בין הנתון של צה"ל= 5% ונתון ממקור אחר של 3%). מסך כל מצבת המילואים שבכלל נמצאים בארץ ושאינם בקבע, ואינם שוטרים, כשירים בריאותית וכו.... הרי כשאומרים אחוזים ולא אומרים ממה נלקחו האחוזים זה נתון חסר משמעות.

ניר נגר

New member
טרומפלדור הדרוזי...מציאות!לא מיתוס

לא לשכוח היום ב 21:30 אחרי מבט כנית מבט שני בערוץ אחד יוצג תחקיר על טרומפלדור הדרוזי, הכתבה תציג את מסע השיקום של שני חיילי צה"ל שנפצעו, לואי מרעי ששתי רגליו נקטעו בלבנון וגיא פרייס שרגליו ניקטעו בשטחים. איך אפשר לבנות חיים חדשים ללא רגליים??? מי שקרא את הכתבה ב7 ימים בידיעות אחרונות על לואי, היה רואה גדלות נפש, היה רואה אדם שעדיין מסתכל על הצד היפה של החיים, עדיין אוהב את המדינה, גאה בהיותו לוחם, מחזק פצועים קלים ממנו. אני מעריץ אנשים כאלה!!! עד היום זכור לי המ"מ של פלוגה מקבילה שנפצע בלבנון, הגיע לבקר אותנו, איך אותו אדם שהיה אלוהים הורד מהרכב נתמך, נעזר, כמעט חסר יישע, מדדה אלינו רק עם רגל אחת...המראה הזה אף פעם לא יישכח ממני. תמיד אמרתי לעצמי שאני מעדיף את המוות על פני חיים כאלה...לואי מרעי שינה את הגישה הזו אצלי. שיהיה רק טוב

סגולית

New member
אהלן המנהל

מסתבר שלא טוב למות בעד ארצנו.. חוצמזה שזה לא נאמר ע"י טרומפלדור בכלל!!

למעלה