למה אף אחד לא שואל את פישר

מתכNET

New member
למה אף אחד לא שואל את פישר

איך משפחה שמרוויחה 8000 ש"ח יכולה להתקיים עם סל צריכה ממוצע עולה 11,000 ש"ח?!?!? זה הכל! לא צריך שאלות מתוחכמות על ריבית ביקושים והיצע שרק מוכיחות שהשואל לא מתעניין בבני אדם שאלה פשוטה ותשובה אין!

goldy

New member
המעמד הבינוני לא יודע מה זה "הוצאות"

המעמד הבינוני לא מסוגל להבין מה זה "ריבית", "קצת", "משהו קטן שבכלל לא מרגישים", "כולה X". אנשים קונים באשראי, מחלקים לכמה שיותר תשלומים בלי קרדיט, והם לא מסוגלם להבין איך כל הקצתים והכלומים מתחברים לסכום הוצאות חודשי שגדול יותר מהשכר שלהם! אנשים שמרוויחים כ7000 ש"ח לחודש מרשים לעצמם לשמור על רמת *הוצאות* מינימאלית של 6000 ש"ח לחודש, וזה רק כרטיס אשראי אחד! המעמד הבינוני לא צריך ללמוד איך להרוויח יותר אלא ללמוד מה זה "הוצאות".

thepulse1

New member
תראו מה זה - הביקוש לדירות ירד בחמישית

הביקוש לדירות יורד לא בגלל המחאה, אלא בגלל הסיבה שלה - לאנשים אין כסף. מפתיע אגב, או אולי לא, לראות שאתרי חדשות ששייכים לחברות הגדולות ולבעלי ההון לא פירסמו את הידיעה הזאת... אולי מנסים למנוע פאניקה? או את הפגיעה שסיפור הזה שמוכרים לנו, שהכלכלה משגשגת?

the new L

New member
מה רע בלחלק לכמה שיותר תשלומים בלי קרדיט?

עיקרון כלכלי פשוט אומר שכסף עכשיו שווה יותר מכסף אחר כך. לשלם בתשלומים בלי ריבית זה אומר בעצם שחברת האשראי נתנה לך הלוואה עם ריבית 0, ואלא עם כן יש תנאים כלכליים קיצוניים, כמעט בטוח שזה משתלם כלכלית.

goldy

New member
ראיתה את השורה התחתונה בדף פירוט החיובים?

סך כל תשלומי האשראי באותו חודש יכולים להתחרז בקלות עם השכר החודשי שלך, וכל התשלומים הם "קצתים".

the new L

New member
זה לא משנה

כל עוד אתה יודע לשלוט בהוצאות שלך, ולא מסתנוור מעניין התשלומים, בכל פעם שמציעים לך לשלם בתשלומים ללא ריבית, זה כדאי לך. אתן לך דוגמה שתסביר זאת. נניח שאני מציע לך היום הלוואה שבמסגרתה אני אתן לך 100 שקל ועוד חודשיים תצטרך להחזיר לי 95 שקל. האם תסכים לקחת הלוואה כזאת? כמובן! גם אם אתה לא זקוק לכסף. הלוואה ללא ריבית היא בדיוק זה, בהינתן שיש בארץ אינפלציה (גם אם נמוכה). ולמעט זמנים מאוד חריגים, כמעט תמיד יש במדינה אינפלציה.

goldy

New member
מה אם אני לוקח 100 הלוואות כאלה בחודש אחד?

ואז במקום להחזיר 95 אני מחזיר 9500 כששכרי הוא 10,000? הלוואה אחת היא זולה אך כשיש המון שורות כאלה בחשבון פיתאום זה הופך ליקר.

the new L

New member
מה הקשר לכמות ההלוואות?

כל הלוואה כזאת היא משתלמת בפני עצמה. וכולן ביחד גם כן משתלמות. זה כמובן לא סותר שאתה עדיין צריך לצרוך רק לפי יכולתך.

יודע מה

New member
לדעתי המחאה לא מספיק ממוקדת

וחייבים להתמקד בשכר המינימום והורדת מס ולא בשכר דירה ומחירי מזון. כי אם שכר המינימון היה 7 אלף לא היה בעיה כל כך גדולה להתקיים במדינה הזאתתת

למעלה