למה אתם דנים באיך הגעתם לעולם?

למה אתם דנים באיך הגעתם לעולם?

אולי תשקיעו את זמנכם בשאלה לשם מה הגעתי לעולם? מה תפקידי בעולם? האם אני חי בכדי למות בסוף אז בשביל מה אני חי? אני עובד כל היום בשביל לאכול ואוכל שיהיה לי כח לעבוד וחוזר חלילה? הזו מטרתי בעולם? מהי מהות הקיום שלי? כדאי שתתחילו לחפש תשובות לשאלות האלה , או שלמישהו יש כבר תשובה על כך?

wakka1

New member
לחיים אין מטרה אוניברסלית

לכל פרט ופרט בחברה ישנה המטרה שהוא מציב לעצמו ושואף להגשימה על הצד הטוב ביותר- בין אם זה להקים מדינה ובין אם זה להיות בורג קטן במערכת- כגון מוסק זיתים, כאשר כלל האוכלוסיה מכוונת את משאביה לשיפור התנאים האקונומיים, הסוציאליים וכו', ומשתדלת להגיע למצב של אוטופיה- כאשר כל אינדיבידואל תורם להגשמתה והשגתה כמיטב יכולתו, רצונו ותועלתו. אולם, אוטופיה לפי הגדרתה הינה מצב תיאורטי מוחלט של מצב חברתי אידיאלי שלא ניתן להגיע אליו בשום אופן. אתה יכול לדמות זאת לספירת כל המספרים בעולם, או בתמונה יותר ציורית- משחק פנטזיה רב משתתפים ברשת, שבמסגרתו אתה עולה רמות, צובר ניסיון, כוח, אביזרים וידע- אולם תמיד ישנו דג יותר גדול שיש להתגבר עליו. תמיד. כך שאתה ממשיך וממשיך לשחק ולהתפתח עד שנמאס לך או עד שהשרת נופל. זה חופף באופן מדהים לעולם האמיתי- העולם מורכב מהמון מערכות שונות- בין אם אקולוגיות ובין אם תעשייתיות, אשר משפיעות זו בזו, וכל שינוי בהרמוניה עם מערכת אחת גורר שינוי הפוך בקשר עם מערכת אחרת, מה שנקרא "מעגל מכושף". כך למשל הבקטריות- האדם רוקח תרופות אנטיביוטיות על מנת להתגבר על חיידקים, אולם גורר התפתחות של חסינות הבקטריה לאותם נוגדדנים, מחזק אותם, ומאלץ את עצמו לחפש תרופה חדשה. כלומר המערכות השונות בעולם נמצאות במלחמה קרה מתמדת כאשר המשפיעים העיקריים עליה הם כוחות פנימיים, חיצוניים, וכמובן- האדם. כך בתשובה לשאלתך, משמעות ומטרת החיים היא להשתפר ולהתפתח בכל מובן אפשרי בניסיון להגיע לאותה אוטופיה נחשקת, אליה לעולם לא נגיע, אולם אנו מתקרבים יותר ויותר להתחככות באותה אסימפטוטה בשם "שלמות". וזאת באמצעות א ב ו ל ו צ י ה|- בין אם טבעית ובין אם טכנולוגית כך אתה רואה כי למעשה האבולוציה היא המפתח והשער למשמעות החיים, כך שפורום זה לא דן במשמעות החיים- אלא בבסיסה. אולי נשמע הזוי ולא תקין, אבל אולי זה בגלל השעה...

איתן333

New member
אז המשמעות שלך לחיים לפי שיטתך היא:

לשאוף לאסימפטוטה, כך שהבא אחריך יוכל לשאוף עוד יותר, ועוד יותר ועוד יותר... מה נותן לנו לשאוף לאסימפטוטה? אין לך ממש משמעות לחיים, אז הצלחת לייצר אחת. זה הכל. אתה מדחיק את הנושא הזה, במקום לנסות לתת תשובה אמיתית.

איתן333

New member
אני אמרתי שמישהו קבע שחייבת להיות

משמעות לחיים? אנשים צריכים להיות אמיתיים עם עצמם, ואם הם מאמינים שאין משמעות לחיים, אז בבקשה. זכותם. אבל שיקראו לילד בשמו. דרך אגב, מצורת השאלה שלך אני מסיק שאתה דווקא חושב שיש משמעות לחיים, אבל זרקת את השאלה הזאת במקום לענות בצורה עניינית, כי אין לך תשובה עניינית. עצוב שככה אתם מדחיקים את האמת

22ק ו ס ם

New member
טוב שאתה מסיק מסקנות בלי שאומר דבר

לדעתי האישית אין שום משמעות כללית לחיים וכל אחד מוצא משמעות אישית שטובה עבורו.

Wolverchenus

New member
אני לא מרגיש שיש משמעות לחיים

וזה לא מפריע לי. אני לא מרגיש צורך במשמעות. ואם לשאול למה אני חי אם זה רק בשביל למות, התשובה היא: כי ככה זה עובד. ואני אוסיף: אם תרצו לקבל את זה או להמציא משמעויות.

איתן333

New member
אני גם בטוח שזה מפריע לך, אתה רק

מדחיק את זה. אתה טוען שלא אכפת לך שיום אחד (לשיטתך) אתה פשוט תעלם מהעולם?

Wolverchenus

New member
לא מפריע לי.

אני יודע שזה בגדר נס מבחינתך, אבל העובדה שהיה יכול להיות מגניב ללכת לעולם הבא אין שום כוח אצלי על גבי העובדות שאני מכיר בשטח שאומרות לי שאני אגמר מתישהו ושעדיף לי לחיות היום בלי אמונות שישרפו לי את החיים. זה לא יעזור לי כמה שאני ארצה, אני עדיין אמות יום אחד ולא אמשיך משם. אני מסוגל להכיל את זה ולא להכריח את עצמי להאמין במשהו אחר רק בשביל להרגיש טוב. כי הרי מה ההגיון בלהגיד "אני מאמין בזה כי זה גורם לי להרגיש טוב"? זה לא יקרה כי אני רוצה. חבל על הזמן.

איתן333

New member
אני לא מאמין כי זה גורם לי

להרגיש טוב. אני מאמין בזה כי זה נכון. אין ספק שאני מרגיש יותר טוב ממך, אבל זה בונוס. זאת לא הסיבה שאני מאמין. דרך אגב, מאיפה העובדות האלה שאין עולם הבא? אני איש אמת. אני לא מדחיק דברים שמפריעים לי. ואני הקשיתי על עצמי את כל הקושיות האפשריות: מה אם זה הכל המצאה? משהו שהתפתח בין השנים? צורך נפשי של האדם? חייזרים? מה שלא תרצה. ולא הצלחתי להעלות תיאוריה שמצליחה לסתור את התורה. לא משהו מוכח, אפילו משהו מופרך לגמרי! ולא הצלחתי!

Wolverchenus

New member
אבל כמו שכבר הסכמנו

אתה לא באמת קראת מספיק חומר בשביל לדעת את זה. אפילו שהציגו לך מאמר שבפסקה הראשונה מסביר למה החישובים על אי אפשרות שיווצר תא מדומם סירבת לקרוא אותו כי "זה באנגלית". אל תצפה פה לדיון פורה כשאתה לא חמוש בעובדות מתורת האבולוציה עצמה, לא בטיעוני הנגד ובטיעוני הנגד שלהם ובגדול אתה בא לפה עם משהו אחר שפשוט לא שקל בכלל את האבולוציה כמו שהיא. כמו שכבר אמרתי לך בהודעה אחרת, "אני בטוח שלא תקרא לי אידיוט כשאני אתפלפל בגמרא רק כי קיבלתי 96 בבגרות בתנ"ך" ולבל יהיה ספק, זה כן אידיוטי להתפלפל בנושא שיש עליו יותר חומר משתספיק לקרוא מול אנשים שחיים אותו, קוראים עליו (בניגוד אליך) כשכל מה שאתה מציע זה שיש לך "ידע כללי" שכאמור אין בו חסינות מפני שגיאות נפוצות (כמו שהעולם שטוח). אז בבקשה ממך, אל תבוא להגיד לי ש_אתה_ לא מצאת משהו אחר. כי אם היית באמת מחפש וקורא את האבולוציה יש מצב גדול מאוד שהיית מקבל את זה. אבל מאחר ואתה לא מחפש וקורא, אתה גם לא תמצא. כמו שאומרים "אין לא יכול, יש לא רוצה" עכשיו לשאלתך האחרת, מאיפה העובדות שאין עולם הבא? בדיוק מהשאלה הנגדית. מאיפה העובדות שיש עולם הבא? אוסף אנשים שחוו אפקט אור? סבבה. יש מספיק הסברים נוירולוגים. מה עם כל האנשים שלא חוו אפקט של אור ופשוט נעלמו אל החשכה ולא חזור? למה תמיד שמדברים על העולם הבא אין שום ניסוי בר שחזור? העולם הבא בכלל לא קיים בתורה. לא היה כל כך טעם להעניש אנשים במוות בגלות אם היה עולם הבא, אלא אם היתה הבטחה מפורשת שבעולם הבא יהיה להם רע. וכאמור, גם את זה לא עושים. כי זה פשוט לא היה קיים אז. חשבו על זה אחר כך. מכיר את כל הסתירות המקראיות ואת דרכי היישוב ה"כמעט נוחים מדי"? מכיר את המקומות שבהם חכמינו אומרים "ויש בזה סוד והמשכיל ידום"? כסת"חים ! תוכיח לי שיש עולם הבא ביותר עדויות מכתבים שלא נסתרים רטרואקטיבים ומחוויות אישיות ואני מבטיח לשקול, _לקרוא_ ואולי גם להאמין.

איתן333

New member
אני לא אתחיל להוכיח לך את זה בכתב

פה בפורום. אין לי כוח, ואני לא יודע אם זה אפשרי. אני רק אגיד, שההוכחה הכי טובה, לפי דעתי, היא מעמד הר סיני. השאלות שהבאת הן שאלות מצוינות! אבל לכולן יש תשובות, והן לא כסת"חים. יכול להיות שזה חלק מהעניין של האמונה. שאם אתה איש אמת, ותחקור את זה בצורה אובייקטיבית, אתה תגיע למסקנה הבלתי נמנעת שתורה נכונה. אבל זאת לא תהיה הוכחה פשוטה ומדעית, אלא משהו, שאם אתה ממש רוצה, אתה יכול להדחיק אותו על ידי כל מיני תיאוריות משונות. מעמד הר סיני הוא הוכחה לכך שהתורה נכונה. אין מצב שהסיפור הומצא. אם תחשוב על זה, תראה שאין שום דרך מופרכת להראות שהוא לא היה. אבל אם אתה לא רציני, אתה תוכל להשקיט את המצפון שלך איכשהוא. וככה בעצם יש בחירה אם להיות דתי או חילוני. "תוכיח לי שיש עולם הבא ביותר עדויות מכתבים שלא נסתרים רטרואקטיבים ומחוויות אישיות ואני מבטיח לשקול, _לקרוא_ ואולי גם להאמין." זה מראה על הרצינות שלך. נניח שיש לי את ההוכחה המיוחלת. אז אם אני אספר לך אותה, אתה חוזר בתשובה נכון? ואם בדיוק הלכתי לישון? ואם בדיוק נהרס לי המחשב? אז אתה תגיע לעולם הבא, במצב לא נעים. ומה תוכל להגיד? שאני לא סיפרתי לך?! תזכור שמדובר פה בעתיד שלך! אם יש הוכחה אתה צריך לחפש אותה! לא לחכות שמישהו יביא לך אותה. רואים שאתה לא באמת רוצה למצוא הוכחה. ובקשר למאמר באנגלית. אתה פשוט יכול לסכם לי מה הפסקה הזאת אומרת. אבל אתה לא עושה את זה, כי זה לא יעזור. זה בכלל לא עונה על השאלה שלי. אתם סתם מדחיקים את האמת. חבל.

Wolverchenus

New member
אני אגיד לך משהו,

מעמד הר סיני אינו עובדה מוגמרת עבורי. אני שואל את עצמי איך הוא בשבילך אבל זה לא בשביל הפורום הזה. ובכלל, כשאתה דואג לעתיד שלי אתה צריך להבין, שהעתיד שאתה מדבר אליו לא קיים בכלל מבחינתי, בעוד ההווה והעתיד של עד סוף החיים כן קיים ובגלל זה _אני_ מרחם _עליך_ כי אני חושב שאתה שורף את החיים שלך על אמונות וטקסים שלא יעשו שום דבר. תסתכל על טקס דתי, תנסה לדמיין את זה בתור רק תנועות שאינן באמת משפיעות על שום דבר ותחשוב כמה שזה עצוב. ואת כל שאר הדברים שרציתי להגיד לך, אמרתי פה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=938&msgid=58828851

איתן333

New member
שוב עשית טעות לוגית. אתה אומר שאין

עתיד, ולכן אתה לא צריך לדאוג לו. אני אמרתי שאתה צריך לדאוג לחפש את התשובה בשביל העתיד שלך, כי אולי התשובה שאתה תמצא תראה לך שדווקא יש לך עתיד? וזה התפקיד שלך, לא שלי. זה משהו חשוב שאתה צריך להפנים. דבר שני, אתה כל כך בטוח שאין חיים אחרי המוות. אז דווקא בדבר הזה יש לי הוכחה נהדרת. אבל לפני שאני אומר לך אותה, תבטיח לי שתפתח את הראש, ואת תנסה לתקוף אותה סתם, בלי הגיון, ועם המון טעויות לוגיות. אלא, תחשוב עליה בהגיון, ועם היא נכונה, תהיה גבר, ותתמודד עם המסקנות שלה. זאת הוכחה רק לכך שיש בתוכנו נשמה, (ולכן חיים שאחרי) ולא הוכחה דווקא ליהדות.

Wolverchenus

New member
זה נהדר

כי לי יש הפרכות לזה שיש נשמה, אז אני ארגיש פתוח מספיק לשמוע אותה אם תרגיש מספיק פתוח להשמיע אותה. ואין טעות לוגית בזה שאני אומר שאין עתיד אחרי המוות. יש טעות לוגית בלהגיד "אני לא אשקול שאין עתיד אחרי המוות ואשקיע את העתיד שאני בטוח שיש (דהיינו, בחיים) בלעבוד משהו שאולי לא קיים ואשקיע את החיים שלי ואעצב אותם לפי משהו שאולי לא קיים כשאפשר להגיד שלא בטוח שיש חיים אחרי המוות" אתה טועה כאן לוגית. אנחנו יודעים שיש חיים. אנחנו לא יודעים שיש חיים אחרי המוות. ואתה בשביל לעבוד את האחרי המוות מוכן להשקיע את החיים שלך שכן יש לך. מה שנקרא להשקיע את החיים שלך במנהגים ואולי ככה לצמצם אותם בשביל משהו שאולי לא קיים בעוד שאני משקיע בשביל משהו שקיים כי אני לא ראיתי עדות למשהו אחר. אם רציונל, אז אני יותר. אני משקיע בשביל משהו ש_ישנו, הוא הווה, הוא קיים_. הוא לא משהו שצריך להתאמץ ולמצוא צידוק אליו אם לא גדלת לתוך האמונה שלו.

איתן333

New member
אתה קורא את מה שכתבתי בכלל???

כשאמרתי שאתה צריך להשקיע, לא התכוונתי שאתה צריך להשקיע את החיים שלך! לא התכוונתי שתהיה דתי בשביל ה50% שזה נכון! התכוונתי שאתה צריך להשקיע בללמוד תורה, כדי לדעת אם זה נכון או לא. עכשיו הבנת את מה שאמרתי?

Wolverchenus

New member
אז כמו שאני אמרתי לך קודם

אני לא החילוני הממוצע. ולא צחקתי כשאמרתי שקיבלתי 96 בתנ"ך בזמנו D:

איתן333

New member
ואני לא הדתי הממוצע. אז מה?

וזה שקיבלת בבגרות בתנ"ך 96 זה נחמד מאוד, אבל תרשה לי לגחך. הבגרות של החילונים זה צחוק בהשוואה לדתיים. (אנחנו גם עושים 5 יח"ל, לא יודע מה איתכם) וגם אם היית עושה את הבגרות של הדתיים, זה לא מספיק. תחשוב שאנחנו מדברים פה על תואר במדעי המחשב, או מדעי החיים, ואתה אומר לי: וקיבלתי 96 בבגרות. אתה רציני תגיד לי? זה פשוט מגוחך!

Wolverchenus

New member
בסדר

זו לא באמת הסיבה שאני לא חילוני ממוצע P: אני לא גדלתי אתאיסט אתה מבין.. בכל מקרה, אני לפחות מכיר, יודע, עסקתי, קראתי, האמנתי וויתרתי. ובכל זאת, אני קראתי ואני קורא כשאני רואה "הנה, זה מוכיח שיש אלוהים, שאין אבולוציה" אבל אתה לא עושה את ההפך. למעשה, לא יודע אם שמת לב, כל ההוכחות הדתיות לזה שאין אבולוציה זה תמיד משלים. זה פשוט הדרך הכי אינטואטיבית ומטעה לעשות השוואות לא שוות. ובוא נדבר על הסטנדרט הכפול. אתה הרי משקיע הרבה פחות בלמידת אבולוציה משהיית רוצה שהאבולוציונים של פורום זה היו מרביצים תורה. מה גם שבשביל להבין אבולוציה לפחות בבסיס (שאת זה אגב, אין לך מהתרשמות מהודעותיך [ע"ע הודעת המרק הקדמון]) ואני לא מדבר על הבסיס הפופולרי הנוטה לטעות, צריך ללמוד הרבה פחות מאשר בשביל לראות את כל הנופח התנ"כי ועם זאת זה משכנע הרבה יותר.

למעלה