למה אתם דנים באיך הגעתם לעולם?

איתן333

New member
נכון, אני לא לומד את האבולוציה ברמה

שאני חושב שחילונים צריכים ללמוד תורה מהסיבה הפשוטה. אני לא צריך! אין לזה שום השפעה על החיים שלי, וזה לא מעניין אותי. לעומת זאת, אם התורה נכונה, יש לזה השפעה עצומה על החיים שלך, ועל חיי הנצח שאחרי החיים שלך (אם התורה נכונה).

Wolverchenus

New member
תחסוך ממני

לדעת אבולוציה זה בקלות תחליף לאמונה באל כלשהו. זו חרב הפיפיות שכמה שאתה חושב שאתה יכול לחסוך ממני אני חושב שלמעשה אני חוסך לך יותר. איש באמונתו יחיה ונפגש בסוף (או שמא לא..)

איתן333

New member
אז אני אומר לך, ואני אומר לך את זה

שוב, ובפעם האחרונה! (די! מתי תקלוט כבר?) אם תצליח לשכנע אותי שהאבולוציה היא נכונה. לא תיאוריה, אלא ממש תוכיח לי את זה. זה לא יפריע לי להמשיך להיות דתי, כי זה לא סותר את התורה. זהו! פעם אחרונה שאמרתי את זה, מקווה שהבנת. לא אמרתי משהו מסובך, אז אני לא מבין למה אתה לא מבין את זה כבר

Wolverchenus

New member
איך אני אוכיח לך תהליך

שמראש הוא לוקח מיליוני שנים, יש לך מעט מאוד זמן פה. ובכלל, יש לנו כבר סביבה אקולוגית, לא ואקום. אי אפשר לשחזר במדויק. אבל כל זאת עדיין נתמך על ידי יותר מחקרים ועובדות מאשר כל דבר אחר שיש לך להציע. לא הוכחת לי בריאה על ידי יישות אינטליגנטית יותר משהוכחתי לך כל דבר אחר. וחשבת שיש אולי עוד פיתרונות? למה חייב להיות אלוהים אם אין אבולוציה? :O

איתן333

New member
יש לך קשיים בהבנה?

אמרתי שנגיד, היפותטית, יווצר מצב שבו תוכיח לי שהאבולוציה נכונה, אז זה לא ישפיע על החיים שלי, כי זה לא משנה לי ביומיום, וזה לא סותר את התורה. אז אתה אומר לי שזה לא הגיוני, כי אי אפשר להוכיח את זה. בסדר, אבל זאת ללא הנקודה כאן! אני לא יודע אם לצחוק או לבכות

tooltool3

New member
סטיבן הוקינג , מכיר ?

הפיזיקאי הנודע סטיבן הוקינג הפריח בעצמו את התיאוריה שלו על המפץ הגדול. "אם נבין כיצד התפתח העולם, זה יהיה נצחון של האנושות, ורק כך נוכל להבין את כוונות הבורא". סטיבן הוקינג. סטיבן הוקינג מכיר במציאות הבורא.

איתן333

New member
זה ברור. גם איינשטיין האמין שיש

אלוהים. ככל שהאדם חכם יותר, כך הוא יודע טוב יותר שחייב להיות בורא. יש הרבה חילונים בורים, שחושבים שהמצב בדיוק הפוך, ואם זה לא היה עצוב, אז זה היה יכול להיות מצחיק מאוד.

SilentMike

New member
בשבילך תרגמתי:

"התחושה הדתית שנתקלים בה כאשר חווים את הניתנות להבנה הלוגית של יחסי הגומלין העמוקים היא שונה למדי מסוג ההרגשה שאנשים בד"כ קוראים לה דתית. זו יותר תחושת פליאה למראה התבנית המתגלה ביקום החומרי. היא אינה מובילה אותנו לקחת את הצעד של המצאת ישות אלוהית בדמותנו -ישות דמויית אנוש אשר יש לה דרישות מאיתנו ואשר יש לה עניין בנו כפרטים. אין כאן לא רצון ולא מטרה, ולא צורך, רק הוויה טהורה. מסיבה זו, אנשים מסוגנו רואים במוסר עניין אנושי טהור, העניין החשוב ביותר בספירה האנושית." -אלברט איינשטיין. "[בתגובה למכתב השואל על תפיסותיו הדתיות] זה היה, כמובן, שקר שקראת אודות אמונותי הדתיות, שקר שחוזרים עליו בשיטתיות. איני מאמין באל פרסונלי, ומעולם לא התכחשתי לכך, אלא הבעתי זאת בבירור. אם יש בי משהו שיכול להיקרא דתי אזי זוהי ההערצה חסרת הגבולות למבנהו של העולם ככל שהמדע שלנו יכול לגלותו." -אלברט איינשטיין. עוד?

איתן333

New member
זה לא מפתיע אותי, איינשטיין לא היה

דתי. אבל הוא האמין באלוהים. לפי דעתי, מה שאשפר ללמוד ממה שכתוב פה, זה שהוא מאלה שמאמינים שקיים אלוהים, אבל הוא לא מתעניין בנו: לא משגיח עלינו, ולא דורש מאיתנו שום דבר.

Wolverchenus

New member
אגב,

לאיינשטיין היה רומן ארוך שנים עם מדענית רוסיה. אם היגיון "ככל שהאדם חכם יותר, כך הוא יודע טוב יותר שחייב להיות בורא." שאתה מחיל על איינשטיין כדוגמה תקף, אז כנראה שאדם חכם גם יחזיק פילגש. מממ.. אני לא יודע כמה לא מסכים עם זה אבל יש לי רושם שאני יודע כמה אתה לא תסכים עם זה!

איתן333

New member
אני לא טענתי שיש כלל כזה.

וחוץ מזה, שאין קשר. חכם וצדיק זה לא אותו דבר. זה שהוא חכם לא אומר שהוא מספיק חזק כדי להתגבר על היצרים שלו.

Wolverchenus

New member
קודם כל

אני אפנה את אדוני לתקן את עצמו בקשר לכך שהוא לא יצר כלל כזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=938&msgid=59079645 ואני אשאל אותך ככה, אם אדם כל כך "חכם" (Whatever that means) שבאמצעות זה שהוא פיזיקאי מוצלח אז גם דעותיו התיאולוגיות בוודאי נכונות (ואני לא אחזור על הטענה שחזרת בך ממנה), אז איך זה שהוא לא יודע מה לעשות בהנתן הפיתוי?

איתן333

New member
אתה לא מקשיב בכלל למה שאמרתי,

אתה רק חוזר על העמדה שלך, בלי להתייחס בכלל למה שאמרתי. אין לי כוח להתווכח איתך יותר. תחשוב מה שאתה רוצה.

איתן333

New member
אתה לא מקשיב בכלל למה שאמרתי.

אין לי כוח להתווכח איתך יותר. תחשוב מה שאתה רוצה.

זהו נימוק המחץ הסופי נגד האבולוציה!

שימו לב כמה הוא פשוט והגיוני: "אם האבולוציוניסטים צודקים, אין אלוהים ואז אין גם משמעות לחים. אני נורא נורא נורא רוצה שתהיה משמעות לחיים שלי ולכן האבולוציוניסטים טועים. QED"

למעלה