למה בארץ אין סיכוי לקומיקסים טובים

chatenoire

New member
בתור "עפרונית"...

שלא עושה את האינקינג של עצמה כרגע, אני יכולה להעיד ששלב העפרון הוא לא כל כך פשוט כמו שאתה נוטה לתאר אותו. אני מסכימה בהחלט שאם אתה עושה את הדיו שלך, אז אתה לא צריך להשקיע בעפרון עד לפרטי פרטים, אבל רוב הפנסילרים (למיטב ידיעתי) עובדים בעפרון בלבד, מה שאומר שהם צריכים לתת לאינקר עמוד מושלם, מפורט ומדויק. מהשלב הראשון ועד לשלב האחרון של פנסילינג, העבודה הזו לא פשוטה ולא מהירה. אולי אני איטית במיוחד - וסביר להניח, כי אני מתחילה במיוחד יחסית למרוולדיסיאימאג´קרוסג´ן-פיפל - אבל עמוד עפרון לוקח לי בין שלוש לחמש שעות, מהלייאאוט המקושקש עד לעמוד נקי ומושלם שמוגש לאינקר בכפפות ניילון. צדק קרוסיידר כשאמר שהעפרוני (אהבתי את התרגום) למעשה יוצר את העולם; אולי הוא כבר נברא במוחם של יוצרים טובים וחכמים ממנו, אבל האדם עם הכוח לתת לעולם הזה פנים הוא הצייר. העפרוני משחק את התפקיד של הצלם, איש התאורה, המלביש, המאפר, השחקנים כולם ולפעמים גם הבמאי. אני לא ממעיטה בערכו של אף שלב או אמן אחר - אינקינג יכול להרים ציור גרוע מהקרשים; צביעה יכולה להפוך ליינארט טוב לעמוד עוצר נשימה; על התסריט והלטרינג אני בכלל לא מדברת, כי אין ספק שאי אפשר בלעדיהם. אני לא חושבת שיש שלב שאפשר לדלג עליו ביצירת עמוד קומיקס (אלא אם כן מחשיבים את הטרנד החדש והמאגניב של צביעה דיגיטלית בלי דיו), ומנסיוני עד כה, כל אמן משקיע את כולו בכל אחד ואחד מהשלבים, ואם תנסו רק לרמוז לו שמה שהוא עושה לא חשוב כל כך, תזהרו מעפרון/צפורן/עט דיגיטלית בעין. עד כאן,

The Crusader

New member
חחחחחחחחחחח

עפרון הבנתי עט גם ציפורן???? טו נו ראיתי דברים מוזרים יותר חח אהבתי ותודה אגב את מציירת להאולינג וולף נכון?

chatenoire

New member
הסבר קצר

העפרון מן הסתם של העפרוני, הצפורן (והכוונה לעט צפורן, למרות שאני משערת שכל אמן וכליו הוא) של האינקר, העט ה*דיגיטלית* של הצובע היקר והטכנולוגיקלי-אדוונסד. אני ציירתי את DETECTIVES VPD של האולינג וולף.

The Crusader

New member
אוקי עכשיו הבנתי את הצפורן

חשבתי שהתכוונת לצפורן באצבע חחח אתם עדיין מחפשים שם עפרוניים? אני כבר כמעט מסיים את "תיק העבודה" שלי כדי לשלוח לוולף. יש לי עוד פינאפ וחצי

apathic

New member
טוב, אז בקיצור

לא הבנתם אותי. בהצלחה בכל מקרה, תמשיכו לצייר.

illustrator

New member
עם כל הכבוד....

סגנון הציור שלך, כמה שלא יהיה מוצלח, הוא לא מפורט למדי ולא מסובך למדי. הוא די מופשט. אז אתה לא יכול להשוות את כמות העבודה שלך לזו של אחרים שיותר מדייקים ומפרטים. אם הייתי בוחר לצייר כמוך, לא הייתי חולם לעבוד עם אינקר.

apathic

New member
עם כל הכבוד...?

איזה קומיקס שלי כבר ראית אם אפשר לדעת? ואין לי "סגנון" מוגדר, במקרה ראית כמה דברים שלי. אני מצייר מופשט, ריאלסטי, סוראליסטי, cartoon, ומה שאני רוצה. ואם תראה לי ציור שלך זה יכול לעזור לטיעון שלי.. :) בעצם, אני הייתי מאוד שמח לראות ציור שלך. please?

illustrator

New member
ראיתי עבודות שפרסמת בקורמורן

אם אתה כ"כ רוצה אסרוק עבורך משהו. אין לי משהו חדש כי אני מתעסק כרגע עם האינקינג של אביב אור, אבל אני אמצא משהו...

The Flash

New member
חחח

שמתם לב איך הנושא הזה עבד מ"פיתוח הדמויות והסיפור בקומיקס ולמה מחקו את הנושא על באטמן סופרמן וספיידרמן לסגנונות הציור שלכם

illustrator

New member
כצפוי....

בכל דיון שמתארך הנושא נוטה להשתנות שוב ושוב. לפחות כשזה כתוב אפשר לשחזר איך הגענו לזה ועל מה בכלל דיברנו...

ויאגרה

New member
הדוגמה שבה הישתמשת...

לא ממש מוצלחת. לפי מה שהבנתי ושמעתי, לפחות בזמן האחרון, הקומיקס של הולק הוא הרבה יותר מסתם קומיקס שטחי על איזה אידיוט ירוק עם תחתונים סגולים. למעשה, מתרכזים בברוס באנר, וההולק בקושי מופיע. אני קורא קומיקס בשביל להנות...לא יותר מזה. מסרים עמוקים אני מחפש בשירים או בסוגים אחרים של אומנות כתובה. חוץ מזה, בחלק מהחוברות ניתן למצוא את המסרים שהזכרת...צריך פשוט לחפש.

ויאגרה

New member
טעות

אתה צודק בזה שכל שבוע יוצאות לאור חוברות של באטמן וסופרמן, אבל הן מצויירות ע"י אנשים שונים לגמרי. לאורי פינק יש שבוע, בסה"כ, להיות גם הכותב, גם הצייר, גם האינקר, גם זה שצובע, גם זה שאחראי על האותיות (אתה יכול לזלזל, אבל יש אנשים מיוחדים גם בשביל זה). העובדה שאין לפינק תחרות ממשית בארץ בודאי גרמה לו, כמו לכל בן אדם אחר שהיה במצב שבו הוא היום, לנוח על זרי הדפנה...הוא בסך הכל אנושי,לא? (ד"א, אני כותב כאדם שממש לא מעריך את העבודה שלו בשנים האחרונות).

*GormE*

New member
אישית אני מסווגת את אורי פינק

כהתגלמות החפיפניקיות הישראלית. הדד ליין שלו הוא לא מה שגורם לו למחזר נושאים כשגרת עבודה ויצירה אלא החוסר סבלנות להשקיע במשהו שקיבל כזה חלל תרבותי גדול בארצנו. אמנם יש מספר מועט של קומיקסים שמצאתי בהם חן אבל יחסית לכמות שבה מוחזרו בשלל וריאציות מעלימה את עצם קיומם ולי נותר רק להצטער שאמן הקומיקס המרכזי כיום בזירת הקומיקס בישראל הוא האיש הזה, שהוא בושה לעולם הקומיקס. הכי אני שונאת את ספרי הלימוד לציור קומיקס שהוא כל כך אוהב לפרסם וככה הוא מבטיח את הישארות הג´אנר גם לאחר שהוא יפסיק לצייר, ובאשר לציור חיי הפנטזיה אה-לה-זבנג, מאוד עצוב שהמודל לחיקוי הוא ברמה בינונית מטה ולא גבוהה יותר- כמו שמודל אמור להיות

למעלה