למה בוגדים....?

אני בטבע שלי להכנס לויכוח

למרות שזה ברור לי שאין עם מי לדבר
אבל בכל זאת יש לי תקווה ובכל זאת אני מנסה
וזה היה מקל עלי המון לקבור את התקווה והאמונה הזו בכם איפשהו
או לכל הפחות לנהל אותה נכון, כמו שהוא עשה

אופס טעיתי ופתחתי פוסט חדש במקום תגובה

רובנו

לא מונוגמיים כמו שהחברה מחייבת אותנו להיות.
בשביל הרבה אנשים הצורך להרגיש נחשק/ת ורצוי/ה חשובה יותר מלהיות נאמן מינית לבן/ת הזוג.

Sharoman

New member
בגידה כבגידה לאו דווקא קשורה למשיכה

וממש לא מגיעה ממקום של פחדנות.
לרוב אנשים בוגדים בגלל אי שביאות רצון ממערכת היחסים שלהם.
משהו בה מפריע להם והם רוצים שינוי או אפילו שינוי קיצוני או מנסים לברוח מהמציאות שבה הם חיים.
לרוב סקס הוא המניע האחרון לבגידה בזוגיות.

התמונה מורכבת ויש סיבות רבות

הראשית כנראה טמונה בהיותו של האדם לא מונוגמי/מונואנדרי מוחלט, כמו, לדוגמא, החסידה.

סיבות נלוות יכולות להיות שחיקה בזוגיות ושיעמום מיני. מאידך יש כאן סוגיה של ביצה ותרנגולת, שהרי אצל מונוגמיים מוחלטים אין בכלל תופעה של שיעמום מיני כמו בקרב הפרימטיים, ובכללם האדם.

כמובן שיש גורמים כמו בריחה מהשיגרה וכו', מאידך אפשר להגיד שאם היינו מונוגמיים מוחלטים מבחינה זאולוגית לא היינו בורחים לרומן מהצד אלא רק לשתיה, סמים, אלכוהול, כדורגל, קניות, כל אחד ומה שעושה לו טוב...וסקס מהצד כלל לא היה ברשימה.

בקיצור בוגדים כי איננו מונוגמיים מוחלטים וכל השאר אלה טירגרים שמטים את התנהגותנו לאי נאמנות מינית בסיטואציות מסויימות.

להעמקה כדאי לקרוא ספרות בתחום, הרבה תורגם לעברית וכתוב יפה, אשמח להמליץ על מה שאני קראתי, אם יהיה עיניין ורצון.

במיוחד ספרים ביולוגים שמסבירים מכל מיני זויות ע"י כל מיני מומחים (רצוי לקרוא יותר מאחד, הרי כל מדען סבור שהוא הגאון הראשי).
&nbsp
-האבולוציה של האהבה/עדה למפרט
-השימפנזה השלישי/ג'ראד דיימונד
-הקוף העירום/דזמונד מוריס
-השען העיוור, הגן האנוכי-שני ספרים מצויינים של ריצ'רד דוקינס להפמנת רעיון האבולוציה וומהותו של יתרון אבולציוני שיש לנו בכל דבר כולל התנהגות מינית כמובן.
&nbsp
זה על קצה המזלג. אני בטוחה שיש עוד ובטח שיש מעולים באנגלית שלא תורגמו...אם יהיו בקשות להמלצות יותר ספיצפיות אפשפש בזיכורני ואולי אזכר בעוד כמה שמות והמלצות.

ממליצה מאוד על

"אישה. גאוגרפיה אינטימית" של נטלי איינג'ר.
היא ביולוגית ויוצאת הרבה פעמים נגד הקביעות ודרך ה"מחקר" של פסיכולוגים אבולוציוניים.
כותבת מדהים!

למעלה