למה ברוב המקרים החיזור הוא מצד הגבר?

sniper 7

New member
על פסיכולוגיה אבולוציונית.

אז כמו שאמרו לפניי, הסיבה לכל ההתנהגויות האנושיות טמונה באבולוציה, טבע וגנטיקה. הסיבה לכך שגברים מחזרים אחרי נשים היא גנטית, ונקבעה במשך מיליוני השנים שבהם הגזע האנושי התפתח (והיא ההיסטוריה האמיתית של בני האדם, שאינם אלא חיות. מתוחכמות אמנם, אבל עדיין חיות). עובדה היא שגברים חיזרו אחרי נשים מאז ומעולם, בכל התרבויות האנושיות. עכשיו, מה נשמע לכם יותר הגיוני: א. כל התרבויות האנושיות, כולל כאלה שהיו מרוחקות מאות אלפי קילומטרים ויבשות שלמות אחת מהשניה, החליטו באופן סימולטני ובתאום מושלם שתפקידם של הגברים לחזר ותפקיד הנשים להענות. ב. הגנטיקה האנושית שהתעצבה במשך מיליוני שנים, התעצבה בצורה של חלוקת תפקידים מסויימת בין גברים לבין נשים. ניתן לראות כאן את ההיגיון האבולוציוני אם רק מסתכלים, ולא עונים "למה? ככה.": גבר יכול להכניס להריון מספר אסטרונומי של נשים במהלך חייו, ואילו אשה יכולה ללדת מספר קטן של ילדים במהלך חייה. לכן, הרבה יותר יעיל שהגבר יחזר אחרי האשה, ואם היא מוצאת בו נתונים שיואילו לצאצאיה (כח פיסי רב, יכולת אטלתית, אנטיליגנציה, עובדה היא שנשים רבות נמשכות לתכונות כאלה עד היום, הכל טמון באבולוציה) אז היא נענית לו, הם מזדווגים והוא עובר להבאה בתור. טבעי, מסודר והגיוני. כאשר אנו נתקלים בתופעה שהייתה קיימת משחר התרבות האנושית, באופן סימולטני אצל כל התרבויות האנושיות (מלחמות. רצח. אונס. מוסד הנישואין. מוזיקה.), אל לנו להטיל ספק: התופעה אינה תרבותית אלא ביולוגית - גנטית.

Dark Muse

New member
נו ואיך זה נוגד את הקשר של דפוסי חברה?

אם אתה כותב שזה חלק מהתרבות של המין האנושי? אתה בעצם אומר אותו דבר. אתה יכול להגיד שהאדם הוא אלים מטבעו בגלל שהתרבות שלנו מלאה מלחמות? פציפיסטים הם טעות גנטית?

אתה צריך להבהיר לעצמך קודם כל מה אחת חושב

ורק אח"כ להתווכח על זה. הבחורצ'יק מעלי אמר שהדפוסים החברתיים הם תוצאה של גנים כאלו ואחרים.

sniper 7

New member
תגובות.

"התקדמנו מאז תקופת האבן" - לא ממש. בני אדם עדיין נלחמים בשיניים ובציפורניים, עדיין רוצחים, גונבים ועושים באופן מדוייק את כל מה שהטבע הועיד להם. על כל אלה יש תוספות טכנולוגיות ותרבותיות, אבל כל אלה לא הצליחו לסתור את הגנטיקה האנושית. זו הסיבה שלעולם לא ישרור שלום, שלום הוא עניין לא טבעי. פציפיסטים הם טעות גנטית - לא הייתי מנסח זאת כך, אבל הרעיון בהחלט נכון. בני האדם נלחמים זה בזה מאז ומעולם, בכל התרבויות, וזו שוב הוכחה לכך שזה עניין גנטי. ממש כפי ששני איילים בטבע נלחמים על איילה, ולהקות זאבים נלחמות על מזון וטריטוריה, ובני האדם אינם שונים בדבר.

keton13

New member
נכון,

סוס הים זו דוגמה שונה. אבל אני רוצה לחדד הבנה של הרבה אנשים, סוס הים לא נכנס להריון כמו שגבר מכניס בחורה להריון. נוצרת הפריה פנימית וסוסת הים מטילה את הביצים שלה בתוך שק הנמצא אצל סוסי הים ושם הביצים מתפתחות. קשה לקרוא לזה הריון כמו אצל יונקים, זה אפילו דיי דומה למצב שבו קנגרו שומר את הילד שלו בכיס.

בוא נאמר ככה

הרגע המצאת עובדה שלא מגובה בשום דבר שהוא יותר מ"נראה לי". ואחרי זה כתבת כמה משפטים לא קשורים. הממ, מעניין מי מבלבל במוח... וברצינות, אל תתחיל לקשקש כשאין לך מידע בעניין. אני מציע שתריץ חיפוש על המילים "פסיכולוגיה אבולוציונית" בגוגל, ואולי תגלה כמה אמיתות מעניינות על טבע האדם וההבדל בין המינים. בגדול אפשר לומר שהבחור שהגבת אליו צודק יותר משאתה צודק.

Dark Muse

New member
תודה מותק אני אסתדר טוב מאוד

אני לא צריך שאתה ולא הוא יגידו לי מה ומי, טוב חומד? אתה יודע שגם באבולוציה שלך, יש חלק באף שקולט ריחות שאתה בעצם לא מרגיש אותם וכל הקטע של בחירות בת זוגתך זה בעצם על פי הריח שלה? אז אולי, על פי האבולוציה שכן חלק כזה קיים אצלנו עדין, צריך לוותר על השיחות נפש בכלל? חוץ מזה, הוא כתב שלפי הטבע הזכר מחזר אחרי הנקבה. אם אתה מסכים עם דבריו אתה אויל לא פחות. לא חסרים בטבע דוגמאות לנקבות שמחזרות אחרי הזכר.

Dark Muse

New member
זאת התשובה שלך?

אתה עדין לא הצגת לי דבר חוץ מלהגיד לי "בור". להגיד שבני אדם מתבססים אך ורק על אבולוציה ויצרים פרמיטיבים זה טימטום במיטבו. אם ככה אתה חושב, שיבושם לך. אני אשאר בדעתי ואחשוב ב"נראה לי" שתרבות ודפוסי חברה הם יותר חזקים מאבולוציה. במקום להתנשא ולנסות להציג את עצמך חכם, תענה לי על השאלה הבאה: מדוע נשים מרגישות חופשיות יותר להתחיל עם גברים, היכן שזכויותיה של אישה וחופשיותה ומעמדה פתוחים וגבוהים יותר? משהו שלא היה בעבר ולא קיים בחברות הסגורות והישנות יותר בוא נגיד. אבולוציה?

sniper 7

New member
תגובתי.

"להגיד שבני אדם מתבססים אך ורק על אבולוציה ויצרים פרמיטיבים זה טימטום במיטבו." אני לא חושב שזה מה שהוא טען, גם אני לא טוען זאת, מה שאני טוען זה שהגנטיקה משחקת תפקיד משמעותי ביותר בהתנהגות האנושית עד היום. נכון שהחינוך והתרבות משפיעה, והיא יכולה לרסן חלק מהיצרים האנושיים, אבל לא את כולם. עובדה שאנחנו במאה ה 21 ובני אדם עושים דברים שמבחינה "תרבותית" הם חסרי כל היגיון, כמו מירוץ חימוש גרעיני. בנקודות מסויימות, כל החינוך והתרבות בעולם לא יצליחו לגבור על כוחה של הגנטיקה. "מדוע נשים מרגישות חופשיות יותר להתחיל עם גברים, היכן שזכויותיה של אישה וחופשיותה ומעמדה פתוחים וגבוהים יותר? משהו שלא היה בעבר ולא קיים בחברות הסגורות והישנות יותר בוא נגיד. אבולוציה? " כי בנקודה הזאת החינוך הליברלי הצליח לגרום לנשים להתנהג באופן שנוגד את טבען. כמו שבשנים האחרונות אנחנו עדים לתופעה של נשים המנהיגות מדינות, דבר שמבחינה אבולוציונית הוא מעוות לחלוטין. תבין, אני לא טוען "ככה זה בטבע ולכן ככה זה צריך להשאר", אני רק מספק הסבר הגיוני לשאלה שהיא הנושא של הטופיק הזה.

Dark Muse

New member
אוי זה דיון עקר

מירוץ חימוש גרעיני זה נוגד הגיון של מי? שלך אולי, לא של תרבות ציבילזציונית. אתה יכול להגיד שזה מוסף של גנטיקה ואבולוציה. אחרים יגידו שזה התנגשות בין ערכים, דפוסים חברתיים בין בני אדם, ותרבויות שונות (ואז תגיד שוב שזה בגלל הגנטיקה, אבל זה כבר לא נכון בעצם). בוא אני אסביר לך משהו, שהשחצן טען כנגדי וכנראה הוא לא הבין. הוא טען שאני כתבתי שטויות, הרי מה פתאום שדפוסי חברה ותרבות ישפיעו על האדם. הוא שלח אותי לקרוא על פסיכולוגיה אבולוציונית. אבל אם הוא היה מבין במה שהוא מצדד, הוא היה יודע שגם חוקרי הפסיכולוגיה האבולוציונית טוענים שההשפעה הסביבתית חזקה, אם לא יותר מהאינסטקנטים הפרמטיבים שלנו. הוא גם היה יודע שיש ביקורת כנגדה וגם היה יודע שזה משהו שנחקר ועדין בחיתוליו
אבל נכון, כתבתי שטויות וכנראה אני טועה כן כן, לסביבה אין השפעה עלינו. כשאמרת שבכל העולם באופן מיסתורי, הגבר מחזר אחרי האישה. אני אשאל אותך שאלה היסטורית במקצת. מאיזו יבשת היתה הקולוניזציה הכי גדולה בעולם? ומה היא התרבות השולטת היום?

sniper 7

New member
תגובה

מירוץ חימוש גרעיני נוגד את ההיגיון התרבותי, והוא למעשה מבטא באופן מושלם את הרצון של קבוצה אחת לשלוט ולכבוש את האחרות, ואת הדחף לשנוא את השונה ממך. (למרות שבנסיבות טבעיות היכולת של קבוצה אחת למחוק את שאר הקבוצות לא קיימת, הטכנולוגיה במקרה הזה מפרה את הסדר הטבעי). כשאתה כותב אליי, כוון את הדברים שלך אליי. אני מעולם לא טענתי שלתרבות ולסביבה אין השפעה עלינו. הנורמות החברתיות באיראן, למשל, שונות מאלה של ארה"ב וההבדל כאן ממש לא טמון בגנטיקה. זו בעצם כל הטענה שלי. ברחבי העולם קיימות תרבויות רבות, הן שונות זו מזו במובנים רבין, אבל נראה שיש גרעין מסויים המאחד את כל בני האדם (תופעות החוזרות על עצמן בכל חברה, בהיקף נרחב, לאורך ההיסטוריה). זה המקום שבו נגמרת התרבות ומתחילה הגנטיקה.

Dark Muse

New member
אז הטענה שלך תופסת לשאלה

מדוע בני אדם, גבר ואישה, מוצאים דחף להתחבר זה עם זה. התשובה תהיה כמובן שזה צורך תורשתי, אבולוציוני (ואין כאן ויכוח). ברגע ששואלים מדוע הגבר מחזר ברוב המקרים אחרי האישה? אם אתה אומר מצד אחד שהגבר, מבחינה אבולוציונית, רוצה להרבות כמה שיותר נשים (שזה נוגד את עקרון הנישואים בעולם המערבי אגב). אז תבוא טענה נגדית, שהיא גם תופסת מבחינה אבולוציונית, שנשים אמורות לחזר אחרי גברים, שכן גבר מרשים בעזרת כוחו ויכולת המנהיגות שלו, לכן נשים הן אלו שצריכות לחזר אחר הגבר המחוזר . זה אגב קורה המון בטבע. אז אם אלו לא דפוסי חברה, איך נוצר המצב שאף על פי שבחורה שנמשכת בחוזקה לגבר בעל נוכחות גדולה בוא נגיד, היא עדין תחכה שהגבר יתחיל איתה? אני חושב שזה ממצא את הדיון. שם לב לשרשור, אתה זה שהגבת לי
נ.ב אני גם מאמין שטבע האדם הוא אלים, אבל הסביבה כל כך חזקה שבסופו של דבר ניתן יהיה גם את זה לדכא. בעולם המערבי יש התנגדויות מאוד חזקות למלחמות, בניגוד לעולם המוסלמי למשל, שלא פעם דוגל בחרב.

sniper 7

New member
תשובה

"אם אתה אומר מצד אחד שהגבר, מבחינה אבולוציונית, רוצה להרבות כמה שיותר נשים (שזה נוגד את עקרון הנישואים בעולם המערבי אגב)." כמובן, הנישואים בעולם המערבי הוא עניין לא טבעי בהחלט. הפוליגמיה הייתה נהוגה בכל התרבויות עד לא מזמן, באופן שמבחינה טבעית הוא הגיוני לחלוטין - גבר אחד, הרבה נשים. וכאן אתה מגיע להסבר על הבוגדנות הטבועה בגברים... "אז תבוא טענה נגדית, שהיא גם תופסת מבחינה אבולוציונית, שנשים אמורות לחזר אחרי גברים, שכן גבר מרשים בעזרת כוחו ויכולת המנהיגות שלו, לכן נשים הן אלו שצריכות לחזר אחר הגבר המחוזר . זה אגב קורה המון בטבע. אז אם אלו לא דפוסי חברה, איך נוצר המצב שאף על פי שבחורה שנמשכת בחוזקה לגבר בעל נוכחות גדולה בוא נגיד, היא עדין תחכה שהגבר יתחיל איתה? אני חושב שזה ממצא את הדיון. " כמו שאמרתי, הטבע איננו מקשה אחת ויש בו דוגמאות רבות. אז מה עושים? פשוט מאד - בודקים אלו תופעות היו נפוצות בכל התרבויות, מאז ומתמיד ובאופן נרחב - וכך מגיעים לשורש האנושי הגנטי. "נ.ב אני גם מאמין שטבע האדם הוא אלים, אבל הסביבה כל כך חזקה שבסופו של דבר ניתן יהיה גם את זה לדכא. בעולם המערבי יש התנגדויות מאוד חזקות למלחמות, בניגוד לעולם המוסלמי למשל, שלא פעם דוגל בחרב. " המערב נלחם במזרח, זה דומה בסך הכל לשתי להקות זאבים שנלחמות על טריטוריה. אני לא מאמין שנצליח למגר את האלימות. במקרה הזה, זה פשוט חזק מדיי.

אין צורך להכניס מילים לפי.

לסביבה אכן השפעה מכרעת על אופיו של אדם. אבל הגנטיקה תוחמת את טווח הערכים האפשרי. (כמו, למשל, שאתה לא תצפה משימפנזה, גם עם כל המאמצים שבעולם והסביבה הכי תומכת בעולם, לפתור משוואה ריבועית אי פעם)

keton13

New member
לא אומר שאין, אשמח לשמוע דוגמאות

של בעלי חיים בהם הנקבה מחזרת אחרי הזכר.

sniper 7

New member
תנסה להבין מה אני אומר.

בשום מקום לא טענתי שבטבע הזכר מחזר אחרי הנקבה. הטבע הוא מורכב ומגוון מאין כמוהו, וזוהי טפשות לצאת בהצהרות כוללניות. אבל אצל בני האדם זה בהחלט ככה, ניתן לראות זאת ע"פ ההוכחה שהבאתי.

למעלה