למה גברים לא נמשכים לשמנות?

מומו110

New member
אולי זה עניין של ברירה מינית?

אני סתם מעלה השערה אבל יכול להיות שזה לא קשור ליתרונות אבולוציוניים אלא פשוט ברירה מינית. כמו שטווסות מעדיפות זנבות ארוכים ויפים אצל הזכרים שלהן למרות שאין בזה תועלת הישרדותית, אנחנו מעדיפים בנות רזות וחטובות למרות שאין בזה יתרון הישרדותי

Sophalin

New member
אני עדיין לא מבין

למה שזה ישנה לנו בכלל? (אגב אני באופן אישי אוהב יותר שמנות... )
מה גורם לתרבות שתקבע לנו ותושרש אצלנו ככך עמוק שזה יצור אצלנו משהו שעשוי להיות אפילו הפוך לצורך והרצון בהשרדות?

מומו110

New member
תרבות משתנה, משיכה לא

אולי אפשר להסביר את זה ככה: בתכלס נשים רזות פוריות יותר, לכן יעמידו יותר צאצאים, ולכן הן גם מושכות יותר בעיני רוב הגברים. זה תמיד היה ככה. זה ביולוגי.
לגבי ההשפעה של התרבות. אני חושב שגם בתקופות שנשים שמנות נחשבו ליפות יותר, זה היה בגלל שבאותה תקופה רק עשירים היו שמנים ולכן שומן הוא סמל של מעמד. כמו ב.מ.וו או פררי.
גברים עדיין נמשכו יותר לבחורות רזות אבל לנשים שמנות היתה "הילה" של מעמד, של היי סוסייטי.
חבר שלי יצא פעם עם מישהי שמנה והכל היה סבבה, הם הסתדרו מעולה והוא ממש אהב אותה. למרות זאת הוא זרק אותה אחרי חצי שנה. הוא אמר לי שהוא אמנם אוהב אותה, אבל מתפדח ללכת איתה ברחוב.
אז כנראה שהתרבות לא השפיעה על המשיכה שלו, זה בגנים שלו, הוא עדיין נמשך לשמנות, אבל היא כן השפיעה על הבחירה שלו.

מומו110

New member
עוד מחשבות בנושא

אני חושב שהצורך הזה(הגברי) בהתבלטות חברתית, במעמד, בסטטוס חברתי גבוה, הוא צורך אבולוציוני בשורש שלו. נשים נמשכות לגברים שיש להם סטטוס חברתי גבוה. למשל רוקסטארים, מפקדים, מנהלים, עשירים, או סתם אנשים עם ביטחון עצמי גבוה. זאת עובדה. לכן יש לנו צורך אבולוציוני להתבלט. בצבא כולם רוצים להיות לוחמים ביחידות מובחרות. למה? זה לא הגיוני, זה מוריד את סיכויי ההשרדות! נכון, אבל זה גם מעלה את הסטטוס החברתי. ומה זה סטטוס חברתי? זה משהו שמשתנה לפי התרבות! אם התרבות מעריכה לוחמים, אז להיות בשייטת יעניק סטטוס גבוה. אם התרבות מעריכה כסף אז להיות עשיר זה סטטוס גבוה.

Sophalin

New member
תגובה

דבר ראשון אני חייב להגיד שחבר שלך הוא חרא של בן-אדם... (מצטער על הלשון הבוטה)

ועכשיו קיבלתי באמת תשובה הגיונית יותר. יש יחס ישר (לפי מיטב הבנתי) בין השמנה לחוסר פריון וזה מסביר את חוסר המשיכה לנשים שמנות.

אם כך לא מדובר במשהו שהוא רק תרבותי ככל הנראה אלא גם השרדותי ולכן עשוי להיות אבולציוני.

מומו110

New member
ברירה מינית כמו אצל טווסים

אני סתם מעלה השערה אבל יכול להיות שזה לא קשור ליתרונות אבולוציוניים אלא פשוט ברירה מינית. כמו שטווסות מעדיפות זנבות ארוכים ויפים אצל הזכרים שלהן למרות שאין בזה תועלת הישרדותית, אנחנו מעדיפים בנות רזות וחטובות למרות שאין בזה יתרון הישרדותי

למעלה