למה הוא עושה לנו את זה

NaDaV18

New member
אבא של שקד,אני מגיב לך

דבר ראשון אני לא חושב שהיא לא קבעה את הזירה, אלא כמו שאחרים כותבים כמה קשה להם,אז היא גם רואה בפורום הזה מקום שהיא יכולה לפרוק כמה קשה לה! אני לא יודע,מה קורה עם הכספים,כי קצת מסובך לי בורר,העברה אבל עובדה שהבת שלך לא מרגישה שאתה אבא שלה עובדה שהיא עדיין פוחדת שלא יהיה לה כסף ולאחים שלה קח את זה כנקודה למחמשבה למה היא כל-כך פוחדת ועצובה!

yanivca

New member
hey hey../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif מי קפץ לביקור.....

"אוהב"... אל תשאל. יודעים יפה מאוד כמה אתה אוהב, חצוף
אפילו לא טרחת לשים לב שאתה "אוהב" את הילדה "המתבכיינת" שלך, ושאת אתה "גאה" בכל הילדים שלך ש"לא מגיעה להם מתנה ממך". בשם אלוהים, גם אם היא לא עשתה כאן את הצעד המושלם, זה לא מתפקידך לבוא ולרדת עליה ככה בפורום... תחי דרך החינוך החדשה
מאיפה אתה מביא את הרעיונות האלה, אני באמת לא יודע... ותגיד לי, מה זאת אומרת "כל הכספים שיועדו עבורכם לא נחסכו מעולם עלי-ידכם"
תזכיר לי ממתי הקשר בין החובה של ההורה לטפל בילדו תלויה בצורך/רצון/חובה של הילד לטפל בעצמו. וכפי ששקד אמרה כאן, האחים שלה לא ממש מדברים איתך, אך עדיין אתה "גאה במה שהענקת להם". לי אישית זה נשמע מוזר, אך אם אתה אוהב את העובדה שהילדים שלך לא מדברים איתך... תהנה. וגם תסביר לי מה זאת החוצפה הזאת "אני זה שגידלתי אתכם, ולא להפך! אני זה שחסכתי כספים עבורכם ולא להפך!". הפעם האחרונה שבדקתי, עד גיל מסוים (ושקד עד כמה שזכור לי בת 17, ואפילו החוק אומר שהיא קטינה) ההורים צריכים לטפל בילדהם. עד למצב כמובן שההורים מתקשים לטפל בעצמם, ואז נכנסים הילדים לתמונה, בכך שמציעים עזרה, ו(לדעתי לפחות)זה חוצפה מצד ההורה להגיד דבר כזה בטון שמשתמע ממנו שהילדים היו חייבים לעזור, כי סביר להניח שאם הילדים לא מוכנים לעזור לאחד מההורים, אז יש להם סיבה מוצדקת
ואם אין אחד כזאת, זה אשמת החינוך הלקוי שהילדים קיבלו (ממי
נכון, מההורים עצמם
). שלא נדבר שעל ההורים חלה חובה, חוקית ומוסרית לגדל את ילדהם, ואם אתה לא מבין את זה, באמת פישלת בגדול איפשהו בדרך. אני גם לא מבין איך יש לך את החוצפה באמת להגיד שאכפת לך ממנה... ובאמת חבל שהדרך שבה אמרת לה שהיא משמיצה אותך - היא השמצות מצידך. על דוגמה אישית כבר יצא לך לשמוע...

kingdom

New member
לא רוצה לנקוט דעה

אבל רציתי להגיד דווקא לשקד כל הכבוד על האומץ להגיד את הדברים האלה,בידיעה שאביך קורא את הדברים האלו. לפחות כעת,אני לא רוצה להגיד את דעתי. אך התוודאות כלשהי בפני אנשים היא קשה בפני עצמה עד כמה וכמה שזה דברים קשים כמו אלו. הגעתי להודעה הזו מההודעות המומלצות של תפוז כן,זה הגיע עד לשם. שיהיה לכם רק טוב, ערן

missundaztood

New member
סליחה../images/Emo35.gif

לפני בכל, שקד לא בחרה את הזירה, היא שיתפה אותנו בדברים שהכאיבו לה, וזה באמת לא היה במקום להטיח את הכל על דפי הפורום, יכלת לעשות זאת באופן ´פרטי´ יותר. שנית, אם אכן קראת את הודעותיה של שקד בפורום כפי שהינך טוען היית צריך לדעת ששקד ילדה מקסימה ומהות הקשר שלכם ממש לא מבוססת על חומריות, אתה אביה, והיא כאבה בגללך רבות, אבל אתה בוחר שלא לראות זאת ותוקף אותה בהודעה שכזאת. אם אתה טוען שאכפת לך ממנה ואתה אוהב אותה היית יכול לנסח את ההודעה אחרת, לא היית קורא את הודעותיה בפורום בסתר והיית מנסה להבין למה היא מרגישה כ"כ רע כשזה נוגע אליי, למה בכ"כ הרבה הודעות היא ציינה שהקשר והריחוק בינכם מכאיב לה-אבל אתה לא ניסית לשפר את הדברים. אני לא שופטת אותך מכיוון שאינני מכירה אותך, אבל לפי איך שהדברים נראים מ´בחוץ´ יכלת לגלות יותר אמפתיה ואכפתיות-ולפחות לדבר איתה על העניין בארבע עניים. הגר

עו מר 5

New member
אבא של שקד

תראה ... מאד התרשמתי מתוכן ההודעה שלך ואתה נשמע אדם עם הרבה אהבה לילדים שלו. אבל, ברגע שחסכת את הכסף הזה הוא נחסך עבור הילדים זה שרבת עם אישתך לא אומר שאתה צריך להתנכל לילדים שלך ברגע שאחד מהם רוצה ללכת ללמוד אתה חייב לאפשר לו זאת ולא להערים עליו קשיים אם אתה אוהב אותם אתה חייב לעזור להם בכל דרך שהיא ולא לקחת כסף נכון שאנו נמצאים בתקופה כלכלית קשה מאד למרות זאת הכסף נחסך עבור ילדייך אתה חייב לעזור להם לפי כל תפיסת עולם הם ילדייך אחרי הכל הם בשר מבשרך אתה גידלת אותם כדי שיום אחד יגדלו ויילמדו בלימודים גבוהים... בהצלחה

תגובה כועסת לאבא של שקד

תשמע אני חושב שהורים אמורים לעמוד לצד הילדים שלהם באש ובמים (ובכלל לצד כל בני המשפחה שלהם...) אני יודע שאני הייתי נותן את החיים שלי כדי שלאחים שלי יהיה טוב, וככה גם לאשתו של אח שלי, ולבעלה לעתיד של אחותי וברור שגם להורים שלי. אני לא מסכים עם הגישה שלך ואני חושב שילדים זה לא דבר מתגמל, ואפילו אפשר לומר שהם מורידים את הרוח מהמפרשים. אתה היית צריך לתת את הסכום שהגיע לאחיה של שקדף כי למרות הכעס והיחס שלו הוא עדיין הבן שלך, הדור הבא שלך, א-ח-י-ה של שקד, בשך מבשרך! נסה לחדש את הקשר עם ילדיך! נסה להיות עדין ונחמד איתם! נסה לפנק אותם! הם עוברים תקופה לא קלה. ותאמין לי שההסתות של האמא (אם ישנן כאלה, לא ידוע...) לא יעזרו אם הם יכירו אותך יותר טוב! רק שתדע שאתה פוגע בכל הילדים שלך! ובנושא אחר: שקד לא בחרה את הזירה, אתה לא היית חייב להגיב לה פה, זה פורום -י-ל-ד-י-ם- להורים גרושים, ולא -ה-ו-ר-י-ם- גרושים. אף אחד לא הכריח אותך. שקד כותבת פה באנונימיות באופן יחסי, היא לא הזכירה את השם שלך ולכן היא לא פתחה בריב. נסה לא לקחת אישית כל דבר שאומרים עליך. אחרי הכל, אם הייתי רואה אותך ברחוב לא הייתי יודע שאתה הוא אבא של שקד ולשקד, את הצד הנפגע מכל העניין נסי לשבת להורייך על המצפון הם פגעו בך ולכן ייטב אם יפצו אותך על זה. (וחוצמזה את אינטילגנטית בטירוף) בהצלחה בחידוש היחסים והקשר! יובל רוט-מרגוליס מכבים רעות

תגובה חשובה ...

לדעתי שניכם צריכים לראות פה משהו מעבר לעניין הכספי לימודים - תמיד אפשר להשיג ! השכלה תוכלו למצוא בכל מקום - לא רק בחו"ל ! אבל איפה לעזאזל תמצאו אבא או ילדה חלופיים ??? בשום מקום ! לאבא היקר, זכותה של שקד למצוא לה את המקום בו תוכל לומר הכל ולקבל תמיכה, המשפט בו אמרת שהיא זו שבחרה את הזירה הביע פשוט זילזול לדעתי. גם אם לא התכוונת-ככה זה נשמע עוד משהו שהפריע לי בדבריך : "חבל שקד, שגם את בחרת בדרך של התבכיינות" אתה יודע מה ? במקום לומר שהעובדות לא נכונות ולציין משפט מעליב שכזה תתקשר לבת שלך, תפגש איתה ותדברו על הכל ! אתם אבא ובת ! אתה לא צריך לדבר איתה באינטרנט ! היא הבת שלך ! קח אותה לשיחה ותגיד לה מה אתה חושב, ובאותה ההזדמנות תראה גם מה היא חושבת ! אתם לא יכולים לתקשר דרך האינטרנט !!!!!!!!!!!!!!!!! אז שקד, אולי אנחנו לא מכירות אבל אני מקווה שתמשיכי לשפוך ככה את הלב בפני הפורום הזה שמקריאה קצרה בו ראיתי עד כמה תומך הוא יכול להיות אני מציעה לך אולי להתקשר לאבא שלך-לשבת ולדבר איתו אולי יש אי הבנות או משהו, חבל לבזבז את זה הוא אבא שלך, לא תוכלי למצוא אחר ! אבא יקר - אני לא מכירה אותך או את המצב שלך, אבל אני רק מבקשת שלא תשכח שהתגרשת מאשתך, לא מהילדים ולשניכם - אני מקווה שתעברו כל מחלוקת ושיהיה לכם קשר אבא ובת נפלא מי כמוני יודעת עד כמה זה חשוב

נשואה3

New member
למרות שראית את ההודעה הזאת

רק היום ולכן ענית עליה רק היום, שקד כתבה הודעה אתמול בלילה,בהקשר לדברים האלו. קצת יותר למטה בהמשך השרשור-בשם "לכולכם" שווה לך לקרוא את זה

ש ק ד ב ת

New member
למה הוא עושה לנו את זה

קרה משהו,בקשר לאבא-ואמא שלי. קשה לי לכתוב כרגע הדמעות חונקות אכתוב יותר מאוחר

Silviya Bamper

New member
אני כאן שקדה אם בא לך להוציא

את הדמעות, כן או באייסי שקדה בבקשה תודיעי מה קורה. רוצה לבכות איתך. רוצה לדבר איתך. רוצה... רוצה...
שקדה
אוהבת אותך, זכרי את זה ואני כאן כל הזמן אם את רוצה ויכולה ספרי לי. -לימור-

רותם טל

New member
שקד מה קרה .כתבי

אבל אני לא אתן לשקד שלי להתמוטט. ואם כבר התמוטטת, אז אני כל-כך כל-כך מבקשת סליחה שלא הייתי פה. ואני אעשה הכל בשביל למשוך אותך החוצה, חזרה לאור. שקד, יש לך אותנו! ונכון, אף-אחד לא מבין במאה אחוזים את מה שקורה לך בפנים, אבל אנחנו משתדלים. כי אנחנו אוהבים אותך. אוהבת אותך ודואגת,

ש ק ד ב ת

New member
קצת מבולגן-סליחה מראש

אנחנו ארבעה אחים,ואני היחידה בקשר עם אבי. בכל זמן נישואיהם של הוריי,היה להם חשבונות וחסכונות ביחד. ובין השאר היה להם חסכונות-שלנו הילדים,לשם לימודים. על כל החסכונות(חוץ מאחד,שניהם חתומים,כך שאם רוצים להוציא את הכסף-צריך חתימה של שניהם). אז זה התחיל לפני שלוש שנים,שאחותי הגדולה רצתה ללכת ללמוד בחו"ל והאוניבריסיטה ביקשה שיהיה ערבון,הוכחה לכך שיש כסף,שלא יקרה מצב שאחותי תתחיל ללמוד ואז לא יהיה לה כסף,ותאלץ לפרוש. אז אחותי ביקשה שהוא יאשר זאת,,אך הוא סירב ועיקל את הכסף-כי טען שאמא שלי רוצה לקחת את הכסף לעצמה. אחותי אינה יכלה להסביר לאוניברסיטה בבוסטון,שאבא שלה,דווקא אבא שלה לא נותן לה את הכסף. זה המשיך לפני חצי שנה,עם אחי הבינוני(בן 20). גם לו היה חסכון שהוריי חסכו לו ללימודיו. אך הטעות המרה הייתה כי על חשבון זה היה רשום רק אבי.אמנם נכון זה היה שייך לשני הורי,אך רק הוא היה חתום. וכך ביום בהיר אחד. אבא הלך והוציא את כל הכסף שהיה לו. בטענה שלאח שלי לא מגיע ללמוד,לא מגיע לו את הכסף הזה,לא מגיע לו.. וזה ממשיך היום,אותו רצון לעשות לאחי הגדול. אמנם הוא לא יכול להוציא את הכסף,כי שני הוריי חתומים ולכן הוא צריך את החתימה של אמא שלי. אבל מצד שני ,כדי שאח שלי יוכל להוציא הוא צריך מנגד את החתימה של אבא שלי. דיברת איתי רק אתמול,סיפרת לי שכהכל כרגיל,אבל מאחורי גבי,בשקט בשקט אתה זומם עוד ועוד מזימות,איך לפגוע בנו. לא לימדו אותך,אבא שלילדים דואגים, לא מתנכלים להם בכל דרך אפשרית, כשהתגרשת מאמא,אמרת שאתה לא תתגרש מהילדים- ואתה עושה את זה היום בגדול,
אתה לא חושב שהגזמת?
אתה לא חושב שלי בתור הילדה הקטנה כואב לראות את אמא דומעת מדמעות
אתה חושב שאני צריכה לעזור לאמא שלי למצוא פתרונות מאיפה להשיג כסף, בזמן שאתה לוקח את הכסף-שלנו הילדים
אתה באמת חושב שאני צריכה לבכות כל לילה,בידיעה שאבא שלנו הבן-אדם שממנו אנחנו נוצרנו,שהוא כביכול צריך להיות הכי קרוב אלינו,"בוגד" בנו.
אתה חושב שאני צריכה לכנות אותך בתואר אבא?!
אתה חושב שמגיע לך שאני אהיה איתך בקשר? להיות אבא זאת זכות ענקית לא חובה!
אתה באמת חושב שאם החלטת לא להיות אבא אתה צריך להיוות אויב?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני רוצה שתעמוד מולי,תסתכל לי בעיינים ותגיד לי שכן

NaDaV18

New member
עם כל הכבוד

זה לא נקרא אבא, אני יודע שהוא אבא שלך, אבל קשה לי לשמוע שעוד את קוראת לו אבא איך את יכולה להיות איתו בקשר? אני לא מבין את ההתנכלות הזאת. למה את לא מנתקת איתו את הקשר? למה את נשארת עם אויב כזה שנקרא אבא,והוא לא.!

נשואה3

New member
את יודעת

אני אמא ל2 בנים מקסימים ומאוד שובבים. אף אחד מאיתנו לא נולד להיות הורה.. אנחנו לומדים להיות הורה ממה שראינו שמענו ובסוף בוחרים מה אנחנו רצים להיות. בתור אמא תמיד אני אומרת לבנים שלי ייתכן שלפעמים גם אני טועה! הרי אף פעם לא למגדתי להיות אמא ואם יש לך להיד לי מה שהוא אל תסתירו... ואחד הדברים שלימדתי אותם אם קשה להם להגיד לי אז לכתוב לי מכתב. או ציור ולהעביר לי את המסר... לימדתי אותם שלפעמים הם יכולים להיות בית ספר בישבילי. אז יקירתי אם את רוצה שהוא יקרא,,, אז למה שלא תשלחי לו את המכתב למה שלא תשבי ותכתבי לו את זה בתור איימיל? אולי הוא זקוק לעזרתך עדיין למרות שהוא אבא גדול בגיל! תחשבי על זה.... ואיתך פה, מחבקת,
נשואה

Silviya Bamper

New member
שקדה...

קשה לכתוב דמעות הלב נצבט ובגרון מחנק והדמעות יורדות להן כמו גשם ולא רואים דבר מרוב אבק ומי יודע איך בכלל לגשת. רוחות קרות הביתה נכנסות אמת מרה טופחת על פנינו ובאוויר שתיקה קשה מנשוא וערפל בזויות עיניו כל כך קשה לכתוב דמעות קשה לשאת את הדממה כל כך קשה לשיר דמעות ומי יתננו נחמה שרק נמצא כוחות להתגבר שרק נמצא מילים בתוך האלם המון מילים רוצות להיאמר וכל מילה בתוך דמעה נמהלת. אריק אינשטיין שר. עצות-אין לי, לא יודעת מה להגיד ולהציע. רק נותר לי לכאוב איתך, לכועס איתך כמובן לבכות איתך, מבינה אותך אני כאן איתך מי שנמצא איתי בבית שם לב לזה (כי אמא לא הבינה למה בכיתי) ... אני אוהבת אותך
לימור.

רותם טל

New member
../images/Emo23.gif

Here comes the sun/Beatles Here comes the sun, here comes the sun, and I say it´s all right Little darling, it´s been a long cold lonely winter Little darling, it feels like years since it´s been here Here comes the sun, here comes the sun and I say it´s all right Little darling, the smiles returning to the faces Little darling, it seems like years since it´s been here Here comes the sun, here comes the sun and I say it´s all right Sun, sun, sun, here it comes... Sun, sun, sun, here it comes... Sun, sun, sun, here it comes... Sun, sun, sun, here it comes... Sun, sun, sun, here it comes... Little darling, I feel that ice is slowly melting Little darling, it seems like years since it´s been clear Here comes the sun, here comes the sun, and I say it´s all right It´s all right תמיד שאני שומעת את השיר ( במיוחד כשרע לי) ,מתעוררת בי התחושה שיש עוד תקווה, ושהכל יכול להסתדר כי מגיע יום חדש ואיתו התחלה חדשה, חיים חדשים,רעיונות חדשים ותקוות חדשות... אז אני מקווה שתקבלי ממנו גם איזו שהיא טיפה של אופטימיות ותקווה , ושתתחילי בחיים חדשים וטובים בהרבה יותר ( כי כמו שאומרים " כל יום הוא התחלה חדשה")

missundaztood

New member
שקד,

הודעתך מלאה בכאב, וכואב לראות אותך כואבת. אני מבינה שהמצב מסובך אבל ניסית לדבר על כך עם אביך? אינני יכולה לייעץ לך מכיוון שמעולם לא הייתי במצבך אבל אני בכל זאת נמצאת כאן, תמיד כדי לתמוך בך, לעודד אותך ולחבק. "אם יום אחד תרגיש שאתה עומד לבכות , תתקשר אליי . אני לא מבטיח שאגרום לך לחייך , אבל אני יכול לבכות יחד איתך אם יום אחד תרגיש שאתה רוצה לברוח מהכל , אל תפחד להתקשר אליי אני לא מבטיח שאצליח לגרום לך להישאר , אבל אני יכול לברוח יחד איתך אם יום אחד לא תרצה להקשיב לאף אחד , אני מבטיח שאהיה שם בשבילך , ואני מבטיח להיות מאד בשקט אבל..אם יום אחד תתקשר אליי ולא תהיה תשובה תבוא מהר , אולי אני צריך אותך " אני תמיד שם בשביל, כ"כ אוהבת אותך וכ"כ כואב לי שאת סובלת...
הגר

למעלה