שלום ותודה על התגובה ../images/Emo13.gif
דבר ראשון אני מודה על התגובות הבוגרות, ועל זה שלא התנפלתם עליי ישר (טוב, רובכם לפחות
). ועכשיו לתגובתי...: בקשר להערה שלך ש"אבל אין דבר פסול בלמידה שפה נוספת והניסיון להבין אותה !", אני מסכים איתך לחלוטין, ואני לא מבין למה הרבה מאוד רוסים שעולים לארץ לא מתאמצים ללמוד ולדבר עברית (כמובן, מבלי להפחית בערכם של רבים וטובים שכן מתאמצים להשתלב ומדברים עברית). והאמירה בקשר ל"כבוד" שהועלתה כאן, לא מכוונת דווקא לפורום הזה באופן ישיר, אלא בכלל לציבור גדול שהגיע לארץ; כשאדם מהגר לארץ זרה, אחד הדברים הראשונים שהוא לוקח כמובן מאליו הוא שהוא ייאלץ פשוט ללמוד את השפה החדשה! לעומת זאת רק בישראל יש כמעט 20 ערוצים בכבלים מרוסיה, ערוץ רוסי שמשדר מישראל וקיבל רשיון מממשלת ישראל לשדר, ומאות אלפי אזרחים שאינם טורחים לכבד את הישראלים הוותיקים ואת המקום אליו הם הגיעו וללמוד את השפה החדשה ולהשתמש בה. אני יודע שללמוד שפה זה לא קל, ולהסתגל למקום חדש זה יכול להיות מאוד קשה,
אבל אני מדבר מנסיון! נמאס לי לשבת באוטובוס ולשמוע מסביבי רק רוסית, בלימודים אין לי אפשרות להשתלב בחלק מהשיחות כי הן לא מתנהלות בשפתי, ולנסות לתקשר עם אנשים שחושבים שאני כפוי טובה על זה שאני לא לומד את השפה שלהם. מדובר ברגשות שלא רק אני מרגיש, אלא מרבית הישראליים הוותיקים.... דרך אגב, אני רוצה לשבח אתכם על הפורום הנחמד הזה, אלמלא הטאגליינס והשם המאיים הייתי אפילו שוקל להצטרף