למה הטאגליינס פה ברוסית?

p i n g o

New member
למה הטאגליינס פה ברוסית?

חשבתי שאנחנו במדינת ישראל, איפה שמדברים עברית, לא? ועוד אחרי זה כותבים בהודעת ההנהלה "איך לגרום לאחרים לכבד אותך?". אולי נתחיל מזה שתכבדו את האחר?

Lara F

New member
הלו הלו חכה שניה...

סליחה? אני פה מזכירה לכבודו שחש פתאום לא מכובד שא"י מדינה דמוקרטית ברוך ה'... זכותו של כל אדם לדבר אפילו פאקיסטנית אם בא לו...

Lara F

New member
ואם כבר מדברים על כבוד...../images/Emo123.gif

אז מי שלא עושה פה כבוד זה רק אתה... אם חשת שאתה לא מבין משהו ברוסית היית שואל והיינו מתרגמים לך בכיף.. אבל לא- אתה צריך ישר למצוא הוכחה חותכת שלא מכבדים אותך פה...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בפאקיסטאן מדברים אורדו וקאשמירית, אין שפה שנקראת "פאקיסטאנית" מדינת ישראל אינה מדינה דמוקראטית אלא אוליגארכיה תיאוקראטית.

Lara F

New member
ג'י...

יופי חכמו-לוח... אז אין שפה כזאת פאקיסטנית... וישראל לא כ"כ דמוקרטית... העיקר הכוונה, לא?

vk3

New member
כבוד לפרופסור של הפורום ../images/Emo45.gif ../images/Emo70.gif

אין רבים כמוהו...

vk3

New member
הוא שאל שאלה לעניין ../images/Emo70.gif

למה להתגרות
אולי כי גם לך אין תשובה

אין לי תשובה למה?

אם התכוונת לשאלה שהוא שאל אז דווקא יש לי תשובה ואתה גם ראית אותה (ובאותה הזדמנות גם מחקת אותה). ויש לי שאלה ל'מר פטריוט': חשבתי שאנחנו במדינת ישראל, איפה שמדברים עברית. אז למה הכינוי שלך הוא באנגלית?

vk3

New member
תשובה לאדוני...

הסברתי לך למה מחקתי אותה ושנית כול תשובתך הייתה שגויה לחלוטין
אתה פירשת את שם הפורום שלנו בצורה שטחית לחלוטין. " ישראל ברוסית", לא אומר פורום בו מדברים רק רוסית, או פורום רק לדוברי רוסית או כול הבעת מחאה אחרת. " ישראל ברוסית", הכוונה למדינה שלנו, המכילה הרבה עולים מברה"מ לשעבר, המתקשים ועוברים כול מניי חוויות ( חיוביות או שליליות) ומגמת הפורום היא להכיל את הגלעין, שהוא, ארצנו ישראל עם קומץ של התרבות הרוסית ולהבהיר לכולם שאלה הם לא שני גופים נבדלים, " רוסים" ו- " ישראלים", אלא אותו גוף ונשמה ( מייסדי הארץ עצמם היו בין השאר עולים מרוסיה
). כולנו " בלב אחד"... ולמרות ששאלתך אינה מופנית אליי, אומר לך, אל תשכח, שאנגלית היא שפה בינלאומית, אז חדל להיות קטנוני.

okts

New member
עוד הפעם חזרת....

תשים לב שכל פעם שאתה מעלה איזהשהיא הערה או עונה לשאלות אל אנשים, אתה עונה NE VTEMU!!! תבין, אנשים באים לפורום לספר חוויות, לדבר עם אנשים רוסים על דברים שלא תמיד אפשר לדבר עם חברים ישראלים, או סתם להכיר אנשים חדשים. כפי הנראה אתה לא אחד מהנ"ל, אז למה להרוס חברה שאתה בעצמך לא מתכוון להיות שייך אלייה, אלא רק לסכסך??? PEACE OUT MAN, THAT'S MY ADVICE TO U!

vk3

New member
שלום לך p i n g o ../images/Emo70.gif

שמחים לראותך בפורום שלנו
. ואני אשמח לענות לך על השאלה שנשאלה במקום
נכון מאוד, אנו שואפים לכבוד הדדי קודם כול ! אבל כפי שהוזכר בדבר המנהל אין כול איסור על כתיבה ברוסית בין חברי הפורום שלנו. יותר מכול אנו שואפים גם להבנה הדדית ודנים על ( חוסר) ההבנה שאתה הפגנת... אנחנו חיים בישראל, מדינת היהודים וארץ שפת הקודש. אבל אין דבר פסול בלמידה שפה נוספת והניסיון להבין אותה ! ולמען האמת, הסיבה שהטאגליינס רשומים ברוסית פשוטה יותר ממה שנראה לכולם כאן ואפילו לך. הסיבה היא, שטאגליינס אלו מקשרים לאתרים בשפה הרוסית, אשר נותנים סיוע בלמידת השפה העברית ( הפוך על הפוך) והבנת המתרחש בארץ ( חדשות, עידכונים וכד'...) לעולים החדשים או המתקשים בשפה העברית וממש לא מיועדים לאלו שאינם מבינים רוסית. עכשיו השאלה חוזרת אלייך... את מי בדיוק לא כיבדנו

p i n g o

New member
שלום ותודה על התגובה ../images/Emo13.gif

דבר ראשון אני מודה על התגובות הבוגרות, ועל זה שלא התנפלתם עליי ישר (טוב, רובכם לפחות
). ועכשיו לתגובתי...: בקשר להערה שלך ש"אבל אין דבר פסול בלמידה שפה נוספת והניסיון להבין אותה !", אני מסכים איתך לחלוטין, ואני לא מבין למה הרבה מאוד רוסים שעולים לארץ לא מתאמצים ללמוד ולדבר עברית (כמובן, מבלי להפחית בערכם של רבים וטובים שכן מתאמצים להשתלב ומדברים עברית). והאמירה בקשר ל"כבוד" שהועלתה כאן, לא מכוונת דווקא לפורום הזה באופן ישיר, אלא בכלל לציבור גדול שהגיע לארץ; כשאדם מהגר לארץ זרה, אחד הדברים הראשונים שהוא לוקח כמובן מאליו הוא שהוא ייאלץ פשוט ללמוד את השפה החדשה! לעומת זאת רק בישראל יש כמעט 20 ערוצים בכבלים מרוסיה, ערוץ רוסי שמשדר מישראל וקיבל רשיון מממשלת ישראל לשדר, ומאות אלפי אזרחים שאינם טורחים לכבד את הישראלים הוותיקים ואת המקום אליו הם הגיעו וללמוד את השפה החדשה ולהשתמש בה. אני יודע שללמוד שפה זה לא קל, ולהסתגל למקום חדש זה יכול להיות מאוד קשה, אבל אני מדבר מנסיון! נמאס לי לשבת באוטובוס ולשמוע מסביבי רק רוסית, בלימודים אין לי אפשרות להשתלב בחלק מהשיחות כי הן לא מתנהלות בשפתי, ולנסות לתקשר עם אנשים שחושבים שאני כפוי טובה על זה שאני לא לומד את השפה שלהם. מדובר ברגשות שלא רק אני מרגיש, אלא מרבית הישראליים הוותיקים.... דרך אגב, אני רוצה לשבח אתכם על הפורום הנחמד הזה, אלמלא הטאגליינס והשם המאיים הייתי אפילו שוקל להצטרף

Lara F

New member
לא רק לך יש רגשות..יו נואו...

תראה, זה נחמד שאתה מעלה את הנושא של רגשות של אי נעימות כשיושבים באוטובוס ולא מבינים ת'שפה... עכשיו תחשוב באיזה זכות אתה מתלונן ומאשים אותנו בזה כשאנשים פה חוו את הסיטוטציות האלה כל החיים שלהם... א- זאת מדינת יהודים לא ישראלים.. והאזרח הדובר רוסית בין אם תרצה בזה ובין אם לא, יהודי בדיוק כמוך לכל דבר, וזה שאתה טוען שהעולים אינם טורחים ללמוד ת'שפה ובכך לא מכבדים את המדינה אתה גורם לעצמך להשמע קצת.....-טוב, קצת הרבה לא בסדר! לכבר את הותיקים? -נכון יש כאן אנשים נפלאים שלא רק שצריך לכבר אלא חובה לכבד, אנשים שעשו ערוץ רוסי- אותם צריך לכבד! צפית פעם בערוץ הזה שאתה יודע מה יש בו? לידעתך יש בו תוכנית שמלמדת עיברית, תוכנית על התרבות הישראלית ותוכנית פרשת שבוע- כדי לעזור ולסייע לאזרח דובר הרוסית. אתם הותיקים (ובטח ובטח שלא כולכם) טוענים שזה חוסר כבוד שאנו לא לומדים את השפה מייד... אתה יודע כמה זה קשה? טוב אולי לא בשבילי אני אישית בארץ מגיל 3 ואני יודעת עברית דווקא די טוב... לפעמים אפילו יותר טוב מהרבה ילידי הארץ... אך נקח לדוגמא את הורים שלי, אנשים בעלי השכלה, תארים אקדמאיים, תואר 2... למדו כל החיים שלהם בשביל לבוא לארץ שלהם (כן כן באותה מידה כמו שלך!!!) ואתה עוד מצפה מהם להשתחוות ולהתנצל על חוסר הכבוד שהם נהגו בך בכך שלא למדו את העיברית מייד? -לזה הייתי קוראת חוסר כבוד מצידך! ורק שתדע לך אתה אחד הותיקים היחידים שאני בכלל מכירה עם גישה זו... ואז כשהם עוד מנסים ללמוד ונעזרים באמצעי תקשורת וכל דבר אפשרי אתה מתעצבן גם מזה? -או שאתה סותר את עצמך או שאתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר... אגב- מאיפה אתה עלית? -ז'תומרת הוריך? -תשאל אותם האם היה קל להם להתאקלם? נ.ב ואף אחד לא חושב שאתה כפוי טובה על זה שאתה לא לומד רוסית! אף אחד... אולי אתה אומר זאת רק בגלל שאתה חושב שאנחנו כפויי טובה שאנחנו לא לומדים עיברית מהר מספיק עבורך... ואגב- ארץ ישראל היא מיזוג גלויות אחד שלם ת'יודע כמה שפות יש כאן בכלל? למה לא נכנסת לדוגמא לפורום "עירקים בישרל" או "מרוקאים ישראליים" וכתבת להם שהם חסרי כבוד וגורמים לך להרגיש מקופח? קיצר אני לא באה לריב ולהוציא סטיגמות, יש לי המון חברים עירקיים מרוקאיים רוסים וגרוזיניים ואנחנו מלמדים אחד ת'שני לדבר בשפות השונות ומתענינים במנהגים אחד של השני... אז זה שאתה במקום לעשות משהו כדי לנסות להבין את העולים ואת הסובבים אותך רק יושב ומתלונן, זה קצת הרבה בעיה שלך... תחשוב על זה...

p i n g o

New member
אני לא "רק יושב ומתלונן"...

יש לי הרבה חברים רוסים - העניין זה שאני לא מסתכל על החברים שלי בצורה של "מאיפה הוא בא", אלא בצורה של מי הבן אדם ולא מאיפה הוא ואיזה שפות הוא מדבר. ותאמיני לי שאם לא היו ערוצים רוסיים בארץ אז ההורים שלך היו לומדים עברית הרבהההה יותר מהר!

Russia 4 Ever

New member
תגובה

"ותאמיני לי שאם לא היו ערוצים רוסיים בארץ אז ההורים שלך היו לומדים עברית הרבהההה יותר מהר!" ותאמין לי שאם היו מצמידים להם אקדח לרכה אז הם היו לומדים עברית עוד יותר מהר.

למעלה