אנחנו דווקא מאוד ידידותיים... ../images/Emo8.gif
ואתה עדיין מוזמן לשקול להצטרף אלינו...
ראה, כול מי שמהגר לארץ זרה ובמקרה שלנו העולים מברה"מ לשעבר אל ישראל, מתאמצים רבות בכדי להתסגל, כי הם למדו כול חייהם, אלה הם אנשים משכילים ( רוב רובם) שמתכננים לבנות כאן את עתיד ילדיהם. הבעיה העיקרית היא, עד כמה ארץ ישראל ואזרחיה מאפשרים ופתוחים לקבלת אותם עולים ומוכנים לעזור להם בהסתגלותם. רבים חשים את עצמם ( העולים) מדברים ונלחמים עם קירות, כי לא רק שלא מוכנים לעזור ולהראות תמיכה, אלא נוהגים ביומרה כלפי אותם עולים, גזענות ודחייה ( וודאי שלא כולם)
אז לא פלא שבשלב מסויים מרימים ידיים ומתחילים להתרחק, להסתגר ולבנות קהילה חדשה עם " חוקים" משלה. איך במצב כזה אפשר לרכוש את אותו הכבוד עליו אתה מדבר ? אתה יודע כמה אני ורבים כמוני סבלו בבתה"ס היסודיים מחמת היותנו עולים ? השנאה, הגזענות, האלימות והכפשת שמנו בטענה שאנו לא יהודים
וטענתך שרק בישראל תופעה זו קיימת ( הערוצים וכו'...) שגויה לחלוטין. ומה עם גרמניה, ארה"ב וכו'
זה קיים בכול מקום. וזה לא משהו ייחודי ל- " רוסים". כול קהילה בכדי לשרוד, חייבת, איך שהוא, לשמור על התרבות שלה, על טעם החיים שידעה והמוצא שלה כדי להתקיים, להתפתח וגם להתמזג. אחרת היא תדעך... אתה רוצה לאמר לי שיהודים אשר מהגרים לארה"ב, גרמניה וכו' לא " מסתגרים" באותה הצורה
ועוד איך
בתי הכנסת, השפה, המנהגים, הדת, האמונה, החינוך... שומרים על כול זה כעל אוצר
אז למה מפתיעה אותך קהילת העולים מברה"מ לשעבר
כול אדם בוחר לעצמו את אורח החיים, כולל השפה בה הוא דובר. ואני לא צריך לספר לך עד כמה שהעולים מתאמצים ללמוד ולדבר עברית ( בצורה הכי נכונה, דבר שרוב ילידי הארץ לא שמים עליו), בחנויות, בעבודה וכו'. שוברים את הלשון רק כדי להוציא כמה מילים עלובות שגם עליהן יצחקקו הסובבים
אז כשסוף- סוף לאותו אדם יש את ההזדמנות לקחת אתנחתא ולדבר בלי מגבלות עם חברו בשפה המשותפת להם, בלי כול חשש ומבוכה, אז גם את זה אתה רוצה לקחת מהם
לא נראה לי היגיוני... זכור, לפני שאתה שופט אחרים, בדוק קודם כול, את עצמך