למה הטאגליינס פה ברוסית?

vk3

New member
חחחחח, אבל אני חייב לאמר לך...

שכשראיתי את כינוייך בפורום ועוד בין כול אות יש רווח, התחלתי לשיר את השיר של הכלב Bingo... P i n g o, P i n g o, P i n g o, and Pingo was his name

p i n g o

New member
../images/Emo6.gif

היה גם Pingo בלי רווחים, אבל הוא שכח את הסיסמא שלו

Lara F

New member
אתה אדיוט לגמרי...

אם אתה אומר שאתה לא מסתכל על האדם כמאיפה הוא בא אז למה אתה כותב את כל הדברים המעליבים האלה! ואל תדאג לגבי הורים שלי וקצב למידתם... הערוצים הרוסיים בעלי התרבות המוכרת להם אותה הם אוהבים ומבינים יותר מ"פרנס בטברנה"... ככה שאתה באמת לא יודע על מה אתה מדבר! תפרוש בשפל יא לוזר...!

vk3

New member
הלו, הלו... להרגיע בבקשה ../images/Emo70.gif

הוא לא אמר לך דבר שהיה צריך לגרור תגובה כה תוקפנית. בתכל'ס הוא צודק שאילולא הערוצים הרוסיים משפחתינו היו לומדות עברית יותר מהר וקל... אבל כמובן שזה אפלטוני, כי ללא הערוצים הרוסיים הוי משתנים גם הרבה דברים אחרים ושרשרת שלמה... הוא רק הביא דעתו וזה שלקחת אותה כל כך אישית ול
לא היה במקום וגם לא השפה שלך. אין לנו אידיוטים בפורום...

אתה העלת פה 2 נק' שלא בהכרח קשורות

לא כל מי שמעדיף לדבר רוסית עם החברים שלו הוא בהכרח לא יודע עברית. יש מספיק רוסים שיודעים עברית הרבה יותר טוב מילידי הארץ אבל בינם לבין עצמם מדברים רוסית. ומה בדיוק הבעיה עם זה? רוסית היא שפת האם שלהם וזה טבעי שהם יעדיפו להשתמש בה ולא בעברית (מה גם שרוסית שפה הרבה יותר עשירה ויפה).

vk3

New member
אנחנו דווקא מאוד ידידותיים... ../images/Emo8.gif

ואתה עדיין מוזמן לשקול להצטרף אלינו...
ראה, כול מי שמהגר לארץ זרה ובמקרה שלנו העולים מברה"מ לשעבר אל ישראל, מתאמצים רבות בכדי להתסגל, כי הם למדו כול חייהם, אלה הם אנשים משכילים ( רוב רובם) שמתכננים לבנות כאן את עתיד ילדיהם. הבעיה העיקרית היא, עד כמה ארץ ישראל ואזרחיה מאפשרים ופתוחים לקבלת אותם עולים ומוכנים לעזור להם בהסתגלותם. רבים חשים את עצמם ( העולים) מדברים ונלחמים עם קירות, כי לא רק שלא מוכנים לעזור ולהראות תמיכה, אלא נוהגים ביומרה כלפי אותם עולים, גזענות ודחייה ( וודאי שלא כולם)
אז לא פלא שבשלב מסויים מרימים ידיים ומתחילים להתרחק, להסתגר ולבנות קהילה חדשה עם " חוקים" משלה. איך במצב כזה אפשר לרכוש את אותו הכבוד עליו אתה מדבר ? אתה יודע כמה אני ורבים כמוני סבלו בבתה"ס היסודיים מחמת היותנו עולים ? השנאה, הגזענות, האלימות והכפשת שמנו בטענה שאנו לא יהודים
וטענתך שרק בישראל תופעה זו קיימת ( הערוצים וכו'...) שגויה לחלוטין. ומה עם גרמניה, ארה"ב וכו'
זה קיים בכול מקום. וזה לא משהו ייחודי ל- " רוסים". כול קהילה בכדי לשרוד, חייבת, איך שהוא, לשמור על התרבות שלה, על טעם החיים שידעה והמוצא שלה כדי להתקיים, להתפתח וגם להתמזג. אחרת היא תדעך... אתה רוצה לאמר לי שיהודים אשר מהגרים לארה"ב, גרמניה וכו' לא " מסתגרים" באותה הצורה
ועוד איך
בתי הכנסת, השפה, המנהגים, הדת, האמונה, החינוך... שומרים על כול זה כעל אוצר
אז למה מפתיעה אותך קהילת העולים מברה"מ לשעבר
כול אדם בוחר לעצמו את אורח החיים, כולל השפה בה הוא דובר. ואני לא צריך לספר לך עד כמה שהעולים מתאמצים ללמוד ולדבר עברית ( בצורה הכי נכונה, דבר שרוב ילידי הארץ לא שמים עליו), בחנויות, בעבודה וכו'. שוברים את הלשון רק כדי להוציא כמה מילים עלובות שגם עליהן יצחקקו הסובבים
אז כשסוף- סוף לאותו אדם יש את ההזדמנות לקחת אתנחתא ולדבר בלי מגבלות עם חברו בשפה המשותפת להם, בלי כול חשש ומבוכה, אז גם את זה אתה רוצה לקחת מהם
לא נראה לי היגיוני... זכור, לפני שאתה שופט אחרים, בדוק קודם כול, את עצמך

Russia 4 Ever

New member
יש לך בעיה עם לא יהודים?

"השנאה, הגזענות, האלימות והכפשת שמנו בטענה שאנו לא יהודים " מדוע טענות לפיהן אתה לא יהודי נחשבות בעיניך להכפשת שמך? האם יהודי יותר טוב מלא יהודי? האם ללא יהודים יש קרניים ,פרסות וזנב? במה אתה יותר טוב מהם שאתה רואה זאת בתור עלבון?

vk3

New member
טעות מוחלטת בהבנתך... ../images/Emo70.gif

אל תכניס לי בבקשה מילים לפה
האם אמרתי משהו על הגויים
התכוונתי לכך שהעליבו אותנו על ידיי כך שלא ראו בנו יהודים, אלא אנשים " נחותים" יותר. לא מדובר כאן על גויים בכלל... לא הכירו בנו ולא רצו אותנו... וזה בהחלט מעליב
לא הכינוי " גוי" מעליב, אלא חוסר ההכרה בי כיהודי. תעשה הבדלה
זו כמו שאגיד לך שאתה לא בן אדם...
ואחר יישאל מה רע בחיות
מה אין להן לב ונשמה
אבל הכוונה הרי לא הייתה לכך שלהיות חיה זה רע או מכפיש, אלא לכך שמבחינתי אתה לא בן אדם, לא כמוני, פחות ממני. קפיש
אל תנסה לתפוס אותי במילה... לא יצליח לך.

p i n g o

New member
מה הקשר?

הרי כשעולים מגיעים לישראל הסיבה היא שהם חלק מהעם היהודי, וממש אין סיבה להתנכר אליהם (לא שאחרת זה היה מצדיק את זה). אז הטענה כלפי חלק מהעולים שהם לא יהודים הייתה בכוונה של להכפיש את שמם. מה לעשות שחלק גדול מהעולים לא היו באמת עולים, אבל זה לא הדיון בכלל...

p i n g o

New member
אני מסכים עם רוב מה שכתבת.

אני זוכר לאיזה יחס "זכו" העולים הרוסים כשהייתי ביסודי, אף פעם לא הצדקתי את ההתנהגות הקסנופובית והגזענית הזאת שלצערי עדיין נתקלים בה. ההתנהגות הזאת הייתה מנת חלקם של העולים מפולין, מרוקו, רומניה, עיראק ושאר תפוצות ישראל, שעברו אפילו דברים יותר גרועים מזה. אומנם התכנסות והסתגרות של העולים בתוך עצמם היא די מובנת בנסיבות, אבל זה לא מצדיק את זה... משהו בדבריך מאוד צרם לי: "כל קהילה בכדי לשרוד, חייבת, איך שהוא, לשמור על התרבות שלה, על טעם החיים שידעה והמוצא שלה כדי להתקיים, להתפתח וגם להתמזג." -- שמת לב לסתירה במשפט הזה: להתקיים ולהתמזג? אני לא אומר שצריך לזנוח את העבר, המורשת, התרבות, הזכרונות - להיפך. אבל החוכמה היא למצוא את הדברים הטובים שבתרבות הרוסית שהעולים הביאו ולמזג אותם ולשלב אותם בחברה הישראלית [לדוגמא, הרבה מהשירי א"י הישנה מושתתים על לחנים רוסים, רומנים וכו' שהחלוצים הביאו עימם, סגנונות הבנייה בתל אביב הישנה הובאו למשל מגרמניה עם העלייה הרביעית (מצטער אם אני צועה במספרים, אף פעם לא הייתי חזק בהיסטוריה ומספרים
)]. מצד שני, אף אחת מהקהילות פה לא שמרה על השפה המקורית, פרט אולי למבוגרים שהמשיכו ביניהם לדבר בשפות השונות - אפילו היידיש שכמעט כל יהודי מזרח אירופה דיברו נכחדה כבר. וההשוואה שלך עם היהודים שהיגרו למדינות אחרות בעולם ממש לא במקום (ואולי היא כן - לצערי!). הרוסים שהיגרו לארץ היו אמורים לעשות את זה בין השאר ממניעים ציוניים ואידיאולוגיים. ישראלי שמהגר לאוסטרליה לא עושה את זה בגלל כמיהתו למרבדי האקליפטוסים של קווינזלנד אלא מסיבות אחרות; יהודי שעולה לארץ ישראל עושה את זה (אמור לפחות) ממניעים ציוניים - הכמיהה שלו לשוב לארצו, למולדתו, לחזור לשורשים. אם כל מה שהוא רצה זה בית, אזרחות וסל קליטה שיילך לגרמניה. מכיוון שאני חושב שמרבית הרוסים שהגיעו לארץ לא עשו את זה מסיבות אינטרסנטיות בלבד אני חושב שההשוואה שלך לא במקום.

Russia 4 Ever

New member
טעות בידך

"הרוסים שהיגרו לארץ היו אמורים לעשות את זה בין השאר ממניעים ציוניים ואידיאולוגיים" מי אמר שיהודי שבא לארץ צריך לעשות את זה ממניעים ציוניים? עד כמה שידוע לי זה לא מופיע בשום חוק, גם לא בחוק השבות ככה שזה לא רלבנטי. הסיבה לעלייתו של יהודי לארץ ממש לא חשובה, לא משנה אם הוא עושה זאת מתוך מניעים אידיולוגיים, מתוך רצון לשפר את איכות חייו,רצון לברוח מאנטישמיות או סתם בשביל להתחמם בשמש.

vk3

New member
זה לא חוק, אבל זה המצב המועדף...

אף אחד לא טוען שזה חובה לעשות זאת ואף אחד גם לא יכול לדרוש זאת. אבל הוא בא בטענה נכונה ביותר, שככול שיעשו זאת ממניעים ציוניים/ אידאולוגיים הארץ " תראה" יותר טוב וכולם יפעלו יחדיו למען מטרה אחת... אבל זה הוא כמובן המצב האידאלי, השאיפה... בתכלס כול אחד עולה ממניעים/ סיבות אישיות משלו ואף אחד לא יגיד לו לא
יהודי באשר הוא יהודי רשאי לעלות ארצה... המניעים
זה רק בונוס.

p i n g o

New member
אולי לא התבטאתי נכון,

אבל כשאמרתי "ציונות" לא התכוונתי שבוא נייבש ביצות, גם לברוח מאנטישמיות ולא לפחד להגיד שאני יהודי במדינה שלי זה ציונות בשבילי.

vk3

New member
תגובה... ../images/Emo13.gif

למה אתה רואה בזאת סתירה
למה אי אפשר לשמור על מה שהיה וגם להתקדם לעבר דברים חדשים והתמזגות
נכון אמרת, " החוכמה היא למצוא את הדברים הטובים שבתרבות הרוסית שהעולים הביאו ולמזג אותם ולשלב אותם בחברה הישראלית". לזה בדיוק הכוונה... למצוא את שביל הזהב, כי כול צד יכול להתעשר רבות מהצד השני וכך זה אמור להיות... הגירה ממניעים ציוניים היא קצת- הרבה אפלטונית בקופה שלנו. לא שזה לא קיים, אבל אפשר למנותה על אצבעות ידך השמאלית. לכן בדיוק כמו שעולי ברה"מ לשעבר מהגרים ממניעים אינטרסנטיים, כך גם היהודים מהגרים לחו"ל, מחמת אותם מניעים, לצערנו. ואם תשאל אותם על ציונות... המילה תשמע להם מוכרת והם בטוח יגידו שהם כאלה. אתה צודק שמרבית העולים הגיעו אכן ממניעים אלו, אבל, לכול זה יש את הצד הטוב שלהם. לפני הרבה זמו כתבתי באיזה שהוא שירשור בפורום שלנו, שנכון, עולים כי שם קשה. אבל, אבל ועוד פעם אבל. כשמצליחים להסתגל פחות או יותר, הבעיות פוחתות ומתחילים כבר איך שהוא לחיות ( עדיין עם בעיות ואולי אף יותר מדאיגות), נזכרים בציונות, באותה כמיהה עליה אנו מדברים ומתחילים ( או שממשיכים) בטיפוח היהדות והמולדת, רק שזה כבר קל יותר כי אתה כבר בארץ. זה כאילו הפוך על הפוך... אתה בא לשם מטרה אחת ומוצא את עצמך ממש מטרה אחרת לחלוטין. אז בסוף, יוצא מה שצריך והמניעים ההתחלתיים כבר לא ממש מעניינים... הרי אי אפשר למנוע מניעים אלו או להעלימם. הפתרון הוא לטפח את הציונות בשלב מאוחר יותר ( ילידים עוזרים לעולים) אצל אלה שכבר עלו ( ממניעים אלו או אחרים) ולא לנהוג בדחייה... ורק אז נשיג את מטרתנו.

vk3

New member
תיקונים... ../images/Emo4.gif

שלהם= שלו, זמו= זמן, ממש= מממש.

Angel lips

New member
רגע גרע מה פיספסתי?!

מה הבעיה שזה יהיה ברוסית אם הפורום הוא ישראל ברוסית... זה המקום שלנו שבו אני יכולים להבטא גם בשפה שלנו וגם כאלה שיש להם עדין בעיה עם העיברית וכמו שאמרו קודם אם מישהו לא מבין ורוצה אנחנו מתרגמים בכיף..

למעלה