למה הם מנצלים את הכיפה ?

למה הם מנצלים את הכיפה ?

אלפי דוחות רשמתי בימי חיי. מרבית העבריינים שתפסתי התנהגו בגדר הסביר אך מידי פעם נתקלתי במיוחד בחובשי כיפה (לא סרוגה) כאלה שחוזרים בתשובה שבגללהכיפה חושבים שיש להם חסינות, מותר להם לשקר ולהשתמש בדת לצרכיהם.
מעשה שהיה כך היה:
השבוע אני ושותפי זיהינו בוודאות מוחלטת עבריין תנועה שהשתמש בטלפון. נסענו אחריו תוך שמירת קשר עיין וברמזור הראשון נעמדנו לצידו וביקשנו ממנו לעמוד בצד הדרך.
לאחר קבלת הרשיונות ממנו הודענו במה הוא נאשם וביקשנו שישאר ברכב ונכנסנו לניידת לרשום הדו"ח והמזכר.
הנ"ל - בריון בשנות השלושים יצא מרכבו ונעמד ליד הניידת, התחיל לקלל אותנו בשפת רחוב, טען שמקורב מבני משפחתו משרת
בבית דגן והכי חמור הודיע לנו " אני אעשה הקפדה היום עליכם (מה זה בדת ? ), אני אעשה עליכם צום, שתחלו בסרטן
ועוד כאלה ברכות.
חתף אלפיה , 4 נקודות נוספות למה שיש באמתחתו ...
חרה של בן אדם ובחסות הכיפה על ראשו מרשה לעצמו להתנהג כך.
למזלו לא רצינו להתעסק עימו ולהביא אותו לתחנה שכן זה היה גוזל מאיתנו שעות והיינו בדרכנו ל ת.ד. אבל מה שמכעיס
הוא שהעבריין הזה משתמש בדת ובכיסוי הראש שלו על מנת לקלל שוטרים...

טוב סתם פרקתי קצת מועקות .

אהלן ברזילי ....
אני בטוחה שאצלכם זה לא היה קורה ???
שנאמר "מכל מלמדי השכלתי " ...

shlang

New member
לדעתי, כן היה צריך לעצור אותו ואף להגיש נגדו תביעה

זו התודה של המתחרדים וככה הם מנצלים את הדת והכיפה.

מעודי לא נתקלתי בכזאת שנאה כנגד שוטר.
בורכנו בברכות רבות שאומרות שהכסף שהם ישלמו בדו"ח ילך לתרופות
ולזה התרגלנו
אבל שינאה כזאת תוך ניצול הדת לכאורה - עובר כל גבול.
ואני אין לי דבר כנגד הדת, כנגד החוזרים בתשובה,
יש לי כנגד עברייני תנועה.

גבע אבי

New member
מים קרים ולנשום עמוק

נראה לי שהאגו מדבר מפיך ואין לו מקום בעבודת השוטר.
למי את חושבת שהם צריכים להודות על חזרתם בתשובה ומה זה שייך לכאן?
אתמול בערב רשמנו, שותפי ואני 6 דוחות, בתוך חצי שעה, על רמזור אדום בכניסה ל ק"ק ב"ב.
לא נתקלנו באף אחד שדבר לא יפה.
Shit happens בכל מקום וגם מצד חילוניים קבלנו ברכות מכל הלב.
יאללה, עוד כוס מים ולעבודה....

מניסיון מה של כארבעים שנות נהיגה ...אעיד כי יש משהו מאד

מבוסס באבחנה כי הדתיים והמתחרדים מצפצפים (בהכללה גסה אבל בולטת...) על חוקי התנועה, ממש כפי שהאבחנה הזו נכונה לנהגי המגזר הערבי.
&nbsp
את הזילזול הזה (שוב, אמנם הכללה אבל עם בולטות גדלה והולכת של הזילזול) רואים בבני ברק, גבעת שואל וביפו...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מאחר והזכרת אותי

זה קרה, קורה ויקרה
אין לזה שום קשר לכיפה, זה האופי של ה(לא)בנאדם.
ובהרכנת ראש
גם אני נוהג כפי שתארת, כשמקללים בא לי לקחת אותם ישר לתחנה - אבל אז "הצרצר" לוחש לי באוזן: "אתה בכביש למטרה מסוימת, אז אל תסטה ונצור את כעסך"
רק פעם אחת לקחתי מישהו לתחנה - שאמר לי בשקט, בלי להפגין כעסים: "אתה נאצי" - וזה היה מספיק קרוב ליום השואה.
-
לדעתי לא נהגת בסדר, היה עלייך בסיום הטיפול בת.ד. לגשת לתחנת משטרה ולהגיש תלונה.
אני נוהג כמוך (וגם זה לא בסדר)

32103210

New member
כאילו מה את-ה אומרים ?

ממישהו עם כיפה אני מצפה להתנהג אחרת .
אבל אם הוא בלי כיפה ,דהיינו חילוני לחלוטין ,זה בסדר ,כי מחילוני מצפים שיתנהג בצורה כזאת,,,,
רק שתדע לך שאתה מוציא שם רע לחילונים,,,,,,
ולסיכום ,אין דבר כזה עם כיפה -בלי כיפה ,יש מי שמתנהג כבן תרבות ויש מי שהוא סתם בהמה.(ושיסלחו לי הבהמות,,,,,,)

כן בהחלט

אני לא מצפה מחובש כיפה שיגיד לי שיעשה עלי צום יום שלם ויעשה עלי הקפדה ( מה זה בכלל ).

כן. את זה אני לא מצפה ולכן אני מיתרעמת על "הדתיים" המתחזים כי מעולם לא נתקלתי בחובש כיפה סרוגה שדיבר4 אלי כך
ולא באחרים שהתנהגו בצורה כזו וניסו לנצל את הדת לצורך איומים.

ברכות לשוטרים

אני באופן אישי לא נתקלתי בתופעה לפיה חובשי הכיפה בכביש מתנהגים בחוסר נימוס, יותר מכלל האוכלוסיה.
כך גם לגבי דרך נהיגתם.
בלי קשר לכיפה, אני באופן אישי נתקל בהמון דוחות בהם אזרחים מרשים לעצמם לדבר בגסות נוראה כלפי השוטרים, ולצערי תופעה שבה נהג ממש מקלל את השוטר היא דבר שכיח.
האמת שאני מופתע כי המערכת מתעלמת מתופעה זו.
המשטרה אף יכולה לדווח למכון הרפואי על נהג שעל פניו מהתנהגותו עולה ספק לגבי כישורותו האישיותית לנהוג, ע"מ שתבחן אותו.
מה שיותר מפתיע הוא שכשאני נפגש עם נהג שקלל את השוטר, אני מגלה בחלק מהמקרים אנשים נעימים ונורמטיבים, והדבר אולי מדאיג אף יותר - גם אנשים נורמטיבים מרשים לעצמם להתנהג כך לנציגי המדינה.
&nbsp
&nbsp

tirgomet

New member
זה לא קשור לכפה

יש הרבה גסי רוח שאינם חובשים כפה
פעם תפש אותי בגליל שוטר תנועה על אי עצירה מוחלטת בתמרור עצור
רדף אחרי כמה ק"מ, השיג אותי ועצר אותי בצד הכביש
הסביר לי בנמוס מה העברה, אז אמרתי לו: "אני עצוב שאני חוטף דוח, אבל אני שמח שיש משטרת תנועה שדואגת לי על הכביש"
&nbsp
השוטר חייך וויתר לי על הדוח

&nbsp
זאת הגישה הנכונה
&nbsp

כל הכבוד לך ולשוטר

אני מתנהגת מאוד בנימוס ואדיבות לנהג שאני עוצרת אותו.
רשיונות בבקשה
האם יש סיבה מיוחדת שאתה ....
תמתין ברכב עד שאסיים לרשום דו"ח
הנה הדו"ח והנה האפשרויות שלך ....
סע בביטחה

זה הריטואל הקבוע.
כמובן שבאמצע יש נסיונות התחמקות , ניבולי פה, הרמת טלפונים למקורבים
במשטרה ועוד.
לא משפיע עלי.
פעם רשמתי לאשתו של שוטר. כל התחנה קמה עלי.
זרקתי אותם לקיבינימאט.
אז מה אם היא אשתו של שוטר ? מותר לה לעבור עבירות תוך הסתמכות על חסיון ?

למעלה