למה הסבל הוא מנת חלקנו לעולמים:

lion 7

New member
אם אפתח כנסיה היום בשם כניסת גונסון

המשיחית , מתפלל בה לפי הפרמטרים של היוונית אורטודוקסית , הרי הייתי אורטודוקסי ועכשיו אני ממשיך באותה כנסיה , אולם בכדי למצוא חן עם החבורה החדשה אני אקרא לה כנסית גונס המשיחית הבלעדית , אותם טקסים אותם תפילות , שינית כאן שם הכנסיה , אני אטען שאנחנו ממשיכי ישוע מנצרת אין לנו קשר עם הכנסיה האם , אולם אחרים רואים הם ולא פתיים , אם אצעק עד לשמיים אני בעיניהם אורטודוקסי , אני מקובע בעמדתי שאני ממשיך ישיר לישוע למרות שפסעתי 2000 שנה בלי שום תיעוד .. במקרה שלך אתה אומר אנחנו לא יודעים מי הם הבפטיסטים הדרומיים ? זה אתם ובמקרה אני ושיפרד , זה עוד פילוג בפטיסטי מהלותרימ מהמיתודים מהאנגליקנים ועוד , מסורתיים או לא רפורמים או לא , מאז לותר הרפורמיסט היה לנו אלפי זרמים (לטוב לרע רק ישוע יודע) , אם מתעקשים לא כל התלמידים היו יהודים ולא כל כותבי הברית החדשה היו יהודים , מה שכחת את הבשורה של לוקס הרופא ומעשי השליחים , אין אצל ישוע כלום לגבי קבלת מאמינים , ירצה בכולם , מה לעשות בני עמו דחו אותו אולם הנבחרים (אבות הכנסיה, דוגמא מרקוס אב וקדוש ומיסד כנסית הקופטים) אחרי המאה השניה כנסית ירושלים נעלמה שרובה היו יהודים משיחים .המשך

lion 7

New member
והיו בה כל מיני נסיונות מצד פטרוס

/tapuzforum/images/Emo41.gifלאכוף את חוקי התורה עליה , עד שפגש אותו פאולוס והסביר את מהות מצוות הרוח בעידן החדש . או התר אכילת אוכל השונה מאוכל העמים שקיבלו את ישוע והם לא יותר או פחות מאחיהם באמונה , הכנסיה נעלמה לפחות 1800 שנה , והיום יש כנסיה/קהילה של היהודים המשיחים , אני לא יכול להכתיב על אחרים מה הם מאמינים ואיזה היא הדרך לסגוד או להתקרב למשיח , יש המון כנסיות עם שמות שונים , כולם נולדו ביום החמשים אם אין תחיה מהקבר אין כנסיה אין נצרות , הכנסיה יכולה להכיל משה ואברהם ויעקב ודוד הם גם חלק מהכנסיה , הכנסיה מוגדרת בקישורים בהסכם רוב ראשי הכנסיות המזרחיות והמערביות הרפורמים , ההגדרה קולעת בול למה שאנו מאמינים (כנוצרים) , אם אלך ואומר לאמא שלי שיש כנסיה/קהילה של יהודים אולי תקבל שוק, ידוע לי היטב מאן נבעה הכנסיה/קהילה שלך , זה אני שומר לעצמי מתוך כבוד , כל נסיון ליפיף את המושג כנסיה זו שתהיה בלעדית ושונה מאחרות , במקרה שלך תקרא לה קהילה (מי אני שאמנע ממך זאת) ועוד להלביש כל מיני מצוות של שמירת שבת או ברית ושאר דברים , הרי ידוע שיש נוסח האמונה שלנו ששיך לכלל הנצרות אני מאמין .. זה אתה מאמין בו גם אם תגיד תנ``ך במקום ברית ישנה ושאר דבר

lion 7

New member
המשך

/tapuzforum/images/Emo113.gifאז בתכלס את קהילתך כנסיתך היא בסוף בעיני הלא יהודים משיחים היא כנסיה בפטיסטית דרומית (אני אכתוב עליה בערב מהספרים). אסיפה ושירים וכו` , אולם אתה כאן טועה בהרבה דברים , בכנסיות הודו ניפאל סין ושאר האזור זה שבושרו במאה ה17 18 לא ידעו כלום על התנך או הברית הישנה , מי שבישר אותם לא היה צריך להוכיח כלום בציטוטים , לא היה צורך בספרים קאנוניים ב שמדברים ורומזים גם כן על הברית החדשה (היהדות , והנצרות הרפורמית מלבד כנסיה בשויץ או בדרום גרמניה והכנסיה/קהילה שלכם) לא הוסיפה את החלק החשוב זה לאמונה , מה שתמצא בכנסיות המסורתיות חוץ שלכל אחת יש מה שנקרא ספרה ההסטורי המיוחד כמו סיפור חיי מרים לפני מפגשה עם יוסף הנגר .. אתה לא צריך להיות בלחץ לא אני , אני עם תו תקן מזה 2000 שנה אתה/ם לא , לכן אתם עובדים קשה בלהבהיר מי אתם ,אנחנו בעיני רבים מכם כופרים או קלטים , מי מענין במה אתם מאמינים , במצרים לא שמעו אודות כנסיתכם והם כנסיה עם שמות הרבה שהידים שמרכיב חשוב בבנין המשיח , אני מצטער אם אתה חושב שאני נרגז , לא ידידי , מה שמרגיז הוא שאני נוצרי בן לדת הנוצרית ואתה טוען שאנו לא שיכים לגוף המשיח ,בערב נמשיך סלאם אלמסיח לך

תשמע

כל ההיסטוריה של הכנסיה וכל הזרמים שהתפצלו וכל הדברים האלה, זה יכול להיות מעניין. אותי כרגע זה ממה לא מעסיק. אותי מעסיק ישוע המשיח, להידמות לו ולעבוד אותו ברוח ובאמת. להגיד שאנחנו בפטיסטים דרומים, כשאתה כלל לא מכיר את הקהילה שלנו, מעולם לא ביקרת בה, אין לך מושג איך אנחנו מתפללים, ואיך מתנהלת האסיפה של הקהילה שלנו. אתה שופט ידידי. אני מה שדבר ה' אומר שאני. לא מה שאנשים אומרים מצידי שיצעקו - אתה בפטיסטי דרומי, או מה שזה לא יהיה. אני לא שייך לשום זרם, אני שייך לישוע המשיח. נקודה. מצטער, אבל אם אתה חושב שבגלל שנולדת למשפחה נוצרית, יש לך מקום בשמים. אתה טועה טעות חמורה מאד. זה ההבדל בין הדת, לבין האמונה. בדת אתה יכול להיות מי שתהיה, ולעשות את מה שאתה רוצה, להאמין בכל מיני דברים שונים ומשונים ורק בגלל שאתה נולדת למשפחה נוצרית, והולך לכנסייה בכל יום ראשון, מתחתן בה, קובר בה את קרוביך, וחוגג את החגים אתה נחשב לאדם מאמין - משיחי - Christian ויש לך עפ"י הדרך הזאת מקום במלכות השמים. סלח לי אך זאת לא הדרך של האדון, וזה לא מה שהוא מבקש או דורש מתלמידיו ואתה יודע את זה. באמונת המשיח, אתה לא שייך עוד לעצמך ולכן אתה לא יכול לעשות את מה שאתה רוצה. רק מי שנולד מהרוח, רק מי שחי באמונה ומתהלך ברוח הקודש עם ישוע המשיח, וחי חיי קדושה יכנס למלכות השמים. האם לא היו כאלה בכנסיה המסורתית, אני מאמין שדווקא כן היו. אך האם הכנסייה המסורתית הולכת בדרכם של אלה. אני בספק. אני לא אמרתי מעולם שאתה לא שייך לגוף המשיח. ההפך אני כבר כתבתי לא פעם, שבגוף המשיח ישנם מאמינים מכל הזרמים של האמונה המשיחית, וגם מהכנסיות המסורתיות(גם אם הם מעטים, ונכון אמרת. אלוהים יודע מי כן ומי לא). הבעיה העיקרית שלי עם הכנסיות המסורתיות, שהם שמים את המסורת שלהם מעל לדבר ה'. והמסורת היא האמת שלהם ולאו דווקא ישוע המשיח. אם מישהו ידבר חס ושלום על אמונה, שלא לדבר על רפואה או על דיבור בלשונות אחרות....שלא נדע. אני עם תו תקן מהשמים. נולדתי מחדש ואני שייך לישוע המשיח. מכיוון שהעולם לא מכיר אותנו, ולא יכיר אותנו כפי שהוא לא מכיר את האב לא מכיר את ישוע ולא מכיר את רוח הקודש, עליינו לעבוד קשה בכדי להסביר מי אנחנו באמת. אין לי ספק שגם אחרי הבהרות חוזרות ונשנות, הם לא יבינו. ואם גם אתה לא מבין. אני חושש שאתה באמת בבעיה. ואתה יודע מה אני חושב שהבעיה היא? שאתה לא רוצה לדעת מי אנחנו, אלה מעוניין לשים אנשים בקופסאות, כך יותר נוח ונעים. אני לא שייך לשום קופסה. אני בן אלוהים חופשי בחסדו של ישוע המשיח.

lion 7

New member
סליחה שאתה לא מבין ידידי\אחי

את כל מה שכתבת אני יודע ומכיר . זה לא חדש עבורי . איך אומרים אצלנו חדשות ישנות את כל הפוסט שענית עליו
יכול כל בפטיסטי\חמסיני\נזרין\מכנסיית המשיח\לותרי\אנגילי\מיתודי\ברזרינסטי\מכנסיית ברזיל\ברזרין קלוז\... אםאזכר בעוד אכתוב אז מה חידשת כאן? אתה\ם אנבפטיסטים במהדורה אחרת מאמינים בטבילה כאשר האדם מגיע לבגרות (בדיוק כך היתה הכנסיה הראשונה עד להגיעם לטבילת הילדים מחמת המוות) את מה שכתבת כל אנבפטסטי יכול להשתתף באסיפה שלכם ושלו רק השפה שונה . ברצינות אחינו יעקב את כל מה שכתבת על הכנסיות הותיקות שמהם אנחנו ממשיכים את המסורת שרבת השנים במיוחד כאן במזרח הם מושלמות הרבה הרבה ממה שאתה נמצא בה\בהן סיבות למה אני אומר הן מושלמות ראשית הקהילה שלך היא (בסדר עכשיו) למרות שיש בה הרבה בעיות כמו שיש לרוב הניו אייג (רוה האנבפטיסטיות) וזאת מהכרות אישית איתם בכל חיי... היא בסדר עד שתתפצלו... כמו שיש בהסטוריה הקטנה יחסית של הזרמים אלה (אתה בטח לא רוצה לשייך את קהילתך\כנסייתך) למרחב זה. בוא נניח שזאת זכותך המלאה מאחר ואתם לא בגדר מינות או קאלטים עד אז ואני מקווה שלא תתפצלו חלילה (אבל אלוהים אני מכיר את הכנסיות אלה במיוחד כאן בארץ ובמזרח בכלל. לא מאמין שיש הרבה מאמינים בארץ זו.... ואני יודע את הפואנטה אנחנו שונים מהם והם יגידו אנחנו לא לא לא אלה הם ובכלס וביננו אם לא היתה זרימת כסף מחול אף אחד היה נכנס לשם,,, בוא נהיה כנים אח יקר , העוני מרכיב חשוב בכנסיה\קהילה כאלה אני מוצא הרחק מכאן. במצרים . בהודו. וקרוב מאוד בכנסית הבשורה האורטודוקסית היוונית שנית : אתם מיוחדים מאוד וזה כמובן זכותך לתבוע את ישוע המשיח ואת ההשתיכות לעדר או לכנסיה הכוללת . בוא ואני אחדש לך משהו ששכחת ישוע מתח ביקורת על חלק מהכנסיות בחזוו יוחנן אופס קהילות ...
סלח לי במה הכנסיה זו או אחרת מהזרם הניואיג או האנבפטיסטית טובות מהותיקות ? כי הם ממלאים דברי הכתובים (יעני הם לא אוונגליסטיות או אנבפטסטיות<?) תשןבה : לא נראה לי אדוני\אחי . מי כמוני יודע את כלל הכנסיות פה ובחול מקרוב .. אחרי הכל אני גם בפטיסטי ונולדתי מחדש ואומר כמו פאולוס אני מאמין או בספק יש לי רוח אלוהים לגבי מנהגים בכנסיות המסורתיות או התוספות מלבד הכתובים... אתה צריך להתבסס על מה איזה סרגל כלים אתה אומר הכתובים הכתובים שיבדינו חסרים ספרים קאנוניים חלק ב . שהיהדות אחרי שהתפצלה מהנצרות בימיה הראשונים ויתרה על התרגום השבעינית שתורגמה במקור ליוונית בכדי לשמש אותם בשפה נוחה בעולם היווני.. חזרו אל המקור העברי וזה מה שעלה בידיהם הספר שמה נמצא בידיך ובידי אולם הספרים הקאנוניים ב לא היו מהימנים מבחינת שלמות המקור, לכן ויתרו עליהם כך גם לותר הרפורמיסטי תחילה קיבל אותם ואחרי זה ויתר עליהם... אבל זה כמובן או טעות או טוב... אף אחד משנינו כאונגליסטים ומאמינים ברוח שיכולה לוותר במידה מה על הכתובים כמו שהיה בכנסיה הראשונה אצל הקתולים והאורטודוקסים שהתפצלו יש להם ספרים קנוניים ב .. לך ולשאר רוב הכנסיות האוונגלסטיות האנבפטסטיות אין את הערך... נכון שזה מקומם אבל מי אמר שיש כנסיה מושלמת (שוב תקרא הערך כנסיה בקישורים בבקשה... איפה דרך אגב הקישורים במהדורה החדשה של הפורומים
) זה על קצה המזלג. מהכרות אישית עם הכנסיות אלו וחברך שאתה מתכתב איתו נטבל פעמיים
) עצה לחיים : אל תקח את האמונה שלך כתורה מסיני,, אחרי הכל אתם גם דתיים ... גם אין סממנים דתיים אתם אנשים טובים אנשים מאמינים, אפשר לגלות או להריח את האמונה באוייר. לא בזה וזה אלא ברוחי אמר אל צבאות ומה זה רוחי ...? זה דברים שעוד לך יש הרבה זמן להשאר מאנין להחזיק מעמד ולא להטיף על אהבה ואין לנו אותה רק במלים תורת ישןע קשה מלישם. לא רק אומרים ברוח אלא במעשים. בוותק. ובמוניטין של הכנסיה זו או זאת. או אם היא שייכת לקבוצת מאמיני השילוש (גם הגדרה זו היא הקרובה לאמונה הנוצרית) אתה כתבת
כל ההיסטוריה של הכנסיה וכל הזרמים שהתפצלו וכל הדברים האלה, זה יכול להיות מעניין. אותי כרגע זה ממה לא מעסיק. אותי מעסיק ישוע המשיח, להידמות לו ולעבוד אותו ברוח ובאמת. להגיד שאנחנו בפטיסטים דרומים, כשאתה כלל לא מכיר את הקהילה שלנו, מעולם לא ביקרת בה, אין לך מושג איך אנחנו מתפללים, ואיך מתנהלת האסיפה של הקהילה שלנו. אתה שופט ידידי אותך לא מענין אולי ... אבל אנחנו נמצאים בפורום שפתחנן למטרה זו .. פורום נצרות משיחית . הייתי שמח אם הוא פורום נצרות מזרחית היה קולע לנו בול.. אבל בשביל ההטיה ולהרוויח דברים לא ביושר אומרים האמונה המשיחית... אותי מענין אדוני שהאמונה שלנו הנוצרית תבלוט כאן. הבטחת להיות מנהל כאן אז בבקשה תן לנו כנוצרים להמשיך בבית שלנו בשם האב והבן ורוח הקדש אני אומר תבורך ואתה עדיין אח (אם יורשה לי לומר אח או יכול שאני גוי שנכנס על תקן ברית גר גוי או לא יהודי
) אתה בעצם יודע למה מצטלבים הותיקים או המסורתיים ? אשמח לענות על כל שאלה שלך בשביל העשרת הידע הכללי לשאר הפוסט אענה אם יהיה לי זמן הלילה (אתה יודע יש לי ילדים מסביב )

טוב

שמת לב ליאון, שבשבעות האחרונים, הפכת אותי לפנטיקוסטלי, בפסטיסיטי, בפטיסטי דרומי, ועכשיו אנאבפטיסטי. תוכל להסביר בבקשה ליאון, למה אתה מתעקב לשייך אותי לאיזה זרם. כשאני מבהיר לך שאני לא שייך לשום זרם. תראה במובן מסויים, אני כן פנטיקוסטלי שכן אני מקבל את הטבילה ברוח ומאמין במתנות הרוח, ובמובן מסויים אני אכן בפטיסטי, כי אני מאמין בטבילה במים, ושיש להתרכז על הדבר, מצד נוסף אולי אני גם אנאבפטיסטי, שאני לא בטוח במה הם דוגלים, אך כנאה שיש משהו באמונה שלהם, והנה משהו שאולי יפתיע אותך. אני גם קתולי, כי אני מאמין שהלחם והיין בסעודת האדון, שזהו סקרמנט קדוש, ושהיין הוא דמו והלחם הוא בשרו לאחר שמברכים על הלחם והיין. ויש מצב שאני גם אורתודוקסי, בטוח יש משהו שיכול להתאים לי שם. אין לי בעייה עם אף זרם, מכל זרם וזרם יש בי משהו, ומצד שני אני לא שייך לשום זרם. ובטח שישנם דברים בכל הזרמים שהוזכרו לעיל ואחרים שלא תואמים, את היותי בן אלוהים. אני לא שייך לשום זרם. אני חופשי מהגדרות. אני יהודי כיוון שנולדתי למשפחה יהודיה, ואני משיחי כיוון שאני מאמין במשיח. כל נסיון להגדרות אחרות כלשהן, ביזבוז זמן משווע. אני מאד אשמח אם תוכל בבקשה להתחיל לכתוב בלי עקיצות, זה לא לעניין וזה לא ברוח של האדון. שהאדון יברך אותך ואת משפחתך.

lion 7

New member
ידידינו יעקב ,האמת אחינו

/tapuzforum/images/Emo215.gifכמדיד כל עוד אתה כותב שהאמונה שלך ושל כנסיתך הן האמת המוחלטת והנצרות היא עבודת אלילים אני צריך לתקן אותך , מה לעשות הטונ שלך מתחיל להיות יותר תקיפי נגדנו הנוצרים , אמרתי לך ושוב נזכיר לך שוב ושוב אחינו במסיח : אתה מנהל על פורום ששינית את השם , זה פורום נוצרים לנו ובשבילנו . אז אל תזכיר את הנצרות בפורום נצרות בצורה שלילית אח יקר.. תרד מהדמגוגיה הזאת , לא יאה לגולשים לראות שיש פיצול בפורום , שים לב שוב ושוב אחינו במשיח , יהדות משיחית אולי היא שיכת ליהדות , אז מה אתה מחפש כאן , אתה מתעקש על הזהות שלך , והיא מה לעשות לא יותר מפלג בפטיסטי, וכמובן זה צורם לך לא כך? אז רד מהדת שלי ,מהסמלים שלי אם הנצרות לא מוצאת חן בעיניך אז תרד מאיתנו יא עמי , די כבר להשמיץ את הנצרות , ולהזכירך גם היהדות והאיסלאם אין לנו מה להגיד עליהם , אין השואות דתיות כאן , ברור?

ליאון אחי היקר

מעולם לא אמרתי שהנצרות היא עבודת אלילים. אני גם מעולם לא אמרתי שהאמת המוחלטת נמצאת בקהילה שלי. מי שכותב בטונים תוקפניים, זה אתה. כן, אני חושב שיש בעייה עם דתות בעולם, כן אני מאמין שהדתות הן המצאה של בני אדם. ושהגיע הזמן שאנשי האמונה האמיתיים שנמצאים בתוך המסגרת של הקתולים ידרשו את פניו של אלוהים, ויבינו את מהות הברית שנכרתה בדם היקר של השה- ישוע המשיח. לפורום הזה קוראים האמונה המשיחית, ומאז שנכנסתי לפורום, מעבר להודעות על חגים קתולים, כן היו דיונים מהותיים בנושאי האמונה דווקא. אני לא השמצתי את הנצרות. ואתה ממשיך בקו התוקפני שלך, שלא תורם דבר.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמזדהה עם העניין של לקחת משהו טוב מכל זרם

כמה נפלא זה יהיה אם נראה את הפלוסים ונצא מהתקיעה הזו שהפורום אולץ להגיע אליה..והיא לראות מינוסים ולבקר כל הזמן.. כלס בואו נצא מזה חאים..הצלחתם להתיש אותי

lion 7

New member
כן הנצרות יש לה מונופול אחד ויחיד

/tapuzforum/images/Emo41.gifוכל מלה מיותרת , כמו שהאיסלאם יש לו מונופול אחד ויחיד על מוחמד , וכמו שהיהדות לה מונופול אחד ויחיד על משה (זה כמובן לפי ראיה כללית לפני ישוע ) וכמו שלבודהיזם יש לו מונופול על בודא , אז אלה הם הדתות ומיסדיהים , כל מלה מיותרת וכל מלה על הנצרות שהיא לא המשך לישוע ולא מונופול ושאר ירקות זה מהכתות של הניו איג והרפורמים הפנטים כמו שרואים אותם היום , בבת אחת אין הסטוריה של הכנסיה אין המשך פשוט מה שהיה זה רק תועבה , אני משתגע ורוצה לזעוק מרוב הטמטום הזה ..

lion 7

New member
ישוע הוא ראש הכנסיה

/tapuzforum/images/Emo113.gifוהכנסיה היא קבוצת המאמינים בישוע קרי הנוצרים המשויכים לנצרות , נצרות היא מסיחיה בערבית קרסיטאניטי , תאור לכנסיה ומוסדותיה , אז מכאן ישוע הוא ראש הנצרות

lion 7

New member
../images/Emo140.gifהנצרות המזרחית היא יותר ממה שאתם יודעים

למעלה