הדיונים ברשת לא היו בעיקר על המסתורין.
הם היו אך ורק על המסתורין. זה שמדי פעם אנשים ציינו שהיה פרק מרגש, זה לא נחשב. אתה צודק, התעסקנו במסתורין כל הזמן. אבל אתה באמת חושב שמשהו מכל המסתורין הזה היה מזיז לך אם לא היית נקשר לסדרה? שטויות. כמה פעמים ניסיתי לתאר לאנשים שלא רואים את הסדרה את המסתורין שיש בה, ועבורם זה היה הדבר הכי משעמם וחופר בעולם, אפילו שאני יודע בד"כ לספר סיפורים בצורה מעניינת. אם אתה לא רואה את הסדרה, המסתורין לא מעניין אותך בשיט. העונה הראשונה של הסדרה הייתה נטו על הדמויות ועל הקשרים שביניהם, והמסתורין היה חלש (זאת אומרת, חלש ביחס למה שמגיע אחר-כך, ולא ביחס לסדרות אחרות). בעונה הראשונה הסיפור הצליח להיות כל-כך ריאליסטי וממכר, שאפילו אם לא שמתם לב, נקשרתם אל הדמויות ואל הסיפור. בעונה השנייה הם מגלים איזושהי דירה מתחת לאדמה עם מחשב שצריך להקליד בו מספרים, ואף אחד לא יודע מה יקרה אם לא יעשו זאת. זה לא מסתורין קלאסי, אם תספר את זה למישהו, ותוסיף כמה מילים גם על מפלצת עשן בג'ונגל, ואנשים אחרים שמתגוררים באי, שמטרותיהם לא ברורות, זה לא יעניין אף אחד. זה אפילו ישמע מגוחך, חרוש ומשעמם (ואני מדבר מנסיון). רק מי שבאמת רואה את הסדרה, יכול להביע עניין בכל התעלומות האלה, כי זה נוגע לדמויות שהוא מכיר כל-כך טוב. אז כן, המוטו של העונה השישית היה "התשובות מגיעות", וכן, התעסקנו רק במסתורין כל הזמן, ולעיתים אף הרגשנו שהמסתורין זה הסדרה . אבל זה לא נכון. שמעו, אתם יכולים להתכחש לזה כמה שאתם רוצים, אבל המסתורין הזה עניין את כולנו לא כי הוא טוב במיוחד או מקורי, אלא כי הוא נוגע לדמויות אמיתיות ועגולות, שקשה לא להתחבר אליהן. ואתם מוזמנים לנסות. תספרו למישהו כמה פרטים על העלילה המסתורית באבודים, אני בספק אם זה יעניין אותו או יגרום לו לרצות לצפות בסדרה. לעומת זאת, קחו סדרת מסתורין אמיתית, תתארו למישהו את התעלומה שם, ואם זו סדרת מסתורין טובה, זה יעניין אותו. ולסיכום, כן - עבדו עלינו במובן מסוים עם המסתורין. כי רוב התשובות שקיבלנו אכן לא היו מספקות את מי שהגדיר את אבודים כסדרת מסתורין, שמטרתה העיקרית היא לתת בסוף תשובות להכל. היוצרים השתמשו במסתורין כדי להחזיק את העניין של הצופים, והמסתורין בסדרה היה גאוני, כי הוא היה בלתי-רגיל. ולגבי ראיון עם היוצרים, אין לי כרגע זמן לחפש. אבל הטענה שהסדרה היא סדרת דמויות הייתה שם מאז ומתמיד, ואני בטוח שרבים פה מהותיקים יחזקו אותי. אולי מישהו יצליח למצוא ראיון כזה, כי אני בטוח שהיה. והרבה יותר מאחד כזה.