למה השמאלנים למרות כל האיומים לא עזבו את הארץ?

DANIAVNI

Well-known member
שאלה מפגרת. אתה שוכח ש(רק) השמאלנים הקימו את המדינה. משמע הם תמיד היו כאן. הקימו לא רק את המדינה אלא אף את הארץ. הביאו לכאן את הביצות עוד לפני ששמאלנים אחרים ייבשו אותן. אעלק שמאלנים "באו לכאן". מה, הם בבונים ימנים שבאו לחגוג על מעשיהם של אחרים?
זאת לא שאלה, זו פליטת פה פרוידיאנית .

צביקה5311

Well-known member
כי הם עדיין יושבים על כל עמדות המפתח והכסף הגדול במדינה והזקנים מקבלים פנסיות תקצביות מטורפות. טוב להם פה, הם בבור שומן.
לא להתרגש מהם ומהאיומים שלהם.
ואם הם באמת ילכו - רק טוב יצא מזה
אתה באמת רוצה שמי שחולק אליך ילך?
רק טוב יצא מזה? עובדתית, נכון להיום, הצד "הלא ימני"
בחברה, אחראי על רוב התל"ג. בעיקר הי טק וכל מה שסביבו. לא נראה לי שהחיים שלך, לפחות חומרית ישתפרו מזה.
עם מי תתווכח, עם בן גביר או עם דודי אמסלם?
זה עיקר "ההישגים" של ביבי בעשור האחרון, שיסוי.
רוב מוחלט של "מוחות" נמצא בצד הלא ימני.
מדינת תל אביב אתם קוראים לזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לדעתי רוב השיסוי דווקא מגיע מצד שמאל או אם נדייק, ממחנה הרל"ב. זה כולל את הפילוג, את ההסתה, את דרדור השיח לרמות גועל שלא הכרנו בעבר ועוד. אמנם נהוג, כמיטב מנהג המחנה אגב, להשליך את ההתנהגות הזאת על 'הצד השני'. אין בכך כל חדש והמחנה נוהג כך ברוב הדברים (השליליים) שהוא עושה. אבל האמת מצויה במקום מעט שונה וכל מי שייבחן את הדברים אובייקטיבית יתקשה שלא להודות בכך (בהנחה שהוא אדם כן, ישר והגון בכל אופן).
החליט מי בדיוק, אם יורשה לי לשאול? תכל'ס אפשר בשקט להניח ש"רוב מוחלט של המוחות" מצויים בימין ובשמאל כאחד, בחלוקה מאוזנת פחות או יותר. זה שהשמאל אוהב להריץ את הדחקה שהימין מורכב מבבונים חסרי השכלה וצ'חצ'חים, לא הופך, שוב גם את זה, למשהו שמחובר לאמת או למציאות.
הממ.. יש לי תחושה שלא ממש הבנת מהי "מדינת תל אביב" בעיני אלו בימין שמכנים אותה כך :). רמז: אין לזה שום קשר לענייני השכלה, "מוחות", או כל דבר אחר שקשור לדיון הנוכחי.

marabo

Well-known member
אתה באמת רוצה שמי שחולק אליך ילך?
רק טוב יצא מזה? עובדתית, נכון להיום, הצד "הלא ימני"
בחברה, אחראי על רוב התל"ג. בעיקר הי טק וכל מה שסביבו. לא נראה לי שהחיים שלך, לפחות חומרית ישתפרו מזה.
עם מי תתווכח, עם בן גביר או עם דודי אמסלם?
לא יודע מה איתך אבל אני לא חי כאן בארץ בשביל הכסף.
אם רק כסף היה מעניין אותי מזמן הייתי עוזב

DANIAVNI

Well-known member
כי הם עדיין יושבים על כל עמדות המפתח והכסף הגדול במדינה והזקנים מקבלים פנסיות תקצביות מטורפות. טוב להם פה, הם בבור שומן.
הפרוטוקולים של זקני קפלן

חנן44

Well-known member
נו איפה הבעיה? אפשר לחיות בחול ולהמשיך לקבל פנסיה שמנה
אבל הם לא עוזבים כי הם עדיין מאמינים שאפשר להציל את המדינה מידכם

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל הם לא עוזבים כי הם עדיין מאמינים שאפשר להציל את המדינה מידכם
אשריהם. אינשאללה יפעלו לשם כך בכל הדרכים הדמוקרטיות שעומדות לרשותם. לא נותר אלא לקוות שיעשו זאת בתיאום "איתנו" ולא מתוך נסיון להחליף שלטון נבחר, מה שלא צפוי להיות יעיל במיוחד ל"הצלת המדינה".

לא יכול שלא להיזכר בעובדה שהאידאולוגיה היחידה שהשמאל/רל"ב הציגה בשנים האחרונות בקמפייני הבחירות, היה: 'ביבי פויה' ו'אנחנו נעשה הכל טוב יותר'. 0 אידאולוגיה ממשית, 0 תוכניות עבודה בתחום כלשהו שחשוב לחברה הישראלית בתקופה זו ובכלל, 0 מהכל. רק רל"ביות רל"ביות רל"ביות ועוד קצת רל"ביות. מעבר לכך שבדרך כזאת לא מנצחים בחירות, כמובן שבדרך זו גם לא באמת מצילים את המדינה.

אז כן, אפשר כמובן לומר שעצם החלפת השלטון (קרי הפלת שלטון המחנה הלאומי) היא היא הצלת המדינה. אבל דחילק, למרות שזה בהחלט טיעון חביב שראוי להישמע, נראה שהציבור הישראלי בכל זאת לא עד כדי כך מפגר לראות בזה אלטרנטיבה שלטונית שיש לה מה להציע ואפשר לעבוד איתה.

למעלה