למה התחבורה הציבורית בארץ על הפנים?

Ziggy3000

New member
למה התחבורה הציבורית בארץ על הפנים?

המדינה מרוויחה מליארדים בשנה ממס הבלו על הדלק שבדיוק העלו לנו, וקידום תחבורה ציבורית פשוט ייפגע לה בהכנסות. אז מה אם מאות אלפי אנשים יוכלו לחסוך מאות שקלים בחודש על דלק ובכלל לא יצטרכו להחזיק רכב... כנראה שלאף אחד שם למעלה אין באמת אינטרס.
ב23.10 יתקיים כנס יום תחבורה ציבורית 2012 שבו תהיה לנו הזדמנות לדרוש הסברים ממקבלי ההחלטות באשר למצב המפגר של התחבורה הציבורית בארץ.

התקדמת לגהנום

תעבדו
תרוצו
תקנו
תסעו ממקום למקום

העיקר אל תעצרו לחשוב אפילו לא ליום אחד בשבוע
כדי שלא יהיה לכם כוח לחשוב על המרד הבא

ככה אנחנו אוהבים אתכם, טפשים, מצומצמים, עסוקים ורצים לשום מקום, אוליי לגהנום.

על החתום
פרעה וחבריו.

hoshe

New member
מה לגבי נסיעה למשפחה?

אני לא בעד קניות או עבודה "רגילה" בשבת, אלא בעד תחבורה ציבורית.

לפני שקניתי את הרכב הראשון שלי הייתי צריך לבקש טובות מאנשים שיסיעו אותי, או לשלם איזה 200 ש"ח מונית לכל כיוון (מה שלא מעשי - מי שאין לו מספיק כסף לקנות רכב לא יוציא 400 ש"ח על נסיעה מאוד שגרתית). וכל זה רק בשביל להגיע לארוחת שבת בבית המשפחה המורחבת בעיר אחרת.

יש ציבור גדול מספיק, הרוב למעשה, של חילונים/מסורתיים/לא-יהודים שמרשה לעצמו לנסוע בשבת ובחג.
העובדה שללא רכב אתה נשאר לגמרי "תקוע" היא תמריץ אדיר לקניית רכב, ובכך גורם להקטנת הנפח הפוטנציאלי של התחבורה הציבורית, יותר פקקים, יותר זיהום וכו'.
בהזדמנות הכלכלית הראשונה שהייתה לי קניתי רכב, וזה פשוט איכות חיים אחרת.

ולמה רק תחבורה ציבורית בשבת ?!... ולמה

לא להפעיל את כווול השרות הציבורי ואת כווול משרדי הממשלה בכלל ?!...

ולמה שלא נבטל את השבת בכלל ?!...

מי צריך את השבת הזו בכלל שרק מפריעה לנו בעסקים ועושה לנו נזקים כלכליים...

אפשר גם לבטל את כווול החגים הדתיים האלה כולל של המוסלמים והנוצרים
ואפשר לבטל גם את החופשות השנתיות בכלל במשק
ואז אנחנו נרוויח המון ונהיה עשירים כקורח...

ואז תהיה לנו תחבורה ציבורית גם בשבת וגם במועדי ישראל
ובא לציון גואל...

ייייש !!!...
(איזה רעיון גאוני הבאת... אני איתך)...

hoshe

New member
כי תחבורה נצרכת כל הזמן. שירות חיוני

משרדי ממשלה אפשר לדחות ביום-יומיים, כמו בכל העולם.

אני מכיר בזה שיש לשמור על יום מנוחה, לטובת העובדים. אז קניות לא יהיו.
אבל זה לא צריך לכלול שירותים חיוניים כמו רפואה ותחבורה ציבורית.

ומה עם החגים? למה אסור לנסוע בחגים? 20 איש צריכים להצטופף בדירת 3 חדרים של סבתא במשך כל ראש השנה? מי שרוצה לעשות זאת מסיבות דתיות בבקשה - אבל למה לכפות את זה על כל הציבור?

התשובה בגוף השאלה

התחבורה ציבורית, ולכן אין להם תמריץ או סיבה להיות טובים ויעילים.
כשתופרט במלואה ובצורה טובה - תהיה הרבה יותר טובהה.

עד כמה שידוע לי... אז

יש כמה וכמה מדינות באירופה שמחזיקות תחבורה ציבורית שהיא אכן ציבורית...
ומנסיוני האישי (וכנראה של עוד רבים מעם ישראל שביקרו שם) הרי שהתחבורה הציבורית שם היא לעילה ולעילה...
אז למה התחבורה צבורית בישראל "חייבת להיות מופרטת" בשביל להיות יעילה וטובה ?!...

כי אנחנו לא באירופה

ופה המערכות הציבוריות ברובן מחורבנות ודפוקות. הפתרון - להפריט לשוק החופשי שידאג לשירות הזה. תחבורה זה מוצר פרטי ולא ציבורי שהמדינה צריכה לספק.
גם את שוק האנרגיה, הדיור, החינוך, הדת, הרווחה, הנמלים, השדה תעופה ואולי עוד רבים אחרים צריך להפריט ולהפסיק לבזבז עליהם כסף ציבורי.

ואז רק מי שישתלם לספק הוא יקבל

כלומר, לא ישתלם לחבר קו מים למצפה רמון אז התושבים שם ימותו מצמא...
תשתיות ציבוריות משמעותן דאגה לכלל הציבור ולא רק למי שמשתלם ותחבורה היא כזו. בניהול תשתיות ציבוריות יש בהכרח מרכיב של חוסר יעילות כלכלית, אבל ככה זה שלממשלה יש אחריות על כלל אזרחיה.

היום זה עובד באותה צורה

רק שכולנו משלמים הרבה יותר כסף על החוסר יעילות ובזבוז הכספים הציבורי בכל אותם גופים מיותרים.
לממשלה לא צריך להיות אחריות על כל אזרחיה בכל תחום. היא בקושי מסוגלת להרכיב קואליציה ולשנות חוק קטן, אתה מצפה שיהיה להם אחריות על כל דבר בחייך? מה נראה לך שהם, רובוקופים?

המעניין הוא שכמגיע רעיון

קפיטליסטי מאירופה שמשרת את הקפיטליסטים כאן...
אז כווול הקפיטליסטים נותנים לנו אותו כדוגמה ומפמפמים לנו "כמו במדינות המערב המתקדמות"...

אבל כשמדובר שלטובת הציבור ולא בדיוק משרת את נערי האוצר ואת חבריהם האוליגרכים אז פיתאום "אנחנו לא באירופה"...

אז אולי אכן ניצטרף לליגה הארופאית לפחות בכמה נושאים שכנראה הם מבינים יותר טוב מאיתנו...
כמו למשל "תחבורה ציבורית"...

אני יודע שאנחנו "הכי חכמים בעולם"
אבל כנראה שבכול זאת יש לנו עוד מה ללמוד מאחרים...

המדינות הכי חזקות בעולם

הן קפיטליסטיות. יש בהן בדרך כלל את הכלכלות הכי חופשיות ותחרותיות, שכר גבוה, תנאי עבודה מעולים.

בישראל אין קפיטליזם, יש סוציאליזם חזירי במיטבו. מי שרוצה עוד סוציאליזם יקבל את כל התקציבים לקבוצות כמו החרדים, מתנחלים, בכייני ביטוח לאומי וכו'. שום דבר לא יגיע למי שבאמת צריך. לכן, צריך להתערב פחות בדברים האלה.

קשקוש מוחלט

המדינות החזקות בעולם הן דווקא כאלה שמשלבות כלכלה חופשית עם תמיכה סוציאלית רחבה...
בישראל אין ולא היה סוציאליזם.....
זה שאתה וחבריך בימין מחלקים מתנות לחרדים ולמתנחלים לא קשור לסוציאליזם אלא לתאוות השלטון שלכם

hoshe

New member
"קפיטליזם טהור" יש רק בספרים ממש כפי ש...

...קומוניזם כמו זה שמארקס רצה אינו בר יישום.

תמיד יש מעורבות של המדינה באופן כזה או אחר, ואם המדינה נעדרת לחלוטין אז המשמעות היא אנרכיה כמו ברוב אפגניסטן, סומליה ואריתריאה - ואלה לא בדיוק "המדינות הכי חזקות בעולם".

אגב אנרכיה לא אומרת שאין שלטון. יש שלטון, רק שהוא לא כל כך סימפטי, בלשון המעטה. גם אם תשים שני אנשים על אי בודד - ואקום שלטוני לא יהיה. תמיד יהיה "שלטון" כלשהו.

כמובן שאין דבר כזה קפיטליזם טהור

אבל אנחנו צריכים לשאוף כמה שיותר אל עבר מדינות חופשיות עם תקציב מדיני כמה שיותר נמוך ומדיניות אי הריסת המשק, כמובן שהמדינה תהיה אמונה על שמירת בטחון פנים וחוץ ואכיפת חוקים וכללים. אחרת בהחלט תהיה אנרכיה.

אגב, סתם שתדע שסומליה השתפרה כלכלית בזמן האנרכיה הנוכחית שלה. תתפלא, אבל זאת עובדה!

hoshe

New member
לא ראיתי גל הגירה מישראל ה"סוציאליסטית"...

לכיוון סומליה ה"משופרת כלכלית". אם כבר בכיוון ההפוך.

אני לא בא לטעון "פועלי כל העולם התאחדו".
רק קח בחשבון שהשיטה שמקדשת שוק חופשי בכל מחיר מבוססת על ההנחה שההחלטות הכלכליות של בני אדם הן מאוד רציונליות.
ומעניין שב-20 השנים האחרונות קמו אסכולות שלמות בכלכלה התנהגותית שמוכיחות את ההיפך - ובמקביל לכך נוצר סדק ב"שיטה" - בדמות משבר 2008 שגלש לכל העולם.

לכן אפילו חסידי הקפיטליזם מבקשים עכשיו לתקנו, וצריך להתעלות מעל הויכוח הישן קפיטליזם-או-סוציאליזם. העולם השתנה

כמובן שלא ראית עדיין נהירה

כי עדיין הרמת חיים כאן הרבה יותר גבוהה מאשר בסומליה של היום. לעומת זאת אם היינו בצמיחה של גאורגיה בעשור האחרון העולם היה נוהר אלינו הרבה יותר!

זה לא שוק חופשי בכל מחיר, כי זאת אנרכיה. עדיין יש כמה כללים שצריך לאכוף ושיהיו תנאים הוגנים. הם בדרך כלל לא כוללים הגנות על עסקים או הגבלה על ייבוא. הם בדרך כלל כוללים מיסים נמוכים יותר והפחתה ניכרת של בירוקרטיה. בדיוק כמו שעשו בגאורגיה בעשור האחרון והגיעו לצמיחה עצומה ושיפור גדול בכלכלה.
אנשים לא צריכים להיות חכמים גדולים בשביל להצליח כלכלית. הם צריכים לעבוד בשביל הכסף שלהם ולשפר את עצמם. צריך רק לתת לבני אדם את ההזדמנות לחופש יצירתי ותראה כמה דברים אנחנו ממציאים כל הזמן בשביל לשפר את החיים שלנו.

המשבר של 2008 לא היה נגרם אם היו פועלים לפי השיטה הקפיטליסטית הקלאסית. הפדרל ריזרב נתן הלוואות בריבית אפסית לאנשים רבים כשידע שהוא לא יעמוד בהן. בקפיטליזם תחת ליברליזם קלאסי אין בנק מרכזי בכלל שיכניס את אזרחי המדינה לחובות עצומים.

הדבר היחיד שצריך להתווכח עליו זה איך להוציא את ישראל מהבוץ שהיא הולכת לשקוע בו. האם זה על ידי שחרור השוק מהשלשלאות שכובלות אותו, או לתת לו לשקוע בפשיטת רגל כמו ביוון.
הראשון זה לשחרר אותו ולהפסיק להתערב בכל דבר, השני זה להתערב עוד יותר ולשלוט על כל גרגר חול במדינה (כמו שקורה היום). מה אתה היית רוצה לעשות?

hoshe

New member
התחזקות הבנק המרכזי היא דווקא בגלל מונטריזם..

...שאביה הוא מילטון פרידמן, חסיד השוק החופשי.

בוא תשמע מה פרידמן אומר בעצמו

http://www.youtube.com/watch?v=qsRYHOV95qU

למעלה