למה זה ככה? יש אפקט dunning kruger effect. בקצרה : ככל שאדם יותר טיפש, כך הוא בטוח שהוא יודע יותר.

לעומק

Active member
פעם חשבתי שלשתוק זה הכי נכון,
אבל אז הבנתי שאם אתה לא דוחף את עצמך. אף אחד לא יסתכל עליך

לכן ביבי נדחף בהפגנה ההיא באירופה לראש

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל היום מוחצנות זו תכונה הכרחית להצלחה במיוחד בשיווק ופוליטיקה.
יש פער אדיר בהתנהלות ראש הממשלה הנבחר מבחינה זו, בין הקדנציה הראשונה שלו לאלו של התקופה הנוכחית. בקדנציה הראשונה היה שקול, צנוע, לא קידם את עצמו במיוחד וכו'. בהמשך למד שתוקפים אותו literally על כל דבר שהוא עושה או לא עושה, אומר או לא אומר, ללא כל קשר ענייני מיוחד בחלק גדול מהמקרים ותוך שהוא יוצא רע בכל מקרה. כשסבר שזה עובד על (חלק מ)הציבור, שינה את גישתו והתחיל גם בקידום העצמי שאנחנו מכירים ממנו היום.

לעומק

Active member
יש פער אדיר בהתנהלות ראש הממשלה הנבחר מבחינה זו, בין הקדנציה הראשונה שלו לאלו של התקופה הנוכחית. בקדנציה הראשונה היה שקול, צנוע, לא קידם את עצמו במיוחד וכו'. בהמשך למד שתוקפים אותו literally על כל דבר שהוא עושה או לא עושה, אומר או לא אומר, ללא כל קשר ענייני מיוחד בחלק גדול מהמקרים ותוך שהוא יוצא רע בכל מקרה. כשסבר שזה עובד על (חלק מ)הציבור, שינה את גישתו והתחיל גם בקידום העצמי שאנחנו מכירים ממנו היום.
זה תקופה כזו.
בגלל הקפיטלזם וכו.
פעם להיות צנוע היה ערך.
היום מוחצנות זה סוג של ערך. כי כולם רוצים להיות סלב

Harrington

Well-known member
מנהל
זה תקופה כזו.
בגלל הקפיטלזם וכו.
פעם להיות צנוע היה ערך.
היום מוחצנות זה סוג של ערך. כי כולם רוצים להיות סלב
אכן. אבל עדיין יהיו כאלה שלא ייפלו לזה ויישארו צנועים כפי שהיו בעבר. אצל פוליטיקאים (ולא באמת משנה מה שמם או מאיזה צד פוליטי הם מגיעים), זה מן הסתם יותר מורכב, שכן ללא קידום עצמי הסיכוי שלהם להגיע רחוק לא מהגדולים. אז אפשר שלא לאהוב את זה (ואני בהחלט לא מהאוהבים), את השינוי במקרה של ראש הממשלה הנבחר או את השיטה במקרה של אחרים, אבל אפשר גם לגלות הבנה לצרכים הסובייקטיביים שלהם וכאמור מעלה, ודאי כך ביחס לנתניהו שמושמץ 24/7 על-ידי רוב התקשורת הממסדית ונדרש בכל זאת 'להשיב' לכך (במובן של לתת לכך מענה) בדרך כזו או אחרת.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אכן. אבל עדיין יהיו כאלה שלא ייפלו לזה ויישארו צנועים כפי שהיו בעבר.
כל-כך נכון. מה קרה לחברה שלנו? מה קרה לערכים? מה קרה לצניעות שלנו ומה קרה לערכים המסורתיים שלנו?

הרי חשוב לזכור שדווקא מה שסמוי מן העין, יש בו ברכה, ושכל אשר לנו, ה' נתן לנו, וכמו עם סיפורו של איוב, כמו מה שה' יכול לתת, ה' יכול לקחת, ולכן עלינו להוקיר תודה בצניעות על מזלנו ועל כל אשר לנו, ולהיות מכובדים, צנועים ומאופקים.

גם כן אני כשאני אהיה עשיר 😂:

behind-the-laughter-simpsons.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
פעם חשבתי שלשתוק זה הכי נכון,
אבל אז הבנתי שאם אתה לא דוחף את עצמך. אף אחד לא יסתכל עליך
בדיוק.

משה נוהג להגיד לי "מאור, אתה לא אמור להעיד על עצמך. אנשים אחרים אמורים להעיד עליך", ועל זה אני עונה לו "אבל משה, אתה לא מבין, אנשים הם טיפשים. הם לא עומדים להבחין באיכויות שלי. אני צריך להגיד להם".

לא סתם החתימה שלי היא הפסוק המפורסם מתוך ספר תהילים, "עיניים להם, ולא יראו".

הנה סרטון פארודי של טריילר מזויף על סרט שהולכים לעשות כביכול (זאת בדיחה, לא עושים שום סרט שכזה) על סדרת הטלוויזיה "בובספוג", וכאילו שמים את הדמות של סקווידוויד במרכז.

עכשיו, תקשיב טוב לדבריו של סקווידוויד בדקה וחמש שניות הראשונים.

כל הסרטון הוא כאילו בדיחה גדולה, אבל בכל בדיחה יש טיפת אמת, ולמרות שזה סרטון הומוריסטי, יש בו הרבה אמת וחוכמת חיים שרלוונטיות לנושא השרשור ולכל מה שאנחנו מדברים פה:

למעלה