למה זה צריך להיות ככה????????

yaronxx

New member
קודם כל ניראה לי שמגיע ח"ח לעופרה

גם על התשובה המפורטת ובעיקר על יחסי האמון הפתוחים שיצרת עם ביתך. מעט אימהות מציעות ללכת עם הילדה לגניקולוג ועוד יותר מעט זוכות בהסכמת הילדה. שירן-פיספוס פרט קטן- עופרה כתבה שביתה כיום בת 15. אני ביקשתי שתענה לשאלות כאילו שביתה בת 17. אז הפער בפועל בין 15 ל 19 אכן משמעותי ויתכן שהתשובות יהיו שונות בעוד 4 שנים. שוב שאלה במקום\בשם\בנוסף לשירן: האם את "הדו"ח המפורט" היא נותנת מיוזמתה? כלומר ניגשת אלייך או מתקשרת ומספרת מה עשתה ומה מתכננת או שאת "דוגמת" אותה במשך היום? ועוד משהו, במיקרה שיש צורך להגביל אותה או לאסור עליה משהו, האם היא מקבלת את זה בהבנה והשלמה או ברוגז, כעס ותיסכול על שנכנעה לכם? ועניין אחר, האם יש לך איזו עיצה פרקטית לשירן להתרת נתק התקשורת הקשה עם הוריה? נ.ב. ההגבלה על נסיעה עם נהג חדש לא מוכר. מבורכת!

ofra176

New member
דו"ח מפורט..

כדי שאני לא אשגע אותה במהלך היום, יש לנו הסכם: היא אומרת איפה היא, ואם היא מחליטה לשנות תוכניות, היא מתקשרת ומודיעה. הרעיון הוא שאני אדע איפה היא מסתובבת. אני באמת חושבת שזה צורך לא רק שלי אלא גם שלה, התחושה שיש מישהו "בתמונה" שיש נוכחות של הורה. צריך להבין שהיא כל יום עם חברים, ולמשך שעות רבות. הדיווח הזה גם מאפשר מסגרת / גבול שנראה לי חשוב. כמעט תמיד כשיש צורך להגביל או לאסור זה מתקבל בהבנה מצידה. אבל צריך לדעת גם שהיא אלופת השכנועים. יש לה יכולת להשיג כמעט כל מה שהיא רוצה..

shirany

New member
אצלי זה גם קצת שונה....

אצלי אין לשנות את אורך החיים הרגיל זאת אומרת הם יעסו אם ארצה ללכת אחרי שעות העבודה (הצבא) לחברה מהעבודה.. זה יהיה לא בסדר מצידי... תודה בכל מקרה

yaronxx

New member
הענקת אות- אמא למופת

ניראה לי שאפשר להעניק לעופרה את אות האמא למופת. ולא בגלל שהי האמא היחידה שהצטרפה לשירשור. ניראה שמצאת את דרך המלך בין אמא פולניה לאמא אמריקאית. הפרס הוא הנחת מהילדה \ ילדים

ofra176

New member
תודה ירון, אבל לא צריך להגזים...

אני ממש ממש לא מרגישה ככה. להפך, כנראה בגלל שההתנהלות בבית שלנו היא לא מאוד שגרתית, כל הזמן יש התלבטויות, לנו ההורים ולפעמים גם לבת שלנו. יש לי חברות שממש לא מסכימות עם הדרך שלנו ומעבירות עלי לא מעט ביקורת. אני לא מסכימה איתן, אבל מודעת בהחלט לכך שרוב האנשים היו מגיבים אחרת ממני לחלק מהדברים. קורה הרבה מאוד פעמים שאני לא יודעת האם התגובה שלי נכונה או מזיקה, צריך גם לזכור שאני מגדלת מתבגרת מקסימה אומנם אבל בכלל לא פשוטה, וכל יום כמעט יש לנו התמודדיות חדשות. בקיצור, אני שורדת וגם היא - אבל, אות המופת... ממש לא!

yaronxx

New member
מבחן התוצאה

המיבחן החשוב ביותר כמובן הוא מבחן התוצאה. זה קורה בד"כ בגיל 30. ביתך תגיע (לפי האופנה האמריקאית שהשתלטה עלינו) לפסיכולוג ומהר מאוד יהיו שיחות על ההורים. אם רמת הקיטור על אמא תהיה סבירה, אז יהיה ברור שהצלחת. מצד שני, יתכן שלא תקבלי דווח על השיחות האלה ולא תדעי את מידת הצלחתך. אצלי אחת הילדות הקדימה וכבר מבקרת את הפסיכולוגית בגיל 20! לשמחתי, אמרה לי שסיפרה עלי רק דברים טובים. עלי והצליחי

ofra176

New member
../images/Emo6.gif"שיהיה להם על מה לדבר עם ...

הפסיכולוג" , זה המשפט שהורים רבים אומרים כשהם בוחרים תגובה / התנהגות כך שזה באמת נכון.

ofra176

New member
תראי שירן...

את בת 19, לפי החוק ולפי כל קנה מידה אחר, את אדם בוגר ועצמאי. בשלב הזה של חייך, מידת החופש שתהיה לך, תלויה בעצם בך. לא צריך לתת לך חופש, את יכולה פשוט לקחת אותו. אני יודעת שזה משהו שקל לומר וקשה לעשות, ואני יודעת גם שמהמקום שאת נמצאת בו עכשיו, זה נראה בלתי אפשרי. אבל, באמת באמת שזה אפשרי. ירון שאל בשמך איזו עצה אפשר לתת לך כדי לשפר את התקשורת עם הורייך, ואני באמת לא יודעת מה לומר. ממה שאת מתארת דיבורים כנראה לא יעזרו.. אני יודעת שאצלי עזרו המעשים. אבל אני די חוששת מלתת לך את העצה הזו, מכיוון שיכול להיות לה גם מחיר כבד. אי אפשר לדעת איך ההורים שלך יגיבו אם פתאום תעשי דברים שמנוגדים לדעתם. אולי הם ינתקו קשר? ואז המחיר יהיה כבד מידי. בקיצור, נראה לי שזה משהו שאת צריכה לסגור עצמך, כשיהיה משהו מספיק חשוב לך, תעשי אותו.

jenngirl

New member
דיי תיארת את החיים שלי.../images/Emo82.gif

אבל הקטע הוא שאני לא משקרת להם כשאני יוצאת למקומות כי איכשהו הם תמיד יגלו. וגם ככה אני לא יוצאת הרבה בגללם.

yaronxx

New member
שירן, קיראי את ההודעה הראשונה

שמופיעה כאן בשירשור הראשון ותיראי שיש מצבים יותר גרועים משלך אני לא בטוח שזה מעודד אבל אולי מכניס לפרופורציה

למעלה