למה חיים ובסוף מתים!

תום30

New member
אחי לזה התכוונתי שכתבתי אני "מכיר"

הוא מדבר שם תהליכים נוירופזיולוגים קיימים וההכרה והמודעות כ"סיפוק הזדמנויות סתגלנית" לאותם תהליכים. ובאמת- שוב תודה על ההפניה, ואם אתה מכיר\תכיר משהו אחר-אשמח אם תמליץ. יום טוב.

vizini

New member
לא

הדגש העיקרי בספר הוא הקשר בין שתי תכונות עיקריות של ההכרה (האחידות - ההכרה היא דבר מאוחד ולא מפוצל וכן ההבחנה בין אינספור מצבי הכרה שונים) ובין תהליך שקורה במוח והמכונה dynamic core. האחידות קשורה ל ומושגת ע"י היות הcore צבר פונקציונלי, ואילו ההבחנה קשורה ל ומושגת ע"י היות הcore בעל סיבוכיות גבוהה, מושג שאותו קושרים המחברים למושג הלקוח מתורת האינפורמציה, והוא "אינפורמציה הדדית" (או משותפת). המחברים מראים איך שתי תכונות אלו באות לידי ביטוי בפעולת המוח, ואיך הם מתקשרות להכרה ויוצרות את תכונותיה. הם תומכים בתיאוריה זו שלהם בעשרות ניסויים ומקורות.

תום30

New member
כן ../images/Emo13.gif

פירטת בהרחבה מה שתיארתי במשפט. שוב- אני באמת מכיר את התאוריה, לדעתי היא בעייתית מכמה וכמה בחינות ואם תרצה אומר גם היכן ולמה. אבל שוב.באמת תודה. נ.ב. כל מחקר אקדמי נורמלי מסתמך על לא מעט ניסויים ומקורות ועדיין קיימים לא מעט מחקרים סותרים והפרת מחקר קודם הוא לב ליבו של המדע. כך שאני-הקטן, עדיין נוטה להפעיל את ביקורתי כשהיא מתעוררת.

preacher

New member
אני מנסה להבין...

אבל אני פשוט לא מצליח - מה הקשר בין נשמה/נפש לאנרגיה? הגוף נמצא בשיווי משקל דינמי - אנרגיה נכנסת אליו כל הזמן בצורת קשרים כימיים במזון ויוצאת כל הזמן בצורת עבודה וחום. כשאדם מת האנרגיה האצורה בו מתפוגגת בצורת חום (הגופה מתקררת) ואח"כ התולעים כבר משתמשים בכל מה שנשאר. אני מסכים איתך שיש לענות "לא יודע", לשאלות עליהן אין תשובה ברורה - רק שבתחום הבעיה הפסיכו-פיזית נראה לי שהשאלה עצמה עדיין לא הוגדרה.

תום30

New member
אבהרות

מהי מחשבה? מהי הכרה? כל אלה פעולות פסיכופיזיות וכדי לא לחזור על עצמי אז הצגתי את השאלה (שמסתבר שלא הבהרתי אותה לך בצורה ברורה) בהתכתבות שלי עם לוליברור: • נו נו נו ו תום30 בחלק ג. בהודעה.

preacher

New member
לא מצאתי את ההודעה

אם אתה רוצה לספק קישור ישיר להודעות, דרך אגב, לחץ על העיגול מימין להודעה.

תום30

New member
אחלה ותודה על ההסבר

הנה הקישור והנוגע לעניינו הוא סעיף ג' שם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=570&msgid=12626170 תודה על ההסבר

preacher

New member
סורי, עדיין לא הבנתי

מה הקשר בין אנרגיה לנשמה. לא משנה.

תום30

New member
פשטות בפשטנות

הנשמה עלי הבנתי היא הנפש. הקשר בינה לבין הכרה די ברור, והיות ולא ברור מהי הכרה (יש חומר או אנטי חומר אתה יודע....וכל מה שחומר=אנרגיה)היא חומר? אנרגיה? וכו', חשבתי שהקישור אליו הפנתי אותך יסביר זאת טוב יותר-טעיתי.

PolarBear

New member
לפני שאנו ממשיכים בדיון,

אני צריך להבין על איזו הגדרה לנשמה אנחנו מדברים. יש לי רושם שאנו מדברים על שני דברים שונים לחלוטין. לדעתי אתה מדבר על נשמה במובן של ההכרה העצמית, התודעה, ה-mind. אם אני צודק, אז זה כבר נושא לדיון אחר לגמרי. אני, לעומת זאת, מדבר על אותה נשמה שעליה דיבר החוזר-בתשובה שפתח את השירשור הזה- הנשמה הדתית, המיסטית. אני מדבר על הנשמה שלמעשה יש לה קיום עצמאי ומנותק מן המוח והגוף. נשמה שמסוגלת לעזוב את הגוף בכל מיני-נסיבות, לחזור אליו, או לעבור ל"כלי קיבול" אחרים (לאו דוקא בני אדם; אפשר גם בע"ח ואפילו דומם). נשמה שיש לה קשר הדוק ביותר לאלוהים, שכן היא צריכה לקבל ממנו החלטה לאיזה גוף אחר, אם בכלל, צריך לעבור (איכות הגוף החדש תואם למידת ה"תיקון" שהנשמה עברה). נשמה שבבוא היום תזכה לשבת ליד כיסא המלכות ולהינות מזיו העולם הבא ולחיי נצח, או לסבול ייסורי תופת בגיהנום, יחד עם עוד נשמות חוטאות אחרות שבחרו לא לציית לדת היהודית. זאת הנשמה שאני מדבר עליה. אני מקווה מאוד שלא זאת הנשמה שעליה כתבת שרוב רובו הגדול והמכריע של עולם המדע מודע מכיר ומאמין בה. אחרת, לא תהיה לי ברירה אלא להטיל ספק רב בשפיותך

תום30

New member
אינני מתכוון לנשמה ההיא ואף..

לא מעט הוגים דתיים (כמו הרמב"ם, הרב סולובייצ'יק, רבי ישראל סלנט וכו' וכו') לא מתכוונים ל"נשמה מיסטית". וכל השטויות האלה לא נכונים היו לי גם כשהייתי דתי מאמין היות וכאמור לא מעט מהזרמים הדתיים לא מאמינים בקשקוש האלילי הזה של- לדעת מהי נשמה מה ייעודה מה עתיד להיות איתה וכו'. גם אם אתה בעל הכרה\אמונה אלילית במובן שאתה "בטוח" כי אתה יודע מה תכניותיו של אלוהים (באשר הוא..) לגבי העולם,נשמות וכו') אתה עדיין שפוי משפטית אבל לא שפוי פסיכולוגית, משמע- אתה אולי מבדיל בין טוב לרע אבל המגלומניות שלך פרדוכסלית כי אתה מתיימר לדעת את כוונותיו של האלוהים בו אתה מאמין שמטבע הגדרתו הוא בעל כוונות\הגיון וכו' הניבדלים משלך.

neko

New member
נשמה יכולה לשבת? יש לה טוסיק?

(לא, אני לא סתם מקניט, אני באמת מתכוון לכך שאין לך מושג על מה אתה מדבר). והדת האמיתית שעליך לציית לה כדי לא להגיע לגהנום היא המורמונית, תפתח את הספרים.

virus2

New member
שאלה לתולעת

כל ההנחות שלך מתיחסות לבני אדם. תחליף את המילה אדם בבעל חיים נאמר חתול. לחתול אותם חושים, תקופות הריון יש לחתול. החתול גם נופח. אז מסתובבות פה המון נשמות של חתולים מתים? (בעצם רציתי לשאול לגבי חזירים אבל עידנתי את האלה כדי שלא תראה מתריסה.)

neko

New member
רגע, שכחת מדוזה. יצור חי ללא מוח.

למחשב שלי יש יותר CASE לנשמה ממנה.

תום30

New member
תשובה עניינית

כל השאלות שלך ללא יוצא מן הכלל מניחות כי קיים איזשהוא סדר ידוע מראש או סיבה "הגיונית" לתוצאה "הגיונית" ופה הבעייתיות. אנחנו סה"כ עוד חיה בטבע שגם זמנה להיכחד יגיע ללא כל "סיבה הגיונית". להניח הנחה וממנה לצאת לשאלות זה דבר די "מחוכם" אבל ראשית תענה - מי אמר לך שיש בכלל סדר בעולם של סיבה ותוצאהה שאתה כאדם יכול לתפוש? יתירה מזאת- וכבר כתבתי זאת לא מעט פעמים- הייתכן שאתה כאדם יכול בכלל להתחיל לדמיין שאתה יכול להגיע לסיבותיו\תוצאותיו של אלוהים (בהנחה שהוא קיים בכלל)? זאת ועוד- תקרא קצת הן את הרמבם והן את הרב סולובייצ'יק הסוברים שניהם כי השקפת עולם כשלך היא עבודת אלילים ממש ואתה עובר על "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" אתה הולך אחר נטיות הלב שלך ל"פתרונות מסטיים" תוך הנחה שאתה יודע מה כוונתו של האל? כמה יוהרה יש בך? אגב.....לפחות תאמר דברים בשם אומרם כי כל מה שכתבת לקוח מדרשה של הרב אמנון יצחק שיצא לי לשמוע באחת הקלטות שהכניסו לי לתיק אופנוע באחד הרמזורים. אז קודם כל הרב יצחק הוא ליצן אמיתי ובעל חוש הומור מופלא בזה אין ספק. לא פלא שהוא מצליח אצל אנשים בחתך סוציואקונומי מאוד מוגדר ומסוים היות וידיעותיו שטחיות (אך עמוקות ומידיעות קהל היעד שלו) אך הוא משעשע ולא פעם גם...מהלך אימים בדבר גן עדן גיהינום. "האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם" תפנים את פתגם חז"ל זה. בהצלחה ידידי ושבת שלום.

למעלה