למה חרדיות לא עושות צבא/שרות/התנדבות מסודרת?

למה חרדיות לא עושות צבא/שרות/התנדבות מסודרת?

זו לא שאלה של חילוני. ואני לא צריכה הסבר על חוסר צניעות. אני סתם תוהה לעצמי - חילוניות עושות צבא, דתיות עושות שרות לאומי, בחב"ד יש את המושג "שליחות". איך זה שדוקא לחרדים (למעט חבד) אין --חובה-- כלשהי של תרומה לציבור?? ואני לא שוללת את כל האגודות, עמותות החסד והגמ"חים למיניהם, אבל מי שלא רוצה - לא חייב להתנדב שם.

התממות או נאיביות ?

ברור שזה חוסר צניעות מדרגה ראשונה שבחורות יסתובבו בבתי חולים וכו`.

ביקשתי לא מהפן של חוסר צניעות כי

אם היה מערך מסודר של מחוייבות לתרום לקהילה, היו דואגים שיהיה - עזר מציון, מעייני הישועה, כיתות לחינוך מיוחד, שיעורי עזר וכו' והכל באוירה חרדית מהדרין.

לחם פרוס, נדמה לי הפרוסה שלך נפלה על החמאה...

אם היא תעזור לילדים חרדים עם קשיי למידה, או סייעת בחינוך מיוחד חרדי או כל דבר אחר כזה - מה קשור ה"בת מלך פנימה"? יש הרבה שעושות את זה, ולא אמרו על זה כל כבודה בת מלך פנימה, זה יכול להיות תחום אחד בתרומה לקהילה.. למה לא?

יש דברים שנשים לא מבינות אבל לפחות

לנסות להסביר. רבני דורנו עשו גדר [את יודעת מזה גדר] בנות לא עובדות בשום תפקיד כזה או בסגנון הזה שזה לא יכנס לאט לאט לציבור. וא``חז צבא וכו` [השמים הם הגבול]

‫יש דברים שגברים לא מבינים אבל לפחות

לנסות להסביר. נשים חרדיות עובדות כיום בתחומים כמו: חינוך מיוחד, שיעורי עזר, התנדבות בבתי חולים (טוב טוב תסתכל רק על מעייני הישועה) וכו' כו' השאלה שלי לא היתה במה הן יכולות לתרום לקהילה, אלא למה אין חובה כזו? אני חושבת שזה יפה שאדם יתרום מעצמו, וברגע שזה לא חובה - לא כולם עושים את זה.

יודעת מה את צודקת . אני לא יכול

לחזור על עצמי. כנראה שאת קצת יותר עמוקה ממני.

טוב, נסיון אחרון:

אמרת שהרבנים עשו גדר כדי שזה לא יכנס לאט לאט לציבור ויגיעו גם לצבא. אני לא מבינה - אם יהיה חובה לבנות סמינרים לעשות X שיעורי עזר בשנה זה יגרום להם לעשות צבא? ואם ניקח לדוגמה מחוייבות אחרת שכבר קיימת - האם המבחן ב"מושגים ביהדות" שכולן חייבות לעשות גרם למישהי לעשות בגרויות? ממש לא. (ולמקרה שאתה לא יודע - המבחן הזה הוא לא קשור לחינוך החרדי אלא למשרד החינוך, גם חיילים בסטטוס מסוים עוברים אותו, והחוברת שלומדים ממנה - לא נכתבה עבור החרדיםץ ועוד נקודה - אל תגיד לי שזה חשוב המושגים הללו לכל חרדית - כי אין שום חידוש בזה לבחורה חרדית, הכל היא יודעת בלי קשר..)

לא הבנתי איך אתה מגיע משיעורי עזר לצבא....

אותה בחורה כבר עושה את זה בלאו הכי כי זה העבודה שלה, אז אתה רוצה לומר לי שאם היא תעשה כמה שעות בלי תשלום זה ידרדר אותה לעשות צבא? תסלח לי אבל זה אבסורדי.. או שטותי למדי..

gushnick

New member
ואני לא מבין אותך

ברגע שיש משהו בעייתי במגזר שאליו את משתייכת, את ישר עוזבת כל דבר שהמגזר הזה מייצג? אם כן, אין סיבה להיות חילוני בגלל תרבות הנהנתנות, אין סיבה להיות דתי לאומי בגלל המחתרות היהודיות ואין סיבה להיות חרדי בגלל משטרת הצניעות וכך הלאה...

באמת שיר? לא ראיתי שכל כך טוב לך שחזרת בשאלה

אז איך את ממליצה לי לעשות כמוך בקלות כזו?? לעצם העניין - אני רוצה לציין משהו אחד: אף אחת מאיתנו לא עוברת על החוק. לכולנו יש פטור מסיבות דת שזה מעוגן בחוק. (אם את רוצה להתווכח על זה, זה דיון אחר). ואם תרצי - לא חסרים לנו ארגוני חסד והתנדבויות ואנחנו הציבור שיש בו הכי הרבה פעולות לטובת הזולת, ולאו דוקא לחרדים (יד שרה למשל). אני שאלתי למה אין חיוב או קו מנחה כזה כמו שמקובל צבא אצל החילונים או שנת שירות אצל הדתיים. זה הכל. וסתם שתדעי - לא מכל שאלה שלא יודעים עליה את התשובה צריך לפרוק עול. גם אם זו שאלה מהותית (והשאלה שלי כאן ממש לא!) תמיד יש את מי לשאול.

gushnick

New member
הבעיה היא,

שמי שחושב שזה אבסורדי לרוב לא יעשה עם זה משהו, כמו לשלוח את בתו לשנת שירות. הוא מצד אחד יחליט שזה אבסורדי, ומצד שני הוא יגיד שהרב אמר ככה אז יש לו תירוץ להתחמק... כמובן בלי הכללות...

odery

New member
כי

הן חייבות ללמוד מקצוע כדי לפרנס אברך ירא שמים בעזרת השם

בהנחה שלא ענית בציניות -

א. יש כאלה שעושות פרח - אפשר לחייב לעשות משהו כזה ללא תשלום. ב. מבחינתי שתארח חוזרים בתשובה אחרי החתונה בשבתות או פעם בשבוע.. כל סוג של חובת תרומה לקהילה..

odery

New member
בהנחה ולא ענית בציניות

חוזרים בתשובה? מאיפה הבאת את זה? את לא יודעת שאסור בעלי חיים בבית

למעלה