למה חרדיות לא עושות צבא/שרות/התנדבות מסודרת?

odery

New member
אני חושבת

שיש בעיה בציבור החרדי עם מושג אחד הוא מנוסח "זה רחובי" במושג הזה הם תולים המון סטיות אישיות,המון תרוצים של שובניזם טהור. גם בשנת חסד הם מוצאים פגם-כי הבחורה יוצאת למעין עצמאות,היא לא תחת עיין פקוחה של מחנכת,הורה ,דודה... הפחד הזה מהתמודדות אישית של נערה עם עולם,גישות מחשבתיות שונות ממה שהאכילו אותך בכפית בסמינר,הוא מרפה את ידיהם,הם יתרצו אתזה ש"עניי עירך קודמים" ועדיף שאת החסד תעשה בבית עם 18 אחיה... לדעתי זה נטו מפחד שיתפתתח כח נשי.

יפה. יש לי רק הסתייגות אחת:

האם זה משנה אם היא -עובדת- עם ילדים לקויי למידה או עושה את זה -בהתנדבות-?? זה משנה משהו מהעין הפקוחה שדיברת עליה? או יוצר איזהשהו כח נשי? ממש לא. אם ככה - למה לא לעשות את זה כחובה בגיל הנערות? הרי א"אא לבוא למישהי שכבר מטופלת בעשרייה ולומר לה למה את לא תורמת לקהילה...

odery

New member
עובדת?

זו כבר בעיה שהיא עובדת בתור רווקה... חוצמזה עשרה ילדים זה לא תרומה לקהילה?

כמו שלא יחייבו אותי לשמור שבת

לא יכפו עלי לתרום לאף אחד! מה שבחוק,חוקי.מה שלא בחוק,לא מחייב אותי ולא יכולים לכפות אף אחת לתרום ולעשות חסד! לציבור החילוני יש חוק גיוס חובה גם לבנות כמוני.לחרדים אין כזה חוק.הם מוכנים למות ולא יתגייסו בחיים! אז סתם לכפות לא בחוק,אי אפשר!

אם את חרדית ומאמינה ברבנים שלכם

אז יש ספר של מרדכי נויגרשל אני חושבת שזה נקרא למה הם שונים על החרדים כמוכם ומסביר את דרך החרדים וגם יש שם אני חושבת פרק על גיוס נשים לצבא ועל שירות לאומי לנשים.אני בטוחה שאת סומכת על הרבנים שלך

אני מכירה את הספר.

לא דיברתי על צבא. אני יודעת למה זה לא הולך טוב עם חרדיות. דיברתי על קו מנחה או "מקובל" לתרום לקהילה - מבחינתי גם בשיעורי עזר לילדים קשיי למידה.

כמו שלא מחייבים אותם בסמינרים לשמור

שבת,כי זה הרי ברור שבחורה חרדית שומרת שבת,גם לא מחייבים אותם לעזור בחסדים.אני זוכרת שלמדתי בסמינר בזמנו,שיש מצוות חיוביות ויש קיומיות.שיש מצוה שחייבים לעשות או להימנע כמו שמירת שבת,וחסד למשל זה לא חיוב,זה רק אם את רואה אדם שזקוק לזה,את צריכה לעזור לו,אז א``א לבוא ולחייב אותם בזה! אני בכלל נגד כפיה.מזה שונה מכל כפיה אחרת?!

אני חושבת שזה יפה וחינוכי שנערה תתרום קצת

לסביבה אפילו תוך כדי הלימודים.. (אגב, בלאו הכי עושים פר"ח וכל מיני כאלה) שאלתי איך זה שאין משהו מקובל כזה שכולן עושות. לא חוק ולא כפייה.

ו..כבר ענו לך כאן

אם כל הכבוד שזה יפה ונחמד אבל הם צריכות ללמוד שתיהיה להן תעודה ביד שיוכלו לעבוד כמה שיותר מהר/יותר.. ואני מאמין שאת יודעת כמה חשוב כל שקל לאברך.. אזז לבזבז שנה ויותר בשביל כמה גרושים/הטבות?!?!? ניחא אם היה חוסר בכח אדם במדינה לדברים האלה.. אבל באמת שלא חסר.. והראיה שהרבה מהם/ן גם בצבא סתם זורקים אותם באיזה מקום שעכשיו הגדירו לו/לה תפקיד חדש.. רק בשביל....... (ידעת ש48%!! מבני הנוער משתמטים מהצבא כיום?! ועוד קיצרו את השירות חובה) אזז אם אין צורך ובו בזמן יש אפשרות לעשות דברים יותר חשובים אזז עדיף שכך!

gushnick

New member
זו אכן בעיה.

יש בציבור החרדי תפקיד מסוים לאישה, וכל דבר אחר שהיא עושה הוא חריגה מהכללים ואסור. "גדר זה גדר". הבעיה היא כשרבנים מסוימים מרשים לעצמם לפסוק הלכה בכל נושא, גם אם אינו הלכתי בעיקרו. אח"כ תולים פשקוויל, ושבוע אח"כ זו מסורת ישראל מזה דורות, ומי שסוטה ממנה הוא כופר שיישרף באש הגיהנום.

א``א לחייב שום דבר,אלא בחוק! החוק

לא מחייב נשים חרדיות להתגייס לצבא! אז א``א לכפות בדרך לא חוקית כמו שלא יכפו עלי לשמור שבת

gushnick

New member
עוד גאון אחד...

מישהו דיבר על תרומה למדינה? אתה חי בחברה, והפרט צריך לתרום לה, אחרת אין לפרט זכות קיום בתוך החברה. זו מוסכמה כה ברורה, שאין צורך בכל הדברים שהתורה אומרת בנידון כדי לשכנע בכך.

למעלה