למה טיפות הטל יורדות דווקא למטה?

Hell is beige

New member
ולמה כוח המשיכה

גורם לטיפות הטל לרדת דווקא למטה? ולמה יש את כוח המשיכה?

shkool

New member
לאן אתה חותר בדיוק?

בגלל שכוח המשיכה של כדור הארץ מושך את הטיפות אליו, כלומר, למטה.. למה יש את כוח המשיכה? אם לא היה כוח משיכה אז מספיק קפיצה אחת מהקרקע ואתה תגיע לחלל ללא יכולת לעצור, וכידוע, בחלל אין אוויר... shkool

דז

New member
כוח כבידה

לכול דבר יש כוח כבידה. הכמות של כוח הכבידה נקבעת לפי המסה. הטל נמשך לכדור הארץ כי המסה המרוכזת שלו יותר גדולה מהאויר. למה כדור הארץ לא נמשך לשמש. כי המרחק מחליש את המסה גם אם לא לגמרי. בכול זואת כול הכוכבים במערכת {לא ירחים} נמשכים לשמש. ויש שמשות יותר גדולות . זה פשוט חישוב של מרחק ומסה לכוח הכבידה המופעל. נויה מקווה שהכול נכון

../images/Emo13.gif...

הטל נמשך לכדור הארץ ו"שוקע" יחסית לאויר - כי הוא צפוף ממנו. חשבי על גופים ששוקעים במים או צפים על המים... החומרים שבאויר (הנמשך לכדור הארץ בגלל כוח הכבידה) שוקעים בדרך כלל, כי האויר הוא חומר מאוד ´לא צפוף´ יחסית, מעצם היותו גז. אבל יש גזים ששוקעים באויר - כמו למשל פחמן דו חמצני; ויש גזים שצפים - כמו מימן או הליום. (בהליום עושים שימוש בבלונים של ילדים ש"עולים למעלה") וחוץ מזה נויה.. את בסדר!...:))

Hell is beige

New member
ולמה

זה ככה? למה הטל יותר כבד מהאוויר? למה המסה של השמש מושכת את כדוה"א במסלול? למה כדוה"א עושה לירח את אותו הדבר?

דז

New member
אויר בחלל

כי גם לחלקיקי האויר יש כוח משיכה ,לפה או לכוכבים אחרים ,אני חושבת לפי ההגיון ,אבל אין לי מושג.

כי אוויר הוא חומר...

וחומר נמשך לכוח הכבידה של כדור הארץ כמו כל חומר אחר. וכשיוצאים מטווח ההשפעה של כוח הכבידה - אין כלום. "רִיק" זה כלום.

shkool

New member
אבל היום ידוע ש....

ב"ריק" יש חומר הנקרא חומר אפל(dark matter) - אז למה אותו החומר לא נמשך לשום דבר? shkool

Hell is beige

New member
ולמה חומר נמשך לחומר?

חברים, אני לא מחפש שיעורים בפיסיקה יש לנו את האיך, אין לנו את הלמה, בדיוק כמו ב1984 מישהו יכול להסביר לי למה, ולא איך?

pif

New member
כדי להתפתח.

מאחורי כל התופעות קיים מנגנון שאני קורא לו חיים. המנגנון הזה מיצר תכונה שאני קורא לה הנטיה להיות. התכונה הזאת התהוותה ככל הנראה ישירות אל המקום בו לא היה כלום, ויצרה תנודה שאנחנו מכנים בשם העולם או הקיום שבו הטל צונח למטה וחומר נמשך לחומר, בו להכל יש את הנטיה להיות ולא להיות, להוולד לחיות להכמל ולמות. אתה בטח תשאל למה? אז אני עוד לא בטוח אבל מהרמזים שעל פני השטח - כדי להתפתח. הקיום ככל הנראה זה הדרך של החיים להתרבות. מכלום, מאחדות, מאלוהות - דרך חלוקה עצמית לפרטים בעלי נטיה להיות (ממש כמו חלוקה של תא בדרך להיות עובר) נטיה שמבטיחה חיפוש מתמיד של האופציה הטובה ביותר . חיפוש שמבטיח התפתחות כמו מודעות אינטלגציה, זכרון ואבולוציה. ולמה זה? פוףףף אין לי מושג!!!

shkool

New member
שאלה עוד יותר מסובכת....

ממה נוצר כל החומר הקיים בעולם - הריי שלפי המדע אין חומר יש מאין....

Hell is beige

New member
לא איכפת לי ממה הוא נוצר

איכפת לי למה ולאותו בחור שהוצאתי עליו את העצבים שלי. ההתפתחות הגנטית של המין האנושי לא מסבירה לי למה היה את המפץ הגדול.

למעלה