למה טיפות הטל יורדות דווקא למטה?

Hell is beige

New member
אוך... התנשאות... באסה

אתה באמת רוצה את זה? אתה באמת חושב שלא הבנתי למה אתה מתכוון? אתה חוזר על דברים שנתחנו במוח המין האנושי רבבות עידנים. אני מחפש אספקט אחר. ואתה מתעקש על אותה השקפת עולם פרימיטיבית!!! אתה באמת חושב שאני עד כדי כך טיפש? אתה טיפש! תחשוב קצת, אולי הבנתי אותך ואני עדיין מנסה לפתח את הדיון לכיוון מסויים?

^^flower^^

New member
מנסה למצוא תשובה ל-למה?

יכול להיות שהתשובה לשאלות למה? ולא איך? היא בגלל שרק אם הדברים יקרו כמו שיקרו אנחנו נוכל להתקיים ורק כך (עכשיו יכולים להגיע כל מיני הסברים פיסיקלים) היקום יכול להתקיים!! יכול להיות שבכלל כל הדברים שאנחנו חושבים ומאמינים הם טעות וכל ההוכחות המדעיות הן לא חשובות, מפני שאנחנו לא יותר ממשחק שמישהו משחק, או שאנחנו לא יותר מניסוי שמישהו אורך, אנחנו רסיס פיצפון ביקום ענק, אנחנו חלק פיצי ממשהו עצום, יכול להיות שיש לנו משמעות ויכול להיות שלא, אבל כנראה שהכל תוכננן טוב (גם למאמינים וגם ללא). אך בעצם השאלה למה נשארת פתוחה ושאלה חדשה נכנסת: האם מי שאנחנו חושבים שאנחנו, החיים שלנו, כל ההוכחות המדעיות וכ´ו האם הכל נכון? האם אנחנו לא נשלטים ע"י מישהו או משהו (ועוד פעם אפשר לחזור לספרים וסרטים בידיונים שיכולים להיות אמיתיים)

pif

New member
חשבתי על זה עוד קצת. ועדיין...

לא, אני לא חושב שהבנת. יכול להיות שהאופן שבו אני רואה את הדברים נתחן רבבות ועידנים במוח המין האנושי או לא, זה עדיין מה שאני חושב. אני גם לא חושב שאתה טיפש, אלא פזיז מאוד. קראתי הרבה הודעות שלך ובכולן אותה חוסר עקביות ואי ירידה לפרטים. רק נסיון "..לפתח את הדיון לכיוון מסוים.." ו"..חיפוש אספקט אחר.." במקום לסגור את הדיון אל עבר האמת - ולא, אני לא בטוח שאני יודע מהי, אבל כשהחיים צורחים לי רמזים באוזניים, אני מקשיב ולא מתעקש להתפלסף. אני סבור שה"סוד הגדול" מונח לנו ממש מתחת לאף. רק שאנחנו מתעקשים להבינו דרך השכל, במקום לנסות ולהריח אותו. בתשובתי הראשונה לך אודות הלמה?, ניסיתי לפרוש תשובה שתתאר את תפישתי בקשר לאיזה שהוא עקרון שעומד "..מאחורי כל התופעות.." כנזכר בתשובתי. ניתוח כזה של השאלה לא יכול להניב תגובה כגון "..באמת למה? למה אנחנו קימים? למה המפץ הגדול התרחש?.." אילו הן בדיוק הסוגיות שהתשובה שלי מנסה להבין, ומתימרת לענות. אם אתה לא מסכים, אני אקבל בענין את חוסר הסכמתך, אבל לשאול שאלה, לשמוע תשובה, ולשאול שוב את אותה השאלה בשינוי אדרת - גרם לי למעט אכזבה וגרר אותי למענה קצר שלא היה בו נסיון להתנשא. שאלת: - "למה הטל כבד יותר מהאויר?" - "ולמה המסה של השמש מושכת את כדוה"א במסלול?" - "ולמה כדוה"א עושה לירח את אותו הדבר?" - "ולמה חומר נמשך לחומר?" - ו "יש לנו את האיך, אין לנו את הלמה!!!?" - "מישהו יכול להסביר לי למה?" אז להפתעתי נתקלתי ביותר קושי להסביר את הלמה, מלהבין אותו, ולמען הסר ספק אני לא משוכנע בצידקתי, אבל התשובה שלי היא עדין כדאי להתפתח. גם לשאלות כמו למה המפץ הגדול התרחש. העולם הזה הוא בסך בכל ציוד קצה לאותה תכונה שציינתי, אם יש לך הסגות בנושא - פטפט!

Hell is beige

New member
מפטפט.

אז ככה... נקח את זה בשלבים 1 - ההודעות שלי: ההודעות שלי הן לא נסיונות להיות "מתחכם", או "נועז". ההודעות שלי הן מה שאני חושב נטו. אפילו לא לעומק מה שאני חושב על פני השטח. מסתבר שאף אחד לא חולק את האספקט שלי, למען האמת, אף אחד לא הראה לי סימנים שהוא בכלל מבין אותי (אבל זה בסדר אני כבר רגיל). לא עקביות? אולי כי צורת המחשבה שלי לא עקבית? כי היא לא, אני חושב מוזר, אני חושב בצורה אחרת - וגאה בזה, למרות שרק צרות זה מביא לי. 2 - האמת: איזה אמת בדיוק? למה הפורום הזה נוצר אם לא בשביל להציג אספקטים ולנסות ללמוד אספקטים חדשים - לא בשביל לפסול אספקטים על הסף. 3 - הלמה: למה הוא עניין מאוד פתוח, אני בהחלט לא מצפה למצוא פה את האמת האולטימטיבית - אני רק רוצה לשמוע איך אנשים מתמודדים עם שאלת השאולות - למה? מסתבר שאף אחד לא ניסה. ותגובה אליך - אני חושב שאתה מותח עלי ביקורת, במקום לנסות לפתח את הדיון. איש יקר, אין לך מה לומר - תשתוק! אל תנסה להציג אותי כ"פזיז", כי אני מנהל את הדיון הזה - ואת לא יודע בכלל לאן אני חותר. אל תגיד שלא הבנתי, כי הבנתי כל מילה, זה פשוט לא מה שרציתי לשמוע. והכי חשוב - אל תמתח ביקורת, כי, בפשטות, אני גם אנושי, וכמו כל בן אדם אני לא אוהב ביקורות פתע. אני לא מותח ביקורות על אחרים כי אני יודע כמה פוגע זה יכו ל להיות - ביחוד לאנשים שאתה לא מכיר. אז בבקשה ממך, תרסן את הדחפים שלך להיות "מתוחכם", או "יותר טוב" ותמתן את עצמך. כי אתה יודע מה? נפגעתי, כן, נפגעתי. תקרא לזה שטויות, תגיד שזה סתם. אתה לא יכול לדעת - אתה לא מכיר אותי, אתה לא יודע בכלל איך קוראים לי, אתה לא יכול לדעת מה פוגע בי ומה לא, בי או בכל אחד אחר. וזהו

דז

New member
כי אם הם ילכו למלע....

הם כבר יעלו,ואנחנו מדברים על טיפות שיורדות

וזה מזכיר לי.... ../images/Emo32.gif

מרצה אחד שלי... שכל פעם, כשהוא הסביר על כוח הכובד... הוא הדגים את זה בעזרת גיר שהפיל. בעת ההשמטה היה מפנה את מבטו אל על.... שאלו אותו הסטודנטים: "למה כל פעם כשאתה...." וענה - כי אם פעם החוק הזה ישתנה... אני אהיה הראשון לגלות את זה!

למעלה