למה לא הצליחה לי העוגת שוקולד?

אורנייה

New member
למה לא הצליחה לי העוגת שוקולד?

היי שלום אני חדשה ובד"כ סמויה קצת טירונית במטבח ובאפיה ממש ירוקה... ניסיתי את המתכון לעוגה כושית של פירגה נראה מבטיח אך מישום מה העוגה יצאה מאוד כבדה ונמוכה מה לא עשיתי נכון? תודה
 

רותי410

New member
ברוכה הבאה! איזו עוגה כושית של פירגה?

זאת עם שתי כוסות המים הרותחים? גם אני טירונית במטבח, יחסית לרובם כאן, אבל משום מה העוגה הזאת יצאה לי נהדר כבר בפעם הראשונה. אני עשיתי אותה בסיר פלא על הכיריים, והיא יצאה גבוהה וממש טובה. והעיקר, קלה מאוד להכנה. הקפדת לעשות לפי ההוראות? אני בדרך כלל נצמדת להוראות,. חברה שלי עשתה אותה בתבנית חד פעמית בתנור (היא כמוני, מאלה שלא מפליאות לעשות במטבח), והיא אומרת שהיא יצאה קצת כבדה ומתוקה מדי. מתוקה - זה כבר עניין של טעם. מבחינת כולנו, המתיקות שלה ממש בסדר. היא הכינה אותה ביום שישי ממש ברגע האחרון בחיפזון רב, ואולי זאת הסיבה שהיא לא הצליחה כל כך.
 

אורנייה

New member
המתכון עם המיים רותחים

המתכון: 2 כוסות קמח תופח 2 ביצים כוס שמן 2 כוסות סוכר 1 כוס קקאו 2 כוסות מיים ותחים לא היה במתכון אבקת אפיה(אם יש קמח תופח זה לא מספיק?) היה נראה לי ש2 ביצים על שתי כוסות קמח זה מעט אבל נצמדתי למתכון אולי יש למישהו מתכון לעוגה בחושה פרווה אחרת ?לא חייב שוקולד,משהו שמתאים לקפה של שבת אחה"צ.... (למרות שהמתכון הזה נראה מבטיח עם הפשטות של ההכנה והמרכיבים)
 

רותי410

New member
בדקתי עוד פעם את המתכון שרשום לי

בדרך כלל קמח תופח מספיק, אבל מאחר שקקאו ידוע בתור מעכב תפיחה, מוסיפים בדרך כלל עוד גורם מתפיח, ובמאמת, במתכון שאצלי רשום גם חצי כפית סודה לשתייה. ושתי ביצים מספיקות בהחלט. יש לדנית סולומון ספר עוגות שרוב המתכונים שם הם עם שתי ביצים בלבד, והעוגות יוצאות נהדר. יש בפורום עוד עוגת שוקולד קלה שהביא הרב רונן, אם לא תמצאי אותה, אני יכולה לשלוח את המתכון (בשמו, כמובן)
 

עיריתד

New member
העוגה לא תפחה..אולי כי

יכול להיות שהכנת את העוגה ולא הכנסת אותה ישר לתנור? בגלל שיש לך מים רותחים בעוגה ואבקת אפיה ראיתי שצריך מיד לאפות אחרת המים הרותחים "מעירים" את א. האפיה ואם לא אופים מיד האבקה לא מבצעת את ההתפחה כמו שצריך
 

אורנייה

New member
לא הכנסתי ישר לתנור....

זה באמת כ"כ מהותי? אני יודעת אפיה זה די מדע מדוייק אבל... השתמשתי בתבנית חד פעמית ,מלבנית יתכן באמת שהיתה גדולה מידי אבל אם רק גודל התבנית בעייתי היתה לי עוגה נמוכה אך אוירירית ולא כבדה כ"כ
 

עיריתד

New member
אפיה זה קצת מדע מדויק

יכול להיות שתעשי שוב את העוגה "אותו דבר" והיא תצא אחרת כי בכל זאת משהו במרכיבים השתנה לגבי ההכנסה מיד לתנור הכוונה לא ל 3-4 דקות אלא לפרק זמן ארוך יותר אני במקומך הייתי עושה שוב את העוגה ורק בודקת שוב שלא התבלבלתי במרכיבים או בהוראות (חום תנור, ערבוב חומרים אחד עם השני וכד') בהצלחה
 

יוכי68

New member
גודל התבנית כן קובע...אם תאפי את אותה עוגה

בתבנית גדולה ופעם בתבנית קטנה באותו משך הזמן יתקבלו לך מרקמים שונים.....אם אפית בתבנית גדולה אזי משך הזמן צריך להיות קצר יותר משום ששטח הפנים הבא במגע עם חום התנור גדול יותר והאפייה מהירה יותר.......אם אפית את העוגה הנ"ל במשך זמן רב היא תצא נמוכה ויבשה.
 

עיריתד

New member
עוגה מעולה .. ראיתי שיפית כבר

הביאה אותה מתכון עם שוקולית וריץ אני מגישה אותה בתור עוגת שוקולד חמה עם ציפוי של ריץ אחד עם 200 גר' שוקולד מריר הכי חשוב לא לאפות אותה יותר מידי
 
יש לי עוגת שוקולד מהממת אבל מבחינת המרכיבים

היא לא ממש זולה ומשמינה בטירוףףףףףףףףףףףףףף.אל תגידו שלא אמרתי. אבל גם שווה ברמות על . רק תצייצו שאתם רוצים והמתכון ישודר לאלתר. (או שכבר נתתי אותה פה? לא זוכרת)
 
עוגת שוקולד רטובה ומהממת

אוקי חברים/ות לא להיבהל מהכמויות העוגה שווה כל שקל וחטא גדול להכניס אותה הביתה מאחר ו... אוי לא אלאה אתכם, תנסו ותבואו להרביץ לי. 8 ביצים 2 כוסות סוכר להקציף הרבה זמן עד שיהיה קצף יחסית יציב. (סמיך) להוסיף: 1 כוס סוכר 2 ריץ' אינסטנט שוקולד (אם אין אפשר גם ונין) 6 כפות קקאו מומסות בכוס מיים רותחים כף רום 2 כוסות שמן 3 כפות נס קפה 3 כוסות קמח 2 אבקת אפיה. זהו, לשפוך לתבנית ולאפות כ45 דקות. או ל4 תבניות אינגליש קייק (הקצרות) וניתן להקפיא. זהו, אני בורחת. (מלא שמן מלא סוכר מלא לא בריא...)
 

יוכי68

New member
מה זה??????? 3 כוסות סוכר????????

גולדה, העוגה בטוחחחחח טעימה עם כאלה כמויות של סוכר ושמן וקצפתתתתתתתת חחחחחחח
 
למעלה