למה לא מציינים סיכונים שבקיסרי?

למה על קיסרי בתי החולים מרוויחים

יותר? כי הרי המשמעות של הקיסרי היא שהיולדת מאושפזת יותר זמן ואז היא תופסת מיטה של יולדת אחרת שעליה בית החולים יכול היה לקבל עוד כסף לא?
 

שָׂרָה

New member
חשבון פשוט

המחירים בארה"ב: (לא ידוע לי על המחירים בארץ, אבל כנראה ששזה אותו הרעיון) 10,000 דולר ללידה רגילה 20,000 דולר לניתוח קיסרי כל מיטה שהיולדת תופסת זה 1000 דולר ליום. יולדת קיסרית זה מיטה + תרופות משככי כאבים, הוצאת התפרים וכדומה שעולה עוד כסף. אז יולדת קיסרית נשארת יותר בבית החולים, אחרי ניתוח רווחי. הם מעדיפים לאשפז יולדות קיסריות. והיולדות ה'רגילות, הן רק תוספת.
 
תודה שרה זה מזעזע בעיני לחשוב שנשים

עוברות ניתוח רק בגלל שיקולים כספיים של מערכת זו או אחרת ולמעשה ללא שום צורך אמיתי, אבל כבר התפכחתי מאוד מאז התחלתי ללמוד על הנושא של לידה פעילה וטבעית.
 

אם פי 3

New member
זה בארה"ב, בארץ - להיפך.

קיסרי עולה יותר, ומשך האשפוז יותר ארוך, ואילו התשלום עבור אשפוז יולדת הוא אחיד (עם תוספת לפגים). אז למה בכל זאת? 1. בגלל החשש מתביעות משפטיות. במצב הקיים כיום, הסיכון לתביעה על ביצוע קיסרי מיותר, או על סיבוכים בקיסרי (למעט, אולי רשלנות קיצונית) הוא קטן עד אפסי, לעומת הסיכון באי-ביצוע קיסרי נדרש, או סיבוכים בלידה רגילה, שגדול בהרבה. 2. היתלות באילנות גדולים. ל-ACOG, ארגון הגניקולוגים האמריקאי, יש תפקיד כפול (ומנוגד אינטרסטים, יש לציין) - גם איגוד מקצועי, וגם מתווה דרך, מבחינת הטיפול הגניקולוגי הרצוי, במצבים שונים. לכן, דעתו בנוגע לניתוחים קיסריים במצבים שונים (למשל - לאחר ניתוח קודם), משפיעה באופן רחב, הן בתוך ארה"ב (קשה היום למצוא רופאים ובתי חולים בארה"ב שיסכימו ליילד לנל"ק, במיוחד אם רוצים גישה לא-רפואית ללידה) והן מחוצה לה - מתוקף היותה מעצמה עולמית. משום מה, מתייחסים למסקנה, לשורה התחתונה, ולא שמים לב, שיש כשל לוגי משמעותי, בין הטיעונים למסקנה.
 
למעלה