למה לדעתכם אין ישראלים בליגות ברמות הגבוהות?

zanshin

New member
למה לדעתכם אין ישראלים בליגות ברמות הגבוהות?

כגון UFC,WEC,BELLATOR. אני יודע שהמילה כסף תעלה אבל להרחיב בבקשה.
באמת אין לנו אף אחד שיכול להיכנס לזירה ולנצח מישהו משם? מה הסיבה?
והאם לדעתכם יש איזה כוכב עולה שאפשר לפתח ציפיות לגביו?

S1ndrome

New member
כמו בכל ספורט אחר

כסף והשקעה.
אין מתקני אימונים רציניים, יש מעט מאוד מקומות בארץ שמאמנים ברמה גבוהה, וגם אלה שמאמנים ברמה גבוהה זה בעיקר תלוי ברצון של המתאמן.
לצורך השוואה במכונים גדולים בארה"ב אתה משלם דמי מנוי חודשיים ומגיע למקום שיש בו את כ-ל מה שצריך להתאמן ולהצליח.
בארץ זה לרוב במסגרת "חוג". תבוא פעמיים בשבוע ומשם נסתדר.

יצא לי להתאמן עם ילד שרק התגייס, בשביל לקבל את כמות האימונים שהוא היה צריך הוא התאמן ב 3 מועדונים שונים, מועדון אחד של MMA, מועדון של אגרוף תאילנדי ומועדון של BJJ. בנוסף לכל זה הוא היה רוכב על אופניים ממקום למקום. קצת קשה להגיע לרמה גבוהה כשאתה כל פעם צריך לקפוץ ממקום למקום.
יותר מזה, הצבא בכלל לא התייחס לעובדה שהוא מתאמן כבר שנים ובהחלט בעל פוטנציאל ורמה גבוהה, פשוט כי התחום כמעט לא מוכר בארץ. בסופו של דבר אמרו לו שאם הוא יהיה טוב אולי הוא יהיה מדריך קרב מגע. אבל אי אפשר להתקדם ככה, וגם אם נגיד הוא ישמור על כושר, זה פחות או יותר 3 שנים של לעמוד במקום.

מעבר לכל זה, לדעתי האישית, לרוב הישראלים יש גישה של כמה שיותר הישגים בכמה שפחות זמן, עם הדגש על הפחות זמן.

AmitNHB

New member
למה אין לישראל מדליה באולימיפיאדה

השקעה בספורט = 0.
השקעה בטיפוח ציפיות = מיליון

תרבות ספורט = לא קיימת.
תרבות של תלונות, מענות, חוסר פירגון, האשמות = בשפע.

בזמן שבמדינות אחרות ילדים משתתפים במסגרות של כדורגל\כדורסל\פוטבול\היאבקות\... כבר מכתה א' בישראל יש 2 שעות חנ"ג במערכת בהם אתה מקבל כדור מהמורה ו"לך תשחק כדורגל עד הצילצול". מאיפה אתה רוצה בדיוק שיגיעו ההיישגים

צודק לחלוטין

אני גדלתי בצרפת,
ושם בכיתה ו' היינו הולכים פעם בשבוע לבריכה אולימפית לשעורי שחיה,
פעם בשבוע אצטדיון אתלטיקה להתאמן בכלל מקצועות האתלטיקה.
פעם בשבוע התעמלות קרקע ומעט מהמכשירים הקיימים תחת השגחת ספורטאים תחרותיים.
ופעם בשבוע מקצועות קבוצתיים,כדורגל,כדורסל,כדוריד,כדורעף וכו.
מעבר לכך, כל חוגי הספורט, עולים גרושים במועדונים הפרטיים, כי הם מסובסדים ע"י המדינה, ולכן ישנו אינטרס להקים מועדונים, ולרשום ילדים.
אין בצרפת כמעט ילד בן 9 שלא עשה שנה ג'ודו,רוגבי או שחיה.
החינוך לתרבות ספורט תורמת רבות לחינוך לתרבויות שונות בחברה.

AmitNHB

New member
אין ספק. ספורט מחנך רבות לערכים שחסרים

כ"כ היום לצעירי ישראל.

משפט של דיויד בלאט בנושא מכתבה שפורסמה בעניין היום:

באמריקה הכל, כל הליגות והחינוך, עובר דרך בתי הספר. חינוך וספורט שם זה אותו דבר. בארץ אני הולך למשחקים ורואה אבא יושב ליד הבן שלו, וכל המשחק מקלל ומנבל את הפה, והבן שלו מקלל אחריו.

yair_bar

New member
מנהל
נו, זה בדיוק חינוך ישראלי. אין יותר טוב

מדוגמא אישית

elvis18

New member
בישראל אפילו בריכה אולימפית תקנית - אין

שום מתקנים שום תקציב ושום כסף , שעתיים חינוך גופני בשבוע שמתוכם חצי שעה נות כדור המורה והולך לשתות קפה ...

יש לנו מתקן אחד לאתלטיקה בכל המדינה .. הדר יוסף ,המתקן כבר בלוי לחלוטין אין שום תנאים , קהל של ספורט אין ..

אבל עיתונות שרוצחת את המתעמלת מקסויטה שנפלה מהקורה ,זה יש בשפע .. מישהו שמע על מקסיוטה עד הנפילה מהקורה ?

חברים כל עוד לא תהיה תרבות ספורט לא יהיה פה כלום , שנית תרבות ספורט לוקח לפתח שנים על גבי שנים של השקעה וחינוך לספורט עם כבוד עם אהבה . פה אין כלום ..להתחיל מאפס

אני אומר הללויה אם עד גיל 90 אני אראה פה אפילו החלה של עשיית ספורט אמיתית ולא תרבות של עסקנים מגעילים שהולכים לקוקטיילים במקום לדאוג לספורט הישראלי .

AmitNHB

New member
אין אפילו מלתחות...

שאני חושב על זה בדיעבד, אני לא מצליח אפילו להבין איך היינו משחקים כדורגל לפעמים בשיא החום ב 1-2 בצהריים ביולי ואז מחליפים חולצה וחוזרים ללמוד בכתה...

danielmo1

New member
אל תשכח את התקופה ללא מזגנים

אצלי הגיע המזגן רק בכיתה ח' ואז אמרו לנו שאנחנו לא צריכים לשלם כי אנחנו לא נשתמש במזגנים יותר (לפחות זה חח)

AmitNHB

New member
חחח... עכשיו שאתה אומר את זה, זכור לי משהו

כזה בכתה ב'...
תאמין לי, עולם שלישי זה כאן. העיקר שפעם ב... מישהו מקבל פרס נובל או עושה אקזיט (ואז יורד מהארץ) ואחנו אומרים "אחח... המח היהודי
" ומרגישים טוב עם עצמנו...

תשמע..עולם שלישי זה ממש כאן

יצא לי לעבוד במדינות עולם שלישי,
בצמוד מאוד לכמה נשיאים,
ואפשר לראות שאת השחיתות שיש שם,
יש פה במסווה של פחחות יפה יותר.
חיצוניות מטעה מאוד, ופה רק נראה נקי,
בפועל, הריקבון שולט.

AmitNHB

New member
אני לא בטוח עד כמה זה במסווה כאן. זה לא

שהדברים לא מגיעים לעיתון. אנחנו פשוט קוראים, אומרים "חרא, מדינה" וממשיכים הלאה...

YardenBu

New member
צודק לגמרי, אבל כנראה שלמערכת החינוך יש מספיק

צרות גם ככה. הרמה של הלימודים בתיכון נמוכה יחסית לדרישות ההמשך באוניברסיטה ויש אחוז גדול מאוד של תלמידים שלא מצליחים בכלל להוציא תעודת בגרות.
למרות זאת אני חושבת שאם יכניסו תוכניות רציניות לספורט כבר בבתי הספר היסודיים יש מצב שיותר תלמידים יצליחו להושיב את עצמם בכיתה במקום להתעסק במכות ועישון בחצר.

udi102

New member
אני לא חושב שזה רק קשור לזה

המון הורים משקיעים בילדיהם ולוקחים אותם לחוגים אבל בגילאים צעירים מאוד ואחר כך סדר העדיפויות משתנה אצל הילדים וההורים חוץ ממיעוט שממשיך לעסוק בספורט ... למה ? כי אין בזה כסף אנשים צריכים לדאוג לעתיד שלהם אנחנו לא אירופה אי אפשר לתפוס רכבת 7 שעות מהולנד לצרפת וכו ,יש לנו בעיות ביטחוניות וראש ממשלה שמתרץ ועושק את הציבור מהבחינה הזאת שלהורים קשה לעמוד בזה ועוד להשקיע בילדיהם זאת האמת . זה לא קשור רק לחינוך שאנחנו רוכשים בבית הספר או שההורים מקנים, זה בנוסף חינוך שהממשלה מקנה לנו הציבור חינוך לתכמן ,לרמות ,לקמבן ולעשוק . חינוך שטוען יום ולילה שכל הכסף צריך ללכת לבטחון ואין השקעה בשום דבר אחר .

AmitNHB

New member
המטרה של חוגים היא לעשות כסף.

משעתיים בשבוע לא הופכים לאתלט ברמה אולימפית. למעשה, לא הופכים לאתלט נקודה. צריך להתאמן כל יום. בנוסף, כאשר אתה נותן לידלים לבחור, כולם בוחרים בכדורגל, מקסימום כדורסל. עזוב אותך בעיות ביטחוניות - התירוץ שלנו לכל דבר במדינה הזאת - סתם קישקוש בלבוש אחד גדול. ארה"ב, סין, רוסיה, צרפת, בריטניה, קוריאה הדרומית - גם הן משקיעות לא מעט בביטחון. זה החינוך והתרבות. נקודה.

LORSIN

New member
בטחון כן מאד קשור

מבחינה כספית - נכון, כל המדינות האלו מוציאות כמויות מטורפות על בטחון, אבל, השאלה מבחינת אחוז מההוצאות? ישראל הרבה יותר. אבל נתון הרבה יותר חשוב ומעשי - כמה הן מוציאות בפועל על ספורט - הרבה יותר מישראל.

שאתה מדינה גדולה ועשירה, את יכולה להרשות לעצמך גם להשקיע בבטחון וגם בספורט.

הדבר השני, זה היותר קריטי - זה גיוס חוב,
זה שספורטאים רבים מפסיקים את האימונים שלהם, כדי להתגייס לצבא, בין אם ברצון ובים אם לא, וזה שילד בן 12 - 13 - 14.. הרבה פעמים לא רואה עתיד בספורט שלו.. כי הוא יודע שעוד כמה שנים הוא מתגייס..

נכון - עילויים יכולים להתחמק משירות צבאי
אבל, הרבה מהם בוחרים לשרת בכל זאת, הרבה מהם פשוט הכניסו לעצמם בתת מודע ממזמן שהם לא יכולים להתקדם בגלל הצבא, וגם הרבה מהם - לא מקבלים מספיק תחרות מסביב, ומספיק מבחר.

וזה גם מתקשר לתרבות -
במדינות אירופאיות, הפורוטוטייפ לגבר, הוא ספורטאי, בישראל הוא לוחם.
נערים משקיעים את מלוא מרצם בשביל להיות בסיירת מטכל, או 'גולני או מוות' - בשביל החברה, זה חשוב יותר, הרבה אבות יהיו גאים בבן במטכל, מאשר בבן כדורגל, או מתאגרף. ואולי גם יידחפו אותו יותר לשם.

orenh110

New member
היה אפשר לשלב mma תחרותי עם צבא

לפחות במידה מסויימת
הבעייה היא שההשקעה בקרב מגע בצבא היא נמוכה מאוד במיוחד לעומת ארה"ב ששם יש השקעה ניכרת ואפילו ליגות לאגרוף וMMA.
אם היה לנו לוחם MMA מחונן שמחליט להתגייס ליחידה מובחרת (רוב הכלים שלוחם ביחידה מובחרת צריך נדרשים גם אצל לוחם MMA- אני מדגיש רוב ולא הכל)
והיו לו את הכלים להמשיך להתאמן ברמה מסוימת ולהתחרות ברמה חובבנית, הוא היה יכול לצאת מהצבא כאשר הוא לא מתחיל מ 0 וגם יכול להרשות לעצמו לבנות קריירה בMMA עוד לפני שהוא מתגייס בידיעה שהיא לא נקטעת לחלוטין.

AmitNHB

New member
אוי נו, עשה לי טובה...

ראשית, ההוצאות על ביטחון בישראל הם כ 6-7 אחוז מהתל"ג לעומת משהו כמו 4-5 במדינות כמו ארה"ב ורוסיה למשל. נכון שזה יותר אבל לא פי כמה וכמה... אבל מי בכלל קבע שצריך להשקיע כ"כ הרבה כסף בביטחון ? איך זה שיש לישראל 300 פצצות אטום גורם לך להרגיש יותר בטוח מאשר אם היו לישראל 30 ? מדוע צריך 2,000 מטוסים\מסוקים ? בשביל לחיות בסרט שאנחנו הולכים לתקוף באירן
תסתכל על מדינה כמו דרום קוריאה. עם כל הכבוד למלחמות שעברה ישראל, אלו היו טיול בפארק לעומת מלחמת קוריאה בעוד שהאיום האירני הוא בדיחת קרש לעומת האיום הצפון קוריאני על הדרום ועדין דרום קוריאה מצליחה לשלב צבא חזק ליד חיים נורמלים והשקעות בחינוך ובספורט (27 מדליות, 13 מזהב). רק בישראל הכל מתיל ונגמר בביטחון ובסוף גם ביטחון אין.

לגבי זה שספורטאים מתגייסים, תרשה לי לגחך... אף ספורטאי מצטיין וגם לא כאלו שלא ממש מצטיינים לא מחמיצים ולו עשירית אימון בשביל צה"ל. הם באים לבקו"ם, דופקים את התמונה שלהם לעיתון ומצהירים על כמה חשוב להם לשרת בהצה"ל ובזה זה ניגמר פלוס מינוס. ספורטאים ? אפילו דוגמניות עושות כאן שירות בכאילו, אז אתה מדבר על ספורטאים. מס' המדליות שישראל החמיצה בשביל צה"ל הוא בין 0 ל 0, הסר דאגה מליבך.

זה הכל מתחיל ונגמר בחינוך ובתרבות.

למעלה