למה לדעתכם אתם חסרי ניסיון זוגי או מיני

Hawkgirl

New member
מה זאת אומרת?

"איבדתי את החברים שלי בגיל קטן"...?

מה קרה שאיבדת אותם?

Hawkgirl

New member
מממ... הבנתי.. :\

האמת שאני עברתי גם בית ספר, אבל בגיל 16, ובגלל שעברנו לגור בעיר אחרת, לא מסיבה לימודית כלשהי.

מסכימה איתך שזו חוויה טראומטית, ובנסיבות שלך כנראה שאפילו יותר.
בן כמה אתה היום?
זה אף פע םלא מאוחר לנסות ולפתוח דף חדש {:
הכל תלוי בכמה אתה רוצה בזה.

AlanSmith

New member
למה לדעתכם אתם חסרי ניסיון זוגי או מיני

*הערה: כן מותר לפרוק, וגם לקטר מי שרוצה (אבל לא חייב). נא להתייחס בכבוד לתגובות הגולשים ולגלות רגישות זה פורום תמיכה. אם משעמם לכם לשמוע צרות ובעיות של אחרים תדלגו על הדיון*

או קי. לכל אחד יש סיבה משלו למה הוא חסר ניסיון זוגי או מיני. הרושם שקיבלתי שיש תיוג של האנשים חסרי ניסיון. כלומר מתייגים ויש דעות קדומות לסיבות. אני חושב שלכל אחד יש את הסיבות שלו ולכן לדעתי חשוב לשתף למה אתם חסרי ניסיון לדעתכם, מה גרם לזה.. ומי שמעוניין בסעיף בונוס איזה צעדים אופרטיבים אתם עושים כדי להיחלץ מהמצב בו אתם נמצאים. שיהיה ברור אתם יכולים לציין בתחילת התגובה על איזה חוסר ניסיון אתם מדברים.

iba90

New member
חלקנו חסרי ניסיון כי....

לא היה לנו מספיק האומץ להעריך את עצמנו ולדעת שאנחנו שווים שמישהי\ו שאנחנו רוצים שיסתכל\תסתכל לכיוון שלנו. וככה פיספסנו הזדמנות ועוד אחת ועוד אחת...והנה אנחנו כאן. מה יצא לנו מזה? כלום! הפיתרון?! נמצא בידיים שלנו

Hawkgirl

New member
הסיבה העיקרית לדעתי...

מאז ומתמיד הייתי ילדה שמנה. עד בעצם גיל 22 הייתי עם עודף משקל.
תמיד הקניטו אותי, קראו לי בשמות, העליבו... אני בטוחה שכולכם יכולים לתאר כמה החברה שלנו דואגות לאנשים שמנים להרגיש רע

בנוסף למראה שלי, אני אדם די ביישן, חסרת ביטחון, וסגורה.

ההוכחה שלי לכך היא שכיום אני 25 קילו פחות ונמצאת במינימום המשקל שמתאים לגיל/גובה שלי. ומתחילים איתי המון בחורים. מחמיאים לי המון. זה משהו שאני לא רגילה אליו.
ונכון לעכשיו... יש מקרים שזה אפילו דוחה אותי. כי... אפשר לומר שאני כמעט אותו בנאדם(בכל זאת, גם השתניתי פנימית, לא רק חיצונית), והעובדה שבחורים מתחילים אותי היום יותר... זה ללא ספק בגלל המראה החיצוני.
מכעיסה אותי המחשבה שנאלצתי 22 שנה מהחיים שלי לסבול מההתנהגות השפלה של החברה בישראל(לא רק גברים, גם נשים).

בכל אופן אני לא שוקעת בעבר וממשיכה הלאה...
כך שכיום אני פשוט עוד מחפשת...

AlanSmith

New member
קודם כל, כל הכבוד לך על השינוי.

חוץ מזה. לדעתי עודף משקל כן מעיד משהו על הבן אדם... כי משקל חריג זה לא מצב בריאותי תקין וכולם יודעים זאת. אצל מעטים מאוד עודף המשקל נובע מבעיה בריאותית, אצל הרוב זה סוג של זלילה או עצלנות או שילוב של השניים. (אגב אני גם בדיאטה עכשיו.. הולך לי די נחמד.
עברתי מ BMI כ-32. ל BMI כ-24. אני רוצה להגיע ל 20 או לבטן שטוחה לחלוטין).

עוד דבר חשוב לי להבהיר לגולשים האחרים דווקא. שלא ישתמע שאני מעודד אנורקסיה... כל bmi בין 18 ל 25 נחשב כתקין (ולא כעודף משקל) למרות שיש כמה אנשים שלא מבדילים בין קרס קטנה לעודף משקל וזה בעיה שלהם.

בכל אופן שיהיה המון בהצלחה.. וכל הכבוד על השינוי.

BMI זה שטויות

מעבר לכך שמדובר במדד שרירותי, הוא מתבסס רק על משקל וגובה, ולא מתייחס כלל למסת שריר. ככה שבגדול הוא נוטה לאפיין גברים כשמנים.

Hawkgirl

New member
ברור שמשקל מעיד משהו על הבנאדם

במקרה שלי, זה העיד על בעיה ריגשית.
בוא נגיד שבטיולי בית ספר אני לא הייתי מאלו שמביאים סטוקים של חטיפים ושוקולדים ומנשנשים בלי הפסקה {;
אני לא אחת שאוהבת לזלול חטיפים. ואני די מקובעת באוכל ולא אוהבת לרוב דברים חדשים. גם היום.
בנוסף, הייתי גם ילדה מאוד ספורטיבית. הלכתי לתחרויות, הייתי בנבחרות ספורט, ויש לי אפילו איזו מדליה או שתיים זרוקות איפשהו בחדר

ובריאותית? הכל תקין אצלי(טפו טפו טפו!)

אני מאמינה שאדם שמן זה אדם שעבר איזושהי התעללות חברתית בשלב כלשהו בחיים שלו. לא משנה אם קיצונית או פחות. וככל שהוא שמן יותר, כך גם חווית הכאב שצרובה בו.
אז נכון שאפשר לומר שלא כולם כאלו, וי סיבות שונות.... אבל מבחינתי זה הרוב המוחץ.
אין לי ספק שאם נשב לשיחה עמוקה עם מישהו בעל עודף שומן, נגיע לזה בסופו של דבר.
כל עניין העצלנות, הזלילה, המצב הבריאותי... הם פשוט תוצאה של מצב ריגשי לא טוב.

כל מי שמכיר אותי העיד עלי שהשתניתי מאוד בשנתיים האחרונות, שוב, לא רק חיצונית. אני אדם פתוח יותר.
כך שזו גם ההוכחה שלי, שאם אני רוצה לשנות את החיצוניות, אני צריכה קודם כל לשנות את הפנימיות.

אגב, כל מה שקשור ל-BMI, וואי, לא מבינה בזה.
שמעתי על זה פה ושם, אבל אני פשוט ספרתי קלוריות כדי לרדת במשקל @_@
בדקתי מה צריך להיות טווח המשקל שלי, והתחלתי פשוט לאכול נכון.
ותודה@

אצלי 18 נחשב לתת משקל

לדעתי זה באמת בולשיט מדד ה-BMI הזה. אני ממש לא תת משקל, לא שדופה ולא אנורקסית.

AlanSmith

New member
BMI הוא אומדן. ואומדן לא תמיד מדויק.

אפשר להתווכח על יעילות האמדן אבל זה דיון סטטיסטי שלא רלבנטי לפורום. היתרון הבולט שלו שהוא קל לחישוב כמובן.

זה לא בגלל עודף המשקל אלא כי זה בשונה מהמקובל

היו זמנים בעבר שאישה שמנה נחשבה מושכת ואילו אישה רזה נחשבה דוחה. אם היית נולדת אז היית אולטרא סקסית.

גם כיום במקומות שונים בעולם יש הבדלים לפעמים ענקיים בין מה שנחשב למושך ולבין מה שנחשב כדוחה.

Hawkgirl

New member
נו..? אז אתה מחזק את מה שאמרתי

נולדתי במקום שבו "שמן" לא נחשב מושך, ואף אחד גם לא דאג לחסוך ממני את מה שהוא חושב לגבי זה. אפילו בקרב המשפחה @_@

micha59

New member
עצה

איזה המלצה היית נותנת בשביל לא לשקוע בעבר ?

iba90

New member
להשקיע בעתיד!

מה שהיה -היה...לתכנן את מה שיהיה

Hawkgirl

New member
אומר לך מה עזר לי..

וזה אולי לא ישמח אותך... ^^"
במקרה שלי, פשוט עברתי איזשהי תקופה לא כל כך פשוטה עם המשפחה... שבאמת באמת הורידה לי את כל החשק לחיים. (אל תדאגו, עוד לא הגעתי למצב של "אני רוצה להתאבד!"
)
ו... אני רואה את זה היום כיד הגורל, אבל בדיוק באותה תקופה, יצא לי להכיר את החברה הכי טובה שלי עד היום

ההכרות איתה, ושיחות איתה, ושיתוף איתה, הפכו אותי לאדם שאני היום. היא עזרה לי בצורה שאף אחד לא עזר לי איי פעם.
סיפרתי לה גם המון דברים מהעבר שלי שאף אחד לא יודע(גם ההורים).
כך שבמקרה שלי.... פשוט מצאתי את האדם הנכון לשתף אותו ולהשתחרר מהדברים {:

avi1283

New member

איזה חברה דפוקה...

מבין את הקטע שזה דוחה אותך לפעמים.
לפני 6 שנים היתה לי מחלת עור לא מדבקת למשך תקופה ארוכה, ונראיתי אחרת לגמרי בתקופה הזאת, ואנשים התייחסו אלי כל-כך כך שונה, נרתעו וכאלו שהייתי איתם בקשר לפני, בקושי אמרו שלום.
אז הבנתי ממש כמה זה חסר ערך המראה החיצוני, הרי הייתי בדיוק אותו אדם והרגשתי אותו דבר, ופתאום מתייחסים אלי שונה לגמרי, זה הראה לי כמה שזה קרטיריון מעוות לשפוט לפי זה, ושאין לזה חשיבות אמיתית.

Hawkgirl

New member
גם מקרים כאלו מרגיזים...

שמע, אם לא תגיד שהיו לך איזה שלפוחיות שחורות ענקיות ונוזליות שמתפוצצות ברגע שמתקרבים אלייך, לא רואה סיבה למה להתרחק

אבל אני מודה אבל שאם הייתי צריכה לנהל קשר זוגי עם מישהו שמלאאאא בפצעי אקנה בפנים, גם אותי זה לא היה מושך במיוחד. לא רואה את עצמי מגיעה לאינטימיות כלשהי.
(וזה מבחינתי גם מעיד משהו על הבנאדם... מעיד שהבנאדם לא מטפל בעצמי אפילו ברמה המינימאלית! )

אבל אל תדאג, גם אחותי עברה חוויה דומה כי גם לה יש איזו בעיה בעור, אספר לך בהזדמנות

AlanSmith

New member
עם כל הצער, יש דברים במראה חיצוני שניתן לשפוט

לפיהם וכאלה שלא.
משקל גוף זה דבר שמעיד על משמעת ועבודה.

גודל חזה/גובה/אף/אוזניים/קרחת אצל גברים למשל. אלה דברים שאינם מעידים על אופי, ובטח שלא על טיב פוטנציאלי של קשר כי מדובר בדברים מולדים.
מחלה שנקלעים אליה היא גם לא מעידה בהכרח על אופי הבן אדם (תלוי בסוג המחלה, אם מישהו קיבל איידס כתוצאה מסקס לא מוגן אז זה מעיד עליו המון).

צר לי שרוב החברה נוהגת בדעות קדומות, ולא יודעת להבדיל בין עיקר לטפל. צר לי שאנשים שהיו איתך בקשר ניתקו איתך קשר על סמך המחלה הלא מדבקת. זאת החברה שלנו וזה מה שיש. לצערנו לא ניתן להחליף אותה וכולנו צריכים להיאבק במסגרת המצב הנתון.

אני חושב שצריך לייחס למראה חיצוני לצערי עדיין חשיבות. אבל כמובן להבדיל בין עיקר טפל ובין הדברים המולדים לדברים המאפיינים. ואני אפתיע אותך אני דווקא שופט לרעה נשים שאני רואה שמטופחות באופן מוגזם. אני הבן אדם הכי לא קיצוני שיש וכל דבר קיצוני מעצבן אותי. אם אני אראה מישהי שנראית מושלם לחלוטין שכל סנטימטר אצלה בדיוק כמו שצריך, האיפור בדיוק מקום הנכון אני ייטה לדעה קדומה שהיא TOO MUCH משקיעה בעצמה יותר מדי.

הבעיה העיקרית אולי ששפיטה על פי מראה חיצוני, נעשית לא רק במערכת יחסים. אלא ם סתם בחיי היום יום. אני חושב שיש מקומות שבהם זה ממש לא רלבנטי המראה ובכל זאת מייחסים לזה חשיבות. ואם לא במודע אז בתת מודה.

מה זה קשור לאופי של הבנאדם?

מותר לא להמשך לשמנות, ולא צריך לעטוף את זה בתילי תילים של תיאוריות, עמוקות לכאורה. לדעתי דווקא התיאוריות האלה מעליבות יותר מאשר לומר, פשוט, שאתה לא נמשך לשמנות.
מותר גם לא להמשך לקרחים ולנמוכים. השאלה אם הם "אשמים" במצבם ממש לא רלבנטית.

אני אישית חושבת שמראה חיצוני זה לא הדבר הכי חשוב בבנאדם, אבל עדיין לרובנו זה דבר חשוב, ולא צריך להתנצל על זה.

למעלה