למה לעולם לא אהיה פגאניסט

למה לעולם לא אהיה פגאניסט

שלום רב לכם אחים ואחיות וגם חיות מחמד. בשנה האחרונה נחשפתי לתופעה, מין אופנה, של פגאניזם וכל זה, שביסודו של דבר מדובר בדתות נורא יפות ופתוחות מבחינת העקרונות שמערבות גם קסם. אבל ישנם מספר גורמי המפריעים לי בתופעה זאת. היתי אומר שהדבר המפריעה לי ביותר, היא הנכונות הבלתי מובנת שך אנשים לנטוש את יהדותם בשביל דרך חיים שונה "חופשית יותר" (לעינין החופש אכנס מאוחר יותר) שמשלבות קסם ולפעמים גם אורגיות .נכון, דברים מפתים מאוד, אבל היהדות, בשבילי לםחות, היא יותר מדת, היא גם היסטויה, ומה גם שכדת היא פתוחה לפרשנויות רבות. באיזה עוד דת אין כוהני דת המקשרים בין האדם לאל? רק ביהדות הדו שיח הוא בין איש לאלוהיו. היהדות בשבילי היא סבא וסבתא שעברו שואה שלמה רק בגלל יהדותם. היא גורם האיחד אנשים שונים שלא היה בינהיהם שום קשר. אנשים רבים עוזבים את יהדותם לטובות םגאניזם טענה שהדתות הפגאניות הן דתות חופשיות יותר, ופתוחות יותר, אך אותתם אנשים מתעלמים מהעובדה שהיהדות היא דת מונוטואיסטית, ומונוטואיזם הוא שיא החופש- יש אל אחד, שלא צריך שהאדם יעשה בשבילו כלום. אתם יכולים לומר שיש מצוות וכל זה, אך מדובר בעצם בזרמים דתים שונים, שכל אחד מהם פירש את היהדות בדרכו הוא, ואין שום סיבה שאתם לא תפרשו אותה בדרככם שלכם. אבל שוב, הדבר העיקרי שמפריעה לי הוא הערך ההיסטורי של היהדות, ערך שהפך למושא קנאה שין שאר הדתות, זהו גם לאום, שאומנם נקבע על ידי האנטישמיות, אך עדיון לאום הוא. מותרים על דבר שאנשים מתו בכדי לשמור מותרים על דבר הנחשב לזכות גדולה. והכל בגלל מה? טראנד חולף בחברות שולים (כגון שחקני תפקידים ו מטאליסטים)? על מזבח שכזה שווה לזרוק את אחת הדתות היפות והפתוחות שישנן על זה הכדור? לא בשבילי. יום טוב לכולם, אחים אחיות וחיות מחמד מי כמוך באלים יהוה? הראל (שממש מתפתה להוסיף פה סימן קריאה)

תעזבו כבר את המטאליסטים.

יש מטאליסטים אמיתיים ויש וואנאבים, אתם מתבלבלים ביניהם... מצטערת שדווקא לזה אני נתפסת אבל זה הופיע ביותר מדי הודעות... ובקשר לשאר ההודעה, זה דווקא לא "טרנד" אלא חזרה למקורות. הדת הזו קיימת הרבה יותר מה& ^%@&*#$ <----- צנזור שמעיין לא תמחוק לי, שוב, את ההודעות. גם אם כל אדם יכול לפרש את היהדות ככל שירצה ויש מספר זרמים אני עדיין מעדיפה להיות עובדת אלילים... ובקשר לדת ללא הכוהנים שיקשרו, תאמין לי שיש עשרות דתות כאלה שבהן הקשר בין האל והאדם הוא ישיר. וחוץ מזה... לך תכתוב את זה בפורום יהדות... יעשו שמח, יתנו לך מקום בישיבה טובה בירושליים... יהיה טוב.

לכתוב בפורום יהדות?

יעשו בי לינץ´ על התפישת עולם שלי שם גם אם זאת חזרה למקורות, זהוו תרנד של חזרה למקורות, תרנד שקיים בחברות שוליים בעיקר, וטראנד שיעבור לדעתי לפחות. >>>ובקשר לדת ללא הכוהנים שיקשרו, תאמין לי שיש עשרות דתות כאלה שבהן הקשר בין האל והאדם הוא ישיר>>> אבל דתות אילו אינן ההיסטוריה שלי. אני לא חושב שדתות יש להחליף כזוג גרבים. >>>הדת הזו קיימת הרבה יותר מה& ^%@&*#$>>> והיא עדין היסטורית לא הדת שלי.

magica

New member
לא בדיוק נכון +אלהן לכולם

היו היה מקדש ובו כהוני דת ועוד כהוני דת גדולים כגון לווים וכהונים תחילה היתה מלחמה עם הגלו וכורש ברוב טובו איפשר להם לחזור(מנטאלית הפוליטקה שלו יותר נכון) ואז עם חזרו עם הנהגה חילונית ביחד וכבר שם הם רבו לא כולם עזרו לחידוש המקדש וציפו שאחרים יעבדו אותם כבר אז ואתה טוען שזה דת חופשית בגלל זה שהיא חופשית כלכך אנשים יושבים שיבעה על ילד שהופך לחילוני ובזכותם גם למנודה ????? נ.ב. לא הייתי הרבה זמן כאן כיון שלא יכלתי להיכנס אז עכשיו הצלחתי ואני מוסרת לכולם דש והתנצלות שלכם magica

ת תגובה

>>>היו היה מקדש ובו כהוני דת ועוד כהוני דת גדולים כגון לווים וכהונים>>> את מדברת על החוק הדויטרונומיסטי שמחייב את עבודת האל בירושלים ובבית המקדש בלבד, נכון? לטענת כמה מחקרים שאני נוטה להאמין להם ספר דברים נכתב מאוחר יותר בזמן הפילוג בין יהודה לישראל, וחוק זה נועד לגרור יותר מאמינים ליהודה שכןבית המקדש היה מצוי בו. אני טוען שהמקדש היה דרך לגרום לאנשים לשמור נאמנות לבית דוויד. >>>שזה דת חופשית בגלל זה שהיא חופשית כלכך אנשים יושבים שיבעה על ילד שהופך לחילוני ובזכותם גם למנודה >>> כן, אך תמיד יכולים להיות אנשים רדיקאלים שילכו אחרי פירושים רדיקאלים. מה לעשות, יש כאלו בכל מגזר\דת\צבע\מין\דת יום טוב במחיר גמיש הראל

magica

New member
הבנתי את כוונתך אבל

אני לא בטוחה שהם עשו יחוק זה למען בית דויד שיצג יותר את החילונים אלא כדי שכהונה האורתדוקסיטת תשמור על כוחה

ת תגובה

בעצם ניתן לומר שמלכות בית דוויד השתמשה ביהדות ככלי לאסייפת נתינים מישראל הראל איש ראש העין

יש באותה מידה גם חילונים שיושבים

שיבעה (או מתאבלים במסגרת לא דתית...) על בן/בת שחזר/ה בתשובה, או יצא/ה מהארון. קיצוניים הם אף פעם לא דוגמא.

כאמור בכל מקום יש רדיקאלים

אם אילו אותם אונסי חתולים המכנים את עצמם קת השטן שמוציאים לשטניזם שם רע, ובכלל לפגאניזם, ועד אנשים בתרבויות נידחות הדוגלים בקורבנות אדם שמטציאים שם רע לכל דת בערך. ואם אילו מטיפים נוןצרים שמגנים את כל הטוב בחיים אני לא חושב שהקיצונים יכולים להעיד על הכלל.

magica

New member
באמת?!

פעם ראשונה שאני שומעת עלזה ואני מסכימה שגם זה לא בסדר הבעיה היא שהשיבעה על החוזרים בשאלה קוראת גם אצל אלו שלא קיצונים לעיתים וזה עצוב כן אני מסכימה שבכלליות קציוני לא מצביעה על הכלל

morning star

New member
אף אחד לא מכריח

אותך. אני, ועוד כמה מיושבי פורום זה, הגענו לדרך חיים פגנית אחרי חיפוש לא קל ולא קצר. אני, אישית, בתור מי שלמד לא מעט יהדות (יחסית לאדם מבית עם חינוך חילוני אתאיסטי) ועדיין לומד (גמרא, תלמוד ושאר הלכות) - גם לא מקנא בדת היהודית. אני והאל היהודי השלמנו יפה מאוד, אמרנו "שלום" אחד לשני, וכל אחד הלך בדרכו הוא, ללא כעס וללא שנאה. ובקשר לפירוש הדת היהודית בדרך שונה מאדם לאדם - זוהי כיום הסיבה לפילוג בין הדתיים עצמם ובין דתיים לחילונים. וההיסטוריה של היהדות - צר לי לבשר לך, אבל ישנן דתות לא מעטות בעלות היסטוריה לא פחות מפוארת מאשר זו של היהדות, ולעיתים אף "ותיקות" יותר. דת ההינדו, לדוגמא. אני איני רואה בפגניות "טראנד חולף" כדבריך. בעולם המערבי, מסורות פגניות שבו לתחיה כבר לפני כ-200 שנה (ויש מקומות בעולם המערבי שהמסורות הללו רק עברו אדפטציה לדתות הכובשות) וכבר יותר מ-50 שנה ניתן לדבר על קהילה פגנית שרק גדלה עם הזמן. בכך, שויתרתי על האמונה ביהדות לא אומר שויתרתי (לפחות בעיני) על ההשתייכות לשבט היהודי. אני מפריד בין האמונות לבין האתוס והמיתוס של העם הזה ואיני מנסה להתכחש להשתייכותי זו. היהדות, אחת הדתות היפות והפתוחות? לא הייתי קורה לה כך. אולי לפני כ-2000 שנה היה בה מן החידוש, אך מנהיגי הדת של היום נכשלו במה שהשכילו לראות ה"ראשונים" לאחר חורבן בית שני ומתבצרים בעמדותיהם. ובקשר לקרבנות יהדותם - אל תהיה כל כך סמוך ובטוח שהם מתו בגלל שהם רצו לשמור על היהדות, סביר יותר שהם מתו בגלל יהדותם. אך עד לכאן דיון זה. זה לא המקום המתאים לדון ביתרונות ובמגרעות היהדות. אתה מוזמן לחקור, לשאול ולתקוף (בדרך ארץ) את היתרונות והמגרעות שבפגניות - זה המקום המתאים. יום טוב לך הנווד

ת תגובה

>>>אל תהיה כל כך סמוך ובטוח שהם מתו בגלל שהם רצו לשמור על היהדות, סביר יותר שהם מתו בגלל יהדותם>>> איני מדבר על קורבנות השואה. אני מדבר על אותם יהודים שניתנה להם הבחירה "התנצרו או מותו" >>>בכך, שויתרתי על האמונה ביהדות לא אומר שויתרתי (לפחות בעיני) על ההשתייכות לשבט היהודי>>> ויתרתה על מסורת, על דבר שנשמר אצלך במשפחה במשך דורות רבים. כמו להחליף את המעדר של אבי אביך בנינטנדו. >>>את היתרונות והמגרעות שבפגניות - זה המקום המתאים>>> ואני מדבר על המעבר בין יהדות לפגאניזם, אני חושב שפה זה בהחלט המקום >>>ובקשר לפירוש הדת היהודית בדרך שונה מאדם לאדם - זוהי כיום הסיבה לפילוג בין הדתיים עצמם ובין דתיים לחילונים>>> אז? זה שיש אנשים רדיקאלים שתפישתם רדיקאלית, לא מעיד על היהדות כדת, הדבר מעיד על יהודים כמאמינים. >>>אבל ישנן דתות לא מעטות בעלות היסטוריה לא פחות מפוארת מאשר זו של היהדות, ולעיתים אף "ותיקות" יותר. דת ההינדו, לדוגמא>>> ושוב, אין דתות אילו זהות ליהדות בשבילי, הן לא אותה טבעת כלולות המועברת בירושה מזה דורות רבים בשבילי. >>>אולי לפני כ-2000 שנה היה בה מן החידוש, אך מנהיגי הדת של היום נכשלו במה שהשכילו לראות ה"ראשונים" לאחר חורבן בית שני ומתבצרים בעמדותיהם>>> אני לא רואה ברבנים הנהגה דתית, אני רואה בהם אנשים אשר העמיקו אף יותר בלימודי היהדות , פיתחו תפישות משל עצמם, וגרמו לאנשים ללכת בדרכם. אין הדבר הופך אותם למנהיגים, יותר להוגי דעות. >>>בעולם המערבי, מסורות פגניות שבו לתחיה כבר לפני כ-200 שנה (ויש מקומות בעולם המערבי שהמסורות הללו רק עברו אדפטציה לדתות הכובשות) וכבר יותר מ-50 שנה ניתן לדבר על קהילה פגנית שרק גדלה עם הזמן>>> אני רואה את עינין הפגאניזם *בישראל* כטראנד חולף. יום טוב אחי ואחיותי, וגם חיות המחמד הראל

רמץ

New member
אני חושב שלדבוק במעדר של סבא

שלך רק בגלל שהוא היה שייך לסבא שלך זו לא סיבה טובה מספיק. אם לסבא שלך הייתה אפשרות, נראה לי שהוא בעצמו היה מעדיף נינטנדו. אבל זו חריגה מהנושא. הנקודה שלי היא שלפי דעתי עליך לדבוק במערכת האמונות שמתאימות לך ולא לאבי אביך. אם היהדות מתאימה לך יותר והפגאניות פחות - לך על זה! אבל אין מקום להחמיץ פנים לאלו שבחרו אחרת.

RainBird

New member
היסטוריה משפחתית ההיסטוריה של המשפחה שלי החלה בברלין, סימני היהדות האחרונים מתו שם ובמשפחה שלי אכלו חזיר ויצאו בשבת לאופרה, זו ההיתה משפחה אריסטוקרטית שאף אחד שם לא זכר בכלל שהוא היה יהודי, אבל אחרי חקירה הסתבר של המשפחה איך שהוא היה יהודי, כמובן שכל בנות המשפחה עם עיניי הספיר ושיער הזהב נכנסו לשוק. אבל הנאצים לא רדפו את היהודים בשם דתם אלא בשל גזעם. טרנד חולף? ביגוד וסיגנון דיבור זה טרנד, דת לא. ארדן

L e s t a t

New member
ואני גם לא זוכר מתי

ניתנה להם אפשרות להתנצר בזמני מלחה"ע ה-2, הנצאים לא היו נוצרים - היטלר בז לנצרות.

Darkness Within

New member
הראל יקירי

נכון! יש אנשים שמתייחסים לפאגאן כטרנד חולף אך ישנם גם רוב שוכני הפורום הזה שמתייחסים לנושא מאוד ברצינות כמו שראית. פאגאניזם אינו שיגעון חולף או אופנה כייפית זוהי אמונה אמיתית. וכך גם הייתי מצפה שתתיחס לזה...ובקשר לאלו שעדיין רואים את זה כטרנד- שיבושם להם...שיהנו...אתה אל צריך לייחס אליהם חשיבות רבה.

תמרי...

אני פשוט חושב שההחלטה על מעבר בין דת לדת צריכה להיות רצינית ולהשכל במשך זמן רב, ולא להיות החלטה קלת ראש כמו שקורה מקרים רבים שלך אני

אמנם

יש כאלו המחליפים אמונות כגרביים אך אל לך לעשות הכללות, אצל רבים כאן ההחלטה לא הייתה שרירותית ומהירה. ורק שתבין אני מסכים עם ההצהרה הנ"ל לחלוטין. בכבוד רב,

אני מאמין

אני מאמין שבהחלט יש כמה אנשים ששכלו בכובד ראש החלטה זאת, אני רק אומר כי ישנם חלקים לא מבוטלים של אנשים אשר כן עושים זאת, וכן מחליפים את דתם כמין מרד נעורים הנובע משנאה ליהדות או משהו כזה. פעם שכלתי להמיר את דתי, והגעתי אל ההחלטה שהגעתי לאחר מחשבה רבה, לעולם לא אטטתר על אותה טבעת כלולות המועברת במשפחתי דורות רבים. בכבוד רב לוחם החופש גריש

korinalir

New member
משפחה וכ"ו

אתה מזכיר בכל ההודעות שלך מסורת שעברה במשפחה, איך אתה מוותר על מה שהמשפחה שלך העבירה לך, והאהוב עליי מכולם (בלי ציניות זה משפט חמוד) "להחליף את המעדר של אבא שלך בנינטנדו" (או פלייסטיישן 2
) בכל אופן אני מניחה שלכאלה ממשפחות מסורתיות באמת קשה יותר להמיר אמונה אבל אצלי במשפחה האמונה הדתית-יהודית לא תופסת מקום כבר שלושה דורות אחורה מצד אימי וארבעה או חמישה דורות אחורה מצד אבי. המורשת שאני קיבלתי מהורי היא האתיאיזם ולא היהדות. אני בחרתי לא להסכים עם המורשת הזאת אחרי מחקר פנימי מעמיק וגיליתי שאני כן מאמינה בכוח\ות עליונים כלשהם ואז חקרתי דתות שונות ותאמין לי שביניהם גם את היהדות. אין ספק שהיא לא מתאימה לי...בקשר למה שכן..אני עדיין מחפשת...בנתיים טוב לי באמונה שלי גם אם היא לא מי יודע מה מוגדרת
.

למעלה