אף אחד לא מכריח אותך... אין לי כוח כרגע להגיב על הכל, אבל אני כן אגיב על "היהדות בשבילי היא סבא וסבתא שעברו שואה שלמה רק בגלל יהדותם" ו"מותרים על דבר שאנשים מתו בכדי לשמור". שאלה אחת קטנה... האם רגשי אשמה הן סיבה מספקת לדעתך להשאר בדת שלא מתאימה לי?
לא רשי אשמה אם כי גאווה והיסטוריה. לאחר שחקרתי אותה קצת יותר גיליתי שהיהדות היא דת שבהחלט מתאימה לי. אני חושב שבסופו של דבר כל דת יכולה להתאים לכל אחד, רק צריך לדעת איך להסתכל על זה. יחי אנג´ליקה הראל
ברור שהיהדות יכולה להתאים לי, אם אני אעוות אותה לגמרי ואגיד שביהדות שלי לא מאמינים במה שכתוב בתנ"ך, ושביהדות שלי אין צורך לקיים מצוות. אבל אז זה כבר לא יהדות... תשאל כל דתי, והוא יגיד לך שהיהדות בנויה על המצוות. אני חושבת שקראתי כאן שאתה לא מקיים את המצוות, תקן אותי אם אני טועה.
אבל מתי פעם אחרונה דיברת עם קראים? משאלות שאני אישית שאלתי, הם כן מחשיבים עצמם יהודים. הם מאמינים באל היהודי, ועוקבים אחר חוקי התורה (*תורה*, לא תנ"ך).
השואה זאת סיבה מצויינת לא להאמין באל היהודי איך הוא הרשה שיקרה דבר כזה לעמו שלו?. תאמין לי שאני ממש לא מסוגלת להבין איך ישנם ניצולי שואה דתיים. פשוט לא קולטת את התופעה. ואגב אני לא ויתרתי על הלאום היהודי רק על הדת ובעצם גם עליה לא ויתרתי כי אני באה ממשפחה אתאיסטית לחלוטין אמא ואבא סבא סבתא כווולם
אז תבין שגם הדת הפגאנית ה"חופשית" כמו שאתה קורא לה היא הוספה ולא ויתור בשבילי ע"פ הסביבה ממנה אני באה עצם האמונה במשהו גם אם הוא אינו מוגדר הוא הוספה ולא ויתור.
ההבהרה- בעודעותי רציתי להעביר תחושה אישית בלבד, תחושה שאינה בהכרח מחויבת למציאות עקב היותה תחושה. התנצלות- פתיחת העץ אולי לא היתה במקום, וכן אני מתנצל על שכיניתי את הדבר הזה כטראנד חולף, שכנראה שלרובכם הוא אינו דבר כזה אני מתנצל על הבלגן בין השאר וזהו רציתי לרשום "הניפרד כידידים" אך אני עדין מתכוון לשרוץ פה מידי פעם היות והנושא מענין למדי של מי שרק רוצה הראל