למה לעולם לא אהיה פגאניסט

Remirat

New member
אז אל תהיה פגאן..

אף אחד לא מכריח אותך... אין לי כוח כרגע להגיב על הכל, אבל אני כן אגיב על "היהדות בשבילי היא סבא וסבתא שעברו שואה שלמה רק בגלל יהדותם" ו"מותרים על דבר שאנשים מתו בכדי לשמור". שאלה אחת קטנה... האם רגשי אשמה הן סיבה מספקת לדעתך להשאר בדת שלא מתאימה לי?

רגשי אשמה?

לא רשי אשמה אם כי גאווה והיסטוריה. לאחר שחקרתי אותה קצת יותר גיליתי שהיהדות היא דת שבהחלט מתאימה לי. אני חושב שבסופו של דבר כל דת יכולה להתאים לכל אחד, רק צריך לדעת איך להסתכל על זה. יחי אנג´ליקה הראל

"רק צריך לדעת איך להסתכל על זה"

ברור שהיהדות יכולה להתאים לי, אם אני אעוות אותה לגמרי ואגיד שביהדות שלי לא מאמינים במה שכתוב בתנ"ך, ושביהדות שלי אין צורך לקיים מצוות. אבל אז זה כבר לא יהדות... תשאל כל דתי, והוא יגיד לך שהיהדות בנויה על המצוות. אני חושבת שקראתי כאן שאתה לא מקיים את המצוות, תקן אותי אם אני טועה.

המצוות היחידות ביהדות שמקורן האל

הן 10 הדברות. עליהן אני משתדל לשמור. כל השאר הם חוקים שנובעים מפרשנויות של מנהיגחם

Il Duce

New member
אז אתה קראי

ברכותי. להזכירך, בימינו הקראים אינם נחשבים יהודים והם נעלמו לפני זמן רב בין דפי ההיסטוריה.

Remirat

New member
דווקא לא...

הקראים לא נעלמו... פעם אחרונה שבדקתי היה להם בית כנסת ביפו... מקום יפה, אנשים נחמדים...

Remirat

New member
אולי לא הבנתי...

אך האם הודעתך רומזת ש"גויים" אינם אנשים? (דרך אגב, מכל זרמי היהדות, הקראים הם הכי נחמדים)

sandchicken

New member
אא"א

קראים אינם נחשבים ליהודים, עד כמה שזכור לי - אפילו בעיני עצמם.

Remirat

New member
אולי לא הבנת אותי...

אבל בהודעתי המקורית לא היה זכר למילה "יהודי". ציינתי שהם *אנשים* נחמדים, ועל זה ענו לי "גויים נחמדים....."........

L e s t a t

New member
אויש, רמירת באמת..

כתבת בבירור: "מכל זרמי היהדות, הקראים..." בלה בלה בלה בכל אופן, סנדצ´יקן פירש את זה כאילו התייחסת לקראים כאל זרם יהודי.

Remirat

New member
תסלח לי טל...

אבל מתי פעם אחרונה דיברת עם קראים? משאלות שאני אישית שאלתי, הם כן מחשיבים עצמם יהודים. הם מאמינים באל היהודי, ועוקבים אחר חוקי התורה (*תורה*, לא תנ"ך).

Anthropos

New member
כידוע

"אתם (יהודים, א.) קרוין אדם ואין הם (הגויים, א.) קרוין אדם" בכל מקרה, אמרתי את מה שאמרתי כי הנושא היה יהדותם של הקראים ולא אישיותם.

korinalir

New member
רק בקשר לשואה

השואה זאת סיבה מצויינת לא להאמין באל היהודי איך הוא הרשה שיקרה דבר כזה לעמו שלו?. תאמין לי שאני ממש לא מסוגלת להבין איך ישנם ניצולי שואה דתיים. פשוט לא קולטת את התופעה. ואגב אני לא ויתרתי על הלאום היהודי רק על הדת ובעצם גם עליה לא ויתרתי כי אני באה ממשפחה אתאיסטית לחלוטין אמא ואבא סבא סבתא כווולם
אז תבין שגם הדת הפגאנית ה"חופשית" כמו שאתה קורא לה היא הוספה ולא ויתור בשבילי ע"פ הסביבה ממנה אני באה עצם האמונה במשהו גם אם הוא אינו מוגדר הוא הוספה ולא ויתור.

adam_a

New member
../images/Emo45.gif

סוף סוף הודעה שמצדיקה את האגודל הבשרני (להלן-
)
אדם

הבהרה וכן התנצלות.

ההבהרה- בעודעותי רציתי להעביר תחושה אישית בלבד, תחושה שאינה בהכרח מחויבת למציאות עקב היותה תחושה. התנצלות- פתיחת העץ אולי לא היתה במקום, וכן אני מתנצל על שכיניתי את הדבר הזה כטראנד חולף, שכנראה שלרובכם הוא אינו דבר כזה אני מתנצל על הבלגן בין השאר וזהו רציתי לרשום "הניפרד כידידים" אך אני עדין מתכוון לשרוץ פה מידי פעם היות והנושא מענין למדי של מי שרק רוצה הראל

למעלה