למה לעזעזל מדברים בפורום מ``דב על פנטסיה מפגרת!!!!??

RED_BARON

New member
תגובה

כמה דברים: 1.הדבר הוא הפוך מי שקורא פנטזיה מתימר להיות אינטלגנט (אבל הוא הפוך מזה)(משהו בין היפי לנרקומן שלקח טריפ ונדמה לו ש דרקונים עפים מסביב לביתו 2.לא קראתי תשובה למה בכל זאת בפורום זה כותבים על FANTASY!!! 3.אני לא מקבל הוראות ואיומים מאנשים שהמלה ``מפגרת`` מעליבה אותם (מן הסתם זה אותם אנשי פנטזי הגותים)

רוזבד

New member
תשמע

מה שאמרתי זה לא הוראה ולא איום אתה אולי רואה את זה כך אך דברי לא נאמרו בטון של איום

Kahlees

New member
בנוגע לנאמר לעיל (KAHLEES&RED_BARON)

פנטזיה: כל מה שלא רציתם לדעת לאור התרבות תרבות הפנטזיה בארץ ובעולם אני רואה מחובתי כאזרח מודאג לבשר לכל קהל קורי הספרים הישראלי מספר עובדות חשובות אשר מהן לרוב מתעלמים כל הקשורים בתעשיית ותרבות הפנטזיה לכל סוגיה. 1) לא אחת ניתן לשמוע חובבי פנטזיה טוענים כי זאת קדמה למד``ב (לאיטיים: מדע בדיוני). רבותיי זוהי טעות ! המד``ב בצורתו המודרנית הופיע לראשונה באמצע המאה 19 מאת סופרים מפורסמים כגון ז`ול וורן (20000 מיל מתחת למים וכו`..). לאומת זאת הפנטזיה הופיעה רק במאה ה20 עם יציאת סיפרו של ג.ר.ר. טולקין ``שר הטבעות``. ספרו ``הוביט`` אשר הופיע לפני כן נחשב כספרות ילדים (אגדה) לכל דבר! אנשים הטוענים לעבודות קדומות יותר כנראה מתבלבלים עם ספרות אימה וספרות פאן-מיתולוגית. לזרמי ספרות אלו אמנם הייתה השפעה על הפנטזיה המודרנית אך אין זה אותו זרם ספרותי. 2) רבים מאמינים כי ספרות הפנטזיה התפרסמה מהר יותר ובעוצמה רבה יותר מאשר מד``ב. טעות מספר 2! הספר ``שר הטבעות`` אשר ראה אור ב1937 לא היה מציאה גדולה. ספר זה התפרסם ברבים רק בשנות ה70! עם התרבות תרבות ההיפים הבטלנים והנרקומנים משום שספר זה התאים לרגשי הנחיתות שלהם וחוסר התאמתם למבנה הסוציאל-פוליטי של העולם המציאותי ולכן הם חיפשו מקורות השראה אלטרנטיביים והם אף השתמשו בסמים בכדי ``לעלות`` לעולמות ``מרוחקים`` אלו. לאומתם ספרי המדע הבדיוני התפרסמו בקרב מורים ואנשי מדע אשר ראו כי שילוב של הנאה ספרותית עם חומר לימוד מדעי הוא אחד הדרכים להעלות את רמת ההשכלה בין בני-נוער ו``לדחוף`` אותם לחיים פרודוקטיביים יותר בעולם המציאותי! 3) נבחן את פופולריות הפנטזיה מבחינת קהל הקוראים. (לכל המעונין: היכולת לקרוא ספר אינה מראה על רמת אינטליגנציה גבוהה כמו שרבים חושבים!). ספרי הפנטזיה פופולריים בעיקר בין זרמי תרבות מודרניים קיצוניים ורפורמיים (אם לא לומר אנרכיסטיים בדעותיהם) כגון: היפים (ראה פיסקה קודמת), עובדי השטן, פריקים למיניהם, גותי Goth, חסידי דרואידיזם, מאמינים בדעות קדומות למיניהם ואלו המאושפזים במחלקות פסיכיאטריות. לאומת זאת חובבי מד``ב הם לרו תלמידים וסטודנטים הרואים בספרי מד``ב דרך לשלב בין הנאה ספרותית ולימודים העוסקים במדע אמיתי. 4) שמעתי טיעונים רבים כי הפופולריות של פנטזיה בקרב האוכלוסייה הכללית (לא חובבי פנטזיה או מד``ב) גבוהה יותר מאשר זאת של מד``ב. טיעון מוטעה לחלוטין! את סרטי הפנטזיה ניתן למנות על יד אחת בעוד סרטי מד``ב הם תעשייה פורחת וענקית ( מלחמת הכוכבים, מסע בין כוכבים, גברים בחלל, מאטריקס, היום השלישי, ארמגדון וכו`.. וכו`.. וכו`.. נשמע מוכר?). המצב דומה גם עם סדרות ואל תגידו לי ``הרקולס`` ו``זינה`` זוהי ספרות פאן-מיתולוגית מודרנית גדושה בטריקים של מארקטינג פירסומי זול וערך ספרותי של שילוב בין אופרת סבון ואקשן הוליוודי דל תקציב. מהצד של מד``ב: מסע בין כוכבים, בבילון 5, סטארגייט, וכו`.. שמעתי כי סיבת המצב היא שאי אפשר להמיר את הפנטזיה לסרטים וסדרות בגלל קשיים באפקטים המיוחדים. תשובתי: בולשיט!!! רמת הטכנולוגיה המיושמת כיום ביצירת הסרטים יכולה ליצור כל אפקט דרוש. שמעתי גם תענה שהפילוסופיה ה``גבוהה`` שבה משתמשים בהסברים בספרי הפנטזיה אינה מתורגמת למדיום טלביזיוני. התשובה לכך היא פשוטה: אם בסרטי מד``ב ניתן לתת הסברים די מפורטים לגבי טכנולוגיה ויישומיה בהתפתחות העלילה מבלי לשעמם את הצופה, בסרטי פנטזיה יהיה צורך בדיון פילוסופי ארוך וחסר משמעות משום שהו מתבסס רק על השקפותיו הפרטיות של הסופר וכולם יודעים שלשכנע כהל עם מילים ``חכמות`` לגבי אמינותו של טיעון אישי אינו חומר טלביזיוני פופולרי. 5) האינטליגנציה של ספרי הפנטזיה: ספרי הפנטזיה הם לא יותר כיסוי עלוב לסרטי פורנוגרפיה וסרטים גדושים באלימות ללא כל ערך ספרותי, לימודי, ופילוסופיה שבלי ה``מעטפת`` האקזוטית של אווירת ימי הביניים לא היו רואים אור בגלל צנזורה. הדוגמה: התמונה הראשונה העולה במוחו של אדם השומע ``פנטזיה`` הוא זה של אישה ערומה הלבושה רק בחלקי שריון בתפזורת אסימטרית האוחזת ביד אחת בחרב שאורכה 3 מטר ומשובצת בגולגלות ורכובה על יצור דמוי לטאה מוטנטית. 6) עתידה של הפנטזיה: בכל דור עמים שונים יוצרים לעצמם מיתולוגיות המבטאות את השקפותיהם ודמיונם של אנשי התקופה. בזמן יוון הקדומה המיתולוגיה יצגה את הבנתם של אנשי התקופה את התופעות הסובבות אותם. הס יצרו אלים חזקים וגיבורים אשר נלחמו בהם הם תיארו כלי נשק קסומים אשר נוצרו עיי האלים וניתנו לבני האדם. זוהי תקופה והבנתה! המד``ב הוא המיתולוגיה המודרנית בה אלים הוחלפו בחיזרים גיבורים בחוקרים וחיילים חרבות קסומות ומרכבות אש בטכנולוגיה חיזרית המוסברת לפי ידע מדעי עכשווי הזמין ל

dragoran

New member
מד``ב מול פנטסיה

ראשית רצוני להתחיל בזה שאני חובב מד``ב מושבע אבל מה שרשמת זה הכמות הגדולה ביותר של שטויות שקראתי מזה זמן רב P-: עם כל הכבוד למד``ב ויש לי כבוד רב כפני הזאנר הזה (לדוגמא סדרות שלמות של ספרים כגון סדרות של מלחמת הכוכבים, סדרות של בבילון 5 שהקלטתי את כל הפרקים שיצאו בארץ ומסע בין כוכבים) הזאנר שמכונה פנטסיה הינו זאנר מכובד לא פחות !! לגבי סרטים האם ``הנסיכה הקסומה`` ו``ווילו והנסיכה`` ו``הסיפור שאינו נגמר`` שהם קלאסיקה קולנועית לפי רוב הדעות הם סרטים של היפים או מסוממים ?? אני לא יודע למה אתה כל כך מריר לגבי פנטסיה אבל כמו שמו זאנר זה הוא פנטסטי וחברי הפורום יתקנו אותי עם אני טועה אבל חובבי מד``ב בד``כ אוהבי גם פנטסיה בגלל שתמצית הדברים היא אותו דבר רק המסביב שונה - כוונתי היא שהערכים והסיפור בד``כ אותו דבר אבל הסביבה שונה (עתידנית מול פנטסטית) אני מחכה לתגובתך בפורום Dragoran

הייזל

New member
בואו נקצר

לא נעלבתי מהמילה ``מפגרת``. קשה להעלב ממישהו שכותב נושא עם ה`. הערתי לך על הכיוון הכללי שראיתי בברור שאתה הולך לקראתו. לצערי צדקתי. זכותך לדעתך שלך. אבל ממה שתיארת כפנטסיה ברור לי דבר אחד. אתה קורא את החומר הלא נכון! התמונה שתיארת לקוחה מכל הציורים הסקסיסטים של משחקי תפקידים. לא אתווכח איתך מי קדם למי זה לא משנה. אבל לפחות תבדוק את המקורות שלך לפני שאתה מתקיף. האם אתה מודע לזה שאפילו אסימוב כתב ספרי פנטסיה? גם לא אתה קורא היפי מסומם? פנטסיה על צורותיה השונות ליוותה את המין האנושי מאז שהוא שקיים דמיון אנושי ןמהמעט שאני רואה בזמן האחרון מד``ב ופנטזיה מתערבבים זה בזה. לא הייתי קוראת ל``מלחמת הכוכבים`` מד``ב הוא יותר פנטסיה עתידית. האמת היא שהספרות היפה כפי שהיא מקראת מתיחסת יותר ברצינות לפנטסיה מאשר למד``ב. ומה זה אומר לך?

RED_BARON

New member
לאנשי פנטזיה ה``אינטלגנטים``!

1) תפסיקו לזיין את השכל עם טעויות כתיב וכתב לא כולם צברים במדינה (לצערכם) ואם אתם חושבים שאתם עושים רושם עם זה שאתם כותבים בלי שגיאות כתיב אז אתם טועים ו בגדול ולכו תחרשו עוד קצת על שיעורי הבית! 2)*מלחמת כוכבים``-פנטזיה עתידנית -IN MY ASS!! לא ידעתי שבפנטזיה משתמשים בStar destroyers ו במחוללי מגינים ו בטורפדות פרוטון. 3)מאיפה הטענה שמסע בין כוכבים זה לא אינטלגנטי? כי זה לא מורכב?

הייזל

New member
להזכירך

ב``מלחמת הכוכבים`` מדובר במלחמה בין האבירים של כוחות הטוב ובין האבירים של כוחות הרוע, נסיכים וכו` וזה אם לא שמת לב בדיוק החומר שפנטסיה מתעסקת בהם. ``מסע בין כוכבים`` (לפחות הסדרה המקורית) נחשבת ע``י סופרי מד``ב ``קשה`` כאופרת חלל בעיקר בגלל שכל התשובות שלהם קלות, הם נורא פולטיקל קורקט, תמיד יש סוף טוב ותמיד הטוב מנצח. אין שאלות קשות, כל בעיה נפתרת באותו פרק או בזה שאחריו. אתה רוצה לראות סדרת מד``ב אינטליגנטית תנסה את ``וואיגר`` שלפי מה שהבנתי מאד מוצלחת או את ``בבילון 5`` שנחשבת לסדרה מאד אינטליגנטית. אתה בא לכאן בטענות שמבוססות על סדרה של ספרים שיחידי סגולה באמת מתייחסים אליהם כפנטסיה (אני אישית חושבת שהם זבלונים) מבלי שתקרא רשימה ארוכה של ספרי פנטסיה שאפילו ברמה ספרותית נחשבים לטובים מאד. לדוגמא: בעל החידות מהד. סדרת אמבר. בקורי עולם המכשפות. הקוסם מארץ ים. שר הטבעות וההוביט. משחקי כס. סדרת חרב האמת. אם אחרי כל זה עדיין תחליט שפנטסיה היא להיפי מסוממים ובכלל מפגרת שיבושם לך. פשוט אל תקרא. המוטו של המד``ב היה תמיד לבדוק לפני שאתה מסיק מסקנות ומגבש דיעות אחרי הכל חברה של מדענים מפוזרים ייסדה את הז`אנר.

RED_BARON

New member
Star trek

אם ראית רק את הסדרה המקורית שנות ה60 וה70 אז ראית רק אחוז קטן מאוד וויאג`ר ו חלל עמוק 9 זה דבר אחר לגמרי כי זה חדש והיוצרים שלהם שונים (זה לא אומר שהמקורי זה דפוק) וויאג`ר,הדור הבא ו חלל עמוק 9 בעלי עלילה מאוד(!!) מפותחת ולא כל הדברים שם נגמרים בהסכמי שלום או בכניעות (לא כמו השמאלנים אצלנו) בבילון סדרה טובה מאוד אך אינה יכולה להתחרות ב מסע בין כוכבים בנושא STARWARS אתה יודע גם בעולמינו ובזמנינו יש נסיכים ונסיכות ומאבק בין טוב לרע זה לא מאפייני פנטזיה לעומת זאת טכנולוגיה מפותחת והסבר רעיונות הולך לפי חוקי הפיזיקה ההיגיוניים ולא לפי ``קסם`` ו ``כישוף`` תודה בכל אופן על המלצת הספרים

Tanath

New member
פנטסיה או לא?

מוסבר בצורה מדעית? איך מוסבר ה``כוח`` במלחמת הכוכבים?

Kahlees

New member
הכח

הכוח הוא תוצאה של סימביוזה בין יצורים הומאנואידים לבין צורת חיים מיקרוסקופית הניקראת ``מידיכלוריאן``. הסימביוזה היא על בסיס דימיון בתדר גלי המוח ומערכת העצבים ולכן לא כל אחד מתאים. ``טיב`` הסימביוזה הוא פרופורציונלי לכמות המדיכלוריאנים בגוף ומכאן הביתוי ``הכח חזק איתו``. למדיכלוריאנים קשר טלפתי עם אחרים מגזעם והם חולקים מידע עם הגוף המארח ו``מזהירים`` אותו כדי שהם לא יאבדו את אזור ה``מחייה`` שלהם. יש להם גם את היכולת לעוות את השדה האלקטרו-מגנטי הנוצר ע``י האדם ובכך הם גורמים לכוחות הטלאקינטיים.

הייזל

New member
אז מה שאתה אומר זה

שאיזשהו יצור דמיוני כלשהו שמתאים לקבוצות מסוימות של אנשים (יחידי סגולה) היוצר סמביוציה אם המוח שלהם מאפשר להם להשתמש בכוחות אל טבעיים. זה לדבריך הכוח עם נוריד את כל הממבו ג`מבו המדעי. פתפותי ביצים. אני יכולה לקחת כל סיפור פנטסיה, ואני מדגישה כל סיפור פנטסיה, ולהפוך אותו לסיפור מד``ב. אתה חושב ש``שר הטבעות`` (שדרך אגב הוא עולם הרבה יותר מושקע מהעולם של ``מלחמת הכוכבים``) לא יכול להתרחש בעתיד? איפה אתה חי? אני קוראת את שני הז`אנרים ואני יכולה להגיד לך בקלות שההבדל בין שניהם הוא בהסברים ולא בעלילה. לא כל סיפור פנטסיה הוא מאבק בין כוחות הרוע והטוב למרות שזה גורם חשוב. והמד``ב בוודאי שלא מסתכם בסדרות טלוויזיה וסרטים. אני בקלות יכולה לקחת את ``מלחמת הכוכבים`` להחליף את החלליטות בדרקונים ולקבל בדיוק את אותו סיפור. ב``מלחמת הכוכבים`` הטכנולגיה לא משחקת תפקיד. מד``ב לא מתמקד בטכנולגיה בלבד כי אז היה קשה מאד להגדיר את ``סולאריס`` כמד``ב. בקושי יש שם טכנולוגיה. ובקשר למהנדסים מול מכשפים. אני כבר שמעתי מכמה מקורות שונים שהטכנולגיה המתקדמת יכולה להיחשב בקלות למעשה כשפים. אם סקוטי מאינטרפיז היה מגיע לעולם של ``שר הטבעות`` או לעולם של ``כישור הזמן`` הוא לא ממש היה מצליח להסתדר אבל אני יכולה לראות את גנדולף או בלגראת מסתדר מצויין בעולם של ``מלחמת הכוכבים``. אני חושבת שאני מזהה אצלך בעיה קשה של יהירות. מד``ב ופנטסיה ם ז`אנרים קרובים מאד עד שלפעמים הגבולות מטשטשים. קסם ומדע יכולים להחליף אחד את השני.

RED_BARON

New member
התקדמות

אני שמח סוף סוף שאתם אנשי פנטזיה המלומדים הפסקתם להתייחס לטעויות כתיב וכתב בשפה העברית ולהראות עד כמה אתם מדוקדקים ואינטלגנטים.

הייזל

New member
נסיגה

אנחנו לא מנסים להלחם בדברים שאי אפשר לשנות. ודרך אגב לא ראיתי אותך מגיב לשם דבר שאמרתי.

RED_BARON

New member
תגובה

מה יש להגיב אם אתה מכחיש אפילו דברים שהוסברו בסרט (מלחמת הכוכבים) ומה כבר אפשר להגיב על הרעיון האימבצילי של החלפת הטכנולוגיה בקסם אולי גם תשנה את חוקי הפיסיקה ותגידי שהעולם יכול להסתדר עם כוחות הקסם שאי אפשר להסבירם ואף סופר פנטזיה לא יכול ולא רוצה להסבירם כי זה מובן -- אי אפשר להסביר קסמים כי הם לא הגיוניים לכן גם תפסיקו את הקבלת הפנטזיה למד``ב רק בגלל שאתם קוראים את שניהם סה``כ אני רואה שאתה ממשיך את ההתנשאות שלך עם טעויות הכתב והכתיב חבל שזה פורום בעברית אחרת הייתי תוחב לך את הטעויות ל%#^#

הייזל

New member
חבל על הזמן!

אני לא דון קישוט אני לא נלחמת בתחנות רוח. אני לא מתווכחת עם אנשים שמחפשים וויכוח ואפילו לא מנסים להקשיב. פנטסיה לא מוצאת חן בעיניך? זבש``ך! אל תקרא פנטסיה, על תקרא על פנטסיה ותשמור את הדעות הקדומות של לעצמך וגם את השפה הגסה שלך. בפעם הבאה שאני מוצאת הודעה שלך בשפה שאתה השתמשת פה מההתחלה אני אפילו לא מסיימת לקרוא אותה. אני פשוט מוחקת אותה ולעזאזל אם מה שתגיד חשוב או הרה גורל. לא מוצא חן בעיניך לך לפורום אחר!

dragoran

New member
מסע בין כוכבים והגיון

בהמשך לדיון המעמיק שבו פנטסיה הוצגה כחסרת הגיון ומסע בין כוכבים הגיונית ומדעית שאלה אחת יש לי: בסדרה חלל עמוק 9 יש צורת חיים ששמה אודו והיא משנה צורה. את זה אני יכול להבין אבל איך היא משנה את המסה שלה ? זה קשה לי להבין בצורה מדעית מכוון שהדמות משנה את עצמה מדמוי אדם בוגר למגש וכוסות שדמות אחרת יכולה להרים בקלות וזה קצת לא מדעי (זה גובל בפנטסיה לדעתי אולי אפילו חס וחלילה קסם) חוץ מזה איך ל``כוח של מלחמת הכוכבים יש צד טוב ורע אם זה בסך הכל צורת חיים סימביוטית כפי שאתה אומר ? אני מקווה שאתה מתחיל לראות קווי דימיון בין הזאנרים ואם לא אני מוכן (ולדעתי שאר חברי הפורום) להמשיך בדיון כל עוד תישמר בו תרבות הכתיבה (אחרת זה לא דיון אלא סתם ויכוח מיותר). מצפה לתגובתך ולתגובת חברי הפורום

הייזל

New member
הגיון?

איפה יש פה בכלל הגיון? מצד אחד יש לנו סיפור על קבוצה של אנשים שמסוגלת לתקשר ביולוגית עם יצורים מיקרוסקופיים, שזה באמת נהדר אבל... למה רק הם? למה רק בעתיד? למה כיום אין יצורים כאלה? למה כוחות הרוע(כלומר הקיסר) שואב כוח ממותם של יצורים? למה זה נשמע לי יותר ויותר כמו דת? מצד שני יש לנו סיפורים שלא מתיימרים להיות מדעיים להיפך והם לא הגיוניים? מצד שלישי, אחרי קריאה חוזרת של כל ההודעות עד עכשיו, עולות במוחי השאלות הבאות: א. האם האדם שקורא לעצמו ``רד בארון`` (מה שנשמע כלקוח מתוך ספר פנטסיה אולי מסיפורי ארתור) יכול לטעון מצד אחד שהוא כותב בשגיאות כי הוא כותב מהר ואז במקום אחר לטעון שעברית היא לא שפת האם שלו? הוא מוכן להחליט. ב. האם יש לו פיצול אישיות ולכן הוא יצר שני כינויים ויצר בשבילם שני כתובות דואל שונות? ג. את מי הוא חושב שהוא מרשים עם 90+ בבגרות בהבעה עברית? לא אותי! ד. אם הוא רוצה לקרוא לי מתנשאת אין לי בעיה עם זה שעקרא לי מה שהוא רוצה. השאלה היא אם הוא יודע מה פירוש המילה? כי מה פרוש הביטוי חוסר סבלנות הוא בוודאי שלא ידע. בשורה התחתונה מר ``רד בארון`` או איך שהוא לא מתקרא אתה לא תקבע את סגנון הדיבור בפורום הזה. למה שלא תנסה את נענע אני בטוחה שדרימינג ישמח להעיף אותך לכל הרוחות.

למעלה