למה לעזעזל מדברים בפורום מ``דב על פנטסיה מפגרת!!!!??

Tanath

New member
הסבר, אולי

לדעתי לא הבנתם את השאלה של dragoran. השאלה היא לא איך צורת חיים יכולה לשנות צורה או אפילו גודל, אלא איך היא יכולה לעשות זאת מבלי לשנות את המסה שלה. עד כמה שזכור לי, אודו לפעמים הופך לדברים שאנשים יכולים להרים, כמו למשל מגש וכוסות, כפי שdragoran הזכיר. אבל, בצורת האדם שלו, הוא שוקל בערך כמו בנאדם.

dragoran

New member
הבעייה בדיון

כשאני קורא מחדש את התגובות של הדיון הנ``ל אני מגיע למסקנה שהבעייה היא לא עצם הדיון או עצם השאלה או ההשוואה בין המד``ב לפנטסיה אלא שהדיון ירד לפסים אישיים ועזב את השאלה שהיא שאלה דווקא לא כל כך רעה. משום מה אדון RED BARON עושה רושם שאתה נהנה מהויכוח ולא מדיון מתורבת כמו שחלקינו ניסינו לעשות באם אתה רוצה ויכוח זה לפחות תציין את זה בתגובה הראשונה שנדע כמה אתה רציני וכמה אתה מוכן לקרוא את תגובותינו ולהבין אותן (ולא רק להגיב כאילו קראת אותן בריפרוף) ונדע האם לענות ברצינות או לא ! עכשיו הכדור במגרש שלך האם אתה רוצה דיון או ויכוח אם זה דיון שאתה רוצה אז סבבה יש פה חבר מוחות שיכול להציג טיעונים ופרטים מהרבה סדרות ספרים ועוד. ואם אתה רוצה ויכוח אז אולי יפתחו לך פורום מיוחד בתפוז או במקום אחר (או אם חברי הפורום מעוניינים יהיה פה הויכוח) אבל ההחלטה צריכה להעשות............ Dragoran

הייזל

New member
אם משהו מחפש

ויכוחים רק בשביל להתווכח הוא מוזמן לפנות להנהלת הפורומים ולפתוח פורום ``מועדון וויכוחים``.

Kahlees

New member
ההבדל המהותי

את רוב הספרים אותם ציינתה אני קראתי הרבה לפני שבכלל פתחתי את הפה בפומבי והצגתי את דעותי כך שתודה על הרשימה אך היא מיותרת. רוצה להבין הבדל בין פנטזיה למד``ב לפי נוסחה פשוטה? אם מהנדס מSTAR TREK יפגוש במהנדסים מSTAR WARS ומBABYLON5 (ואני ראיתי את כל פרקי הסדרה כולל קרוזייד), להמרות כל השוני בטכנולוגיה הם יבינו אחד את השני משום כשהם ינתחו את הנוסחאות והתהליכים, כולם לבסוף יגיעו לבסיס משותף שהוא: הטכנולוגיה ברמתה כיום!!! יש להם בסיס משותף אחד אותו לא פסל או עיוות לאין היכר אף אחד. מעניין מה יקרה עם הקוסם מ``מכשף`` ממלכת ים (את שמו האמיתי לא נזקיר כדי שלא יתפגר המסכן!) יפגוש את גנדאלף? השניים יבהו אחד בשני במשך שעות ארוכות, לא ימצאו כל קשר משותף. גנדלאף יזרוק בו חזיז מהמטה וכשה זה לא יזיז לו מסיבה ``אסטרלית`` כולשהי (המלווה בהסבר מפורט על שדים ורוחות) הוא יתעצבן וינסה למצוא את השם האמיתי שלו (מכיוון וזה לא מופיע בספר ההדרכה לקוסמים הוא לא יצליח), שניהם יתיאשו ויפנו בחזרה לעיסקיהם חסרי התכלית. את כל זה יקרא חובב פנטזיה ויבלא ימים ארוכים בחיפוש אחר תוכן פנימי עמוק ופילוסופי וכשה לא ימצא אותו הוא יספר סיפורים לחברים שלו על העומק הפילוסופי וזאת בלבד וחבריו לא יחשיבו אותו לדביל. (הסיפור זהה לגבי שאר חבריו)

Kahlees

New member
התשובה

סובבים סביב אותו הנושה???!!! לא יודע מה אתה קראת אבל אני קראתי מספיק ספרי פנטזיה והרבה מאוד סיפורי מד``ב בכדי להבין שיש הבדל משמעותי מאוד בין הז`אנרים ולא שוני ברקע. בסיפורי מד``ב הטכנולוגיה היא רק רקע ``אקזוטי`` לסיפור רציני עם זיקה לעולם המציאותי. תוך כדי קריאה הקורא ילמד עובדות מדעיות והיסטוריות לגבי העולם המציאותי ואיך עולם זה התפתח למציאות אותה מתאר הספר. לצורך ההבנה הקורא יזדקק לידע מדעי, כללי והיסטורי ובכך יעשיר את עצמו בידע זה בנוסף להנאה אותה הוא יקבל מהקריאה עצמה. כל הנאמר בספרי מד``ב מתבסס על בסיס מציאותי הזמין לקורא ובכך הספר יראה מאין פרודיה על עולמנו שלנו. הסיפור יוכל להיות מועבר לרקע המאה ה20/21 מבלי לעבד את משמעותו!!! בסיפורי פנטזיה הרקע הוא הכל!!! הסיפור אינו יכול להיות ``מושחל`` להיסטוריה של עולמנו משום שהוא אינו מתבסס עליה ולכן אינו יכול להוות מאגר מידע או אפילו ``קצה חוט`` לצורך לחפש מידע וללמוד. ספרי הפנטזיה אינם מבוססים על עובדות מדעיות כלשהן ולכן גם אפיק מידע תכליתי זה חסר בהם. אפיל הרעיונות הפילוסופיים המוצגים בספר הנם חסרי משמעות משום שהם אקטואליים רק למציאות אותה יצר הסופר. הדרך היחידה בה אפשר לקרוא ספרי פנטזיה היא להימנע משאלת שאלות, ירידה לעומק הדברים וחיפוש משמעות!!! אדם אשר מוכן ``לבלוע`` מידע חסר משמעות ולא לשאול שאלות באוד הוא רואה בעצמו אינטליגנט גדול הוא: דביל חסר השכלה!!! אז מה ניתן לומר על אדם אשר קורא על שתויות שיכולות להיתקים רק במוחו של נרקומן ב``טריפ`` או חולה קדחת עם טמ``פ 41 מעלות???!!!

Boojie

New member
איזה ספרי פנטזיה קראת, יא אין-טליגנט?

תן לי לנחש - רומח הדרקון, כישור הזמן, אולי שאנארה לגיוון? ניסית לקרוא דברים קצת יותר רציניים? אני למשל סיימתי עכשיו את ``קללת הלורד פאול``, שאפילו למישהי כמוני שלא אוהבת פנטזיה, הוא משובח בהחלט. ספר מצוין (אם כי הרבה ימצאו אותו כבד). המציאות היא, שיש זבל בכל ז`אנר. יש זבל במד``ב, יש זבל בפנטזיה, ויש גם זבל במתח, אימה, סיפורת וכולי. אם אתה בוחר לקרוא דווקא את הזבל ולא את הספרות הטובה, אתה יכול להאשים רק את עצמך. ואגב, אדם שבחר את הכינוי שלו מתוך מסע בין כוכבים, אין לו עד כדי כך על מה להתגאות. מסע בין כוכבים לא בדיוק נחשבת העילית האינטליגנטית של המד``ב, אתה יודע.

Kahlees

New member
רומח הדרקון-הא,הא,הא!!!

רומח הדרקון הוכרז על-ידי מרבית מחברי אספני הפנטזיה כזבל סיפרותי טהור ולכן אפילו לא קראתי אותו. באשר למה כן קראתי: ספריו של טולקין(כולם, כולל הסילמאריליון, ``גאוות הפנטזיה``) אנטרופולוגית סאנקטואריום, רבים מספריו של ניק פרומוב (אחד ``הגדולים`` של הפנטזיה הרוסית), ספריו של מייקל מרקוק (אולי שמעת עליו?) ואוד רבים אחרים...

רוזבד

New member
סליחה?!

מה זה אמור להביע כל הערמה הזאת של השטויות האלו? מה זה כל הזיבולי מוח על פנטזיה ? לא מתאים לך פנטזיה ? לך תחפש מה שכן מתאים לך במקום אחר

Boojie

New member
ידידי היקר, אני לא יודעת מה אתה יותר

טיפש או רדוף דעות קדומות. שניהם, מן הסתם. תוסיף לזה גם גזען, חסר סובלנות מינימלית, ושחצן. הייתי מוסיפה עוד, אבל אני לא בטוחה שתבין את המילים. ואגב, לפני שאתה כותב הודעה שמשמיצה את האינטליגנציה של חובבי פנטזיה, אולי כדאי שתעביר עליה בדיקת איות, ככה, כדי להימנע מפדיחות. בברכה, Boojie חובבת ואספנית מד``ב רצינית, מנהלת קהילת מד``ב ב- IOL, ושונאת שמוקים יומרניים.

Kahlees

New member
מה, באמת?

טיפש? טיפש הוא אדם אשר אין לו דעה אישית והוא משתמש בדעותיהם של אחרים חכמים ממנו כדי להראות חכם. הדעות אותם היצגתי הנם דעותי שלי והן נובעות מנסיון אישי עם סיפרי פנטזיה ואנשים רבים מקהל הקוראים שלהם. רדוף דעות כדומות? כפי שכבר אמרתי יש לי מספיק ויותר ידע להעביר ביקורת אינפורמטיבית הן על הספרים והן על הקוראים. גזען? גזען הוא אדם אשר משמיץ או מקפח גזע אחר ללא סיבה חוץ מהיותו שונה. איזה בדיוק גזע השמצתי או קיפחתי? מבחינת גזעים אני מאוד סובלני! חסר סובלנות? אני הצגתי את דעותי שלי ושל רבים אחרים בגלל שאני מאמין בדרכי ורוצה שאנשים ידעו את האמת משתי הצדדים. לא קראתי לאף אחד: לגנוב, לרצוח, לשרוף ואף לא עשיתי כך בעצמי משום שאני מאמין בחופש הביתוי וזכויות הפרט. אז מה כל-כך לא סובלני בי, הא? השגיעות נובעות מהעובדה שאין לי את כל החיים להעביר בפורום הזה ואני כותב מהר מאוד, חוץ מזה את כל הספרות אני קורא באנגלית כך שאין לי הרבה ניסיון בעיברית. בגרות החיבור שלי אגב היא 90+ לכל המעוניין. זרקי כמה מילים יע ``אינטליגנטית`` וניראה...

preacher

New member
לא נכון עובדתית

סיפורי הפנטזיה התחילו לפני טולקין!!!! אדגר רייס בירואוז, כותב טרזן, כתב הרבה ספרי פנטזיה בתחילת המאה. סיפורי ההרפתקאות שלו התרחשו לכאורה על מאדים אך כללו מפלצות, נסיכות וכו`. לאבקראפט כתב סיפורי אימה שהכילו פנתיאון אלים על טבעי מפורט ביותר, בשנות העשרים. א. ר. אדיסון כתב את the worm ouroboros ב- 1922. לורד דאנסני כתב פנטזיה לפני טולקין. את בראם סטוקר מיותר להזכיר. ואת מרי שלי.

Kahlees

New member
תיקון קטן

את סיפוריו שלבירואוז אני קראתי ובשום פנים ואופן אין אלו סיפורי פנטזיה! אני בהחלט מודע לספרים האחרים אשר ציינתה אם כי לא את כולם קראתי. שים לב שב``מאמר`` שלי כתבתי בפירוש ``פנטזיה מודרנית`` הספרים אותם ציינת אינם נכללים בקטגוריה זו (אלו יותר אגדות עם זיקה מיטולוגית), ובטח שאני לא משווה אותם למד``ב מודרני פשות בגלל ההפרש התקופתי, אך הרשה לי לומר כי כל אילו אינם אפילו באותה הרמה עם יצירותיו של איזיק אזימוב וסופרי מד``ב קלסיים אחרים!

ORLANGUR

New member
הגנה על עולמו הנפלה של פנטסיה!

לדעתי ירידות שלהם על העולם הנפלה של פנטסיה הוא סתם ניסיון להוכיח מה שהוא לעצמכם! אתם ממש כלום בעולם של מדע בדיוני, בגלל שיש מליוני כמוכם ואתם 1 מ1000000. לאומת זה תראו לי שני בני אדם (שקראו יותר מספר אחד בנטסיה), שספרים שהם קראו זהים! לכן כל אחד מאיתנו (קוראי פנטסיה) הוא מיוחד במינו! אני מחכה לתגובתכם!

הייזל

New member
כמה דברים

א. הפנטסיה הרבה הרבה יותר ותיקה מהמד``ב. ב. שפה כמו שלך לא מקובלת כאן. ג. לא מוצא חן בעינייך לדבר על פנטסיה? יש בפניך כמה אופציות: 1. לעזוב. 2. לא לדבר על פנטסיה. ד. אם המטרה שלך היא להרגיז אז יצא שכרך בהפסדך. אתה עכשיו על הכוונת שלי. לא תהיה אזהרה שניה!

STORM BRINGER

New member
למה לעזאזל אנשים שמתיימרים

להיות אינטיליגנטיים בגלל שהם לא קוראים פנטזיה כותבים בשגיאות כתיב

ORLANGUR

New member
תגובה!

שלום לכה בחרתה שם מאוד יפה! האם קראתה את כל הסיפורים על ה``אלריק ממליבונה``. אם כן תן לי שם של אחיכה! זות חידה!

למעלה