"למה?"?!
מגיל קטן כל הסביבה תוקעת לנו בשכל שהמקצועות הכי חשובים, שיבנו לנו את העתיד, זה מתמטיקה ואנגלית. בתיכון הכל מונע ע"י זה- כדי להתקבל למגמה טובה צריך אנגלית ומתמטיקה, כדי להתקבל לאוניברסיטה בד"כ צריך לפחות 4 יח"ל של המקצועות הנ"ל. בסופו של דבר, בחיים לא תצטרך תנ"ך, או ספרות [למרות שמומלץ לדעת- אל תתפסו אותי במילה], אבל אנגלית ומתמטיקה הם בסיס שמשמשים בהרבה תחומים. למה מישהו בלי בגרות במתמטיקה, כל הדלתות נסגרות בפניו- ודווקא הדלת להיות מורה פתוחה לרווחה? איפה שומעים על דבר כזה? כמובן שאני מדברת בהקצנה, אבל בסופו של דבר אנשים עם ידיעות, ברובם, מתקדמים יותר בחיים. מקצוע מורה זה נחות בשבילם. הוראה קיבל את הרושם כ"מקצוע לאנשים שדלתות אחרות סגורות בפניהם"/"ברירה אחרונה" וכו', מעטים הם המורים שבאמת אכפת להם מחינוך. ושוב, אני מדברת בהקצנה, אנא לא להעלב. וזה מתחיל עם העניין הזה, אנשים בד"כ רוצים להצליח ולהגיע גבוה בחיים שלהם. מורים בישראל לא מקבלים כבוד אפילו מרוב התלמידים שלהם. למה שמישהו שיש לו ידיעות טובות, שסיים אוניברסיטה, עם שאיפות בחיים- ירצה להיות מורה עם שכר מינימום ועמידה יום יום מול כיתה של 40 פרזיטים שלא אכפת להם מכלום?