SupermanZW
Well-known member
אתה כנראה לא יודע כמה קל לבזבז מיליון דולר ולפי הדברים עליהם אתה מתכנן להוציא את כספך תוכל לבזבז מיליון דולר תוך שלושה חודשים, אחר כך תדפוק את הראש בקיר ותשאל את עצמך למה עשית את זה.אני אוהב את איך שאתה פשוט לוקח מושגים כלכליים וממציא להם הגדרות לפי מה שנראה לך.
זה לא באמת באשמתך שאתה נאלץ לעשות את זה וזאת לא הבעיה הכי גדולה פה. הכלכלה היא מדע שכל כמה שהוא רציני, יש בו משהו ממש דפוק, בצורה הזאת ובמובן הזה שבשעה שגדולי חוקרי הכלכלה כבר רצים קדימה, בינתיים מושגי יסוד כמו "שפל", "עשיר" ועוד דברים בסגנון הזה, מעולם לא הוגדרו כהלכה ובצורה מסודרת, כך שכל הבסיס כולו הוא למעשה רעוע בצורה עלובה, פתאטית, לא פרודוקטיבית ושמאוד מעכבת את ההתקדמות מאוחר יותר בהמשך הדרך.
זה כשלעצמו, זה משהו אחד, אבל הדבר האחד הזה, מאלץ אנשים, לדוגמה אתה, להמציא משמעויות והגדרות משלהם, שזה כבר דבר אחר, והבעיה פה, היא שאנשים, לדוגמה אתה, הם אידיוטים, אז ההגדרות שלהם שגויות (בלי קשר לעצם זה שגם הגדרות נכונות אין מבחינה רשמית, כי כאמור, המושגים לא הוגדרו כראוי מעולם. ממש בלי קשר לזה, כי העניין הוא, שגם כשיגדירו לבסוף, ההגדרות של המושגים עדיין לא יהיו ההגדרות שהאנשים הפשוטים [לדוגמה אתה] בטיפשותם, נותנים למושגים המדוברים, ולכן ההגדרות שאתם נאלצים להמציא הן שגויות, נקודה).
אחרי זה, מה שקורה זה מצב עוד יותר גרוע מאשר חוסר הבהירות, כי במקום חוסר הבהירות, עכשיו כל אידיוט מחזיק בהגדרה פרטית משלו, שזה רע מאוד, שהיא גם שגויה, שזה גרוע יותר, ואז הולך ופועל על-פיה בהמשך הדרך, שזה כבר הכי גרוע.
רוצה לשמוע סוד?
שפל גדול זה לא ירידה של 15% ברמת החיים.
נכון שאתה בשוק? נכון שאתה בהלם? נו, כן, אני יודע. אתה:
צפה בקובץ המצורף 112948
ההגדרה שלי, שלא משנה מהי התשובה האמיתית, היא הרבה יותר קרובה למציאות כי בואו נהיה כנים זה עם זה, אני הרבה יותר חכם ממך, היא קריסה של מינימום שני שליש מערך שוק המניות, כלומר 66.6%.
רוצה לשמוע עוד סוד?
עשיר זה לא "הון נזיל של 2.2 מיליון דולר ארה"ב ומעלה הוכנסה שנתית נטו של חצי מיליון דולר ארה"ב ומעלה, נכון ל2023".
אתה, צורח בהלם ובאימה אחרי שאני מפריך אחת אחרי השנייה את כל התפיסות והאמונות שלך וכל העולם שלך מתחיל לקרוס סביבך:
ההגדרה הלוקה בחסר של ימינו אנו ולפני שאנשי מדע הכלכלה יתאפסו על עצמם (מי יודע? אולי בזכותי. אני הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה לא רק של הפסיכולוגיה וזאת הודות לעצך כך שכתבתי את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בגיל 16, אלא גם בהיסטוריה של הכלכלה, כי כתבתי את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של הכלכלה בגיל 17, לא כולל מה שאני הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של ההשקעות וכן הלאה וכן הלאה) היא שאדם עשיר הוא מי שלרשותו הון ורכוש רבים במידה ניכרת מהנדרש לקיומו.
צפה בקובץ המצורף 112957
אם ננסה לדייק את זה לכדי משהו מדויק מספיק, ושאפשר לעבוד איתו, אז עשיר, לפי ההגדרה שלי, שלא משנה מהי התשובה האמיתית, היא הרבה יותר קרובה למציאות כי בואו נהיה כנים זה עם זה, אני הרבה יותר חכם ממך, היא מישהו שיש לו לפחות מיליון דולר אמריקני, או סכום שווה ערך במטבע אחר (אצטרך להמשיך ולדייק את הגדרתי בעתיד, אבל בינתיים זה יספיק).
אם יש לך עוד שאלות, אז מאור פז אלוהיך נמצא ממש כאן.
מיליונר בדולרים זה מישהו עשיר. נקודה. סוף סיפור. לא יהיה לי רק מיליון דולר. יהיה לי הרבה יותר. סיימתי את דבריי. אתה רשאי להשתחוות. מלכך ממתין.
צפה בקובץ המצורף 112959
עכשיו, חשוב רגע, מה זה מיליון דולר? זה בכלל לא הרבה כסף. הבית של ההורים שלך שווה יותר ממיליון דולר ואתה בעצמך אומר שהוא יחסית צנוע ויש לך בו קומה מתוך שתיים. בתי יוקרה מתחילים מ4 מיליון דולר, אז מה זה מיליון? דירה ממוצעת עולה חצי מיליון דולר, פי 2 מהממוצע זה לא כל כך רחוק מהממוצע, זה בערך תחתית החמישון העליון. מיליון דולר היום זה מה שמיליון שקל היו ב1985, ומיליון שקל מעולם לא נחשבו סכום מרשים. מיליון דולר בקרן פנסיה יאפשרו לך פרישה נוחה אבל לא יאפשרו לך "להשתולל". מצד אחד אתה רוצה למבורגיני אוואנטאדור מצופה זהב ומצד שני הקריטריון שלך לעושר הוא מיליון דולר, שמן הסתם לא יכול לקנות את זה ובכלל לא יספיק לאורח חיים של אדם עשיר. לא ידעתי שהקריטריון שלך לעושר הוא בכזה סטנדרט נמוך. טוב שלא כתבת מיליון שקל, שזה פחות משווי של הישראלי הממוצע. קח בחשבון שדירה ממוצעת בישראל עולה שני מיליון ש"ח. מה השלב הבא? תגדיר משתכרים שכר מינימום כאמידים בגלל שדמי הכיס שלך נמוכים משכר המינימום? עד כמה תוריד את הסטנדרטים שלך? אולי לקו העוני העולמי - 15 דולר ליום?