למה מילחמה ?

Master Stav

New member
למה מילחמה ?

שם הפורום הזה הוא מילחמת המינים זה אגב שם של ספר מד"ב מדהים ( ישראלי ) ואני שאול למה מילחמה ? האם המטרות אינן זהות בסופו של דבר ?

Master Stav

New member
לכבוש ?

לתומי חשבתי שהמטרות הן אינטימיות, אהבה, רווחה, הנאה ....

Noam S

New member
אני לא חושב שזה קשור לזה...

יותר קשור ל: "אוף הגברים הללו" "הנשים, הנשים... אי-אפשר איתן ואי-אפשר בלעדיהן" ועוד פנינים
יש מעין מלחמה קרה. זו גם דרך להביט על הדברים. זה לא אומר שזו האמת... אבל זו סיבה מספקת לעוד פורום

keren888

New member
בטח שיש מלחמה!

תמיד יש מלחמה בין שני המינים.. ולא תמיד זה שלילי... או לא תמיד שומעים אותה..גבר ואישה זה לא אותו דבר! ואף פעם לא יהיה אותו דבר!! גבר שונה מאישה.כמו שאישה שונה מגבר..(חח) דעות,מחשבות,רצונות...וכו'..אז כל דבר בעצם מתנגש בדבר אחר בצד השני.. אז זה הפורום שנותן לך את חופש הביטוי לרשום דברים כאלה וכיוצא בזה..

keren888

New member
התכוונתי..

לניגודים... בין המין הנשי לגברי.. שני מעגלים שונים.. שבהם מתחלקים עוד אלפי דברים.. אבל הדבר הגדול זה.. המין הנשי.והמין הגברי..שזאת מעין מלחמה שכזאת..מלחמת הניגודים..השוני..ואל תגידו לי שלא.. לדוג' המין היפה.. המין החזק.. המין השולט..המין החכם..וכדו'

Noam S

New member
סטיגמות

הכל עניין של נק' מבט. אני לא אומר שאין הבדלים בין גברים לנשים. יש. אבל יש גם הבדלים בין גבר לגבר ואישה לאישה.

זכוכיות

New member
טוב,

אני לא נלחמת עם בן זוגי. אני לא נלחמת עם קבוצת החברים הטובים שלי. למעשה, הם דומים לי (כל קבוצת החברים- גם הזכרים וגם הנקבות שבהם) הרבה יותר מרוב הנשים שיוצא לי לפגוש. אנחנו חולקים כמעט באותם דעות, מחשבות, רצונות וכו' (ובמקומות שלא יש ביננו הבנה מלאה) הרבה יותר מאשר האופן שבו אני ואת למשל חולקות בכאלה- על אף ששתינו נשים. גבר ואשה זה לא אותו דבר. גם אשה ואשה זה לא אותו דבר, וגבר וגבר זה לא אותו דבר. אנשים הם לא אותו הדבר. נקודה.

mandanah

New member
השונות היא רק תרוץ

בזמן האחרון נשים טיאטאו בשקט את המונח שיוויון מתחת לשטיח ועתה הן מדברות על "שונות". בואו נודה באמת- זה מונח שמשמש תרוץ לזכות בזכויות יתר, גם להשאר בית עם הילדים וגם להרויח משכורת שווה, גם לקבל משמורת אוטומטית על הילדים וגם לשלוח את הגבר לעבודה על מזונות, ובקיצור, לאחוז את המקל משני קצותיו, ותמיד. השונות אינה סיבה לכך שצריך להיות שיוויון מלא ומוחלט בפני החוק .

נועם m

New member
סליחה??!!!

בגלל אנשים שחושבים כמוך יש "מלחמה". שיוויון ושונות הם לא שני דברים מנוגדים! אף אחת לא מחפשת זכויות יתר! היא מחפשת בהכרה בערך של העבודה שלה, בין אם היא בחוץ ובין אם היא בבית. שוויון בין נשים לגברים לא צריך להתבטא בכך שנשים נעשות דומות לגברים. מי שחושב ככה אידיוט! ולכן הדגש הוא על השונות- נשים שונות מגברים, אבל זה לא עושה אותן פחות מוכשרות לעסוק במשהו! למה בדיוק שלא יהיה שוויון בפני החוק? אם מישהו היה אומר לך שלא צריך להיות שוויון בפני החוק בין אשכנזים לספרדים איך היית מגיב?! כולם בני אדם. כולם נבראו בצלם. אף אישה לא מבקשת לקבל משכורת שווה לגבר אם היא עובדת פחות שעות- הבעיה היום, שכאשר יש גבר ואישה שעובדים את אותצו מספר שעות בדיוק, הגבר בדרך כלל ירוויח יותר. וכן, אם מישהי (ולצורך העניין גם מישהו) עוהבדים במקום להיות עם הילדים, אז הם בהחלט צריכים לקבל מעונות יום מסובסדים, או מה שזה לא יהיה... ממש אפשר להריח מבין השורות שאתה גבר. אחרת לא היית מעז לכתוב דבר כזה. כשאני רואה את אמא שלי חוזרת בשבע הביתה, ומתחילה לקפל כביסה (אם אני במקרה לא עשיתי את זה...
), אני מתפללת ליום שבו יהיו הקלות במס על עוזרות בית לנשים עובדות. או גברים. בהתחלה דיברו על שוויון מוחלט וניסו להפוך את האישה לגבר. בצדק זה לא עבד. לא נראה לי שהיינו שורדים בעולם מלא גברים. ואז התחילו לשים דגש על השונות. כי לכל אחד מגיע לבטא ולממש את עצמו בדרך שהוא בוחר. נראה לי שנשים כרגע נראות בעיניך כאיזה מין זן של חיות טורפות, שמנסות להשיג ולכלות את כל מה שנמצא בסביבתן. עצוב מאוד. אולי אם היה יותר שיתוף פעולה והיענות מצד אנשים כמוך, באמת לדאוג שהשוויון הזה יצליח, לא היינו נאלצות להיאבק על הכרה בזכויות וביכולות שלנו.

נועם m

New member
ושכחתי להוסיף-

יש לי תחושה שכתבת את הדברים האלה מתוך ניסיון לא כל כך טוב עם איזושהי אישה.. תקן אותי אם אני טועה... בכל מקרה- לא כולן כאלה, אתה יודע...

את צודקת חלקית

כמובן שענייני משכורת צריכה להיות שוויונית זה ברור. אבל לדוגמה לאחרונה מישהו ניסה להעביר בכנסת חוק ש*ישווה* נשים וגברים לגבי משמורות וחלוקת ילדים בגירושין. וכל ארגוני זכויות הנשים קפצו על רגליהן האחוריות. מה קרה?? חשבתי שאתן דוגלות בשוויון?! אתן רוצות להיות מעל הגברים ומתי שזה לטובתכן אתן דורשות שוויון וכשזה נעשה לרעתכן אתן מעדיפות להנציח את המצב הקיים האי שוויוני!

נועם m

New member
תראה, יש עם זה בעיה...

מכיוון שאפילו ארגוני הנשים מודים שהיום, חלוקת הנטל בין האב לאם בעניין גידול הילדים אינה שווה. אז מה יוצא? באה אמא, ואומרת "גם קרעתי את התחת בגידול שלהם (לרוב בנוסף לעבודה) וגם יהיה לי אסור להיות איתם כל הזמן? תוסיף לזה את המטען שבדרך כלל יש בגירושין, ותקבל נוסחה בעייתית. וכן, יש משהו קצת לא הוגן בעובדה שהרבה אבות "נזכרים" שהם רוצים להיות יותר עם ילדיהם דווקא בגירושין, בלי שעשו זאת קודם... אבל כמובן, יש הרבה יוצאים מן הכלל לעניין הזה, ולכן אני לא חושבת שהמשמורות צריכות לעבור באופן מיידי לידי האמהות. אבל נראה לי שבד בבד, כדאי לחוקק גם בנוגע לשכר שווה בעבודה, חופשת לידה לגברים, פטור ממס על עוזרות בית וכד'- על מנת שהשיוויון יהיה מונצח כבר מתחילת חיי הנישואין, וכך תוכל להתקבל החלטה הרבה יותר מושכלת ותואמת- מציאות במקרה של גירושין.

נזכרים?

זה לא רק עניין של משמורות. המצב הקיים כיום אומר שלהרבה אבות גרושים לא יהיה קשר עם ילדיהם כשיגדלו כמה כבר יכול להיות קשר טוב כשרוב הזמן הילדים היו עם האמא כשבהרבה מקרים האמא מסיתה את הילד נגד האב בגלל אותם מטענים המתלווים לגירושין. ועוד משהו את מדברת על לקרוע את התחת? האבות קורעים את התחת בעבודה! (במקרים שהאמא עקרת בית ויש הרבה יותר עקרות בית מאשר עקרי בית)

Noam S

New member
אם שיוויון אז למה רק בזכויות?

גם בחובות... למה אני לא שומע את כל הנשים מתחננות לשרת 3 שנים צבא למשל?

נועם m

New member
תגובה לשניכם

1. אתה באמת חושב שנשים קורעות את התחת בעבודה פחות מגברים? ההבסדל היחיד הוא שהן צריכותצ להמשיך ולעשות את זה כשהן חוזרות הביתה אחרי העבודה. לא יברתי על עקרות בית כי זה כבר סיפור שונה, ואם כל הכבוד, הרוב המוחלט של הנשים כיום עובדות מחוץ לבית. 2. בעניין השירות הצבאי- יתכן ולא שמעת, אבל השוויון באורך השירות הולך להיות מושג בדרך של קיצור השירות לגברים, ולא הארכתו לנשים. עד 2010 גברים ונשים ישרתו את אותו משך זמן בצבא. ואני משוכנעת שאם היו עושים את ההיפך- כלומר, מאריכים את השירות לנשים בשל "צרכי הצבא" או "שוויון"- ארגוני הנשים לא היו מתלוננים על כך כי זו תביעה לגיטימית. יש עוד חובות אזרחיות שבהן אתה סבור שנשים לא נושאות בנטל שווה? וחוצמזה, שאין צורך להיטפל לנושאים קטנוניים. בכל דרישה לשוויון תמיד יהיו את אלה שיתעלמו מהחובות ויתייחסו רק לזכויות. אני מאמינה כי גם בקרב הנשים וגם בקרב הגברים, עוד לא הגענו למצב שזו הדעה השלטת.

למעלה