למה מילחמה ?

Noam S

New member
"השיוויון" הושג

בגלל צרכים כאלו ואחרים של הצבא. לא בגלל שיוויון אמיתי. ואם היו מאריכים גם לבנות, כל האירגונים שדיברת עליהם היו מתבכיינים. כי הגישה היא יותר לכיוון האפליה המתקנת, ולא לכיוון השיוויון.

נועם m

New member
האפליה המתקנת

באה כתוצאה מכך שהשוויון לא הצליח לקדם מספיק נשים. סתם לדוגמה: העובדה שגם נשים יכולות להבחר לכנסת, לא גרמה לכך שמפלגות תכנסנה אותן למקומות ריאליים ברשימות. ולכן עלתה ההצעה של שיריון מקומות ואפליה מתקנת. הלוואי שלא היה צריך לכפות על ארגונים ומקומות לקבל נשים, אבל לצערנו, הדיבורים היפים על שיוויון הזדמנויות נעלמים ברגע שהם עומדים במבחן המציאות.

mandanah

New member
סוגים של אפליה מתקנת

אגב, יש שני סוגים של אפליה מתקנת שההבדל ביניהן הוא הבדל שמים וארץ. בעוד ששריון מקומות בהנהלת חברות ציבוריות למשל, תורם לשיוויון ולקידום נשים בעולם העבודה, הרי שהשלמת הכנסה לנשים במשרה חלקית או שאינן עובדות רק מנציחה את מעמד "עקרת הבית"

mandanah

New member
מכתבך מעלה שאלה מעניינת

מכתבך מעלה שאלה אנטרופולוגית מענינת: כיצד זה שאישה אינטליגנטית בתחילת המילניום השלישי עובדת ומתפרנסת , מגיעה הביתה אחרי יום עבודה ומיד מקבלת עליה את עולה של מכונת הכביסה? על מה מגיע לה פרגון והכרת תודה? על כך שהיא מעדיפה להתמודד באינטרנט עם כל המין הגברי במקום לאמר לאחד שלידה "מותק, היום הכביסה עליך?". מה- גברים באמת לא מסוגלים להפעיל מכונת כביסה? התשובה נעוצה בסקר שהתפרסם במעריב ביום המשפחה. מתברר, כי בעוד יותר ממחצית הגברים בעד שיוויון מלא, רוב הנשים היו מעדיפות לעבוד במשרה חלקית או לא לעבוד כלל! אז יצא המרצע מהשק, מכונת הכביסה (והכלים בכיור, והילדים...) היא רק התרוץ להשאר בבית. וכאן נעוצה השאלה האמיתית- מדוע תעדיף אישה נורמאלית לעבוד בבית בכביסות וטיטולים, עבודה שוחקת שאין לה סוף? שאלה למחשבה.....התשובה בקרוב

נועם m

New member
לא ראיתי את הסקר

ולכן לא אוכל להגיב על זה, אבל יש לי תחושה שבאותו בית שבו האישה לא רוצה לעבוד, מסתתר גם איזה גבר שלא ממש בעד שוויון...
. מעבר לכך, הרבה אנשים יענו שהם בעד שוויון בסקר, לא? השאלה היא איך הם דואגים שזה יצא לפועל... אינני יודעת כיצד מכונת הכביסה מופעלת אצלך בבית, רק אוכל להגיד שראיתי בהרבה יותר מבית אחד את הסיטואציה הבאה: "תקפל כביסה בבקשה" "בסדר" שעה לאחר מכן: "תקפל כביסה בבקשה" "בסדר" וכך זה נמשך, עד שבסוף היא מרימה ידים ועושה זאת בעצמה. מאוד פשוט לבוא ולבקש, אבל להתחנן זה כבר ממש מעיק, ולפעמים עדיף פשוט לעשות לבד. אז אני לא אומרת שכל הגברים לא יקפלו כביסה, וגם לא שכל הנשים אובססיביות לגבי קיפול כביסה, אבל יש דפוסים שמופיעים גם כיום, "בתחילת המילניום השלישי", ששני הצדדים עוד צריכים לעבוד קשה על מנת לתקנם.

mandanah

New member
המשך החידה ופתרונה...

ובכן, תאמיני לי שכשנשים רוצות הן יכריכו את הבעל לא רק לעשות כביסה אלא אפילו ללכת אחריהן עם סלי קניות כמו סבלים הודיים...העניין הוא, וכאן תמון הפתרון, שהן פשוט לא רוצות. המשרה השוחקת והמעייפת של עקרת הבית שמגדלת את הילדים היא מישרה עלובה בשכר זעום אבל יש לה תנאים נילווים שחבל-על- הזמן...וכוונתי לאופציות, ממש כמו בהיי-טק1 על אילו אופציות אני מדבר, את שואלת? על זה שכשזוג צעיר מתחתן, הוא יוצר יישות ושמה "משפחה" שהיא קצת כמו עסק, ולשני המייסדים יש 50% זכויות בה. ככל שהאישה מפעילה יותר מכונות כביסה ומבלה יותר זמן בחיתול הילדים כך היא מגדילה את הבעלות על המשפחה. כשהמשפחה מתפרקת עקב גירושין האישה מעמידה לפרעון את האופציות והבעל מגלה לפתע שכבר אין לו 50%. במקום זה יש לו הסדרי ראיה וחוב במזונות, ולעיתים גם חלק גדול מהרכוש עובר למחזיקת רוב המניות.... הסכנה בשליחת הבעל למכונת הכביסה ולטיטולי הילדים הוא שהאישה תתעורר יום אחד חלילה במצבו של הגבר: תקבל הסדרי ראיה וחוב במזונות....וזה ממש לא פמיניסטי....אל לא להתפלא רבותיי מדוע הנשים והשיוויון לא ממש רוצות להפגש

mandanah

New member
ואגב..

אני מודה ,כגבר, כי אנו הגברים עם די טיפש. במקרה הטוב אנו מקבלים קצת שכל בסביבות גיל 40, ואז קוראים לזה משבר ועושים על זה סרטים כמו "אמריקן ביוטי". אבל לא לעולם חוסן והניצול של הגבר כחמור עבודה מתחיל כבר להוריד את שיעור הנישואין במדינה לרמות שחבל על הזמן....

נועם m

New member
אני אמנם צעירה...

אבל מאוד רוצה להאמין שאף אחת לא מתחתנת, וכבר מתחילת נישואיה מתחילה לתכנן את צעדיה כך שבגירושין היא תקבל יותר... כך לפחות משתמע מדבריך... אם כך העניינים מתנהלים הרי שמוסד הנישואין באמת מיותר לגמרי, לא?

למעלה