"למה צריך לשקר כדי להכניס אישה למיטה?"

ommerl

New member
"למה צריך לשקר כדי להכניס אישה למיטה?"

כתבה מעניינת שנתקלתי בה. המסר חשוב אבל התחושה שלי (ואני לא אישה אז אני לא באמת יודע..) שהתופעה לא נפוצה כמו שמשתקף מהכתבה.
בנות- אתן מסכימות שהמצב הזה עד כדי כך נפוץ?

http://www.onlife.co.il/%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94/%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99%D7%9D/83977/%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A9%D7%A7%D7%A8-%D7%9B%D7%93%D7%99-%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%A1-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%94?utm_source=newsletter_haaretz&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_haaretz&utm_campaign=3110283&utm_content=10700719470&utm_medium=email&utm_source=Emailvision

לא ..

גם אלה שמעמידים פנים בשביל מטרה זו, לא יעשו את זה לאורך זמן, כך שהשקרים שלהם יחשפו מהר למדי. אבל אני יכולה לומר שבהחלט לא - למען הכנות אומר שאני לא יוצאת למועדונים אז לא יודעת איך זה שם , אבל מנסיוני לא נתקלתי מעולם בבחור שהעמיד פנים ושיקר בעניין שהראה . אני נתקלת יום יום באינסוף נשים שטוענות ש״כל הגברים מחפשים רק סקס לא משנה איך״ ואני מוצאת את עצמי משמשת סניגורית של העם הגברי שהופך ״ידוע לשמצה״ בכך שאני תמיד אומרת להן שהאשמה בהן בלבד אם נפלו קורבן לשקרנים באופן כרוני עד שאיבדו אמון באופן גורף.

ommerl

New member
תודה על ההגנה על העם הגברי

שיערתי שהמצב לא גרוע כמו שהיא כותבת...

ommerl

New member
אבל עצם זה שאת לא שונאת את ההכללה של עצמך

זה אומר שאת לא שונאת את כל הסוגים של ההכללות..

Berethor

New member
הכללות הן אכן לא נכונות במקרה הזה

הכללה "שכל הגברים לא בסדר" פוגעת גם בהן בסופו של דבר, כי אם הן באמת מאמינות כך, אז לא פלא שהן לא ימציאו או אפילו לא יחפשו גבר שהוא בסדר. אבל אני לא בטוח לגבי האחוזים של אנשים בעייתים מול אנשים מוסריים.

Berethor

New member
האמת נמצאת איפשהו באמצע

יש נשים שבעצמן אשמות בכך שהן יוצאות רק עם גברים מפוקפקים, או לא זהירות מספיק, אבל אל תזלזלי ביכולות של נוכלים מנוסים, הם יכולים להונות ולפגוע אפילו בנשים זהירות וטובות, לפעמים גם תוך ניצול ציני של תמימותן, מדובר באנשים רעים לרוב.

DogsPCI

New member
למה? .... שאלה טובה

והתשובה היא בטח איפה-שהו התשובה לשאלה הכללית יותר - מדוע בני-אדם - גברים ונשים- משקרים?

חלק מהסיבות המרכזיות (לדעתי, אני בטח לא מומחה בזה :) ), תהינה - קיצור תהליכים, או השגת משהו שאחרת לא היו משיגים, או פחד, או חוסר-ביטחון, וכו'...

אבל כל הנ"ל הם רק חלק אחד במשוואה, תהיה הסיבה האישית אשר תהיה, יש דבר אחד המשותף לכל הנ"ל - פגיעה באחר ביודעין. אז מי שמונע מפחד אמיתי, ורק מנסה להגן על עצמו - אני מבין. אבל מי שמונע מתוך רצון להשיג משהו עבור עצמו, תוך בחירה מודעת לפגוע באחר.. אז הסיבה שהוא משקר היא: כי הוא *$#%*
.

גברים אמיתיים לא משקרים בכדי להכניס מישהי למיטה, ולדעתי לא משקרים אף-פעם, אלא בכדי להגן על מישהו.

אני נחשף אחרי המון זמן לעולם ההכרויות, ותאמין לי ג'ונגל מה שהולך שם
. ואני חדש לחלוטין במה שקשור להכרויות ברשת, שם זה בכלל נראה לי טירוף מוחלט (לפחות לפי הסיפורים של האנשים פה בפורומים...).

לי למעשה יש לי נסיון וחצי להכיר מישהי דרך הרשת... ולא מזמן ניסיתי להכיר מישהי דרך הרשת, ובמקרה סיפרתי באיזה ערב לשני חברים שאני מתכתב עם מישהי נחמדה
. כמות העצות המטומטמות שקיבלתי מהם הייתה מפחידה!
למרות שבפועל נכשלתי בגישה שלי
... אז אולי בדיעבד הייתי צריך להקשיב להם? ולהתאים את עצמי למה שקורה במציאות היום?
(ואני לא באמת תוהה
).

שאלה מצויינת, לצערי התשובה עליה קצת פסימית (לפחות שלי... ).

ommerl

New member
לדעתי זה לא מקצר תהליכים אלא להיפך

אולי מי שנוקט בזה חושב שזה מקצר תהליכים אבל השקר הוא תהליך יותר ארוך. אם היא לא נמשכת אליך היא לא תשכב איתך. אם אתה מסתיר את הכוונה שלך- היא לא תדע שהיא אמורה לסנן אותך ואז כשיגיע הזמן לעשות צעד אמתי ולחשוף את הכוונה שלך- היא תדחה אותך. שורה תחתונה- בזבוז של זמן.
&nbsp
אני חושב שהשקרים באים מהנחת יסוד נסתרת לפיה אם היא תדע שיש לך עניין בה- היא תאבד עניין בך. זו הנחת יסוד שאולי לא הרבה מודעים לה בכלל. אני מאמין שהיא גם נובעת מחוסר בטחון עצמי כי אדם שבטוח בעצמו ומאמין שהוא שווה- לא יחשוב שבחורה תאבד בו עניין. הוא לא יחשוב שהוא צריך לשחק או לשקר כדי שבחורה תרצה אותו.

DogsPCI

New member
הלו עומר... :)

אני קצת-הרבה חולה-מת, וגם שומע את אותו השיר מאתמול בצהריים בלופ... ואולי אני גם קצת בהזיות, אז אם התגובה לא שלי לא תהיה הגיונית כלל...
.
&nbsp
אני האמת הבנתי את הכל הפוך ממה שאתה מתאר :)
&nbsp
התשובה הראשונית שקפצה לי לראש על השאלה המקורית שלך - "למה משקרים כדי ...", היתה - כי כנראה שזה עובד! בטח לא על כולן, אבל על מספיק כדי שזה יהיה "שווה נסיון". בנוסף, לא חסרים סיפורים (לצערי מהצד הנשי...) איך הוא הבטיח כך-כך, ואמר כך-וכך, ובסוף התברר שהוא רצה רק דבר אחד...
&nbsp
אז אני מניח שאם התופעה קיימת ובמימדים לא קטנים, שזה אכן יכול לקצר תהליכים, או לפחות להפוך אותם לקלים יותר.
&nbsp
ודבר שני שאני הבנתי הפוך ממה שאתה כותב פה... אני חשבתי שהם משקרים שהם כן מעוניינים להכיר לעומק וכו' - כשהם לא! ולא שהם אכן רוצים משהו רציני ומסתירים אותו מחוסר ביטחון עצמי, כי אז הם גם משקרים לעצמם...
&nbsp
אז אני מאמין שיש שישקרו לכאן או לכאן, אבל לרצות משהו רציני ואז לשקר על זה מחוסר ביטחון - יוביל למה בדיוק? ואיך זה יעזור להכניס מישהי למיטה? כך שהשקר הרלוונטי למקרה שלנו הוא המקרה בו הגבר לא באמת מעוניין להכיר את האישה מולו, ולא-באמת קיים פוטנצייל למשהו רציני, והוא משקר ומעביר את התחושה - שכן.
&nbsp
סליחה אם אני לא ברור או לא בכיוון, אני באמת היום באווט :)

&nbsp

ommerl

New member
מה שאתה מתאר גם קיים

זה ממש פוגעני ולא במקום אבל קיים. סוג אחר של שקר.

DogsPCI

New member
ועכשיו אני מבין שאין קשר בין הכותרת למאמר...

סליחה, הייתי גמור, ולא קראתי אותו בכלל...
&nbsp
אז הכותרת מרמזת על שקר מסוג אחד... שאכן אמור לקדם עינינים...
והתוכן מרמז על שקר מסוג שני... שלא קשור כלל ללהכניס למיטה! וזה גם כלל לא שקר, אלא אי-אמרת כל האמת בצורה ישירה! אז מה הקשר בין זה לבין שקר? ולבין להכניס למיטה?
&nbsp
אז על מה משניהם אתה שואל?

ולמה להביא "מאמר" שבעצמו לא יודע מה הוא בא להציג ולשאול?

חשבתי שבאמת אני הוזה... ואולי כן?

&nbsp

ommerl

New member
אני מקווה שאתה לא הוזה

כלומר- לא הוזה יותר מאשר רוב האנשים (כי כולנו הוזים במידה זו או אחרת..)
&nbsp
המאמר מתמקד בשקרים כדי להיכנס למיטה. זה מתחיל בשקר אבל הכוונה המקורית בסוף מתגלית ונשים נאלצות לחיות חיים זהירים כל הזמן בגלל זה.
&nbsp
בכל מקרה, המאמר יודע מה הוא בא להציג. בוחרים את הכותרת משיקולים של מה ישמע יותר טוב לקוראים...

Berethor

New member
משיכה זה לא הכל

השקרים האלו הם בדרך כלל בנושאים שהגבר יודע שאם האישה תדע תאמת עליהם אז היא לא תרצה אותו, זאת אומרת הוא כופה את עצמו על האישה באופן "עקיף". אני ממליץ לנשים להיות חשדניות יותר כלפי גברים "מתחנפים" מדי, זה סימן אפשרי לנוכלות.

למעלה