למה ראש השנה לפני יום כיפור?

masorti

New member
כרגיל את מדברת שטויות.

אבל מי אני שאתווכח עם אחותו של משה רבנו.

ובכן

כנראה שתצטרך סנה בוער
או איזה מטה או חתיכת נס בכדי להאמין..מה!? אההה...מה אתה חושב שאתה מפתיע אותנו??? וואלה - לא. אני שמחה שאתה בקיא כ"כ..מי יתתן ובקיאותך תהיה לאור גדול על פני היבשות והעמים. תחסוך ממני אותה אם אתה מסכים עימי שאנחנו לא על אותו גל - הא!?

ביותר דיוק:

ישעיהו טוען למה ש"חש" הבורא: "כזה יום צום אני אקבל? אתם באמת בטוחים שעשיתם בו תענית הנפש?" כשהצום הוא לשם המעשה על מנת לצאת ידי חובה ואין תפילה ואין בכי ואין כוונה לשם שמיים, "מצווה ללא כוונה כגוף ללא נשמה".

אור הגנוז

ביהדות המקורית לא נהוג היה לצום אלו השפעת של דתות אחרות ומנהגים מעמים שכנים תבדקו במקום לה-ס-ב-י-ר לי אני בדקתי! אני משוכנעת בדברי שאלי רב מצידי אפילו - מה היה הטקס ביום כיפור בימי בית המקדש? זה היה יום חשוב ביותר! - אך למחילה ממקום שאינו קשור בעינוי הגוף אלא בקורבן וזבח וישעיהו לא נוקב במועד הצום ..משום שישעיהו היה שייך לנביאים המאוחרים שהכירו היטב את בית המקדש. אני שונאת אנשים שלא מקשיבים אלא רק נואמים נאומים...תעשי טובה......

בעינייך זה נראה כנאום שטחי ורברבן

השאלה מה מסתתר מאחורי המילים שכתבתי. את יכולה להמשיך לשפוט אותי ועדיין...זה לא יתקרב למה שניסיתי להביע במילותי. רק לשם הידיעה דעי לך שההלכות הנוגעות לימי הצום מסתמכות על ספר ישעיהו (ואת יכולה לשאול הרבה דתיים, פשוט תנסי) דבר שני: את באמת חושבת שצום ותענית בטקסט של ישעיהו סתם מוזכרים יחד? נקודה קטנה למחשבה. עוד משהו: ההסבר העיקרי לשם כך שבזה שצמים מענים את הנפש הוא כזה: שבעזרת האיסורים שביניהם הימנעות מאוכל ושתייה, בעזרת חמשת האיסורים הנוגעים לצורך הגשמי שבאדם, הוא לכך שביום הכיפורים יש להידבק ביגיעה רוחנית, להיעשות כמלאכים שמנותקים מהחומר הגשמי ודבוקים ברוחניות. זה מאוד מורכב , אל תחשבי, זה העיקר של היום הזה....וזה מה שניסיתי להראות לך כשהבאתי את אותו המאמר על חגי תשרי, בין היתר. דבר אחרון: מהתורה יש לנו ציווי להקשיב לדברי חכמים....את רוצה לעקוף את מה שכתוב בתורה? תמשיכי לחקור, בעזרת ה' תגיעי לאמת, לתורה, למאור המחזיר למוטב. יום טוב.

גם דתיים טועים!

בסדר?! אין להם את האוטוריטה שהם מנסים לטבוע על דיברי אלוהים חיים לי בתור אשתו האחת והיחידה, שנשלחה אלי אדמות כעת... דווקא יש הזכות לדבר בשמו.. אני ממלאת אחר בקשתו ומצוותו. ולא אמרת לי מה חשבת על המדרש שכתבתי. ואני לא מזלזלת להפך.. אני רק מרגישה שאני בשיח חרשים אם את היית כותבת מדרש הייתי אפילו קוראת אותו לראות מה הם מקורותייך.. ואז אם תקראי את דברי תביני שאני לא מדברת באויר אלא על סמך חקירת שתי וערב שעשיתי... וקריאה סמשנה ובפרשנויות... ישעיהו הוא כיסוי תחת של העם שנשאר ללא היום המכונה יומא-רבא שהיה שיא רוחני בימי בית המקדש מבחינת קבלת האל את עמו.

אולי גם את טועה..

בזה שאת חושבת שאת אשתו היחידה של ה' (כולנו בניו, את לא יוצאת מן הכלל, שאם כך היה, זו הייתה אפלייה.) לא חושבת.??

tamarhp

New member
בדקת - איך?

שאלת מישהו שנכח במעמד הר סיני או שהיה בתקופת בית ראשון או הכיר את משה רבנו? או החלטת שבגלל שישעיהו לא כתב את מועד הצום ולא כתוב שעינוי = צום בתורה אז כנראה שביהדות המקורית זה לא היה?

למעלה