למה רשמתי שיותר טוב מכשיר סלולרי עם כרטיס זיכרון? כי ככה המשתמש מעביר בעצמו קבצים או מוחק בעצמו. בשונה מהמשתמשים הטיפשים של אפל..

רוב הזמן נח

Well-known member
לגבי אפל אתה צודק
הטמטום בהתגלמותו
חייבים לחבר כבל למחשב ולהעביר קבצים דרך התוכנה המחורבנת שלהם אייטיונס
למחשב ומהמחשב למקומות אחרים
הם טוענים שזה הכי בטיחותי ככה
גם בשיאומי אפשר להעביר קבצים עם חיבור כבל למחשב.

רוב הזמן נח

Well-known member
אני יכול לנסות להסביר מה קרה. בערך.

זה כמו שלפני בערך 20 שנה כשקניתי את המחשב הראשון שלי, חשבתי שהסמל בשולחן העבודה זאת התוכנה. ושאם אני מוחק אותו, מחקתי את התוכנה.

זה כמו שלתמונה הכינו קיצור דרך באפליקציה של אפל והמשתמש פותח את התמונה דרך הקיצור דרך הזה. עכשיו המשתמש מחק את הקיצור דרך באפליקציה של אפל. הוא לא יכול לפתוח את התמונה. אבל התמונה לא מחוקה. היא עדיין במכשיר.

משתמש טיפש לא מבין את ההבדל בין קובץ לבין קיצור דרך לקובץ.
או בין קיבצי שירים, לבין רשימת השמעה של קיבצי השירים האלה.

אלה בעיות בסיסיות שמאוד מוכרות.

לוייםLEVIM

Well-known member
אני יכול לנסות להסביר מה קרה. בערך.

זה כמו שלפני בערך 20 שנה כשקניתי את המחשב הראשון שלי, חשבתי שהסמל בשולחן העבודה זאת התוכנה. ושאם אני מוחק אותו, מחקתי את התוכנה.

זה כמו שלתמונה הכינו קיצור דרך באפליקציה של אפל והמשתמש פותח את התמונה דרך הקיצור דרך הזה. עכשיו המשתמש מחק את הקיצור דרך באפליקציה של אפל. הוא לא יכול לפתוח את התמונה. אבל התמונה לא מחוקה. היא עדיין במכשיר.

משתמש טיפש לא מבין את ההבדל בין קובץ לבין קיצור דרך לקובץ.
או בין קיבצי שירים, לבין רשימת השמעה של קיבצי השירים האלה.

אלה בעיות בסיסיות שמאוד מוכרות.
אתה שמעת על בעיה כזאת באנדרואיד ?!
יש טלפונים שיש להם סל מיחזור ל30 יום
לאחר מכן הכל נמחק לנצח
אפל היא חברה של חולי נפש

רוב הזמן נח

Well-known member
אתה שמעת על בעיה כזאת באנדרואיד ?!
יש טלפונים שיש להם סל מיחזור ל30 יום
לאחר מכן הכל נמחק לנצח
אפל היא חברה של חולי נפש
לא יכולה בכלל להיות בעיה שקובץ נמחק ואז בגלל עניינים של מערכת הפעלה הקובץ חוזר.

אפילו בחלונות בשחזור מערכת זה לא מחזיר קבצים שהמשתמש מחק.

הסיבה היחידה לבעיה היא בגלל שהקובץ לא באמת נמחק.

SHERME

Well-known member
לא יכולה בכלל להיות בעיה שקובץ נמחק ואז בגלל עניינים של מערכת הפעלה הקובץ חוזר.

אפילו בחלונות בשחזור מערכת זה לא מחזיר קבצים שהמשתמש מחק.

הסיבה היחידה לבעיה היא בגלל שהקובץ לא באמת נמחק.
יותר גרוע
אפל לא מתביישים להודות שאפילו אם לחצת על מחיקה מהזיכרון התמונה לא באמת נמחקת מהטלפון

אין שום אפשרות של מחיקה
בטלפונים של אפל

לכן הם הוציאו עכשיו עדכון גרסה חרום
פשוט מטורללים ברמות

לוייםLEVIM

Well-known member
התגובה המטורללת של אפל.............................

לפני כשבועיים החלו לצוץ ברשת דיווחים מצד בעלי אייפון זועמים שגילו כי לאחר עדכון מערכת ההפעלה iOS לגרסה 17.5 הופיעו באפליקציית אלבום התמונות שלהם צילומים ישנים שנמחקו זה מכבר

אפל לא מיהרה להתייחס לעניין, רק עתה לאחר שכבר החלה להפיץ עדכון שאמור לפתור את הבעיה היא טורחת להסביר מה קרה

לפי אפל הבאג המטריד אינו קשור כלל בשירות אחסון התמונות בענן iCloud Photos, התמונות הישנות שנמחקו וצצו מחדש לא שוחזרו מתוך השרת ובשום שלב לא הייתה לאפל גישה אליהן, כך מנסים בחברה להרגיע את הדאגה העיקרית של המשתמשים שנפגעו, התמונות שאותן מחקו אכן הוסרו משירות הגיבוי ואפל לא שמרה עותק שלהן

מה שכן קרה היא "תקלת מסד נתונים" שגרמה למכשיר האייפון לשחזר תמונות מתוך הזיכרון המקומי שלו, לא כל המשתמשים מודעים לזאת אך קובץ שנמחק מתוך כונן אחסון מקומי לא באמת מוסר ממנו ברוב המקרים עד שמערכת ההפעלה לא מחליפה אותו פיזית בקובץ אחר, מה שמוסר הוא רק הווקטור שמפנה את מערכת ההפעלה למיקומו הפיזי של אותו קובץ, בשלב כלשהו בעתיד באופן אקראי מבחינת המשתמש הקובץ יימחק באופן סופי כאשר למערכת ההפעלה יהיה צורך באותו שטח אחסון אולם עד אז ניתן באופן תיאורטי לשחזר אותו

וזה אכן מה שקרה במקרה זה לפחות לפי ההסבר של אפל, ובמה בנוגע לתמונות ישנות ממש שנמחקו עוד במכשירי אייפון אחרים? אלו לטענת אפל שוחזרו מתוך הגיבוי שהועבר בין המכשירים שעשוי להביא עמו גם מידע מסוג זה

באפל טוענים בכל אופן כי התקלה השפיעה על כמות קטנה מאוד של משתמשים באופן יחסי, והעדכון האחרון למערכת ההפעלה 17.5.1 פותר אותה באופן סופי
עם זאת תמונות שכבר שוחזרו בטעות במסגרת התקלה לא ימחקו באופן אוטומטי המשתמשים יאלצו לאתר ולמחוק אותן בעצמם

למעלה