למה שוב ושוב אני מוצאת את עצמי

E D G Y

New member
דרך אגב, בנות,לא מציק לכן שמישהי

"מתוכנו" יורדת על אחת אחרת מהפורום שמשהו בה דפוק???? איך זה שעל זה אין תגובות????? זה לא אמור להיות פורום של תמיכה וסולידריות נשית??? נראה לי תמוה.... תקראו מה כתבה בת בר...

כן, זה בהחלט מרגיז

וכמו שאת רואה, התקפות אישיות הפכו כאן לאופנה. תראי, אני באמת חושבת שצריך אולי ללמוד לחיות עם זה שלא כולם אוהבים את הדרך שאנחנו עושות. אם אנשים רוצים להאשים אותך בפגימות או אותי בשנאת גברים - זה שלהם. אני חושבת שהשאלות שלך מאוד מהותיות ומייצגות התמודדות אמיתית עם מציאות בעייתית ביותר. במילים אחרות אדג'י - אני רוצה לנסות לחיות בשלווה עם העובדה שהדברים שאני אומרת מעוררים תקפנות צידקנית של כל מיני אורחים מזדמנים. מצטרפת אלי בדרך להפוך את ההשתלחות האישית הזאת של בת בר לבעיה שלה ולא שלנו?

E D G Y

New member
כן, אבל קשה לי להמשיך לחשוף את עצמי

פה כשהאוירה היא תוקפנית. באמת קשה לי ואני חושבת יותר מפעמיים לפני שאני פותחת כאן משהו. בגלל זה הרבה מהנושאים שהייתי רוצה לדון בהם לא קורים מבחינתי, וחבל לי על זה, אבל זה חלק מהמצב הוירטואלי, שכל אחד יכול לחדור לפה כאוות נפשו, או יותר גרוע, נפשה... מה דעתך להפוך לקומונה סגורה? זה יכול לעזור בתחום הזה מאוד לטעמי...

בהחלט רעיון!!

בואי נעלה את זה כאופציה לשאר הנשים בפורום... בעבר, אם את זוכרת, זה נפל משום שהיו נשים שלא כתבו כאן אבל בהחלט קראו ונעזרו בנו... בואי בכל זאת נערוך כאן הצבעה.

E D G Y

New member
הקוראות הסמויות הן לא בעיה בכלל

כי הן גם יוכלו להרשם לקומונה אם יחפצו בכך..

נעם 53

New member
אכן תראו אותי

אין בדברייך אלא לחזק את מה שאמרתי. הפורום הזה אמור להיות פורום תמיכה. קטונטי. אבל אני מזהה בפורום הזה רק את טיפוח האנטי הגברי. מה לכמות הארס והרעל הנוטפת כאן כלפי גברים ככלל, כשיטה, ולתמיכה ? פיתוח השנאה כלפי המין השני, הצגתו כמפלצת מהווה תמיכה ? לדעתי זו הסתה ותו לא. קחי לדוגמה את סגנון תגובתך כלפי, על ש"העזתי" להביע את דעתי ולא להסכים עם המלצותיה של נורית ל EDGY. תגובה זו מלמדת כמה ארס ורעל צברת בתוכך, ועד כמה את מוסתת כלפי בגלל היותי "גבר". האם את מאמינה שעם כל כך הרבה ארס, רעל, ממש שנאה עיוורת כלפי גברים את תוכלי אי פעם למצוא זוגיות טובה ? אהבה אמיתית ? האם מישהי אחרת מחברות הפורום חושבת כך ? אני חושב שלא למרות שבכל ליבי אני מאחל לכן שכן. איני מכיר אותך אישית אבל אני בטוח שאם את משתתפת קבועה בפורום, סביר להניח שהגישה הרווחת כאן עזרה לך לא מעט בטיפוח רגשות האנטי נגד גברים - שבאו לידי ביטוי בסגנון ובתוכן של דברייך כלפי. אני בטוח שלכל אישה כאן יש נסיון שלילי עם גבר זה או אחר אחרת לא היתה משתתפת בפורום הזה. האם הדה לגיטימציה הגורפת כנגד גברים השוטפת את הפורום הזה היא הפתרון ? האם זו תמיכה ? שכל אחת תשאל את עצמה. יש לי עוד הרבה מה לומר בעניין ומה לדעתי תפקידו האמיתי של פורום כזה כפורום תומך. אבל ברור לי שחבל לי על הזמן. הרי מעצם היותי "גבר" כל מה שכתבתי ואכתוב כאן יתקבל כאנטי. אין סיכוי שמי מכן תנסה להתמודד אמיתית עם מה ש"גבר" כתב, כותב או יכתוב כאן - כי מיהו ומהו, רק "גבר". בכל ליבי אני מאחל לך שתתעשתי ותסירי מליבך את השנאה העיוורת כלפי גברים. זו תהא התמיכה האמיתית שתוכלי לקבל מעצמך.

E D G Y

New member
אתה לגמרי לא מבין את מהות הפורום...

והמהות היא בטח ובטח לא שנאת גברים. אולי אם היית קצת מתעמק בקריאת המאמרים היית מבין, אבל משום מה אתה בוחר להמשיך להגיב מתוך עמדת ההתגוננות שלך. והאמת היא, שבכלל לא ברור לי למה אתה ממשיך לחזור לפורום שלנו? מה לך ולנו? באת להרביץ בנו תורה? להחזיר אותנו בתשובה מדרכינו הנלוזות? אולי תעזוב אותנו לנפשנו?

נעם 53

New member
תודה EDGY

קודם כל תודה EDGY על כך שלא בחרת לענות לי במתקפה אישית פרועה. יכול להיות שאיני מבין את מהות הפורום, ונכון שלא קראתי את כל המאמרים. יחד עם זאת אני עוקב,מידי פעם, אחר הנכתב בפורום (ומיד אסביר למה) והמסא העיקרי שעולה מהפורום הוא רעל, הסתה והתייחסות מזלזלת הכל כלפי המין הגברי. שלא אובן לא נכון, איני מגן המין הגברי וממש לא מפריע לי שאתן חושבות כך (כמו שאני בטוח שיש גברים שחושבים כך כלפי המין הנשי וזו בעייה שלהם), מה שמפריע לי שזה מוצג כחלק מתהליך "תמיכה" בנשים שכנראה חוו חוויות קשות עם גברים מסויימים. הרעל והשנאה השוטפים את הפורום הזה כלפי גברים בגלל היותם גברים לא יאפשרו לאותן נשים להיות שם, כאשר ההזדמנות האמיתית לאהבה ולזוגיות טובה תפקוד אותן. לא EDGY, לא באתי להריץ בכן תורה, וגם לא להחזיר אתכן בתשובה. בכל הפעמים בהן התערבתי בפורום עשיתי זאת כי מאד חרה לי מה שקראתי (כמו לדוגמה המלצותיה של נורית בעניין שלך) ווראיתי לעצמי חובה להציג זווית ראיה קצת שונה למה שקראתי כאן. גם אם אמרתי דברים קשים, עשיתי זאת בנימוס, בנועם, לא בתוקפנות ולא בהתנשאות. התגובות שקיבלתי היו תמיד אישיות, תוקפניות, ומלאות ארס. אולי תופתעי, אבל הסיבה שאני מבקר כאן מידי פעם היא שאני פשוט לומד מכן המון איך לשפר את הזוגיות שלי שמאד מאד חשובה לי ועל כך תודתי נתונה לכן. "האהבה תנצח" זה מוטו שכדאי מאד שגם הפורום הזה יאמץ. השנאה למין הגברי השוררת כאן ווהביטול המוחלט של דיעותיו (של המין הגברי) בגלל היותו מין גברי - לא תוביל אתכן לשום מקום. הלוואי שבעוד 10 שנים נוכל להפגש כאן בפורום ושתספרי לי שצדקתי.

נועם, אני לא הגבתי לך כך בגלל שאתה

גבר ולא התקפתי אישית. פשוט מפריע לי שאתה ישר בא וקובע שאם נאמץ את עמדותיה של נורית נשאר בודדות. מה כבר נורית אמרה לה? לא לקחת קשה את כל הגברים האלה שמפלרטטים עם כמה בנות במקביל? מה רע בזה? אני הדגשתי בהודעה שלי ש"לא כל הבנים ככה" כמה פעמים. אבל אכלתי מספיק חרא מבנים ועוד הרבה בנות כאן , ועוד הרבה חברות שלי כדי לדעת לא ליפול יותר. וכשאני אומרת לא ליפול אני מתכוונת לזה שאני לא הולכת לתת לאפאחד לשחק בי יותר, וזה המצב הכי בריא שאפשר להיות בו. אנחנו לא שונאות גברים, אבל גם לא מעריצות כל אחד אוטומטית. באמת סליחה.

נעם 53

New member
תודה גם לך "מתבוננת"

הרבה יותר נעים לקרוא אותך כשאת "כותבת" ולא "יורקת אש". אין בכוונתי להתעמת איתך אך הרשי לי לא לקבל את הכחשותייך בעניין "לא הגבתי כך בגלל שאתה גבר ולא התקפתי אישית". גם עם נורית אין בדעתי להתעמת לגבי הצעותיה ל EDGY למרות שהצעות אלו מתבססות על הכללות גורפות וכל משפט שם רווי ארס, רעל ושנאה כנגד גברים. זכותה המלאה של נורית לחשוב שזו הדרך הנכונה לפעול כמו שזכותי המלאה לחשוב אחרת. לדעתי, אימוץ הצעותיה של נורית על ידי EDGY או כל אחת אחרת, יסתום את הגולל על אפשרות עתידית לבניית קשר זוגי עם מישהו. יכול להיות שזה הפתרון הנכון לדעתה של נורית וזכותה המלאה לחשוב כך, רק רציתי להבהיר ל EDGY (כמקרה פרטי) את המשמעות של הדברים כמו שאני רואה אותם. האם כל גבר בעולם המשוחח או ישוחח עם EDGY משוחח במקביל עם עוד 4 אחרות ב 4 חלונות שונים ? אין אפילו אחד שאינו כזה ? ואם באופן מקרי דווקא האחד הזה יזדמן לשוחח עם EDGY ? יש סיכוי שהיא תיתן למישהו להתקרב אליה תחת "הנחת היסוד" הזו ? (זו הנחת היסוד שנורית הציעה ל EDGY להניח בכל שיחה עתידית שלה עם גבר כלשהו). כמה פעמים נתקלת בנהגך ברכב (אם את נוהגת כמובן) בנהג גס הנוסע בפראות מסכן את חייו ואת חיי האחרים בכביש. מי כמונו יודע כמה תאונות דרכים יש מידי יום. היית מקבלת ממני "הנחת יסוד" שכל הנהגים בארץ נוסעים בפראות ולכן כדאי לך לשקול טוב טוב את האפשרות לנוע על הכביש ? אפשר בכלל לחיות בלי לנוע על הכביש (לא בנהיגה עצמית ולא ברכב ציבורי) כי הכל מסוכן ? אפשר, אבל איכות חייך תהא בהתאם. אפשר לחיות ללא זוגיות ? גם אפשר. אבל גם כאן איכות חייך תהא בהתאם. באותה מידה שלא כל הנהגים בארץ נוסעים בפראות גם לא כל הגברים משוחחים במקביל עם 4 נשים. באותה מידה שלא יעלה על הדעת לא לנוע בכביש בגלל הנהגים הפרועים לא יעלה על הדעת להיסגר בפני כל קשר אפשרי בגלל שיש לצערנו כאלו שמשוחחים עם 4 במקביל או אפילו מתייחסים לאישה כל "מוצר לקוח". (לטענת נורית כל (!!) גבר מעל גיל 22 מתייחס ככה לאישה. אני לא מתייחס ככה לאישה, כנראה שאני לא "גבר" מספיק בעיניה של נורית). גם במקרה הזה וגם במקרה הזה צריך להמשיך לחיות ולהיות זהירים. אלו מילות המפתח : זהירות, שיקול דעת, תבונה. וזה בדיוק מה שהייתי מצפה מפורום כזה לעשות. ללבן מקרים, לנתח אותם לעומק להגדיר כללי התנהגות וכללי זהירות, ולתמוך בחברות הפורום כדי שתוכלנה להיבנות מהמשברים ולא לשקוע בתוכם. מה שהפורום הזה עושה הוא מלבה יצרים, מסית, מרעיל וסוגר כל פתח של תקווה לחברות בו. אני חוזר ומאחל לבנות כאן שיזכו להכיר גם גברים אחרים, שילמדו בתבונה וברגישות לזהות אותם (ולא חסרים כאלו) ושיפתחו לקראתם בחום ובאהבה ושלא יוותרו על הנסיון להגיע לזוגיות אמיתית וטובה.

Adrian5

New member
הטעות שלך

לדעתי, היא שאתה חושב שיש סימטריה מלאה ביחסים בין גברים ונשים. אתה כנראה רואה אותם כמו שני סוגים של גברים (בדומה לקהילה ההומוסקסואלית בה גברים מתמודדים עם גברים). אבל האמת היא שזה לא ככה. הנשים כאן ונשים לא מועטות שלא מתאגדות תחת פורום זה או אחר, מאוכזבות בעצם מדבר אחד: הפער בין הרגישות שהן מגלות וההקרבה שהן מוכנות לה תמורת אדם שהן מעורבות אתו במערכת יחסים, לעומת מה שהן מקבלות חזרה. מאחר שהפער הזה חוזר וחוזר (אצל הרבה מאוד נשים, שוב לאו דוקא כאלה שנמצאות כאן) נוצרת מרירות עמוקה וכאב. עבור נשים רבות, שלא כמו גבר, רומנטיקה זו לא איזו הרפתקאה נוספת בין שאר הדברים שהן עוסקות בהם בחייהן. עבורן אהבה תופסת מקום מאוד חשוב. אתה לא באמת רוצה שהן ילמדו לחבב גברים, אלא לאמץ את הגישה שלהם, מה שיקרה אחרי שהן יפסיקו ,כדבריך, לראות בהם אויב. גישה קלילה יותר ופחות משמעותית לנושא. או אולי, זרימה חסרת מחשבות מוגזמות מאדם לאדם, כמו שאכן הרבה גברים נוהגים. לא לתת לזה כזו חשיבות. אבל יש לזה חשיבות, ללא מעט אנשים, בד"כ נשים. מה לעשות, יש הרבה בני אדם רגישים שהמפגש עם האחר הוא מאוד משמעותי להן. הבעיה היא שבשעה שעל האישה עבר מהפך (אם תרצה מהפכה פמיניסטית) והן למדו שמלבד העולם האישי יש חשיבות לקריירה, התקדמות, רכישת השכלה גבוהה וכן הלאה , על הגברים לא עברה שום מהפכה כמעט. הם בשלהם. הם משחקים אך ורק בכללים שלהם, לא למדו כלום ולא אימצו כלום. עבור הגבר הממוצע התקשורת עם האישה (כאשר תקשורת מהווה עבור אישה להזכירך בערך את החלק החשוב ביותר במערכת יחסים) משמעותית פחות חשובה מהסקס , פחות חשובה מדברים אחרים שיש בחייו שנוגעים לו עצמו ולא למפגש שלו עם האחר. הפער שהנשים כאן חוו, הוא פער בין אדם, אישה, שרוצה ויודעת לאהוב לבין גבר שבמרבית המקרים מתייחס למושגים האלה כאמצעי להשיג עוד סקס. אם אתה לא מרגיש שיש מלחמה בין המינים זה רק כי אתה אישית נמצא בצד המנצח כנראה. זה רק כי לך ולרוב בני מינך אין באמת אינטרס לקרוא לזה מלחמה, כי כשמלחמה היא מוצהרת, אז הם גם עשויים להפסיד. ולמעשה להפסיד במקרה זה יהיה רק נצחון עבורם, כי אז אולי יצטרכו לאמץ קצת מהשפה הנשית, לה הם רוכשים בדרך כלל כבוד כה מועט.

נעם 53

New member
טעות ?

קראתי את מה שכתבת. גם אם כל מה שכתבת נכון (ועובדתית אני מסכים שאין סימטריה בין גברים לנשים, ושקיימים הבדלים מהותיים בין גברים לנשים הן בביולוגיה והן בנפש) נשאלת השאלה אם הפתרון לאותן נשים שלרוע מזלן נאלצו להתמודד עם התכונות הפחות טובות של הגברים הוא שנאה כוללנית כנגד כל הגברים בשל היותם גברים. לא ניסיתי להתמודד עם העובדות שהעלית שלצערנו הן קורות. ניסיתי להתמודד עם הפתרון שהפורום הזה מציע לחברות במצוקה, פתרון שבא לידי ביטוי בין היתר, בהצעותיה של מנהלת הפורום נורית ל EDGY. שימי לב איך את מכנה את בן זוגך - "אויב" כאשר שדה הקרב הוא "מלחמת המינים" והניצחון הגברי בשדה הקרב מתבטא ב"השגת עוד סקס" (אלו ציטוטים מתוך מה שכתבת). תנסי לברר עם עצמך אם ההתייחסות לבן זוגך כאל אויב (כאשר הסקס הוא כלי הנשק המרכזי בקרב) לא הביאה את הזוגיות שלכם לאן שהביאה. כאשר הזוגיות מושתת על יחסי איבה (מלשון אויב) אין לצפות שהיא תגיע רחוק.

bar bat

New member
מעניין למה זה קורה לך

אולי משהו בך לא בסדר? הרי איך יכול להיות שזה קורה לך שוב ושוב, מה דעתך להסתכל קצת על עצמך ולנסות לבדוק אם משהו בך לא כשורה במקום לחפש אצל אחרים רוב הזמן? קולטת אצלך דפוס התנהגות דיי קבוע.

E D G Y

New member
טוב, קודם כל, לא מוציאה מכלל אפשרות

שזה משהו בי. זה בטח חלק מההסבר. מן הסתם, אחרת לא הייתי חלק מהפורום הזה.... אבל מדובר פה בתופעה שחוזרת על עצמה לא רק אצלי, אלא אצל כל הסובבים והסובבות אותי, כך שאי אפשר לטעון שמשהו ספציפי בי ממש לא בסדר... בכל מקרה, יש לי הרגשה שמדובר בהתנגחות אישית איתי ושהניק החדש הזה הוא של מישהו ישן שכבר היה פה... גם ההודעה הקודמת של נעם53 לא תורמת פה לדיון נעים, מפרה ונחמד. מיותרת לחלוטין ושוב, מתנחגת אישית כנגד נורית. מציעה שאם אין לכם משהו חיובי לתרום לדיון, אז אולי פשוט תסתמו!

aviv2401

New member
יש להמשיך ולחפש...

לא אכנס לויכוח בשירשור כיוון שאין אני רואה בכך טעם, רק אציין שיש כאן שתי גישות שונות לראיית המציאות ושתיהן לגיטימיות. אתן רק את דעתי האישית: על כל חמישה גברים שאוהבים אתגר ומשחקים, ישנו גבר מקסים שבאמת ובתמים וללא כל משחקים רוצה להכיר את האדג'י המקסימה שקיימת בך. ונכון המציאות לא ורודה כמו שלימדו אותנו כשהיינו ילדים(אבירים שמצילים נסיכה מהמכשפה הרעה)אך אנחנו חייבות להמשיך ולהאמין באהבה הקיימת שם בחוץ. חייבות להאמין כי אין לנו משהו אחר ובתוך תוכנו גם לא רוצות יותר מאהבה אמיתית. אז נכון שהמאה האחרונה הביאה לנו הנשים הרבה אור לעצמיות שלנו אך אל לנו לשלול את הרצון והכמיהה למציאת אהבה אמיתית על חשבון זה כי בתמונה הזאת אפשרי לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אז אדג'י יקרה אל תתיאשי, תמשיכי לחפש ובסוף לבטח תמצאי. כל טוב

המממ....

יחס של 1 ל- 5 . אני רואה שגם את בגישה הסטאטיסטית... וזה עדיין משאיר אותנו עם השאלה איך להתנהל מול שאר ה-4 בלי לקרוס רגשית.... שאם אני זוכרת נכון, משם התחלנו את הדיון.

aviv2401

New member
הקריסה היא לצערי לעיתים בלתי נמנעת

אך האם בגלל זה יש להכנע? לא, אינני חושבת כך. אני לא ממעיטה בכאב של הנפגעות/ים, אני פשוט מאמינה ש"האחד" נמצא שם בשביל כל אחד מאיתנו. ולשאלת איך להתמודד מול הקריסות מאותם ה-4 : בשביל זה כולנו כאן לא? לחזק את החברות שלנו כאשר הן ניפגעות מגברים טיפשים.

דרך אגב, איש לא הציע להיכנע...

מחיפוש אחר זוגיות , רק שזה המקום להזכיר שאנחנו מדברות על נשים מכורות לאשליית אהבה שעבורן הפנטזיה בדרך אל הזוגיות יכולה לעבור דרך הרסנות ודיכאון. לא מדובר בסתם לעודד חברות....

למעלה