למה 2 ?

למה 2 ?

לרוב בעלי החיים יש 2 עיניים , 2 נחיריים וכו'

זה ניראה לי מוזר . למה דוקא 2 ? למה לא 3 ? למה לא 1 ?

Sophalin

New member
תגובה (חלקית)

א. יש הרבה בעלי חיים שיש להם כמות שונה של עיניים.
אבל בעיקרון למיטב ידיעתי הדרך שלנו לראות בתלת מימד - לפחות חלק מהעיבוד התלת-מימדי נעשה בגלל שיש לנו שתי עיניים.
למה לא 3? כי באיזשהו שלב אבולציוני, התפתחו בעלי החוליות (או אולי שלב מוקדם יותר) מיצור בעל שתי עיניים.

urihecht

New member
התפתחות ?

התפתחות זו מילה מאוד שגורה בתאוריית האבולוציה.
השנויים בגנים אקראיים כפי שידוע, אם לא כולם אז ברובם הגדול.
מגוון היצורים בטבע מתחלף מסיבות שונות, אי התאמה לסביבה המשתנה
אסונות טבע למיניהם שינויים גנטיים פנימיים קטלניים לא קשר עם הסביבה ועוד ואולי
פעם יתברר שישנו זמן מוקצב לשרידות או לקיום לכל סוג או זן.

שאלתי האם לאור נתונים אלו, המונח "התפתחות" אינו מטעה או שאינו מתאים כאן.

Sophalin

New member
התפתחות. כן.

כשיצור A מגדל קרן או מאבד אותה והופך ליצור B זו התפתחות. אין לזה ממש כיוון.

אותם שינויים שאתה מתאר , לאורך דורות ושנים הם התפתחויות. אני מדבר על השינויים הללו לאורך פרק זמן ארוך ולכן המילה התפתחות אכן רלוונטית.

ateo

New member
בילאטראליות

קבוצה גדולה בתוך כל בעלי החיים היא בעלי מישור סימטריה מרכזי (בילאטראליים). היות ויש מישור סימטריה בודד שלפיו מתפתח הגוף, יש מספר זוגי של הרבה איברים.

לבעלי חיים שאינם בקבוצה הזאת אין את "2 מכל דבר". (ספוגים, מדוזות וכו')

tombenarye1234

New member
2 בד"כ יותר טוב מאחד

1. כמו שנאמר, הדבר הראשון הוא שעם 2 קולטנים אפשר לקבל מידע יותר אינפורמטיבי (כמו ראיית תלת מימד). 3 במקום 2 זה לא ממש יתרון.
2. איבר חישה אקסטרה זה חשוב. אם עין אחת נהרסה, עוד עין היא הבדל בין חיים למוות. גם כאן, 3 עיניים זה לא כזה להיט...בו נגיד שאם הצלחת לאבד 2 עיניים אתה כבר כנראה במצב בלאו הכי לא משהו שהאבולוציה תשים עליו את ההימור P:

Sophalin

New member
אבל אולי

אם היו לנו 3 עיניים היינו רואים בארבעה מימדים!

tombenarye1234

New member
כשחושבים על זה

כדי שיהיה לנו ראיה בארבעה מימדים (מימד הזמן), צריך עוד זוג עיניים, אבל שיתקיימו בנקודת זמן אחרת מהעיניים שלנו (אחרת יש ניוון) או שיקבלו תמונה בdelay. וכך תהיה לנו ראייה של מימד-זמן.
אבל יש לנו את זה! הרי העיניים שלנו היו קיימות לפני שניה וצילמו אז עוד עותק של המציאות. המוח שלנו לא רק משווה בין התמונות מ-2 העיניים כדי לקבל תמונה בתלת מימד, הוא משווה גם לתמונות ישנות מהעיניים ומקבל תמונות ב-4 מימדים.

*לוקח דברים יותר מידי ברצינות*
*נזכר בתמונה הזאת*

זה לא משנה כמה עיניים יהיו לך

המוח לא יכול לתפוס מידע ארבע מימדי.
זה כמו לצייר את פאקמן ולהוסיף לו עוד עיניים. זה לא משנה כמה עיניים תתן לו, הוא לא יכול להיות מודע לעולם התלת מימדי (אם הוא היה חי)

Sophalin

New member
אתה יכול להוכיח טענה כזו?

אתה בעצם טוען שאם נספק למוח מידע חושי שמערכת החושים הנוכחית שלנו לא תדע לעבד אז המוח לא ידע איך לעבד אותו?
ברור לך שזו טענה בעלמא שאתה ממש לא יכול להוכיח או אפילו לאשש...

אתה דיברת על להוסיף עוד עיניים

העין היא איבר שעצם הפעולה שלו היא איסוף מידע *תלת מימדי* אז כל עוד אתה לא מדבר על עיניים מיוחדות כלשהן שקולטות מידע ממימדים גבוהים אז לא, אתה לא תוכל לראות בארבע מימדים, לא משנה כמה עיניים תוסיף לך.

אני אתן לך דוגמא, יצור ארבע מימדי יוכל לראות בקלות את מה שיש בתוך חדרים תלת מימדיים סגורים נכון? אבל אם תיקח יצור תלת מימדי, תעמיד אותו מחוץ לחדר ותוסיף לו עוד כמה זוגות עיניים הוא עדיין לא יראה את מה שיש בתוך החדר כי העיניים האנושיות שלו לא יכולות לקבל את המידע הזה.

Sophalin

New member
אני דיברתי בצחוק

אבל בכל מקרה אתה לא יכול לדעת מה תוכל לקלוט עם איברי חישה נוספים.

Sophalin

New member
ורק בשביל הפרוטוקול

אני כמובן הייתי סרקסטי (לקחתי את זה מהספר "הפילוסופיה הבלתי גמורה של העכברים - של ברמן) אבל התגובה שלך לא נתנה הסבר מספק בהתחשב בזה שענית ברצינות...

9 דולר? גנבים

אני מכיר כמה מקומות בהם תוכל למצוא כאלה בארץ חינם. 900 דולר בעד המידע.

למעלה