למה 2 ?

deathcaster

New member
מממ... חיה מרתקת

יש הטוענים כי בעבר להרבה יצורים הייתה עין שלישית שאט אט התנוונה והפכה להיות מה שנקרא כיום בלוטת האיצטרובל,

אותה עין שלישית של הספנודון היא קיימת רק אצל פרטים צעירים, גם אצלם היא מנוונת ביחס ל-2 האחרות ומצליחה להבדיל רק בין אור לחושך, וקשורה לייצור ויטמין D ומלטונין... שאלו התפקידים של בלוטת האצטרובל.

הספנודון הוא הוכחה נפלאה לאבולוציה.
 

amni

New member
לפי זכרוני יש לתמנון המצוי תמנונים 3 עיניים

יש שתיים עיקריות משני צידי הראש ועין אחת "חלשה" על הקודקוד.
(לא בדוק).

קראתי זאת בהקשר לתמנון פול ש"ניחש" תוצאות משחקי כדורגל
 
הסבר:

כדי לנוע, הצורה היעילה ביותר היא בעלת סימטריה בילאטרלית. ישנם כמובן בעלי חיים לא סימטריים, למשל דגי משה רבנו, או בעלי סימטריה רדיאלית שהם בעלי כושא תנועה- אבל אף אחד מהם לא יכול לנצח את מארק ספיץ בשחיה. כיוון התנועה הקל ביותר לשחין הוא כמובן צד צר קדימה- מערכת הנעה מכוונת לאחור. מאחר התנועה נעשית במערכת בה יש הבדלים בין "למעלה" ו"למטה" יש לצפות שהחלק העליון יהיה שונה מהתחתון ולכן לא לצפות לסימטריה רדיאלית בנוסף על הבילטראלית. ואז כשיש לך סימטריה בילטראלית אתה צריך לבחור בין נחיר אחד, עין אחת, פה אחד וכו' הפונים ישר קדימה או שניים מכל אחד הפונים קצת הצידה. במקרה של פה, כל בעלי החיים השחיינים הידועים לי (מלבד מדוזות) הם בעלי פה יחיד.
לגבי עיניים אצל חולייתנים יש 2 עיניים, למרות שהמספר המקורי היה 3 (שתיים בצדדים ואחת בקדקוד, אצל הספנודון הניו זילנדי העין השלישית היא עדיין עין, אצל בני האדם היא בלוטת האיצטרובל). אצל החרקים, לעומת זאת, המצב הפרימיטיבי הוא 5 עיניים. 2 גדולות ומורכבות בצידי הראש, עוד 3 עיניות ביניהן.
 
מעניין

וזה בהתאמה לכך שרוב כלי הרכב יש להם סימטירה בילאטרלית , נשמע מאוד הגיוני , תודה
 
אפילו בלי לראות כלי רכב אי פעם

הייתי יכול לצפות לסימטריה בילטארלית אצל כל דבר הנע מול התנגדות רוח או מים- כך לא צריך לפצות על גרר חזק יותר בצד אחד.
 
למעלה