צר לי אך אי אפשר גם וגם
מבחינת הקבלן (להבדיל מנקודת המבט שלך) הגג שלך שווה 0 (או סכום נמוך) וזאת מאחר והעלות העיקרית שהוא רואה זה חיזוק הבניין, ואנסה להסביר -
הבא נמדל את הבניין שלכם כבניין רגיל, בדרך שבה 15 השכנים קונים ממך את הגג. כל אחד מהם עולה לדירה שלך ושם לך ביד 200 אלף שקל, והנה לך 3 מיליון בסה"כ, שאיתם תעשה מה שתרצה, למשל תקנה את דירת הגג החדשה, עם או בלי להוסיף את דירתך הישנה. מבחינתך זה יהיה תסריט נהדר
בתסריט זה הקבלן משקיע בחיזוק ושיפוץ כלל הבניין (כל הדירות) ולא מעניין אותו מה היה בפרה היסטוריה (לפני 5 דקות) בגג. העלות שהוא רואה זו העלות הכבדה של כל החיזוקים וההרחבות מסביב (וכמובן עלות הקומה הנוספת). בדיוק כמו כל בניין אחר בישראל.

מה שאתה בעצם מבקש זה שהוא גם ישקיע בכל החיזוקים וההרחבות וגם ישלם לך 3 מיליון. צר לי אבל זה לא עובד. או זה או זה.
אם נגיד שנחליט שאתה מקבל 3 מיליון וכל שאר השכנים מקבלים 0 אז תיאורטית אפשר יהיה לבנות עוד קומה על הגג שלך (כי הוא רק שלך) אבל הבניין יפול, כי אין לו חיזוקים. רוצה חיזוקים? בכיף, אבל בשביל זה אתה חייב את כל השכנים שלך וגם צריך שהעיריה תאשר, והיא תאשר רק אם כולם מסכימים. בעיה. זה מה שקורה כאשר שכן אחד רוצה 3 מיליון ושכל האחרים יקבלו 0 (גם אם יש לו קייס לא רע, ה catch הגדול הוא להשיג ההסכמה של כולם, ובשביל זה צריך לעשות פשרות בחיים, וכן, זה אומר שמי שיש לו יותר (גג, או סתם דירה יותר גדולה מלאחרים, שזה מקרה יותר שכיח) מרוויח פחות, באחוזים, ממי שיש לו דירה קטנה במצב חורבה, שהוא זה שמרוויח הכי הרבה בתמא. אם אנשים לא יהיו פולנים ויסתכלו בעיקר על העוגה שלהם אז מיזמים יתקדמו ואם יהיו פולנים אז לא יתקדמו. נורא פשוט. אצלנו יש את הפולניות הזו ולכן תקוע. לא אישי נגדכם ולא אישי נגדנו). תפנים - את הקבלן לא באמת מעניין מה יש לך ואם הדירה שלך ארמון או חורבה. אותו מעניין איזה חיזוקים והרחבות הוא צריך לעשות בבניין+עלות הקומה הנוספת ואם ההכנסה ממכירת הקומה מכסה לו את העלויות+רווח.

מכאן שכדאי שתנסו כל השכנים לחשוב כמה באמת שווה הגג (כנראה הרבה פחות מהפנטזיות שלך, אפשר לשכור שמאי בשביל זה) ואז שכל שכן שישלם לך 1/15 ממנו. אם חלק לא מסכימים לתמא כבר היום אז יש לי הרגשה משונה שהם יסכימו עוד פחות כאשר אתה מבקש 100 אלף שקל מכל אחד (שים לב שהרגע חתכתי את שווי הגג שלך לחצי! ועדיין, דירה משופצת+1.5 מלש"ח נראה לי עדיף על מצב קיים של בניין ישן שעלול להתמוטט ברעידה אבל זה עניין שלכם).

שורה תחתונה? כנראה אצלכם לא יהיה תמא. אתם לא הראשונים ולא האחרונים.
נקווה שלא תהיה רעידת אדמה.