למזלי העיפו אותי מהתיכון בכיתה י'א ...

החוויה שלנו שונה ללא ספק

וזה המפתח, אני מנסה לתת לילדי את מה שהורי לא יכלו לתת לי... וחלק מזה כרוך גם בניהול שלהם מקרוב כדי שיממשו את הפוטנציאל והשאיפות שלהם.

אמא שלי בת לניצולי שואה, נאלצה לצאת לעבודה בגיל 16 כי היה צריך לעזור בפרנסת המשפחה. היא הייתה אסיסטנטית לרופא שיניים (אז עוד לא היה צריך תואר אקדמי בשביל זה) והיא לגמרי לא מיצתה את הפוטנציאל שלה. היום בגיל 86 היא הסתובבת בהרצאות במועדוני זקנים ומנסה להשלים את מה שלא עשתה בביה"ס.

וזה מחזיר אותנו לתחילת השירשור ולבופאלומן... אמא שלי רצתה מאוד לגמור תיכון אבל זה לא התאפשר לה.

KallaGLP

New member
ואני אישית עדיין מנסה להבין איפה הסתירה.

הילדים שלי לומדו ולומדים בבית ספר והיו בחוגים. הילדים שלי גם יצאו לשחק בחוץ עם חברים אחרי בית הספר כל יום או כמעט כל יום ובסופי השבוע. משחקים חופשיים לגמרי, שהם בחרו בהם. ועד היום במקביל ללימודים ולעיסוקים האחרים הם נפגשים הרבה עם חברים ועושים מה בראש שלהם. אף אחד לא מנסה להכתיב ולבנות להם את הבילוי שלהם בזמנם הפנוי.
הגזמות תמיד אפשר למצוא, לכל הכיוונים, אך זה לא אומר שצריך לנהוג על פיהם. למשל, אם יש הורים של החברים של הילדים שלא נותנים לילדיהם לצאת לבלות או שולחים אותם ללמוד במסגרת גם כל אחר הצהריים במקום לשלוח אותם להיפגש עם חברים, זה לא אומר שגם אני אפעל כך, ואני לא. ילד שמבקש חוג כי הוא באמת רוצה ונהנה בחוג הזה, אתן לו ללכת. לא רוצה - לא ילך. לשלול חוג מילד שבאאמת רוצה חוג כי הוא ממש נהנה ממנו - אני לא מבינה את יכול להיות טוב בזה. זה לא סותר בשום צורה משחק חופשי. צריך רק למצוא איזון ולא להגזים ולהיות פנאטי לשום כיוון, כי לא זכור לי שאי פעם נתקלתי בחיים שלי בקיצוניות בריאה.

danakama10

New member
בעיני לשאוף לאושר זה לא מספיק

אני מקווה שהילדים שלי ילמדו מה גורם להם להיות מאושרים תוך כדי כך שהם תורמים לחברה ומנצלים את הפוטנציאל שלהם.
לחפש את האושר בלבד עשוי להתבטא אצל אחדים בלחיות על חשבון החברה ולהעביר את הזמן בבטלה, סמים, ועוד דברים שאני לא מאחלת לאהובים עלי.

xbuffalomen

New member
זה שהמאמר אינו תואם את אמונותייך אינו הופך אותו

לבולשייט ... הופך אותו רק למאמר שאינו מתאים לך ...

danakama10

New member
כל אחד מנסה לעשות הכי טוב שהוא יכול

יש אמא דרגון (לא טייגר?) שיוצא לה ילד מוצלח.
אמא דרגון שיוצא לה ילד מורד בשולי החברה.
אמא דרגון שיוצא לה ילד ממוצע.
אמא free range שיוצא לה ילד מוצלח, מורד בשולי החברה, ילד ממוצע.
תלוי באופי של ההורה, של הילד, סוג הטייגריות והפרי ריינג'ריות, ביכולות, בסביבה, ובמזל.

placid1

New member

צודקת, דרגון מאמ זה משהו אחר

noun. The definition of a tiger mom is a mother raising her children in a traditional Chinese way, including strict rules, tough love, and discipline to get children to succeed. An example of a tiger mom is the author Amy Chua who wrote The Battle Hymn of the Tiger Mother.

Dragon mothers are mothers who grieve for children who have died or are terminally ill. ... Dragon mothers breathe fire and scorch everything in their path. Emily Rapp is a dragon mother, a term she coined two years ago in a stunning essay simply entitled "Dragon Mothers."

danakama10

New member
למה למזלך?

איזה דברים מצויינים קרו לך בחיים בעקבות הסילוק? איך הסילוק גרם לך להיום מבוגר מאושר ותורם לחברה?

זה ברור שיש ילדים שלא מסתדרים במסגרות. זו עדיין לא סיבה לתת לילדים לשחק בלי סוף בכל גיל. עד איזה גיל ילדים אמורים להעביר את כל היום במשחק? כי מה שקורה בסאדברי וואלי סקול שהם מזכירים במאמר בגאווה זה שילדים יושבים ומשחקים במסכים רוב היום. שם ילד צריך ממש להתעקש עם ה"מורים" אם הוא מעוניין ללמוד משהו. מתוך ביקורת על בית הספר:
In between the 5 hours of daily minecraft, my son was exposed to kids watching horror flicks (Saw, based on what he said). Not the vision I walked away with after the tour.
When asking the staff for help on learning how to read or with basic math, the immediate response was "who told you to ask about reading/math? Was it your dad or nanny?" After repeatedly answering "no" and that he really wanted to learn, he was told to "ask again in a week". If he still showed interest they would spend time with him.

עם רוח הדברים אני מסכימה. ילדים צריכים לשחק הרבה. אבל להיות תקוע במסכים זה לא להיות יצירתי. וילדים בכל זאת צריכים ללמוד אם רוצים שהם יעסקו במשהו שמשמעותי להם ולחברה בעתיד ולא יפלו כטפילים על החברה. החברה היום היא קצת יותר מתוחכמת מחברת ציידים/לקטים או להקת אריות.

iris mom of two

New member
יש בזה משהו

צריך לספק זמן חופשי, צריך להיות מותר להכשל. דברים שהיום אסורים על הילדים.
הורים כל כך רוצים להגן על הילדים מכאב, שהם חוסמים התחשלות.
משחק חופשי זה דבר נחוץ לפתוח יצירתיות.
אני בהחלט חושבת שמערכת בית הספר צריכה שנוי

למעלה