למיסיB

missB

New member
לא מדובר על תחרות

אני בעד תחרות ונגד מונופולים. אבל גם תחרות צריכה להיות הוגנת. את אולי לא קונה דיסקים מזוייפים אבל אנשים רבים כן עושים זאת. וזה לא נכון שזו רק בעיה של אותו צרכן שלא יודע להבחין (או שלא אכפת לו) אלא גם של יצרני הדיסקים המקוריים. הם אלה שמשקיעים את הכסף ביצירת המוצר ומישהו אחר מרוויח על גבם ומוביל אותם לפשיטת רגל. בדוגמה שהזכרתי - האם התחרות בזו באמת היתה לטובת הצרכן אם כיום לא ניתן להשיג דיסקים של זמרים מסויימים בגלל שהד ארצי נקלעה לבעיות או לחילופין שלזמרים ישראליים חדשים לא ניתנת הזדמנות לנסות להקליט אלבום כי לחברת התקליטים אין יותר כסף להשקיע?? יש עניין של תועלת לצרכן לטווח הארוך ולטווח הקצר והן לא תמיד זהות. בכל אופן הדיון פה הוא לא עליי ועל קהל היעד שלי. נתתי דוגמאות מהעולם שאני מכירה ונחשפת אליו מתוקף עבודתי ואיכשהו זה נתקבל פה באופן אחר מכפי שהתכוונתי. אז שוב, אני לא מתלוננת ברמה האישית. אני את הפתרונות שלי והדרכים להתמודד עם המצב מצאתי ואמשיך למצוא נוספות. ההערות שלי היו בסך הכל הערות/אבחנות שלי על המצב הקיים בשוק.

שכחתי להוסיף לגבי הדוגמה

שאת שוב הבאת על תעשיית המוזיקה. דוגמה עכשוית ומצויינת לתעשייה שנלחמת בטכנולוגיה חדשה ומקווה שבכך תוכל להחזיר לעצמה תהילת עולם. ואני מדברת כמובן על טכנולוגית ה- MP3. אם חברות התקליטים לא ידעו להתמודד עם כך בהצלחה, הן כנראה יפשטו את הרגל, ומודל חדש יצוץ. ותאמיני לי, הכל יהיה לטובת הצרכנים. כבר כיום יש גישה לעשרות אלפי מוזיקאים הנחשפים אלייך ישירות ללא תיווך בכך שהם שמים את יצירותיהם על הרשת. ואל תשאלי אותי איזה מודל חברות התקליטים יכולות לאמץ. אם הייתי יודעת, הייתי מליונרית. יכול להיות שגם הם צריכות להפסיק להתייחס אל עצמם כעל ספקיות מוזיקה, ולחשוב יותר במונחים של ספקיות בידור. לאמץ בעצמן את טכנולוגיית ה- MP3 ולקדם אותה, היות וזה העתיד (והעתיד כבר כאן בעצם), אין אפשרות להלחם בזה, וצריך לדעת כיצד להשתלב. כל תעשיה שנחה על זרי הדפנה, וחושבת שתוכל להלחם בטכנולוגיות חדשות בכך שתנסה להציב חסמים מאולצים - טועה. אגב, גם תעשיית הנפט כל כך שמרנית שסופה להיכחד. כשעברו להשתמש בחשמל ולא היה צורך בנפט על מנת להאיר, היה לתעשייה מזל שבדיוק גילו את מנוע הבעירה הפנימי. לא רחוק היום שישתמשו באמצעי אנרגיה אחרים, וכמובן שתעשיית הנפט תלחם, תנסה להעביר חוקים הפועלים לטובתה וכו'. אבל אינטרס הצרכן יגבר, וסופה שהצרכנים יקבלו את מה שהם דורשים (אמצעי אנרגיה זול ונקי יותר), ואם היא לא תערך לכך כבר מהיום, תעשיית הנפט תעלם.

missB

New member
למיטב ידיעתי

העלמת מס הינה בניגוד לחוק. ולמרבה הצער לא כל העוברים על החוק סופם שישבו בכלא. מערכת האכיפה בתחומים מסויימים עובדת מאוד לאט אם בכלל. האם את באמת חושבת שאותם חאפרים שמוכרים במחירי הפסד עושים זאת מתוך כוונה פילנטרופית כלשהי? הרי ברב המקרים מדובר באנשים שעושים זאת כעבודה צדדית ופירטית ואינם רשומים ברשויות הרלבנטיות ואינם משלמים מסים כמוני. וזה נותן להם יתרון תחרותי על פניי שלדעתי אינו הוגן. ביריד הנוכחי שאני מציגה בו התופעה יחסית מינורית אם כי עדיין קיימת אבל ביריד קודם שהצגתי בו קרוב ל-90% מהמציגים, כולל מארגני היריד עצמם, עשו זאת באופן "לא רשמי". בכל אופן השורה התחתונה היא שאין לי הרבה מה לעשות בנדון מלבד לציין זאת כעובדה קיימת ולמצוא דרכי התמודדות עם העניין. וזה אכן מה שאני עושה.

שש שבע

New member
זה לא כל כך פשוט מיס בי

כל אחד יכול לעבוד תקופת מה ללא דיווח, עד שלושה חודשים, למס הכנסה.

missB

New member
לא בדיוק

למס הכנסה מותר להודיע על פתיחת עסק עד 90 יום מתחילת הפעילות. למע"מ צריך להודיע מיידית. גם עוסק פטור שאינו משלם מע"מ צריך להרשם במשרדי מע"מ מיידית. אי הודעה למע"מ על פתיחת עסק היא עבירה פלילית לכל דבר.

מקודם את ציינת

שהם מוכרים בזול היות וזה לא המקצוע שלהם והם רק מעוניינים להחזיר לעצמם הוצאות חומרים על מנת שיוכלו להמשיך להתעסק בתחביב. בכל תחום יש פושעים, ואפילו לגביהם יש דרכי פעולה (הלשנה...). אבל שוב, אני לא מתייחסת לעוברים על החוק, התייחסתי לדוגמה שהבאת על אנשים שמוכרים בזול מסיבות אחרות. אגב, אם אני ממש לא טועה (יכול להיות שאני כן), אם מרוויחים סכומים זעומים בלבד אין צורך לשלם עליהם כלל מס.

missB

New member
כמו שאמרתי

ברב המקרים מישהו שלא עוסק בזה כמקצוע אלא רק מכסה עלות חומרים לתחביב שלו, בדר"כ גם לא פותח עסק לצורך העניין. אין הרבה אנשים שיכנסו לבירוקרטיה של פתיחת עסק, אפילו קטן, רק בשביל תחביב שעושים פה ושם. ולכן בהרבה מקרים אותם חובבים גם עוברים על החוק בדרך. אם מישהו כן טורח ועושה הכל לפי החוק ופשוט לא מעוניין להרוויח על העבודה שלו, אז את צודקת ואין לי מה לאמר בעניין. זו זכותו. כנ"ל לגבי אנשים שמציעים מחיר יותר נמוך בגלל שהם משתמשים בחומרים יותר פשוטים או בעבודה פחות מתוחכמת. גם איתם אין לי בעיה. זה שוק חופשי וכל אחד יכול למכור מה שהוא רוצה, גם אם זה לא לטעמי. אני הבעתי תרעומת בעיקר על אותם חאפרים שמסוגלים להתחרות במחיר נמוך באמצעים לא לגמרי הוגנים כיוון שאינם מפעילים עסק חוקי ולכן "פוטרים" את עצמם מכל מיני תשלומים שאני כן חייבת בהם. לגבי שאלתך, נכון שמתחת לסכומים מסויימים לא משלמים מס אבל זה לא פוטר מחובת הדיווח. כל אחד צריך לדווח למס הכנסה על הכנסותיו ואז הם קובעים שהוא פטור ולא דורשים ממנו כסף. אנשים לא יכולים להחליט על דעת עצמם שהכנסותיהם יהיו קטנות ולכן הם פשוט לא יעדכנו את מס הכנסה כי בכל מקרה לא יצטרכו לשלם.

שש שבע

New member
מי שמפיק דיסקים מזויפים

הוא לא חאפר, הוא פשוט גנב. ומי שמיצר ומוכר בזול הוא לא.

siv30

New member
לא מזמן פורסם שמי שיתפס מוריד

שירים מתוכנה שיתופית יקנס ב- 150 א' דולר...זה ממש לא נראה לי ראלי. עדיף שיאסרו אותם לשנה מאשר לקנוס ב- 150 א' דולר (אללי זו ממש פנטזייה).

שש שבע

New member
טןב גם אם אי אפשר לאכוף את החוק

אני לא אנה דיסק מזויף, כמו שלא אקנה שום רכוש גנוב. זה ענין של אופי, ויושר פנימי. כמו שבחיים לא אגבה עבור שמלה כלה כמו שגובים היום בסלונים. כי זה פשוט שוד וניצול של מצב של אנשים.

siv30

New member
טירוף מה שקורה עם שמלות כלה

אני פשוט קניתי שימלה רגילה (אומנם השקעתי איזה 900 ש"ח ) אבל זו שמלת ערב שניתן לנצל לעוד אירועים וזה-- ר ח ו ק --מאוד מהמחירים שגובים עבור שמלות כלה בימנו אנו. (מינימום משכנתא קטנה).

שמלות כלה זה התגלמות השיווק

(ובכלל כל תעשיית החתונות). לא מוכרים שמלה, מוכרים חלום של נסיכה לערב אחד. ובנות נופלות זו אחר זו אחר הפנטזיה הזו, וזורקות סכומים שלא יאמנו על "ערב של פעם בחיים". אם חושבים על זה, כל ערב, כל דקה בעצם שאנחנו חיים, היא רק פעם אחת בחיים. כל דקה שעוברת לא תשוב יותר. אבל המתחתנים לא נותנים לעובדות לבלבל אותם, זורקים כספים במרץ, ואחר כך משלמים חובות במשך שנים.

שש שבע

New member
טוב אני חושבת שהחלום משחק לטובתנו

בשיווק, אבל אנחנו מאוד מציאותיים, המחירים שלנו הם כרבע ממחירי השוק, יש מי שמתבלבל וקורא לנו גמ"ח.

לא ריאלי כלל וכלל

מדובר בנסיונות נואשים של חברות התקליטים להציל את עצמן מבלי להתמודד עם הטכנולוגיה החדשה. ומדוע זה לא ריאלי? ההיסטוריה הוכיחה שגם אם ההתנגדות מצליחה בטווח הקצר, בטווח הארוך הטכנולוגיה החדשה מנצחת. והנה, יש כבר גופים רבים המרוויחים הון תועפות מהטכנולוגיה הזו (לדוגמה, חברות המייצרות את ה- MP3 player), והן לא תשבנה בחיבוק ידים.

שש שבע

New member
מה שיקרה זה

שאנשים יפסיקו להפיק דיסקים, כי זה לא ימכר כי אחרים יגנבו את העבודה, ואנחנו נחזור לימי שירי הקסטות של התחנה המרכזית. אני אישת לא קונה דיסקים מועתקים, לא שאני קונה הרבה, אבל מה שקונה, כן מקורי.

missB

New member
נכון

אם חברות התקליטים לא ימצאו דרך להרוויח הזיופים וההורדות מהאינטרנט יגרמו לכך שפשוט לא יפיקו יותר דיסקים. אין שום סיבה להשקיע כשאתה יודע שמישהו אחר ירוויח מזה ואתה לא.

למעלה