למישו יש מושג?

למישו יש מושג?

בשיר "אלימות" יש את השורה... "עוד גאון גרמני המציא יוד בלי צבעים..למה תמיד הכבוד נאבד לאנשים חלשים" מה המשמעות...או מה עומד מאחורי השורה... תבינו... השורה "למה הדתיים נראים מסוממים" מובנת.. אבל זאת לא..

מעיין51

New member
מישהו גרמני.. "גאון"- ממציא

המציא יוד בלי צבעים.. אין צבע.. ותמיד, לאנשים חלשים, נאבד הכבוד......... ...........................................................................................................................

אחרי שחשבתי על זה...

לדעתי ההסבר הוא... שיוד משמש לחיטוי פצעים... וגאון גרמני המציא יוד בלי צבעים כי זה כאילו לא כבוד לשים יוד שיראה לעין על הפצע... והאנשים החלשים זה אלו שצריכים לשים את היוד על הפצעים שלהם.. אם אתם חושבים כמוני או אחרת....שרשרו

מעיין51

New member
וואי.. בחיים לא חשבתי על זה ככה..

אני הלכתי יותר בכיוון של "פשוטו כמשמעו"... אבל זה מעניין איך שאתה הסברת את זה.. ואני חושבת שזה ממש צורה יפה לחשוב על זה..

התעוט

New member
השורה למה הדתיים נראים מסוממים

ממש לא מובנת,הם ממש לא נראים מסוממים,מי שנראים מסוממים זה השיכורים שאונסים בחורות בלילה אחרי שהשתכרו במועדונים,והדתיים לא נראה לי עושים את זה,ומעניין שאם היו אומרים את זה על ערבים כולם היו צועקים,גזען.וסתם שתדע שבראיון בטלויזיה לשלי יחימוביץ` אביב אמר שהוא מתחרט על המשפט הזה,וזה נכתב בטיפשות,(וגם לפני השיר בית נבנה בעשור הוא אמר שלא כל השירים נכתבו בשפיות, כנראה הוא התכוון גם למשפט הזה)מצטער על החפירה.

מעיין51

New member
אתה צודק

זה באמת משפט מטומטם... אבל נראה לי שהוא התכוון שזה פשוט משפט פשוט.. "הדתיים נראים מסוממים".. כאילו אין מה להתעמק בזה ממש...

אני לא חושב שזה פשוט כמו שזה נשמע.

ב"ילדי יום ראשון" אביב כתב שדת זה הסם הכי זול... או שדת זה אופיום להמונים... יש מצב שזה בגלל זה..

מעיינ'צוק...זה לא סתם..

את אולי לא ראית את זה כמוני.. אבל בגלל שגדלתי בבית חרדי עד גיל 15 נתקלתי והרבה... בדתיים שבבית כנסת מפלבלים בעיניים ועושים תנועות של טובע עם הידיים...ומגמגמים את התפילה בצדקנות מעושה... כשהייתי עושה סמים (יצאתי מזה למזלי....) התגובות גוף שלי היו יותר שקטות חחחחח ככה שזה שורה אמיתית ודי משקפת את המצב...

התעוט

New member
למה אתה אומר סתם

הם מתפללים באמת!מה בגלל שחזרת בשאלה אז אתה צוחק עליהם???

מעיין51

New member
בסדר..

אז דתיים נראים כמו מסוממים.. [יש ויש] [כמעט כל הדודים שלי דתיים..כאילו רק ההורים שלי לא, אז גם אני מכירה קצת] התכוונתי שעדיין אין לזה איזשהי משמעות נסתרת או משהו כזה...

אז ככה "תעוט" קטנה שלי..

אני בא מבית חרדי.. עם כל התוספות...11 אחים ואחיות..דת ואלוהים בדליים...וזוג הורים פנאטים.. וכן... דתיים זה עם שדי נראה מסומם... במבט לאחור זה מדוייק...

התעוט

New member
א.אני בן.ב.גם אני דתי

ואני מכיר טוב דתיים,והם ממש לא מסוממים זה שהם פנתיים ויש להם דעות אחרות לא אומר שהם מסוממים...ואם אביב התחרט על זה אז זה אומר משהו.

למען הסדר..

טעות זה נקבה ולכן אומרים קטנה... דתיים מסוממים במובן הנפשי/דתי לכן יש עליהם שורה כזאת ואני? סתם מנסה להוסיף עניין בפורום... חולה על כולכםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

יואווווווו

יש מצב למיץ גזר? אמא שלי אמרה לי שזה בריא לעיניים... (או שהיא עבדה עלי...היא גם אמרה שאם אני יחלל שבת אני ימות...חחחח)

רציני?

חשבתי שכל אלו שמתים זה רק בגלל חילול שבת....חחחח אם ככה אני צריך למות אלפי פעמים...

למעלה